Top 7 Cele mai Bune Aspiratoare cu Spălare în 2024

Bosch BWD421PET Cel mai bun aspirator cu spălare
Karcher SE 4002 Raport calitate-preț excelent
Tineco Floor One S5 Extreme Cel mai bun aspirator cu spălare vertical

Un aspirator cu spălare poate dezinfecta diverse tipuri de suprafețe, fără a fi necesară utilizarea substanțelor chimice, astfel fiind o opțiune preferată pentru cei alergici, cât și pentru cei ce dețin afaceri și au nevoie de aspirare în profunzime. Un aspirator cu injecție extracție poate fi utilizat pe suprafețe dure precum gresia, faianța, linoleum, cât și pentru textile precum covoare, tapițerie sau interiorul unei mașini.

În acest articol analizăm care este cel mai bun aspirator cu spălare prezent pe piața din România, cât și care sunt principalele alternative pentru diverse tipuri de necesități. La finalul articolului oferim sfaturi despre cum să alegi un aspirator cu spălare bun și de ce factori să te ghidezi cand iai decizia finală.

Care sunt cele mai bune aspiratoare cu spălare?

1. Aspirator cu spălare Bosch BWD421PET

cel mai bun aspirator cu spalare
Vezi Preț
Bosch BWD421PET

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Număr mare de accesorii
 • Aspirare umedă și uscată
 • Chit Pro Animal
 • Rază mare de acțiune
Dezavantaje
 • Manevrabilitatea pe scări

Bosch BWD421PET este unul dintre cele mai bune aspiratoare cu spălare de pe piață. Acest model combină puterea mare de aspirare cu versatilitate prin intermediul unui număr mare de accesorii care vin la pachet. Dispune de o putere impresionantă de 2100 W care este suficientă pentru aspirarea a majorității tipurilor de mizerie.

Alt aspect important este numărul impresionant de accesorii care permit ca acest aspirator să fie utilizat în diverse situații, precum aspirarea lichidelor, a suprafețelor textile și saltelelor sau a părului de animale. Rezervorul de apă este de 5 l, iar cel pentru praf de 2.5 l, aspect ce permite colectarea mizeriei pe perioade îndelungate de timp. De asemenea, are o rază de acțiune de 12 m care este suficientă pentru majoritatea apartamentelor. Recomand acest model datorită puterii mari, posibilității de aspirare umedă și uscată, cât și a numărului mare de accesorii.

Greutate:10.4 Kg
Putere:2100 W
Capacitate rezervor lichide:5 l
Tip aspirare:Umedă și uscată
Accesorii incluse:Perie standard
Perie mică
Perie pentru tapițerie
Accesoriu pentru spații inguste
Accesoriu pentru lichide
Chit Pro Animal

2. Aspirator cu spălare Karcher SE 4002

aspirator cu spalare karcher se 4002
Vezi Preț
Karcher SE 4002

Vezi pe karcher.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Duză marca Karcher cu uscare rapidă
 • Număr mare accesorii
 • Capacitate mare colectare
Dezavantaje
 • Nu este foarte manevrabil pe scări

Karcher SE 4002 este un alt aspirator cu spălare puternic ce poate fi utilizat eficient pe suprafețe textile cum ar fi saltele sau tapițerie, cât și pe suprafețe dure cum ar fi linoleum, piatră naturală sau gresie. Are o putere de 1400 W și un debit de 70 l /s, aceste aspecte permit aspirarea în profunzime a majorității tipurilor de mizerie, atât uscată, cât și lichidă.

Aspiratorul dat este dotat cu o duză pantentată marca Karcher care este cu 50% mai eficientă în captarea mizeriei din fibre, cât și permite uscarea surafețelor mai rapid datorită tehnoologiei de vidare. Spre deosebire de modelul precedent, acesta combină furtunul de stropire cu cel de aspirare. Eu recomand acest model pentru curățarea covoarelor și suprafețelor dure, mai puțin pentru mașină.

Greutate:7.8 Kg
Putere:1400 W
Capacitate colector:4 l
Lungime cablu:7.5 l
Accesorii incluse:Duză spălare tapițerie
Duză pentru aspirare umedă și uscată
Țevi spray-extracție
Duză pentru suprafețe dure

3. Aspirator cu spălare vertical Tineco Floor One S5 Extreme

aspirator cu spalare vertical
Vezi Preț
Tineco Floor One S5 Extreme

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Manevrabil
 • Putere decentă de aspirare
 • Autonomie ridicată
 • Mod auto
Dezavantaje
 • Potrivit pentru spații sub 100 mp

Dacă ești în căutare de un aspirator vertical cu spălare, atunci Tineco Floor One S5 Extreme este o soluție perfectă, fiind unul dintre cele mai bune modele din această categorie. Acest model este foarte comod în utilizare, fiind perfect pentru aspirarea în spații înguste sau scări.

Chiar dacă este un aspirator vertical, are o putere destul de mare și este suficient pentru majoritatea tipurilor de necesități ce pot apărea. Are o putere de 30 W și tensiune de 21.6 V care se încadrează într-o medie pentru cele mai bune aspiratoarele verticale. Colectorul este de 0.8 l care este suficient pentru 2-3 aspirări. Recomand acest model dacă ai un apartament sub 80 mp, cât și nu prea multe covoare în casă. De asemenea, poți lua în considerare Tineco Floor One S5 Combo Plus care are și opțiunea de aspirare uscată.

Greutate:3.8 Kg
Putere:220 W
Autonomie:35 min
Nivel zgomot:78 dB
Capacitate colector:0.8 l

4. Aspirator cu spălare Bissell Spot Clean Pro

Vezi Preț
Bissell Spot Clean Pro

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Aspirare eficientă a textilelor
 • Capacitate mare rezervor
 • Furtun de 1.5 m
Dezavantaje
 • Doar aspirare cu spălare

Recomand Bissell Spot Clean Pro pentru curățarea suprafețelor textile precum covoarele sau tapițerii. Trebuie să țineți cont că acest aspirator nu prevede și aspirarea uscată ca în cazul la alte modele din acest articol. Astfel trebuie folosit pentru suprafețe precum covoare, machete, canapele sau interiorul unui vehicul.

Are o putere de 750 W care este sub medie în comparație cu cele mai bune aspiratoare cu injecție exctracție, însă acest fapt nu împiedică ca acest aspirator să se prezinte ca unul capabil de curăța orice tip de murdărie de pe surpafețe textile. De asemenea, are o capacitate a rezervorului de apă curată de 2.9 l și pentru apă murdară de 3.5 l, astfel fiind suficient pentru utilizare multiplă înainte de golire.

Greutate:6.01 Kg
Putere:750 W
Capacitate rezervor apă murdară:3.5 l
Capacitate rezervor apă curată:2.9 l
Lungime cablu:6.5 m

5. Aspirator profesional cu spălare 9800 S Öko Power

aspirator profesional cu spalare
Vezi Preț
9800 S Öko Power

Vezi pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Număr mare de accesorii
 • Capacitate colector de 22 litri
 • 3 tipuri de aspirare
Dezavantaje
 • Greutate

Dacă ești în căutare de un aspirator profesional la un preț avantajos, atunci 9800 S Öko Power este o opțiune de luat în considerare. Are o putere de 1600 W care este îndeajuns pentru majoritatea tipurilor de suprafețe, puterea sa reală fiind de aproximativ 2200 W.

Acest aspirator are un colector cu o capacitate impresionantă de 22 litri, astfel poate fi utilizat pentru perioade îndelungate de timp fără a fi nevoie golirea acestuia. Are 3 funcții din care poți alege: aspirare uscată, aspirare umedă și aspirare cu spălare. Astfel poate fi utilizat pentru suprafețe precum gresia, faianța, tapițerii, covoare, geamuri și chiar interiorul mașinii. Recomand acest model dacă ai nevoi profesionale de aspirare precum ar fi în cazul hotelelor, magazinelor, restaurantelor sau chiar și garaje auto.

Greutate:11.2 Kg
Putere:1600 W
Capacitate rezervor apă murdară:22 l
Lungime cablu:6 m
Accesorii incluse:Duză pardoseală
Duză spălare tapițerie
Duză spații înguste
Duză mobiliere

Cum alegi un aspirator cu spălare bun?

Tipul aspiratorului

Există 2 tipuri principale de aspiratoare cu injectie extracție: cu canistră și cele verticale. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale, alegerea trebuie să fie făcută în dependență de necesitățile personale. Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, iată câteva din aspectele definitorii pentru fiecare tip:

Aspirator cu spălare tip canistră: Un aspirator tip canistră cu spălare arată la exterior exact ca un aspirator cu sac sau fără sac, diferența este că cel cu spălare de obicei are dimensiuni mai mari, recipientul este cu apă și puterea este mult mai mare. De asemenea, au un recipient mult mai voluminos care permite aspirarea pentru perioade mai îndelungate de timp. Un dezavantaj al acestui tip de model este manevrabilitatea redusă, iar anumite modele au nevoie de mai mult timp până se încălzesc.

Aspirator vertical cu spălare: Acest tip de aspirator este mai compact, mai portabil și potrivit pentru necesități mai mici de curățare. Este ideal pentru curățarea petelor de pe tapițerie, accesarea locurilor înguste și igienizarea suprafețelor precum gresia. Chiar dacă sunt mai comode în utilizare, nu sunt potrivite pentru aspirarea suprafețelor mari, cât și în cazul la necesități de aspirare mai dificile.

Tipul eliberării aburilor

Flux de abur la cerere: Aceste tipuri de aspiratoare permit pornirea sau oprirea aburilor în dependeță de necesitate. Recomand acest tip de aspirator pentru sesiuni prelungite de curățare, deoarece puteți porni aburii doar atunci când este nevoie, astfel economisind timp și apă.

Flux continuu de aburi: Un aspirator cu injecție extracție ce are un flux continuu este eficient pentru spații mari, deoarece este necesară o eliberare constantă de aburi pe perioade mai îndelungate. De asemenea, în cazul în care nu mai aveți nevoie de aburi, va trebui să opriți aparatul, iar la repornire va trebui să așteptați până aburii se vor încălzi din nou.

Debit de aburi reglabil: Unele aspiratoare cu spălare permit setarea nivelului de aburi, de obicei la un nivel scăzut, mediu sau maxim. Această funcție este ideală în cazul în care aspirați diferite tipuri de suprafețe, puteți scădea debitul pentru suprafețe mai delicate sau mai puțin murdare, și mări în cazul aspirării suprafețelor mai dificile.

Scopul utilizării

Înainte de a cumpăra un aspirator cu spălare, trebui să stabilești cum îl vei utiliza. Ce tipuri de suprafețe vei curăța? Cât de mare este spațiul? Cât de des vei aspira? În general, aspiratoarele verticale se recomandă pentru uz casnic și necesități mai mici, pe când cele cu canistră sunt recomandate pentru spații mari și curățare în adâncime.

Dacă aveți suprafețe mari de acoperit, orientați-vă către un aspirator cu un recipient mai voluminos. Dacă aveți de aspirat multe suprafețe cu spații înguste, optați pentru un aspirator cu un furtun mai lung. Iar dacă aveți necesități variate, optați pentru un model ce are multe atașamente incluse.

Recomandăm utilizarea apei distilate pentru a minimiza depunerea calcarului și mări durata de viața a aspiratorului.

Atașamente

Sunt o multitudine de atașamente disponibile pentru aspiratoarele cu injecție extracție, unele din ele vor veni împreună cu aspiratorul, pe când altele pot fi achiziționate separat. Înainte de a alege un aspirator cu spălare, stabilește ce tipuri de suprafețe vei dori să aspiri și de ce atașamente vei avea nevoie.

Majoritatea modelelor vin cu mai multe modele de bază precum ar fi o perie de frecat, cap de mop sau duză portabilă pentru locuri mai greu accesibile. Unele modele vin cu accesorii mai specializate, precum ar fi instrumentele pentru țesături sau haine, cât și dispozitive pentru geamuri sau grătare.

Întrebări frecvente despre aspiratoare cu spălare

Merită curățarea cu aburi?

Cu siguranță! Curățarea cu aburi poate elimina germeni, bacterii și alergeni fără nevoia de subtanțe chimice. De asemenea, aspiratoarele cu spălare sunt eficiente pentru îndepărtarea petelor, murdăriei și grăsimilor, fiind perfecte pentru bucătării, băi și chiar spații exterioare.

Pe ce suprafețe se poate folosi un aspirator cu spălare?

Diferite aspiratoare cu spălare vor fi potrivite pentru diverse suprafețe, recomandăm citirea ghidului de utilizare oferite de producători înainte de utilizare. În general se pot utiliza pe suprafețe precum laminatul, lemn, gresie, faianță, cât și blaturi, oglinzi sau ferestre.

Cu anumite atașamente, acestea pot fi utilizate și pentru aspirarea covoarelor. Nu se recomandă a fi utilizate pentru tapițerie fină și în general pentru toate materialele sensibile la temperatură.

Care este diferența între un aspirator cu spălare și unul cu spălare pentru covoare?

Deși un aspirator cu spălare poate fi folosit și pentru covoare cu atașamente potrivite, aceste două tipuri de aspiratoare sunt construite în mod diferit. Cel pentru covoare este conceput în mod special pentru curățarea în profunzime prin intermediul periilor rotative, cât și a agenților de curățare.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo