Top 5 Cele Mai Bune Aspiratoare de Mână în 2024

Un aspirator de mână este alegerea perfectă dacă ai nevoie să faci curățenie în locuri mai puțin accesibile sau în cazul în care ai nevoie de a curăța o zonă rapid, fără a fi nevoie să folosești un aspirator de dimensiuni mai mari. Acestea sunt ușoare și portabile, fiind foarte eficiente în curățarea locurilor precum mașina, scările sau mobila.

Chiar dacă au dimensiuni mai mici, cel mai recente modele sunt îndeajuns pentru majoritatea situațiilor, puterea de aspirare fiind similară cu cea a anumitor modele de aspiratoare verticale. În cele ce urmează, analizăm care este cel mai bun aspirator de mână, cât și alte modele demne de luat în considerare. La realizarea acestui top am ținut cont de elemente precum puterea, capacitatea recipentului, accesorii, perioada de autonomie, cât și preț. De asemenea, la finalul articolului, oferim câteva sfaturi practice de care să te ghidezi la achiziția unui aspirator de mână. Vezi și cele mai bune aspiratoare verticale.

Bosch BHN24L Cel mai bun aspirator de mână
Cecotec Conga Immortal ExtremeSuctions Cel mai bun pentru aspirare umedă și uscată

Care sunt cele mai bune aspiratoare de mână?

1. Aspirator de mână Bosch BHN24L

cel mai bun aspirator de mana
Vezi Preț
Bosch BHN24L

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Autonomie de 45 minute
 • Greutate redusă
 • Capacitate mare colectare
 • Filtru lavabil
Dezavantaje
 • Număr redus accesorii

Bosch BHN24L este unul dintre cele mai bune aspiratoare de mână disponibile pe piață. Are o putere de 24V care plasează acest aspiratoare în categoria celor cu putere mare de aspirare. Acest nivel de putere împreună cu sistemul Cyclonic Airflow este îndeajuns pentru aspirarea majorității tipurilor de suprafețe.

Un alt aspect important este durata de viață a bateriei, la acest model ea este de 45 minute, fapt ce permite aspirarea pe o perioadă mai lungă și respectiv nu necesită reîncărcare frecventă. Acest nivel mare al autonomiei este posibil datorită tehnologiei patentate marca Bosch.

Ce ține de comoditate, acest aspirator de mână este foarte ușor la doar 1.1 Kg, are un filtru lavabil care nu necesită înlocuire freceventă, iar recipientul pentru praf se scoate foarte ușor și convenabil.

Tip aspirare:Uscată
Greutate:1.1 kg
Tensiune:24 V
Autonomie:45 min.
Capacitate colectare:1 l
Accesorii incluse:Duză spații înguste

2. Aspirator de mână H.Koenig UP560

aspirator de mana h koenig
Vezi Preț
H.Koenig UP560

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Design ergonomic
 • Autonomie de 40 minute
 • Număr mare accesorii
 • Model fără sac
Dezavantaje
 • Greutate peste medie

Acest aspirator se remarcă printr-un design ergonomic și număr mare de accesorii. Pe lângă asta, are o putere de 22.2 V și sistem ciclonic care permite utilizarea acestuia pe diverse tipuri de suprafețe. De asemenea, se poate ajusta puterea în 2 moduri pentru a economisi energie.

H.Koenig UP560 are o autonomie medie de 40 minute, iar încărcarea bateriei este una rapidă datorită acumulatorului din litiu. Acest model este unul fără sac, astfel se poate curăța foarte rapid și convenabil. Recomandăm acest model în special pentru curățarea suprafețelor textile și a mobilierului.

Tip aspirare:Uscată
Greutate:3 Kg
Tensiune:22.2 V
Autonomie:40 min.
Capacitate colectare:0.8 l
Accesorii incluse:Duză pentru spații înguste
Accesorii pentru mașină
Încărcător

3. Aspirator de mână 2 in 1 Cecotec Conga Immortal ExtremeSuctions

aspirator de mana cecotec conga
Vezi Preț
Cecotec Conga Immortal ExtremeSuctions

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Aspirare uscată și umedă
 • Putere mare de aspirare
 • Accesorii incluse
 • Autonomie decentă
 • Raport calitate-preț excelent
Dezavantaje
 • Nu are accesorii pentur păr de animale

Cecotec Conga Immortal ExtremeSuctions este un aspiratode mână care combină performanța tehnică cu utilitatea. Am decis să înclud acest aspirator datorită posibilității de aspirare uscată și umedă, cât și a puterii mari de aspirare.

Acest aspirator de mână are o tensiune de 22.2 V și o putere de 150 W, care sunt îndeajuns pentru aspirarea majorității tipurilor de mizeri și suprafețe, cât și a substanțelor lichide. Dispune și de un sistem ciclonic, care îmbunătățește considerabil performanța acestuia.

Cecotec Conga are o autonomie de 25 minute, care se situează undeva la mijloc față de alte modele, dar este îndeajuns pentru câteva aspirări la rând, fiind foarte eficient. Capacitatea de colectare este de 0.5 l, iar recipientul se îndepărtează foarte rapid. Recomandăm acest aspirator pentru posibilitatea de aspirare uscată și umedă, cât și datorită puterii mari de aspirare.

Tip aspirare:Uscată și umedă
Greutate:1 Kg
Tensiune:22.2 V
Autonomie:25 min.
Capacitate colectare:0.5 l
Accesorii incluse:Acceosrii pentru mobilier

4. Aspirator de mână Shark CH950EUT

Vezi Preț
Shark CH950EUT

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Accesorii incluse pentru aspirarea părului de animale
 • Filtru lavabil
 • Design ergonomic
Dezavantaje
 • Autonomie scăzută

Chiar dacă la prima vedere s-ar părea că nu este un aspirator la fel de bun ca alte modele datorită specificațiilor sale tehnice, numeroase testări dovedesc faptul că Shark CH950EUT este un aspirator de mână excelent.

Acest model de aspirator are o putere mare de aspirare, potrivit pentru îndepărtarea mizerii pregnante, cât și a părului de animale, fiind dotat cu accesorii pentru acest lucru. Chiar dacă are o autonomie de 10 minute, datorită puterii mari de aspirare, poți acoperi suprafețe mai mari într-o perioadă mai scurtă de timp decât în cazul la alte aspiratoare.

Filtrul este lavabil, iar recipientul se îndepărtează cu o singură atingere. Recomandăm acest model deținătorilor de animale de companie, cât și persoanelor care au nevoie de îndepărtarea în profunzime a mizerii.

Tip aspirare:Uscată
Greutate:1.39 Kg
Tensiune:10.8 V
Autonomie:10 min
Capacitate colectare:0.45 l
Accesorii incluse:Accesoriu pentru spații înguste
Accesoriu pentru aspirare păr animale

5. Aspirator de mana SeveShop

aspirator de mana seveshop
Vezi Preț
SeveShop

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Filtru HEPA
 • Capacitate mare colectare
 • Preț excelent
 • Autonomie decentă
Dezavantaje
 • Putere potrivită pentru aspirare ușoară

Dacă cauți un aspirato de mână ieftin și performant, atunci SeveShop poate fi o alegere potrivită pentru tine. Este un aspirator performant cu un raport calitate-preț excelent. Are o putere de 7.4 V care este îndeajuns pentru aspirarea prafului, cât și a altor tipuri de mizerie mai puțin pregnante.

Are un colector de 0.7 l care este pedie media de pe piață, acesta fiind ușor de golit și nu are nevoie de curățare frecventă. De asemenea, acest model este dotat și cu filtru HEPA care este foarte util în caz că suferi de alergii sau pur și simplu vrei ca aerul din casa ta să fie curat.

Are o autonomie de 20 minute și vine la pachet cu multiple accesorii pentru spații înguste. Recomandăm acest aspirator pentru necesități minimale de aspirare datorită prețului scăzut, capacității mari de colectare și filtrului HEPA.

Tip aspirare:Uscată
Baterie:2000 mAh
Tensiune:7.4V
Autonomie:20 min.
Capacitate colectare:0.7 l
Accesorii incluse:Accesorii spații înguste

Cum să alegi un aspirator de mână bun?

Durata bateriei

Un aspirator de mână calitativ trebuie să fie disponibil pentru aspirare în orice moment. Astfel trebuie să te orientezi către modele care pot fi autonome o perioadă mai îndelungată de timp. Majoritatea modelelor de pe piață au o baterie ce te va ține între 10 și 45 de minute. Un alt factor de care să ții cont este cât de rapid se încarcă bateria.

Voltaj

În timp ce un voltaj mai mare înseamnă și o putere de aspirare mai mare, pentru aspiratoarele de mână deseori nu este cazul să fie nevoie de o forță brută prea mare. Pentru aspirarea prafului și a particulelor de dimensiuni mai mici, un voltaj între 7 și 12 este îndeajuns, însă dacă ai nevoie de un aspirator de mână puternic, trebuie să te orientezi către modele cu un voltaj de peste 20 unități.

Capacitate recipient

Spre deosebire de un aspirator fără sac sau vertical, aspiratoarele de mână au o capacitate mai mică de colectare. În general recomandăm modele care pot colecta în jur de 0.5 l, dar și cele cu o capacitate mai mică pot fi îndeajuns pentru necesități de aspirare mai reduse.

Accesorii

Un aspirator de mână care vine la pachet cu o varietate de atașamente se poate dovedi util în cazul în care aveți copii sau animale care lasă mult păr. Accesoriile respective pot focusa presiunea pe anumite zone pentru aspirarea eficientă a diferitor tipuri de suprafețe și mizerie.

Sistem filtrare

Aspiratoarele de mână de obicei sunt dotate cu filtre textile sau spumă care captează praful, părul și alergenii, acestea pot fi spălate pentru a evita cumpărarea altor noi. De asemenea unele modele au sistem de filtrare din 2 straturi, primul fiind menit să prevină pătrunderea particulelor mari în filtru. Daacă suferi de alergie sau dorești ca aerul să fie cât mai curat, optează pentru un aspirator cu filtru HEPA.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo