Top 5 Cele Mai Bune Aspiratoare cu Sac în 2024

Rowenta Compact Power Animal Care Cel mai bun aspirator cu sac pentru păr animale
Kaercher WD 6 Cel mai bun aspirator cu sac profesional

Un aspirator cu sac este o opțiune viabilă dacă prioritizezi calitatea aerului, durata de viață, cât și ușurința de mentenanță. Spre deosebire de un aspirator fără sac, toată mizeria și praful sunt păstrate în sac, astfel riscul ca ele să se disperseze în timpul curățării recipentului este minimă. Chiar dacă va trebui să înlocuiești sacul în mod frecvent, rolul acestora este de a păstra praful în interiorul aspiratorului, astfel aerul fiind mult mai curat.

În acest articol am ales cel mai bun aspirator cu sac din România, iar la finalul articolului oferim sfaturi practice de care să ții cont atunci când iii decizia finală. La realizarea acestei liste am ținut cont de aspecte precum puterea de aspirare, ușurința de manevrare, capacitatea recipientului, accesorii, preț, părerile experților și a utilizatorilor de rând.

Care sunt cele mai bune aspiratoare cu sac?

1. Aspirator cu sac Miele Complete C3 Power Line

Vezi Preț
Miele Complete C3 Power Line

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Capacitate mare a recipientului
 • Filtru curățare aer
 • Poate fi folosit pe suprafețe diverse
 • Filtru HEPA
Dezavantaje
 • Greutate de 7.26 Kg

Miele C3 Power Line este unul dintre cele mai bune aspiratoare cu sac de pe piață. Modelul dat este dotat cu o putere impresionantă de 890 W care este mult mai mult decât suficient pentru orice tip de suprafață și tip de mizerie. Pe lângă acest aspect, are o capacitate de 4.5 l care este suficientă pentru aspirarea spațiilor mari pe perioade îndelungate de timp.

De asemenea, această linie de produse Miele pune la dispoziție câteva modele care acoperă necesită diferite, precum ar fi aspirarea părului de animale sau a parchetului. Acest model vine la pachet cu o serie de accesorii pentru spații înguste, praf și tapițerie. Raza de operare este relativ mare în comparație cu alte modele care de obicei se situează în limita de 10 m.

Putere890 W
Greutate7.26 Kg
Nivel zgomot77 dB
Capacitate colectare4.5 l
Lungime cablu8.5 m
Rază operare12 m
Filtru HEPADa

2. Aspirator cu sac Rowenta Compact Power Animal Care

cel mai bun aspirator cu sac pentru par animale
Vezi Preț
Rowenta Compact Power Animal Care

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Greutate mică
 • Sac din 2 straturi
 • Captare eficientă a prafului
 • Acceosorii pentru aspirare păr animale
Dezavantaje
 • Recipient de 3 l

Un alt aspirator excelent la nivel de raport calitate-preț este Rowenta Compact Power Animal Care. Acest model este unul dintre cele mai populare modele de aspiratoare cu sac de pe piață și își merită poziția pe deplin. Acest aspirator are o putere de 750 W, care este suficientă pentru captarea tuturor tipurilor de mizerie.

Un alt avantaj considerabil al acestui aspirator este greutatea de doar 3.9 Kg care îl face foarte manevrabil și ușor de ridicat în cazul că vrei să aspiri peredeau sau scările. Sacul din 2 straturi, unul din spumă și altul textil captează chiar și cele mai mici particule, acest aspirator având o eficiență de 99.98% în acest sens.

Un alt element de notat este că nu trebuie să schimbi filtru, nivelul de particule acumulat fiind atât de mic, încât este suficient pentru toată durata de viață a aspiratorului. De asemenea, sacul Hygiene+ se închide automat la deschiderea capacului pentru a preveni ieșirea prafului.

Putere750 W
Greutate3.9 Kg
Nivel zgomot75 dB
Capacitate colectare3 l
Lungime cablu6.2 m
Rază operare8.8 m
Filtru HEPANu

3. Aspirator cu sac Kaercher WD 6

Vezi Preț
Kaercher WD 6

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Recipient de 30 l
 • Aspirare umedă și uscată
 • Schimbare filtru separată
Dezavantaje
 • Greutatea mare

Dacă ești în căutare de un aspirator multifuncțional cu o putere excelentă de aspirare, Kaercher WD 6 este unul dintre cele mai bune aspiratoare cu sac profesionale de pe piață. Acest aspirator are o putere de 1300 W, posibilitatea de aspirare uscată și umedă, cât și o capacitate impresionantă de 30 l.

Un alt aspect inovator specific acestui model, este capacitatea de autocurățare a filtrului. Jeturi puternice de aer deplasează mizeria în recipient astfel încât aspiratorul să poată fi folosit la capacitate maximă. Un alt sistem brevetat de Kaercher este cel de îndepărtare a filtrului, astfel nu este nevoie să intri în contact cu mizeria, acesta având un loc separat de unde se poate schimba.

Sacul de filtrare este din lână, care este un material foarte rezistent și eficient în captarea particulelor de praf. De asemenea este dotat și cu funcția de suflare pentru o curățare a locurilor mai puțin accesibile.

Putere1300 W
Greutate9.3 Kg
Nivel zgomot80 dB
Capacitate colectare30 l
Lungime cablu6 m
Material containerOțel inoxidabil
Filtru HEPANu

4. Aspirator cu sac Electrolux Pure D8

aspirator cu sac electrolux
Vezi Preț
Electrolux Pure D8

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Cel mai silențios model de pe piață
 • Capacitate decentă a recipientului
 • Filtru lavabil
 • Indicator sac plin
Dezavantaje
 • Putere relativ sub medie pentru un aspirator cu sac

Dacă ești în căutare de un aspirator silențios, acest model este unul cu cel mai mic zgomot pe piața din România. Chiar dacă ajunge doar până la 57 dB, performanța sa în aspirare este în continuare una decentă și poate fi utilizat pentru majoritatea tipurilor de mizerie.

Ca și în cazul aspiratoarelor Dyson, acesta este dotat cu un sistem SmartMode care detectează tipul de suprafață și reglează puterea aspiratorului pentru a economisi energie și a fi eficient în cazul suprafețelor mai dificile, cum ar fi covoarele.

Indicatorul pentru umplerea recipentului este o funcție foarte utilă, deoarece nu este nevoie să deschizi manual aspiratorul pentru a verifica acest lucru. Pe lângă asta, filtrul se poate scoate cu ușurință pentru a fi spălat.

Putere600 W
Greutate7.22 Kg
Nivel zgomot57 dB
Capacitate colectare3.5 l
Lungime cablu9 m
Tip aspirareUscată
Filtru lavabilDa

5. Aspirator cu sac Heinner HVC-MRD1400

aspirator cu sac heinner
Vezi Preț
Heinner HVC-MRD1400

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Raport calitate-preț excelent
 • Sac reutilizabil
 • Posibilitate reglare putere
 • Filtru HEPA
Dezavantaje
 • Cablu scurt

Dacă ești în căutare de un aspirator cu sac ieftin, atunci acest model s-ar putea potrivi de minune. Il poți găsi deseori la ofertă pe site-uri precum emag sau altex, la un preț de sub 300 de lei. Pentru această sumă, oferă specificații impresionante, precum ar fi puterea de 700 W, putere variabilă și filtru HEPA.

Capacitatea sacului de 3 l este îndeajuns pentru apartamente și uz casnic. De asemenea, acest sac este reutilizabil, astfel nu necesită înlocuirea foarte frecventă. Aspiratorul este dotat și cu un buton de reglare, astfel încât poți ajusta puterea în dependență de tipul suprafeței.

Putere700 W
Greutate5.36 Kg
Nivel zgomot76 dB
Capacitate colectare3 l
Lungime cablu5 m
Tip aspirareUscată
Filtru HEPADa

De ce să ții cont când alegi cel mai bun aspirator cu sac?

Greutate

Atunci când achiziționezi un aspirator cu recipient, inclusiv modele cu sac, este important să ții cont de greutatea acestuia. Astfel majoritatea modelelor vor avea o greutate siutată între 3.5 Kg și 10 Kg, procentul principal fiind alocat unității de bază. În general, aspiratoarele ușoare sunt mai ușor de manevrat și sunt foarte utile atunci când trebuie să aspiri suprafețe precum perdele, mobilă sau interiorul mașinii. De asemenea sunt foarte utile pentru aspirarea scărilor, deoarece trebuie să le ții in aer. Recomandăm Rowenta Power Compact Animal Care, fiind unul dintre cele mai ușoare aspiratoare cu sac.

Capacitate

Trebuie să ei în considerare și capacitatea recipientului, în mod special dacă ai un animal de companie sau o locuință spațioasă. Spre exemplu un aspirator cu o capacitate de un litru cel mai probabil va di de ajuns pentru un apartament mic, dar va necesita curățarea frecventă a sacului. Trebuie să vă orientați spre modele care au saci de până la 4 litri dacă nu doriți înlocuirea frecventă a sacului sau dacă colectați cantități mari de murdărie, cum ar fi în cazul clădirilor în construcție.

Accesorii

Accesoriile sunt un alt element care deseori tinde să fie ignorat, majoritatea oamenilor ținând cont de puterea aspiratorului. Însă un aspirator care vine la pachet cu diverse accesorii se dovedește a fi mai eficient și util în diverse situații. Prezența accesoriilor pentru spații înguste, tapițerie sau păr de animale se pot dovedi foarte utile.

Puterea de aspirare

Luați în considerare modele de aspiratoare cu sac cu putere mare de aspirare, în special dacă aveți animale de companie sau aspirați în locuri unde se adună particule sau mizerie de dimensiuni mai mari. De asemenea, pe lângă puterea efectivă a motorului, trebuie să țineți cont dacă modelul respectiv este dotat cu tehnologie ciclonică care îmbunătățește considerabil puterea de sucție.

Garanție și service

Alt element care este deseori exclus sau luat mai puțin în considerare este durata de garanția și calitatea service-ului. Deși probabilitatea ca un aspirator de la o companie de top să se strice este relativ mică, acest lucru se poate întâmpla oricui și din acest motiv este important să alegi modele cu o perioadă de garanție mare și un service adecvat, ca să-ți dai seama de calitatea service-ului, poți citi recenzii de la alți utilizatori.

Aspirator cu sac versus aspirator fără sac

Pe lângă faptul că au metode diferite de curățare, aspiratoarele cu sac și fără oferă avantaje diferite. Avantajul unui aspirator cu sac este că captează particulele de praf mult mai eficient și durata de viață a aspiratorului este mai mare, iar avantajul unui aspirator fără sac este ușurința de curățare, cât și nu necesită înlocuirea frecventă a sacului cum e în cazul modelelor cu sac. Vezi și cele mai bune aspiratoare fără sac.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo