Saltea Ortopedicus Bio Bambus Air – Păreri și Recenzie 2024

Saltea Bio Bambus Air Una dintre cele mai bune saltele de pe piață

Salteaua Bio Bambus Air este unul dintre cele mai populare produse de la Ortopedicus, de aceea am fost curioși să o testăm, ca să vedem dacă produsul corespunde normelor de calitate anunțate. În acest articol, vei găsi păreri despre Bio Bambus Air și o recenzie individuală detaliată a saltelei. Vezi și cele mai bune saltele de dormit.

Ortopedicus este un brand românesc care se bucură de o popularitate crescută în ultimul timp, fiind unul dintre liderii în vânzări pe piața saltelelor. Majoritatea saltelelor de la ei dețin certificate de calitate, garanții extinse de 10 ani. Husele dispun de tratamente antialergenice și sunt fabricate din materiale prietenoase cu corpul, precum: bumbacul organic, bambusul, fibrele de cocos, ioni de argint. Poți să vezi aici câteva dintre cele mai bune saltele Ortopedicus – listă în care este inclusă și salteaua Bio Bambus Air. Pe lângă asta, ceea ce e avantajos pentru brand, este interfața accesibilă a site-ului unde sunt descrise detaliat toate produsele.

9.5Scor Total
Scor Ortopedicus Bio Bambus Air

În tabelul de mai jos găsești câteva dintre reperele de testare care sunt importante pentru determinarea calității generale a saltelei. Acestea sunt raportate la tehnologiile prezente pe piață și însumează un rezumat al testelor produse de noi, dar și al recenziilor altor utilizatori.

Izolarea Mișcărilor
9.5
Suportul coloanei
10
Controlul Temperaturii
10
Ușurința de Mișcare
9.5
Suport Margine
10
Material husă
9.5
Tratament antibacterian
10
Avantaje
 • Reversibilă
 • 31 cm înălțime
 • Margini ranforsate
 • 2 niveluri de duritate
 • Ortopedică
 • Ventilație excelentă
 • 1000 de arcuri împachetate individual
 • Garanție 10 ani
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Nu are mânere
 • Nu are nucleu dublu

Livrare, aspect și impresii generale despre Bio Bambus Air

Salteaua a fost livrată destul de rapid, a durat 4 zile lucrătoare livrarea de la plasarea comenzii. Aceasta nu vine ambalată în vid, însă contra unui cost suplimentar, poți opta pentru livrarea directă în locuință și atunci nu îți faci griji cu transportul. La prima vedere, salteaua are un aspect plăcut, husa este confecționată dintr-un material cu multe cavități, care permit circularea aerului.

Marginile husei sunt concepute ca să ofere extra aerisire, fiind alcătuite dintr-o bandă de aerisire 3D. Marele avantaj al husei este că aceasta e detașabilă, lucru care nu se întâlnește prea des la o saltea cu arcuri. În felul acesta, întreținerea ei va fi mult mai ușoară, deși recomandarea noastră e să achiziționați și o protecție pentru saltea, deoarece indiferent de modul de întreținere al husei, e mai bine ca aceasta să nu fie expusă des la spălare/uscare.

Salteaua este aspectuoasă și prin înălțimea ei. Menționăm că durabilitatea unei saltele depinde mult și de înălțimea acesteia, deoarece cu cât mai solidă e construcția, cu atât mai înaltă va fi. Înălțimea e reprezentativă și pentru straturile care pot fi integrate în construcția saltelei. Poate pentru camera mai mică în care am amplasat salteaua, înălțimea ei s-ar putea să fie un pic disproporțională cu dimensiunile camerei, însă în acest caz, cred că e mai importantă calitatea decât acest aspect.

În pofida celor 5 cm de spumă de memorie, la prima așezare pe saltea, nu am simțit moliciunea specifică spumei de memorie, însă după ce ne-am instalat mai bine, am simțit o senzație ușoară de „afundare” în saltea, deoarece spuma de memorie preluase temperatura corpului.

Testele efectuate asupra saltelei Bio Bambus Air

Duritate

Pentru greutatea mea de 58 de kg, salteaua are o duritate ridicată, însă acest lucru nu m-a incomodat, deoarece suprafața a fost suficient de ortopedică, încât să îmi alinieze corpul corect. Este indicat să îți alegi o saltea cu o duritate mai mare și să o adaptezi corpului tău ulterior printr-un topper cu spumă de memorie sau alte materiale elastice, deoarece o saltea tare se poate adapta, însă una moale nu. În cazul Saltelei Bio Bambus Air, avantajul este că aceasta are 2 fețe și ai posibilitatea astfel să dormi pe partea cu spumă de memorie care e mai moale sau pe partea verso mai tare.

Producătorul susține că duritatea acesteia pe partea din față este medie pentru cei care cântăresc sub 60 de kg și moale pentru cei sub 80 de kg, iar pe partea verso este foarte fermă pentru persoanele care au sub 80 de kg, și fermă pentru cei care cântăresc între 90-120 kg.

Transferul mișcării

Pentru acest test, am plasat o cană cu o o greutate în interior pe partea partenerului și am executat tot felul de mișcări pe cealaltă parte. Conform așteptărilor, cana nu s-a răsturnat. Acest lucru se datorează arcurilor împachetate separat (1000 la număr) care preiau presiunea individual și nu o transferă către celălalt arc. Asta se va manifesta pozitiv asupra durabilității saltelei.

Este Bio Bamus Air potrivită pentru cupluri?

Salteaua este potrivită pentru cuplurile care se apropie aproximativ de aceeași greutate. De ex, în cazul în care există o diferență majoră de greutate între parteneri, 60 de kg și 100 de kg, atunci aceeași suprafață de dormit, nu va răspunde cerințelor de duritate ale ambilor parteneri. În cazul acesta, îți recomandăm să te orientezi către alte produse care au un nucleu dublu precum salteaua de la Dormei iMemory S Plus sau salteaua de la Ortopedicus Bio Latex Smart

Din ce este confecționată salteaua Bio Bamus Air?

Cu cât mai multe straturi are o saltea, cu atât mai multă atenție se depune în contrucția sa, respectiv cu atât mai mult confort vei obține. Salteaua Bio Bambus Air este compusă din 4 straturi de bază

Stratul de arcuri împachetate individual – Este nucleul saltelei care este compus din 1000 de arcuri împachetate individual cu o înălțime de 12 cm.

Stratul de spumă cu memorie – Are o înălțime de 5 cm și amortizează mișcările din timpul somnului, oferind senzația de moliciune plăcută.

Stratul cu spuma Luft HD– Are 6 cm și este o spumă aerată, cu celulație deschisă.

Stratul cu spumă Grun Tech – Are 3 cm și este amplasat pe cealaltă față a saltelei, având o duritate ridicată.

Specificații tehnice

Fermitate: Fermitate ajustabilă. Medie spre fermă și fermă.
Înălțime: 30 cm
Materiale: Husă îmbogățită cu fibre de bambus
Design: Design modern conform saltelelor de lux.
Retur: Gratuit
Garanție: 10 ani
Livrare: Gratuită

Ce preț are Ortopedicus Bio Bambus Air ?

Dimensiuni Preț
160*200De la 2800 de lei – Vezi prețul exact aici
180*200De la 3000 de lei- Vezi prețul exact aici
180*200De la 3200 de lei- Vezi prețul exact aici

Concluzie

În concluzie, putem să afirmăm că salteaua a răspuns plăcut așteptărilor noastre și corespunde calității anunțate de producător. Pentru prețul rezonabil pe care îl afișează producătorul, aceasta are integrată o mulțime de aspecte care se regăsesc la saltelele de lux. Livrarea, comunicarea cu comerciantul și calitatea produsului – toate au fost satisfăcătoare. Garanția pe 10 ani este un semn că poți avea încredere în produs.

Este foarte important să alegi un produs care să se potrivească corpului și nevoilor tale. Alegerea trebuie să fie una informată și studiată atent. Îți recomandăm să consulți și celelalte articole, pentru o decizie asumată:

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo