Top 7 Cele Mai Bune Aspiratoare Verticale în 2024

Rowenta Clean & Steam Cel mai bun aspirator vertical cu fir
Aspirator 3-in-1 Philips XC8347 Cel mai bun aspirator vertical cu mop
Bosch Unlimited Serie 8 Gen 2 Cel mai bun aspirator vertical pentru păr animale
Aspirator Vertical Daewoo Aspirator vertical ieftin și bun

Pentru a alege cel mai bun aspirator vertical, trebuie să te familiarizezi cu informațiile tehnice care descriu acest tip de produs și să stabilești care sunt prioritățile tale în materie de curățenie. Pentru diferite tipuri de încăperi pot exista diferite tipuri de aspiratoare. Astfel, la achiziția unui aspirator vertical bun, va trebui să ții cont de dimensiunea spațiului, de tipul de pardoseală existent în casă, de factori precum prezența animalelor de companie iar apoi să determini dacă dorești un aspirator vertical fără fir sau cu fir.

Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, am selectat 7 cele mai bune aspiratoare verticale din România, ținând cont de utilitatea lor pentru suprafețe diverse. În acest ghid, enumerăm cele mai bune modele din diverse categorii, de la branduri multiple și pentru necesități specifice, cum ar fi aspiratoare verticale cu spălare. Articolul este însoțit de un ghid al cumpărătorului unde sunt enumerate și explicate criteriile tehnice ale unui aspirator vertical, cât și care sunt diferențele principale față de cele mai bune aspiratoare robot.

Care sunt cele mai bune aspiratoare verticale?

1. Dyson V15 Detect Absolute – Cel mai bun aspirator vertical fără fir

Vezi Preț
Dyson V15 Detect Absolute

Vezi pret pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de curățare
 • Accesorii multiple pentru curățarea mai multor tipuri de suprafețe
 • Aspirarea particulelor fine de praf
 • Posibilitatea de utilizare și in zone greu accesibile
 • Capacitate mare de colectare
Dezavantaje
 • Prețul peste medie

Aspiratorul vertical Dyson Detect Absolute V15 îți oferă șansa de a curăța în profunzime întreaga locuință printr-un efort minim. Un aparat indispensabil atunci când vrei să ai casa în permanență curată, fără urme de praf, pentru că senzorul cu care este echipat are capacitatea de a aspira 15.000 de particule de praf pe secundă. In acest fel, aspiratorul vertical Dyson este perfect pentru curățarea în profunzime a covoarelor si podelelor dure, acest lucru fiind posibil prin echiparea cu capătul de curățare High Torque.

Unul dintre cele mai mari avantaje al acestui model este motorul Dyson Hyperdymium care are capacitatea de a-și modifica automat puterea de aspirație în dependență de tipul suprafeței și volumului de praf. De asemenea dacă ai animale de companie sau ai probleme cu căderea părului, are un sistem anti-încurcare ce detectează automat firele de păr și le îndepărtează din interiorul periei.

Puterea de 660 W, capacitatea de colectare de 0.77 litri și autonomia de până la 60 de minute fac din acest aparat unul dintre cele mai bune aspiratoare verticale fără fir. Mai mult decat atât, accesoriile cu care vine acesta sunt perfecte pentru utilizare atât pe podele, cât și pe covoare, tapițerii și saltele. Vezi și recenzie individuală aspirator vertical Dyson V15.

Greutate:3.09 Kg
Putere:660 W
Autonomie:60 min
Capacitate:0.77 L
Funcții:Indicator baterie descărcată
Variator de putere
Senzor de praf
Lungime cablu:Fără fir
Nivel zgomot:83 dB

2. Rowenta Clean & Steam Multi – Cel mai bun aspirator vertical cu fir

Vezi Preț
Rowenta Clean & Steam Multi

Vezi pret pe emag.ro

Avantaje
 • Aspirare și igienizare a oricărui tip de podea, inclusiv covoare
 • Accesorii multiple pentru curățarea unor suprafețe diverse, chiar și pentru ferestre
 • Eliminarea bacteriilor și germenilor prin aburul produs doar cu apă de la robinet
 • Economii substanțiale de bani prin renunțarea la produsele de curățenie
 • Separarea aerului de praf prin tehnologia Advanced Cyclonic
Dezavantaje
 • Poate fi dificil de utilizat și de transportat pentru unele persoane

Aspiratorul vertical cu aburi de la Rowenta este unul dintre cele mai bune aspiratoare cu aburi pe care le poți utiliza zi de zi pentru o curățare extrem de eficientă. Echipat cu tehnologiile necesare pentru un proces de igienizare complet și cu posibilitatea de reglare a fluxului de abur, acest aspirator vertical este unul dintre cele mai eficiente echipamente utilizate în acest sens. 

Capacitatea de colectare este de 0.5 litri, iar puterea de 1700 W, ceea ce îi oferă performanțe ridicate și putere mare de aspirare. Aburul are o autonomie de 30 de minute, iar dispozitivul cu abur este detașabil, astfel că poate fi igienizat orice tip de suprafață. De asemenea, tehnologia Advanced Cyclonic este una prin care se asigură rezultate de aspirare extrem de bune, pentru perioade îndelungate.

Greutate:5.75 Kg
Putere:1700 W
Capacitate rezervor apă:0.4 L
Capacitate rezervor colectare:0.5 L
Funcții:Filtru detașabil
Rezervor apă detașabil
Cartuș anticalcar integrat
Acționare fără detergent
Lungime cablu:7.5 m
Nivel zgomot:84 dB

3. Aspirator 3-in-1 Philips XC8347 – Cel mai bun aspirator vertical cu mop

cel mai bun aspirator vertical cu mop
Vezi Preț
Aspirator 3-in-1 Philips XC8347

Vezi pret pe emag.ro

Positive
 • Timp de funcționare de până la 80 de min
 • Aspirare cu spălare
 • Aspirator de mână integrat
 • Filtru anti-alergeni
 • Mod Turbo
Negatives
 • Capacitate de 0.6 L

Aspiratorul vertical 3-in-1 Philips XC8347 este unul dintre cele mai performante modele de pe piață care excelează în toate categoriile. Modelul dat are una dintre cele mai mari autonomii (80 min) în mod normal și până în 28 minute în modul Turbo.

Pe lângă asta, este unul dintre cele mai ușoare aspiratoare verticale cu o greutate de doar 2.7 kg. Un alt avantaj este mopul cu funcția AquaBoost care înlătură 99% din bacterii. Acest cap aspiră și spală în același timp, modificându-și puterea în dependență de suprafață.

Capul de aspirare este dotat cu o tehnologie brevetată ce permite colectarea prafului la 360 de grade, acest fapt contribuie la o eficiență de până la 99.7%. Un alt aspect important este motorul PowerBlade care are o viteză de până la 1100 l / min, aceasta fiind una dintre cele mai mari în rândul aspiratoarelor verticale. Deși prețul este mai mare în comparație cu majoritatea modelelor de pe piață, raportul calitate-preț este unul excelent.

Greutate:2.7 Kg
Tensiune Baterie:25.2 V
Autonomie:80 min
Capacitate:0.6 L
Funcții:Funcție Turbo
Indicator luminos
Baterie reîncărcabilă
Indicator recipient colector plin
Vitezometru
Lungime cablu:Fără fir
Nivel zgomot:84 dB

4. Bosch Unlimited Serie 8 Gen 2 – Cel mai bun aspirator vertical pentru păr animale

cel mai bun aspirator vertical pentru par animale
Vezi Preț
Bosch Unlimited Serie 8 Gen 2

Vezi pret pe emag.ro

Avantaje
 • Autonomie de 65 min
 • Motor Turbo Spin
 • Perie Pro Animal
 • Consum mic de energie
 • Perie rotativă
Dezavantaje
 • Prețul ridicat
 • Capacitate mică colectare

Deși este un aspirator vertical cu un preț peste medie, acesta vine cu tehnologie unică marca Bosch, cât și cu accesorii potrivite aspirării părului de animale. Are o autonomie decentă de 65 minute și un consum foarte mic de energie în comparație cu alte modele premium.

Peria motorizată ProAnimal este perfectă pentru aspirararea părului, dezvoltând o viteză de 5000 rpm. De asemenea modelul dat vine la pachet cu o mini perie motorizată ProAnimal care poate fi folosită pe tapițerie cu eficiență.

Bosch Unlimited Serie 8 Gen 2 are 3 moduri de putere, unul Eco pentru consum redus, unul auto care combină eficiența și consumul și modul Turbo pentru sarcini mai dificile. Pe display poți vedea modul curent și cât la sută din baterie a mai rămas.

Greutate:3.2 Kg
Tensiune alimentare:18 V
Autonomie:65 min
Capacitate:0.4 L
Tehnologie:ProPower
Motor TurboSpin
Lungime cablu:Fără fir
Nivel zgomot:78 dB

5. Aspirator vertical Rowenta XForce Flex 12.60 – Cel mai flexibil

Vezi Preț
Rowenta XForce Flex 12.60

Vezi pret pe emag.ro

Avantaje
 • Greutate mică de doar 3 Kg
 • Capacitate rezervor mare de 0.9 L
 • Unul dintre cele mai flexibile aspiratoare verticale
 • Aspirare și spălare simultană
 • Capacitate de filtrare de până la 99.99%
Dezavantaje
 • Autonomie de 45 min

Rowenta XForce Flex 12.60 combină flexibilitatea cu puterea mare de aspirare datorită design-ului și tehnologiei unice. Cu acest model poți aspira în cele mai înguste locuri datorită mânerului ajustabil care se poate plia până la 90 de grade.

O altă funcție foarte utilă este puterea variabilă care se modifică în dependență de suprafața pe care aspiri astfel încât autonomia aspiratorului crește considerabil. De asemenea poți alege dintre cele 5 trepte de putere în dependență de nevoile tale.

XForce Flex 12.60 vine la pachet cu un cap de aspirare Aqua care îți permite să aspiri și să speli în același timp, funcție foarte utilă dacă ai copii sau căței care lasă urme pe podea. Pentru o curățare completă, poți alege din multitudinea de accesorii care vin la pachet precum peria Easy Brush, capul Aqua, mopuri, perie pentru canapele și peria Animal Turbo.

Greutate:3 Kg
Putere:320 W
Autonomie:45 min
Capacitate:0.9 L
Funcții:Funcție Turbo
Indicator luminos
Indicator baterie descărcată
Lungime cablu:Fără fir
Nivel zgomot:82 dB

6. Aspirator vertical Daewoo – Aspirator vertical ieftin și bun

aspirator vertical ieftin și bun
Vezi Preț
Aspirator vertical Daewoo

Vezi pret pe emag.ro

Avantaje
 • Raport calitate-preț excelent
 • Foarte ușor de manevrat cu o greutate de 3.2 Kg
 • Filtru HEPA
 • Perie rotativă
 • Capacitate rezervor
Dezavantaje
 • Autonomie de 40 min

Principalul avantaj al aspiratorului vertical Daewoo este raportul calitate-preț excelent. La acest preț oferă funcții de top prezente la cele mai scumpe modele. Este potrivit pentru suprafețe multiple cum ar fi scările, covoare sau chiar și portbagajul mașinii.

Are o greutate de doar 3.2 Kg, fiind foarte ușor de manevrat chiar și față de alte modele mai performante, dar care au o greutate mai mare. Puterea de aspirație se poate ajusta până la 300 W, aceasta fiind îndeajuns aproape pentru orice tip de suprafață.

Ca și majoritatea modelelor de aspiratoare verticale, acesta vine cu un filtru de tip HEPA care este eficient în captarea particulelor de praf, fapt mai ales important pentru persoanele ce suferă de alergii sau boli precum astm. Recipientul pentru praf se detașează rapid și poate fi spălat foarte ușor.

Greutate:3.2 Kg
Putere:300 W
Autonomie:40 min
Capacitate:0.6 L
Funcții:Perie Rotativă
Indicator Putere
Lungime cablu:Fără fir
Tensiune alimentare:29.6 V

7. Aspirator vertical Electrolux Pure F9 – Cel mai bun design

aspirator vertical electrolux pure f9
Vezi Preț
Electrolux Pure

Vezi pret pe emag.ro

Avantaje
 • Autonomie crescută de până la 60 de minute
 • Aspirare silențioasă
 • Design optimizat
 • Performanță ridicată chiar și cu recipientul plin
 • Perie cu efect de lustruire pe suprafețe dure
Dezavantaje
 • Greutate relativ ridicată

Aspiratorul Electrolux Pure F9 are o acoperire de până la 80 de m2 cu o singură încărcare și o autonomie de aproximativ o oră, toate astea vin cu o certificare ecologică, fapt ce este cu atât mai impresionant.

Designul aspiratorului Electrolux Pure este unul ergonomic, având capacitatea de reglare a înălțimii pentru un confort sporit, iar zgomotul pe care îl face acesta este redus considerabil față de alte modele de aspiratoare verticale. Pure F9 este foarte simplu de manevrat datorită proiectării centrului de greutate la un nivel mai jos, cât și datorită unității culisante unice.

Duza etanșată cu care este prevăzut are rolul de a crea o viteză crescută a aerului, astfel că acest aspirator vertical oferă posibilitatea de a aspira cu de pănă la 5 ori mai multă putere, chiar și in spațiile înguste. De asemenea este prevăzut cu un set pentru păr de animale care poate fi utilizat atât pe suprafețe tapițate, cât și pe cele dure.

Greutate:5.69 Kg
Putere:90 W
Autonomie:60 min
Capacitate:0.7 L
Tehnologie:Filtrare ciclonică
LED DustSpotter
Lungime cablu:Fără fir
Nivel zgomot:82 dB

Cum alegi un aspirator vertical bun?

Un aspirator vertical este o versiune mai performantă a unui aspirator clasic. Datorită formei acestuia, el este mai ușor de manevrat, comoditatea și lipsa cablurilor fiind principalul motiv pentru care oamenii își doresc să-l cumpere. Unele modele precum Dyson V15 au devenit produse vedete pe această piață și sunt recunoscute atât pentru ușurința aspirării, cât și pentru puterea lor mare.

Pentru a alege cel mai bun aspirator vertical, trebuie întotdeauna să analizezi aspectele sale tehnice și mai puțin campania de marketing realizată pentru acesta. Există niște criterii care te pot ajuta să înțelegi dacă produsul este potrivit pentru nevoile tale sau nu. Mai jos, ai enumerate toate aspectele.

Puterea de sucție

Aspiratoarele verticale pot avea aceeași putere ca și aspiratoarele clasice, însă nu ar trebui să te intereseze neapărat puterea motorului, ci mai degrabă, puterea de sucție, care este diferită de prima. Înainte se considera că puterea motorului determină în mod implicit și calitatea aspirării, însă aceste două lucruri se măsoară diferit și nu sunt atât de interdependente unul față de altul. Calitatea aspirării este determinată și de Amperi, Voltaj, indicii de ridicare ai apei, airflow, air watts.

Puterea motorul se măsoară în watt și înseamnă consumul de energie pe care un aspirator îl provoacă. Deseori, producătorii încearcă să vândă printr-un consum mare de energie, aspiratoare care nu se descurcă excelent cu sucția și utilizatorii sfârșesc prin a plăti facturi imense la curent, fără eficiență.

Astăzi, nu vei găsi foarte multe modele de aspiratoare cu puterea de peste 1 Kw, însă acest lucru nu înseamnă că ele nu vor avea o putere de sucție bună. Totuși, trebuie să existe și aici un consens. Nimeni nu afirmă că un aspirator cu o putere sub 100 de W, va face o treabă excelentă. Cel mai probabil, puterea de sucție va fi proporțională cu puterea motorului.

Care este indicele unei puteri bune de sucții?

Un indice bun al puterii de sucție pentru un aspirator vertical este cuprins între 100 și 200 AW (air watt). Air Watt este o măsurătoare mai eficientă și reprezentativă a puterii de aspirare. Aceasta calculează atât debitul de aer (volumul de aer tras de aspirator) cât și sucția (capacitatea aspiratorului de a ridica murdăria, măsurată în inci de ridicare a apei). AW este folosit în principal pentru aspiratoare verticale, deoarece ele trebuie să dovedească o aspirație puternică pentru curățarea profundă.

Comoditatea utilizării

Ceea ce face ca un aspirator vertical să fie prima opțiune pe listă într-o comparație cu alte tipuri de aspiratoare este aspectul legat de manevrabilitate. Este evident că cel mai bun aspirator este acela care combină caracterul practic cu eficiența, respectiv performanțele pe care le oferă. Asigură-te, așadar, că modelul de aspirator vertical ales este unul pe care îl poți folosi în cel mai confortabil mod, fără a face eforturi de manipulare mari.

Este de înțeles că cel mai bun aspirator vertical este acela care combină caracterul și eficiența. Ideal este să apelezi la aspiratoare verticale care cantăresc între 2 și 4 kg. Deși greutatea unor modele de calitate este peste acest prag, riști să obosești rapid în timpul curățării, chiar dacă acestea din urmă sunt mult mai eficiente decât altele. Ia în considerare, de asemenea, alegerea modelelor cu mânerul reglabil în înălțime.

Design

Principala diferență dintre aspiratoarele verticale și cele convenționale constă în dimensiuni și în designul pe care îl au acestea. Toate elementele importante ale unui aspirator vertical se află direct pe mâner: colectorul de praf, pompa, bateria (pentru modelele fără fir) și duzele de filtrare. Acest mâner poate fi solid sau compozit, cea din urmă opțiune fiind mai avantajoasă când este vorba de depozitare. Este recomandat să nu alegi un aspirator vertical prea greu, pentru că va fi dificil să îl ții și să îl manevrezi cu o singură mână. De regulă, echipamentele cele mai eficiente și ușor de utilizat sunt cele care cântăresc până la 3 kilograme.

Nu uita că ar fi bine să acorzi atenție și posibilitătii de detașare a aspiratorului de mană. Acest lucru este esențial pentru curățarea celor mai îndepărtate colțuri ale apartamentului, rafturi de perete, tapițerie și mașină. În descrierea produsului este de obicei indicat dacă utilizarea în mașină este permisă. În acest caz, dispozitivul trebuie să fie wireless sau conectat la brichetă. O altă caracteristică de design este prezența unui loc special pentru depozitarea duzelor și posibilitatea de depozitare pe  verticală.

Recipient de colectare a prafului 

În loc de un sac clasic, aspiratoarele verticale folosesc un recipient pentru colectarea prafului. Datorită acestui lucru, curățarea se face cu mai multă ușurință, nu este nevoie să golești colectorul de praf atât de des sau să cureți de jur împrejur praful care s-a adunat de-a lungul timpului. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este legat doar de volumul recipientului care este calculat în grame.

Pentru un apartament cu 2-3 camere va fi suficient un colector de praf de pană la 500 g. Dacă volumul este mai mare, poate fi dificil să cari cu tine aspiratorul prin casă, mai ales că modelele cu recipiente de colectare mai mari sunt alese cu precădere în scopuri industriale. Unele aspiratoare robot au și semnalare pentru sacul umplut, ceea ce e de mare ajutor, deoarece va spori și performanța acestuia, prin golirea corectă.

Filtrul HEPA

Filtrul cu care este prevăzut un aspirator este de mare importantă, deoarece puritatea aerului din casa ta va depinde de el. Acest lucru afectează în mod direct confortul și sănătatea celor care locuiesc aici. Majoritatea modelelor de aspiratoare verticale au un filtru  HEPA, care protejează motorul electric și previne întoarcerea celor mai mici particule de praf în cameră. Dispozitivele ieftine sunt echipate cu sisteme de filtrare mai simple, tocmai de aceea nu este recomandat să le alegi, deoarece eficacitatea unei astfel de curățări este pusă la îndoială.

Unele aspiratoare verticale folosesc tehnologia Cyclone. Aceasta este o tehnologie inovativă care nu oferă decât avantaje. În acest caz, particulele solide sunt separate datorită forțelor centrifuge. În primul rând, gunoiul este apăsat ferm de pereții containerului, după care filtrul HEPA purifică aerul. Această tehnologie poate fi considerată cea mai bună soluție pentru cei care suferă de alergii, dar și pentru copii și persoanele sensibile.

Aspirator vertical VS aspirator robot VS aspirator clasic

Dacă nu ai decis ce tip de aspirator să alegi, poți vedea mai caracteristicile specifice pentru fiecare cele trei tipuri de aspiratoare: aspiratoarele standard, cele verticale și cele robot. 

Aspirator verticalAspirator robotAspirator clasic (cilindru)
StructurăAspiratorul vertical conține tubul de aspirare și centrul pentru depozitare și motor pe același amplasament vertical.Tubul pentru aspirare este plasat sub structura rotundă a aspiratorului și este ajutată de periile rotative pentru colectarea deșeurilor.Capul de aspirație este conectat printr-un furtun lung la un aparat care poate fi manevrat cu ușurință, fiind pe roți.
Metodă de funcționareNecesită ghidare manuală, însă poate fi mai ușor de manevrat, dacă nu are cablu și se încarcă la stație.Poate fi în totalitate autonom, datorită senzorilor și soft-ului său. Necesită ghidare manuală și este adesea incomod de transportat dintr-o cameră în alta, din cauza cablurilor.
Capacitate de colectare a murdărieiAre o capacitate suficientă pentru colectare, astfel încât să te lase să aspiri regulat și periodic, să arunci murdăria acumulată. Are o capacitate mică de colectare, deoarece structura acestuia este de dimensiuni mici. Modelele performante însă au stație de colectare unde își golesc singure coșul, fără ca tu să faci nimic. Datorită formelor mai mare, au cea mai mare capacitate de colectare.
Puterea de aspirareÎn general, variază între 100-200 WA, însă unele modele precum Dyson V15 au o putere de 240 W.Se măsoară în Pascali și pot atinge și 12000 de Pa. Se consideră totuși, mai puțin puternice în această privință, decât un aspirator vertical. În general, un aspirator puternic va avea o putere de aproximativ 1200 W.
Nivelul de zgomotPoate fi la fel de zgomotos ca și un aspirator clasic. Sunt mai silențioase decât aspiratoarele clasice și verticalePoate fi zgomotos în funcție de puterea motorului.

Taguri:

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo