Cel Mai Bun Aspirator Pentru Păr de Animale – Top 7 în 2024

Dacă cauți cel mai bun aspirator pentru păr de animale, probabil ai observat multitudinea de modele prezente pe piață. Un aspirator pentru păr de animale bun va capta părul, praful și murdăria într-o manieră eficientă, lucru în special benefic pentru persoanele care suferă de alergii.

La realizarea acestui ghid am ținut cont de teste, părerile consumatorilor, specificații tehnice și preț. Am selectat 7 modele disponibile în România care se potrivesc pentru diverse nevoi. La sfârșitul listei oferim sfaturi practice de care să ții cont atunci când cumperi un aspirator pentru păr de animale.

Care sunt cele mai bune aspiratoare pentru păr de animale?

1. Aspirator vertical Bosch Unlimited 7 ProAnimal

cel mai bun aspirator par animale
Vezi Preț
Bosch Unlimited 7 ProAnimal

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Greutate mică
 • Curățare igienică și rapidă a filtrului
 • Stație de andocare
 • Furtun extensibil
 • Motor digital cu sincronizare în trei faze
Dezavantaje
 • La covoare cu peri lungi peria se poate încurca

Aspiratorul vertical de la Bosch este echipat cu un motor TurboSpin și un filtru metalic de calitate superioară. Dispune de trei trepte de putere, adaptându-se diferitelor sarcini de curățare, inclusiv modul „Turbo” pentru situații dificile.

Am decis ca Unlimited 7 ProAnimal este unul dintre cele mai bune aspiratoare pentru păr de animale datorită periei cu LED-uri și mini peria motorizată. Peria funcționează la 5000 de rotații pe minut și datorită diametrului mare captează eficient părul, iar LED-urile contribuie și ele la o vizibilitate mai bună a zonelor neacoperite.

Pe lângă acestea, o caracteristică notabilă este tija flexibilă ce permite curățarea sub mobilier fără a necesita aplecarea. De asemenea, modul Auto, care ajustează automat puterea de curățare în funcție de tipul de pardoseală, aduce beneficii semnificative pentru eficiența sa energetică.

Putere19,8 kWh/an
Greutate1,4 kg
Capacitate de colectare0,4 l
AccesoriiPerie mare și mică pentru păr, duză mobilier, duză tapițerie
FuncțiiTijă flexibilă, Quick stand, Nozzle foot release, Easy parking clip, Rotation clean
Nivel sonor82 dB

2. Aspirator fără sac BOSCH ProAnimal BGS41PET1

aspirator bosch proanimal
Vezi Preț
BOSCH ProAnimal BGS41PET1

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Filtru HEPA
 • Senzor filtru
 • Accesorii multiple
 • Tehnologic avansat
Dezavantaje
 • Lipsă suporturi accesorii

Aspiratorul fără sac BGS41PET1 este dotat cu o perie AirTurbo Plus care realizează îndepărtarea eficientă a părului de animale de pe orice tip de podea, inclusiv pe covor. Sistemul de filtrare include un filtru igienic HEPA, capabil să filtreze 99,95% din particulele fine de praf, bacterii și poluanti, contribuind la calitatea aerului din locuință.

Sursa: lupetechnology.com

Cu peria pentru spații înguste și peria pentru tapițerie puteți elimina simplu orice urmă de păr de la animalul dvs. de companie. Designul ergonomic al recipientului face eliminarea prafului posibilă prin apăsarea unui singur buton, fără a fi nevoie să intrați în contact cu murdăria.

Funcția AirCycle aduce la un nou nivel separarea aerului de praf prin cele 4 rotații centrifuge de aer. SmartSensor Control monitorizează continuu starea filtrului și te anunță automat când trebuie curățat.

Putere750 W
Greutate8,3 kg
Capacitate de colectare2,4 l
AccesoriiPerie AirTurbo Plus și Turbo mică pentru păr, Duză spații înguste, Duză tapițerie, Duză pardoseli tari, Perie standard
FuncțiiAirCycle, SmartSensor
Nivel sonor72 dB

3. Aspirator cu acumulator Karcher VC 4 Cordless myHome Pet

aspirator vertical par animale
Vezi Preț
Karcher VC 4 Cordless myHome Pet

Vezi preț pe kaercher.ro

Avantaje
 • Suport pentru perete
 • 3 filtre
 • Multiple perii și accesorii
 • Fără sac
Dezavantaje
 • Autonomie redusă la putere maximă

VC 4 Cordless myHome Pet reprezintă o soluție eficientă în locuințele mici. Acest aspirator de la Karcher poate fi folosit atât ca aspirator de podea, cât și ca aspirator de mână.

Aspiratorul dat oferă până la 30 de minute de funcționare în modul normal și dispune de un control al puterii în două trepte. Accesoriile speciale pentru proprietarii de animale de companie, cum ar fi duza mini-turbo cu motor, facilitează îndepărtarea eficientă a murdăriei de pe tapițerie, paturi și saltele.

Cu un sistem de filtrare în 3 etape și golirea simplă a filtrului cu un singur clic, aspiratorul dispune de un design practic și ușor de utilizat. Cu toate acestea, un dezavantaj poate fi durata limitată de funcționare, în special în modul de putere maximă, oferind doar până la 18 minute de funcționare. Vezi și cele mai bune aspiratoare Kaercher.

Autonomie30 minute
Greutate2,4 kg
Capacitate de colectare650 ml
AccesoriiDuză universală pentru podele, Perie turbo mini, Duză pentru spatii înguste, Duză de mobilă 2 în 1
FuncțiiPutere în 2 trepte, Power Lock, Filtrare în 3 etape
Nivel sonor78 dB

4. Aspirator robot pentru păr de animale KAIF Style

KAIF Style
Vezi Preț
KAIF Style

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Hărți editabile
 • Activ și pe covoare
 • Silențios
 • Aspirare umedă
 • Aspirare cu spălare
Dezavantaje
 • Putere mică

KAIF Style necesită o configurare inițială complet automată pentru a învăța datele specifice atunci când este pornit și utilizat pentru prima dată. De asemenea, beneficiază de control la distanță prin WiFi și o aplicație pentru telefonul mobil, eliminând necesitatea unei telecomenzi separate.

L-am considerat ca fiind unul din cele mai bune aspiratoare pentru păr de animale datorită modurilor multiple de curățare – mopping, măturat și 3 moduri de aspirare – cu ajutorul cărora poate face față diferitor provocări.

Sursa: kaifstyleu.com

Robotul integrează tehnologia de navigație LIDAR și Slam, care creează o hartă a încăperilor și oferă protecție mecanică împotriva coliziunilor. Senzorii cu lumină infraroșie contribuie și ei la detectarea obstacolelor și a marginii scărilor pentru a evita căderea. Dacă ești interesat și de alte modele, poți consulta acest ghid cu cele mai bune aspiratoare robot.

Putere28-45 W
Greutate4,8 kg
Capacitate de colectare220 ml
AccesoriiPerie praf, Perie laterală, Mop
FuncțiiNavigație LiDAR, Anti-Cădere, WiFi, Control prin aplicație, Anti-Tangle
Nivel sonor55 dB

5. Aspirator Rowenta XForce Animal Care

rowenta xforce animal care
Vezi Preț
Rowenta XForce Animal Care

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Perie cu LED-uri
 • Set de accesorii special pentru părul de animale
 • Aspirator de mână detașabil
 • 3 trepte de aspirare
Dezavantaje
 • Peria necesită curățare manuală

Rowenta XForce Animal Care are un design cu greutate redusă de numai 1,1 kg și un sistem de filtrare de 99.9%. Ajustarea automată a puterii de aspirare în funcție de tipul podelei optimizează eficiența energetică.

Tubul Flex permite accesul sub piesele joase de mobilier fără a necesita aplecare, iar bateria asigură o autonomie de până la 45 de minute. Ecranul Smart Control furnizează informații în timp real, inclusiv autonomia rămasă și alerte pentru curățarea filtrului, cu posibilitatea de a ajusta puterea de aspirare pe 3 trepte, precum și funcția Boost activabilă prin declanșator.

Pe lângă tehnologia de ultimă generație, acest aspirator include un set dedicat de accesorii Animal Care pentru orice tip de suprafață, fiind potrivit pentru proprietarii de animale de companie. Dezavantajul aspiratorului este că peria de păr necesită curățare manuală.

Putere100 W
Greutate1,1 kg
Capacitate de colectare0,4 l
AccesoriiPerie mini-turbo, Perie pentru tapițerie, Easy Brush, Duză pentru spații înguste
FuncțiiSmart Control, Boost, mod Eco
Nivel sonor

6. Aspirator Bosch Pro Animal BGL6PET1

aspirator bosch pro animal bgl6pet1
Vezi Preț
Bosch Pro Animal BGL6PET1

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Motor cu 10 ani garanție
 • Capacitate mare
 • Perie cu LED-uri
 • Filtrare avansată HEPA
Dezavantaje
 • Necesită schimbare sacilor

Aspiratorul cu sac Bosch Pro Animal BGL6PET1 este conține un motor de 700 W și dispune de reglare ajustabilă a puterii de aspirare direct de pe mâner pentru adaptabilitate la diferite sarcini de curățare.

Este un aspirator performant datorită eficienței periei AirTurbo Plus pe orice tip de pardoseală și funcției Self Clean care permite eliminarea părului de pe perie printr-o apăsare de buton. De asemenea, filtrul igienic HEPA, care filtrează 99,95% din particulele fine de praf, bacterii și poluanți, asigură un aer mai curat și un mediu mai puțin alergen.

Sursa: news.samsung.com

Sacii de praf Air Fresh cu cărbune activ previn mirosurile neplăcute, iar iluminarea LED contribuie la o vizibilitate mai bună a murdăriei.

Putere700 W
Greutate9,1 kg
Capacitate de colectare4 l
AccesoriiPerie AirTurbo Plus, Perie standard, Perie cu peri moi, Perie multifuncțională
FuncțiiRemote Power Control, Power Protect, Self Clean
Nivel sonor

7. Aspirator Rowenta Compact Power Animal Care

aspirator rowenta compact power animal care
Vezi Preț
Rowenta Compact Power Animal Care

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Eficient energetic
 • Perie și filtru adaptate pentru o locuință cu animale de companie
 • Putere de aspirare mare
 • Filtru permanent
Dezavantaje
 • Fără funcții inovatoare

Rowenta Compact Power Animal Care se încadează în clasa de eficiență 3A, datorită performanței sale în aspirarea pe suprafețe dure, controlul emisiei de praf și eficiență energetică.

Cu peria specială mini-turbo puteți elimina ușor firele de păr, iar sistemul cu două niveluri de filtrare capturează 99,98% din praful aspirat și îl separă de aerul evacuat, menținând mediul din casă proaspăt.

Sacul Hygiene+ cu clapă de închidere automată minimizează norii de praf la schimbarea sacului, contribuind la îmbunătățirea igienei. În ciuda consumului redus de energie de 750W, aspiratorul oferă performanță echivalentă cu aspiratoarele de 2000W din generațiile anterioare, putere care se compară cu cele mai bune aspiratoare cu putere mare de aspirație.

Putere750 W
Greutate3,9 kg
Capacitate de colectare3 l
AccesoriiPerie mini-turbo, Perie tapițerie, Perie parchet, Duză spații înguste
FuncțiiVariator de putere, Bară împotriva șocurilor, Indicator sac plin, Filtru permanent
Nivel sonor75 dB

De ce să ții cont când alegi un aspirator pentru păr de animale?

În alegerea unui aspirator pentru părul de animale, trebuie să consideri câteva aspecte tehnice importante. Prima prioritate este puterea de aspirare, măsurată în wați, pentru a face față eficient firelor de păr. Există aspiratoare specializate cu perii și tehnologii precum AirTurbo pentru o curățare optimă. Sistemul de filtrare, în special filtrele HEPA, este esențial pentru reținerea alergenilor din părul de animale.

De asemenea, trebuie să iei în considerare tipul de perii sau accesorii incluse, care să se potrivească pentru diferite suprafețe și să faciliteze curățarea în colțuri sau pe mobilier. Volumul și tipul sacului sau recipientului pentru praf sunt aspecte ce influențează frecvența golirii. În concluzie, funcționalitățile tehnice, accesorii și eficiența filtrării sunt critice în alegerea unui aspirator eficient pentru gestionarea părului de animale.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo