Top 7 Cele Mai Bune Aspiratoare cu Filtrare Prin Apă în 2024

Karcher DS 6 Premium Cel mai Bun aspirator cu filtrare prin apă
Karcher DS 6 Alternativă pentru DS6 Premium

Cel mai bun aspirator cu filtrare prin apă prezintă nivel avansat de reținere a particulelor de praf înlocuind tehnologiile tradiționale de filtrare cu cele moderne. Deși modelele noi de aspiratoare verticale sau fără sac sunt la același nivel de performanță, aspiratoarele cu apă sunt mai eficiente în lupta cu praful.

Descoperă în acest articol de ce aspiratorul cu filtrare prin apă nu doar îndeplinește, ci depășește așteptările în ceea ce privește performanța și calitatea aerului din casa ta.

Care sunt cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apă?

1. Aspirator cu filtrare prin apă Karcher DS 6 Premium

cel mai bun aspirator cu filtrare prin apa
Vezi Preț
Karcher DS 6 Premium

Vezi preț pe karcher.ro

Avantaje
 • Filtrează 99,95% din praful din aer
 • Filtru ușor de curățat
 • Ergonomic
 • Rază de operare mare
Dezavantaje
 • Uneori cablu se blochează în roți

Unul din cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apă, DS 6 Premium deține un sistem de filtrare multiplu care include un filtru pe bază de apă, un filtru intermediar și un filtru HEPA 13. Aparatul filtrează 99,95% din particulele de praf din aer, oferind un spațiu interior proaspăt și plăcut, ideal pentru persoanele alergice.

Aspiratorul folosește proprietățile naturale ale apei, unde apa din filtru este turbionată la viteză pentru a captura eficient praful și murdăria. Cu un motor de consum redus de energie de 650W, aspiratorul oferă aceeași putere de aspirare ca un aparat de 1400W.

Aspiratorul dispune de o rază de operare de 11,2 metri și beneficiază de caracteristici ergonomice precum poziția practică de staționare a tubului de aspirare. De asemenea, corpul aspiratorului oferă suporturi accesibile pentru accesoriile sale. Pentru alte modele de aspiratoare performante, vezi ghidul nostru despre cele mai bune aspiratoare Karcher.

Putere650 W
TehnologiiRată mare de filtrare, Design ergonomic
AccesoriiDuză pentru spatii înguste, Duză pentru tapițerii
Filtre suplimentareHEPA 13

2. Aspirator cu filtrare prin apă Thomas Perfect Air Allergy Pure

aspirator cu filtrare prin apa thomas perfect air
Vezi Preț
Thomas Perfect Air Allergy Pure

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare
 • 2 filtre
 • Accesorii versatile
 • Rază de operare mare
Dezavantaje
 • Puterea se reglează mecanic

Thomas Perfect Air Allergy Pure reprezintă o opțiune eficientă pentru curățarea prafului cu beneficii semnificative în special pentru persoanele alergice la praf. Comparativ cu alte aspiratoare, aerul expluzat în urma aspirării este mult mai pur, tot praful fiind reținut în apă. Iar golirea recipientului cu apă murdară este și ea igienică, nefiind nevoie să intrați în contact cu mizeria sau să scuturați sacii.

Caracteristicile tehnice includ roți „Easy-Drive” cu o rotație de 360°, poziționare verticală pentru depozitare, filtru de polen cu eficiență de 100% și o putere de aspirare constantă la 1700W. Cu acest aspirator beneficiați și de o rază mare de operare de 11 m.

Considerăm că este unul din cele mai bune modele și datorită multiplelor accesorii care vin la pachet: pentru mochetă, mobilă, tapițerii și spații înguste. Filtrul HEPA 13 adaugă un strat suplimentar de filtrare pentru un aer cât mai proaspăt și o retenție cât mai bună.

Putere1700 W
TehnologiiFiltru polen, Roți 360
AccesoriiDuza pentru spatii înguste, Duză pentru tapițerii, Duză pentru mobilă, Duză pentru mochetă
Filtre suplimentareHEPA 13

3. Aspirator cu filtrare prin apă Karcher DS 6

aspirator cu filtrare prin apa karcher ds 6
Vezi Preț
Karcher DS 6

Vezi preț pe karcher.ro

Avantaje
 • Filtrare înaltă
 • Design ergonomic
 • Eficient energetic
 • Versatilitate
Dezavantaje
 • Clasă eficiență curățare covoare D

Aspiratorul Karcher DS 6 se remarcă prin eliminare eficientă (99,5%) a impurităților și păstrarea unui aer curat și sănătos. Simpla golire a recipientului cu apă și clătirea acestuia menține eficiența sistemului. Adițional, aspiratorul integrează un filtru lavabil și un filtru HEPA 12 pentru purificarea suplimentară a aerului evacuat, obținându-se o calitate chiar mai înaltă decât cea a aerului ambiental.

DS 6 oferă, de asemenea, o experiență ergonomică prin suportul vertical al tubului de aspirare, ușor accesibil și practic pentru oprirea momentană a dispozitivului. E considerat un aspirator cu filtrare prin apă bun datorită eficienței sale energetice: deși motorul funcționează la 650 W, puterea efectivă de aspirare ajunge la 1400 W.

Acest aspirator Karcher se remarcă prin versatilitate, permitând curățarea canapelelor, fotoliilor sau a interiorului mașinii cu ajutorul duzei pentru tapițerii, iar duza pentru spații înguste facilitează curățirea în zonele dificil accesibile.

Putere650 W
TehnologiiFiltru lavabil, Design ergonomic, Poziție parcare
AccesoriiDuză pentru spatii înguste, Duză pentru tapițerii
Filtre suplimentareHEPA 12

4. Aspirator cu filtrare prin apă Studio Casa Hydratech Turbo

aspirator cu filtrare prin apa studio casa hydratech
Vezi Preț
Studio Casa Hydratech Turbo

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare
 • Include aspirare umedă
 • Accesorii multiple
 • Tehnologii inovative
Dezavantaje
 • Consum mai ridicat de renergie

Aspiratorul Studio Casa Hydratech Turbo, dotat cu o putere de 2400 W și capacitate de absorbție a lichidelor, se situează printre cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apă. Sistemul patentat DWS (Dust Extermination by Water Separator) replică efectele unei cascade, curățând practic aerul în contact cu aparatul prin intermediul spălării.

Sursa: farma.t4h.com.br

FIltrarea prin apă este, de asemenea, recomandată persoanelor alergice. Un element important al acestui aparat este filtrul HEPA integrat, care reține particulele fine de praf și a bacteriilor, contribuind astfel la îmbunătățirea calității mediului interior.

Dotat cu o perie turbo special concepută pentru a elimina eficient firele de păr ale animalelor, acesta oferă și alte 3 perii distincte, adaptate pentru curățarea diverselor zone din locuință. Tehnologia Double Suction, caracterizată prin două intrări de aer, amplifică semnificativ viteza circulației aerului și eficiența separării prafului. Pentru aspiratoare pentru păr de animale, poți consulta topul realizat de noi.

Putere2400 W
TehnologiiDWS, Double Suction, Vacuum Lock
AccesoriiDuză pentru spații înguste, Perie Turbo cu role, Perie mică
Filtre suplimentareHEPA

5. Aspirator cu filtrare prin apă Studio Casa Hepatech Aqua

aspirator cu filtrare prin apa studio casa hepatech
Vezi Preț
Studio Casa Hepatech Aqua

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Aspirare umedă
 • Filtrare HEPA
 • Funcție de suflare pentru spații inaccesibile
 • Potrivit în caz de alergii
Dezavantaje
 • Consum mai mare de energie

Aspiratorul Studio Casa Hepatech Aqua se remarcă prin puterea sa de aspirare de 2400 de wați și tehnologia de filtrare prin apă. Această metodă capturează mult mai eficient particule fine de praf și alergeni, contribuind la îmbunătățirea calității aerului interior.

De asemenea, filtrarea prin apă previne răspândirea prafului la golirea rezervorului – un aspect benefic pentru cei care suferă de astm. Dotat cu filtru HEPA, aspiratorul elimină corpusculi de dimensiuni foarte mici, până la 0,03 microni, inclusiv bacterii și acarieni, promovând astfel un mediu sănătos.

Funcția de suflare (blowing) reprezintă un alt avantaj al acestui aparat, permițând utilizatorului accesul ușor în zonele greu accesibile. În ceea ce privește curățarea murdăriei în bucătărie sau baie, aspiratorul se dovedește util prin capacitatea sa de a aspira lichidele vărsate și de a desfunda chiuvetele sau căzile.

Putere2400 W
TehnologiiBlowing
AccesoriiPerie mare, Perie pentru colțuri, Perie pentru draperii, Perie pentru perne, Perie pentru aspirare umedă
Filtre suplimentareHEPA

6. Aspirator cu filtrare prin apă Studio Casa Aqua Turbo HEPA

Vezi Preț
Studio Casa Aqua Turbo HEPA

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Tehnologii noi
 • Aer expulzat curat
 • Putere mare
 • Previne răspândirea prafului
Dezavantaje
 • Puține accesorii

Aspiratorul Studio Casa Aqua Turbo HEPA, cu o putere de aspirare de 2400 de wați, este proiectat pentru a capta fără efort orice impurități. De asemenea, acesta beneficiază de sistemul brevetat DWS (Dust Extermination by Water Separator) care reproduce efectele unei cascade, curățând practic aerul care intră în contact cu aparatul.

Funcția de suflare ușurează curățarea și accesul în zonele dificile. Inovația designului este evidențiată prin opțiunea „Vacuum Lock”, care, odată cu pornirea aspiratorului, blochează automat rezervorul, asigurând că impuritățile captate nu pot scăpa sau fi eliberate înapoi în mediul ambiant.

Sistemul „Double Suction” reprezintă o tehnologie ce implică două intrări de aer, crescând considerabil viteza de circulație a aerului și facilitând separarea acestuia de praful acumulat înainte de a atinge apa. Acest proces asigură menținerea unei atmosfere extrem de curate în încăpere, ceea ce îl face ideal pentru persoanele care suferă de alergii sau astm. Vezi și alte modele de aspiratoare cu putere mare de aspirație.

Putere2400 W
TehnologiiDWS, Double Suction, Vacuum Lock
AccesoriiPerie mare, Perie mică
Filtre suplimentareHEPA

7. Aspirator cu spălare și filtrare prin apă Hausberg HB-2885

Vezi Preț
Hausberg HB-2885

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Funcție spălare
 • Capacitate mare
 • Motor rezistent cu răcire
 • Fabricat din materiale durabile
Dezavantaje
 • Nesilențios

Aspiratorul Hausberg HB-2885 cu spălare și filtrare prin apă este echipat cu un motor By-pass de lungă durată cu răcire automată și dispune de o putere de aspirare de 2200-2400W. Cu o capacitate generoasă de 20 de litri pentru apa filtrantă, 4 litri pentru apa curată și 7 litri pentru apa murdară, aspiratorul permite o sesiune de aspirare de lungă durată fără a fi nevoie să schimbi apa.

Sursa: canavac.com

Filtrul lavabil inclus adaugă un strat în plus de captare a prafului. Cu funcția de măturare-spălare și duzele corespunzătoare puteți prelucra atât covoarele, cât și canapele sau fotoliile. La aceasta vă vine în ajutor și șamponul special cu parfum care este conținut în pachet.

Acest aspirator cu filtrare prin apă se găsește în selecția noastră și datorită designului său inteligent. Furtunul acestuia este produs din oțel pentru o durată mai mare de viață, iar roțile pivotante 360 vă permite mișcarea în orice direcție fără a trebui să mutați manual aparatul.

Putere2200 – 2400 W
TehnologiiMotor by-pass, Roți 360, Suflare, Spălare
AccesoriiDuză de tapițerie, Duză de colț / margine, Duză de măturat, Duză de spălat mică, Duză de spălat mare, Duză de pardoseală tare
Filtre suplimentareFiltru lavabil, Filtru evacuare

De ce să ții cont când alegi un aspirator cu filtrare prin apă?

În primul rând, eficiența sistemului de filtrare sunt critice. Un model cu un sistem de filtrare avansat (apă + filtre) poate reține particule fine, inclusiv alergeni și bacterii, contribuind la îmbunătățirea calității aerului din locuință.

Puterea de aspirare este, de asemenea, un aspect crucial, mai ales dacă intenționezi să utilizezi aspiratorul pe o varietate de suprafețe. Modelele cu putere mare de aspirare pot oferi rezultate mai bune pe covoare și alte suprafețe mai dificile.

Un alt aspect important este ușurința în utilizare și întreținere. Un aspirator cu filtrare prin apă trebuie să permită o golire și curățare ușoară a rezervorului de apă și a filtrelor. Totodată, cu cât capacitatea rezervorului de apă e mai mare, cu atât mai multă murdărie poate filtra și cu atât mai mult poate funcționa fără a trebui schimbată apa.

Este util să te orientezi către aspiratoarele care dispun de accesorii suplimentare sau funcții speciale, cum ar fi capacitatea de a absorbi lichide sau funcția de suflare, pentru a acoperi diverse nevoi de curățare.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo