Top 5 Cele Mai Bune Aspiratoare Fără Sac în 2024

Aspiratoarele fără sac au devenit unul dintre punctele de referință pentru eficiența și comoditatea în lupta împotriva prafului și murdăriei. Spre deosebire de aspiratoarele cu sac, acestea folosesc compartimente din plastic și filtre care previn trecerea prafului în exterior. Acest articol vă va ghida prin opțiunile de pe piață pentru a putea alege cel mai bun aspirator fără sac care să se potrivească nevoilor tale.

În continuare vom analiza cele mai bune modele pentru a vă face selecția mai ușoară. La realizarea acestui ghid am ținut cont de teste, design, performanță, preț, cât și ușurința de întreținere. De asemenea vă recomand să citiți acest articol cu cele mai bune aspiratoare robot, care sunt fără sac din start.

Care sunt cele mai bune aspiratoare fără sac?

1. Aspirator fără sac Philips PowerPro Expert FC9729/09

Vezi Preț
Philips PowerPro Expert FC9729/09

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Filtru antialergic
 • Tehnologie de separare a prafului
 • Cap de aspirare multifuncțional
 • Rezervor de 2 l
 • Accesorii integrate
Dezavantaje
 • Durată de viață mică

Aspiratorul fără sac Philips PowerPro Expert FC9729/09, cu o putere de 900 de wați și filtru antialergic, se remarcă ca o opțiune eficientă pentru cei care caută performanță și igienă superioară în procesul de curățare. Tehnologia PowerCyclone 8 este un aspect definitoriu, care accelerează aerul în compartimentul ciclonic pentru a separa eficient praful. Capul de aspirare TriActive aplică 3 acțiuni de curățare într-o singură mișcare, deschizând covorul, aspirând obiecte mari și colectând praful și murdăria de lângă mobilă și pereți.

Sursa: reoverview.co.uk

Cu un filtru antialergic eficient ce captează 99,95% din praful fin, inclusiv alergeni precum polenul, părul de animale și acarienii, acest aspirator se adresează și celor cu alergii și doritori de niveluri ridicate de igienă. Un avantaj notabil este ușurința în golirea rezervorului pentru praf cu o singură mână.

Cu accesorii integrate și un sistem Allergy Lock pentru etanșarea perfectă a recipientului, acest aspirator oferă performanță și igienă într-un design compact și eficient.

Greutate5,5 kg
Putere900 W
Nivel de zgomot76 dB
Capacitate de colectare2 l
Lungime cablu7 m
AccesoriiPerie mică
Accesoriu pentru spații înguste

2. Aspirator fără sac Philips PowerPro Active FC9552/09

Vezi Preț
Philips PowerPro Active FC9552/09

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Potrivit pentru diferite tipuri de pardoseli
 • Filtru antialergic
 • Putere reglabilă
 • Capete pentru mobilier și canapele
Dezavantaje
 • Necesită schimbarea filtrelor

Aspiratorul fără sac Philips PowerPro Active FC9552/09 prezintă o putere de 650 de wați și se remarcă prin tehnologia PowerCyclone 7, care menține o putere mare de aspirare pe termen lung. Cu un cap de aspirare TriActive+ care aplică trei acțiuni de curățare într-o singură mișcare, acest aspirator este potrivit pentru toate tipurile de pardoseli.

Recipientul pentru praf este proiectat pentru golire igienică cu o singură mână, contribuind la reducerea norilor de praf. De asemenea, are un sistem de filtrare anti-alergeni eficient care captează peste 99,9% din praful fin, inclusiv alergenii precum polenul, părul de animale și acarienii.

Un dezavantaj este capacitatea sa mai mică de 1.5 litri pentru colectarea prafului, ceea ce poate necesita golirea mai frecventă a rezervorului în timpul curățării intensive. Cu funcția de control al energiei, puteți regla puterea de aspirare pentru diferite sarcini de curățare, inclusiv pardoseli dure, din lemn și suprafețe moi.

Greutate4,5 kg
Putere650 W
Nivel de zgomot76 dB
Capacitate de colectare1,5 l
Lungime cablu
Accesorii

3. Aspirator fără sac Philips PowerPro Compact FC9334/09

Vezi Preț
Philips PowerPro Compact FC9334/09

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Perie moale pentru mobilier
 • Perie Turbo Brush
 • Filtru antialergic
 • Tehnologie de separare a prafului
 • Garanție 2 ani
Dezavantaje
 • Furtun rigid

Aspiratorul fără sac Philips PowerPro Compact FC9334/09, cu o putere de 900W și tehnologia PowerCyclone 5, se remarcă ca o soluție eficientă pentru curățenie. Cu un cap de aspirare pentru podele dure și filtre antialergice, acest aspirator oferă performanță și igienă.

Tehnologia Power Cyclone 5 maximizează fluxul de aer și performanța, separând eficient murdăria din aer într-o mișcare. Cu un cap de aspirare TriActive care aplică trei acțiuni de curățare într-o singură mișcare și o perie Turbo Brush pentru eliminarea părului și a prafului.

Sursa: merrickfernandes.wordpress.com

Cu un design al compartimentului pentru praf pentru o golire igienică, acest aspirator permite o gestionare simplă și curată a reziduurilor. Cu perii integrate și filtru antialergic ce captează peste 99,9% din praful fin, Philips PowerPro Compact FC9334/09 se numără printre cele mai bune aspiratoare fără sac, oferind performanță și comoditate într-un design compact și ușor de utilizat.

Greutate4,5 kg
Putere900 W
Nivel de zgomot79 dB
Capacitate de colectare1,5 l
Lungime cablu6 m
AccesoriiAccesoriu pentru spații înguste
Perie cu turbină rotativă

4. Aspirator fără sac Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care

Vezi Preț
Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care RO3786EA

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Motor cu eficiență energetică
 • Perie pentru păr de animale
 • Design ergonomic
 • Formă compactă
 • Filtru dublu
Dezavantaje
 • Nivel de zgomot înalt

Aspiratorul fără sac Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care RO3786EA oferă o putere de 750W, iar cu tehnologia avansată mono-ciclonică, acest aspirator reușește să captureze 99,98% din praful aspirat, asigurând un mediu mai curat și o igienă sporită.

Cu un motor EffiTech, acest aspirator oferă performanțe maxime de aspirare la o putere redusă, echivalentă cu un aspirator de 2000W, contribuind astfel la economisirea energiei. Sistemul Clean Express permite golirea rapidă și igienică a containerului pentru praf, cu un volum de 1.5L. Un maner ergonomic și un design compact fac acest aspirator ușor de utilizat, de transportat și de depozitat, inclusiv în spații mai înguste.

Modelul Animal Care este echipat cu o perie Turbo Mini care elimină eficient părul de animale de pe mobilier și covoare. Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care RO3786EA oferă o combinație de putere, eficiență energetică și igienă pentru casele cu animale de companie.

Greutate4,5 kg
Putere750 W
Nivel de zgomot79 dB
Capacitate de colectare1,5 l
Lungime cablu6,2 m
AccesoriiPerie pentru tapițerie
Accesoriu pentru blană animale
Accesoriu pentru spații înguste
Perie mini turbo

5. Aspirator fără sac Rowenta Compact Power XXL RO4866EA

Vezi Preț
Rowenta Compact Power XXL RO4866EA

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Rezervor cu volum mare
 • Suprafață mare acoperită
 • Eficient energetic
 • Kit de curățat mașina
Dezavantaje
 • Putere mică

Aspiratorul fără sac Rowenta Compact Power XXL RO4866EA are o capacitate mare de colectare a prafului de 2.5 litri, fiind ideal pentru sesiuni de curățare prelungite, eliminând necesitatea golirii frecvente a rezervorului.

Sistemul Clean Express permite o golire rapidă și ușoară a rezervorului de praf în doar 4 pași simpli. Cu un cablu de alimentare de 6.2 metri, acest aspirator oferă o libertate de mișcare mare și acoperă o suprafață extinsă de până la 95 de metri pătrați. Kitul special de accesorii transformă aspiratorul în alegerea ideală pentru o curățare eficientă atât în casă, cât și în mașină.

Un dezavantaj este puterea sa mică de 550W, care, în comparație cu alte modele, poate părea mai puțin performant pe anumite suprafețe. Cu toate acestea, acesta economisește energie, și considerăm că îșii merită locul printre cele mai bune aspiratoare fără sac.

Greutate6 kg
Putere550 W
Nivel de zgomot75 dB
Capacitate de colectare2,5 l
Lungime cablu6,2 m
Accesorii

6. Aspirator fără sac Rowenta Compact Power XXL RO4855EA

Vezi Preț
Rowenta Compact Power XXL RO4855EA

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Rezervor extra mare
 • Putere mare și consum energetic mic
 • Kit mare de accesorii
 • Formă compactă
Dezavantaje
 • Nu se poate regla puterea de aspirare

Aspiratorul fără sac Rowenta Compact Power XXL RO4866EA are un rezervor de 2.5 litri pentru colectarea prafului, permițând curățarea întregii locuințe fără întrerupere. Designul compact facilitează depozitarea în orice spațiu.

Acest aspirator utilizează tehnologia mono-ciclonică pentru o aspirare și o filtrare eficientă a aerului de praf. Motorul EffiTech de 550W asigură performanțe optime cu un consum redus de energie. Și totuși, datorită tehnologiei Effiwatts, obțineți aceeași performanță cu un aspirator de 2100 de wați, dar cu un consum de energie de doar 3.8 ori mai mic. Vezi și cele mai bune aspiratoare cu putere de aspirație mare.

Sursa: behance.net

Aspiratorul este completat de un cablu de alimentare de 6.2 metri pentru o rază mare de acțiune, tub metalic telescopic, mâner ergonomic cu perie Easy Brush incorporată și accesorii specifice pentru o curățare eficientă a locuinței. Setul include perie pentru tapițerie, accesoriu pentru spații înguste, perie pentru parchet, prelungire pentru tub și perie mini turbo.

Greutate5,5 kg
Putere550 W
Nivel de zgomot75 dB
Capacitate de colectare2,5 l
Lungime cablu6,2 m
AccesoriiPerie pentru tapițerie
Accesoriu pentru spații înguste
Perie parchet
Prelungire tub
Perie mini turbo

7. Aspirator fără sac Philips 2000 XB2125/09

Vezi Preț
Philips 2000 XB2125/09

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Motor puternic
 • Potrivit pe mai multe tipuri de suprafețe
 • Rază de operare mare
 • Garanție 24 luni
Dezavantaje
 • Rezervor mic

Aspiratorul fără sac Philips 2000 Series, echipat cu un motor de 850W, vă oferă o putere mare de aspirație pentru a face curățenia cu ușurință și eficiență. Acest aspirator este inclus în categoria celor mai bune aspiratoare fără sac, oferind o serie de caracteristici importante.

Cu capacitatea sa de a colecta până la 99,9% din praful fin. Cu un recipient pentru praf conceput pentru o golire igienică cu o singură mână, aspiratorul este convenabil și ușor de întreținut. Cu toate acestea, un dezavantaj ar putea fi capacitatea sa relativ mică de colectare a prafului, de doar 1.3 litri.

Cu tehnologia PowerCyclone 4, aspiratorul este potrivit pe o varietate de tipuri de suprafețe, atât pe covoare (clasa A), cât și pe suprafețele dure (clasa A). Cu o rază de operare de 9 metri, beneficiați de o libertate mare de mișcare în timpul curățeniei. Pentru o flexibilitate mai mare, puteți lua în considerare achiziția unui aspirator vertical bun.

Greutate6 kg
Putere850 W
Nivel de zgomot
Capacitate de colectare1,3 l
Lungime cablu9 m
Accesorii

Cum să alegi un aspirator fără sac bun?

 1. Puterea de aspirare: Verificați puterea de aspirare a aspiratorului. O putere mai mare înseamnă că poate să aspire mai eficient murdăria și particulele mai mici de praf. Căutați unități cu motor puternic pentru o performanță optimă.
 2. Filtrul: Asigurați-vă că aspiratorul are un filtru de înaltă calitate. Filtrul HEPA este o alegere excelentă, deoarece capturează particulele fine de praf și alergeni, contribuind la îmbunătățirea calității aerului din casă.
 3. Capacitatea și manevrabilitatea: Verificați capacitatea colectorului de praf. Un colector mai mare înseamnă că trebuie să-l goliți mai rar. De asemenea, asigurați-vă că aspiratorul este ușor de manevrat, cu accesorii pentru a ajunge în colțuri și sub mobilier.
 4. Rezistența și durabilitatea: Cercetați recenziile și evaluările pentru a afla despre durabilitatea aspiratorului. Investiția într-un model mai scump cu calitate superioară poate fi mai avantajoasă pe termen lung.
 5. Garanția și service-ul: Verificați garanția și disponibilitatea service-ului pentru aspiratorul ales. Asigurați-vă că există opțiuni de service local sau că producătorul oferă asistență în caz de probleme.
 6. Compatibilitate cu podelele: Asigurați-vă că aspiratorul este potrivit pentru tipul de podele pe care le aveți acasă (parchet, gresie, covoare, etc.). Unele modele au setări reglabile pentru a se potrivi diferitelor suprafețe.
 7. Recenziile și recomandările: Cercetați opiniile altor utilizatori și cereți recomandări de la prieteni sau familie pentru a obține informații suplimentare despre performanța și satisfacția cu aspiratorul ales.

Vezi și:

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo