Cel mai Bun Topper din Latex în 2024 [Sfaturi Experți]

Un topper bun aduce un plus de confort pentru somnul tău și uneori reprezintă chiar o salvare, dacă salteaua nu corespunde nevoilor tale. Datorită proprietăților sale benefice asupra corpului, latexul reprezintă un material ideal pentru suprafața de dormit, de aceea foarte mulți oameni aleg un topper din latex în detrimentul spumei poliuretanice sau spumei de memorie. Latexul face ca acest tip de produse să se încadreze în cele mai bune toppere.

Un topper din latex poate fi făcut din latex natural, sintetic sau dintr-o combinație dintre cele două tipuri de materiale. Latexul natural se obține din seva copacului de cauciuc și este mai foarte scump, deoarece procesul de extracție durează mult și e costisitor iar latexul sintetic se obține din procesarea anumitor subsanțe chimice pentru a crea analogul materialului natural. Diferența dintre cele 2 tipuri constă în calitatea acestora, latexul natural fiind mult mai rezistent și longeviv. Pentru o saltea din latex natural, prețul poate ajunge și la 40000 de lei. Pentru a face prețurile mai prietenoase, producătorii de saltele sau toppere, folosesc combinația dintre cele două tipuri de latex.

Deoarece latexul bun este un material costisitor, acesta e și motivul pentru care oamenii se orientează să cumpere un topper din latex în schimbul unei saltele din latex. Acest lucru nu este neapărat greșit, deoarece o saltea bună de dormit, trebuie să ofere în primul rând suportul adecvat coloanei și acest lucru se poate realiza și prin alte tipuri de materiale, iar straturile adiționale pot fi compensate de topper. În lista de mai jos vei găsi cele mai bune toppere din latex.

Care este cel mai bun topper din latex?

1. Topper Latex Natura

Vezi Preț
Topper Latex Natura

Vezi preț Topper Latex Natura pe saltele-ekon.ro

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Husă din bumbac organic
 • 8 cm grosime
 • Antibacterian
 • Certificare Oeko Tex
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Greutatea ridicată (20 kg)

Ekon se numără printre principalii producători de saltele din latex prezenți pe piața din România. Datorită tehnologiilor avansate, topperele și saltelele Ekon răspund criteriilor de calitate înaltă și sunt recomandate pentru un somn sănătos. Topperul respectiv are 7 zone de confort, astfel distribuind uniform greutatea corpului și adaptându-se fiecărei zone în parte

Topperul este fabricat din latex natural ( atenție, asta nu înseamnă 100% latex natural, ci presupune o compoziție mixtă dintre latex sintetic și natural) și are o grosime de 8 cm. Acest lucru permite ca topperul să fie folosit atât pe o saltea, cât și pe o canapea extensibilă sau pe podea chiar, deoarece prin grosimea sa poate echilibra suprafața de dormit. Singurul dezavantaj e că topperul nu poate fi luat în călătorii, dat fiind faptul că are aproape 20 de kg.

Husa topperului este țesută din bumbac organic și este detașabilă. Bumbacul este un material prietenos cu pielea, care oferă un mediu natural pentru somn. În combinație cu latexul, acesta va fi ideal pentru persoanele alergice. Topperul are certificat Oeko Tex și face parte din categoriile de produse recomandate și copiilor.

2. Topper Latex Ortopedicus

topper ortopedicus latex
Vezi Preț
Topper Latex Ortopedicus

Vezi preț topper Latex Ortopedicus pe ortopedicus.com

Avantaje
 • Latex natural
 • Suport ortopedic
 • Spumă cu celulație deschisă
 • Topper din bio bumbac detașabil
 • Excelent pentru canapea sau o saltea care nu vă oferă suportul dorit
Dezavantaje
 • Doar 2 cm de latex natural

Este un topper care conține un nucleu din spumă poliuretanică și 2 cm de latex natural. Deși nu este compus în întregime din latex, ne-am gândit să îl includem în acest articol, deoarece e posibil să te intereseze un strat din latex natural, chiar dacă subțire, dar având astfel un preț accesibil. După cum am spus mai sus, latexul natural se obține foarte greu, însă are și proprietăți uimitoare, fiind cel mai flexibil material din natură.

Topperul este ideal pentru o regla duritatea saltelei, sau pentru a-i ridica nivelul. Este recomandat și pentru canapele, deoarece având o structură mai densă, va uniformiza spațiul pentru dormit. Poți să dormi pe partea mai fermă (cea cu spuma Luft HD) sau pe partea cu latexul care este un pic mai moale. Pentru studenți sau persoanele care stau în chirie, un asemenea topper va fi de mare ajutor.

Acest topper este practic o versiune mai subțire a unei saltele ortopedicus. Pentru crearea lui s-au folosit exact aceleași materiale ca și în producerea saltelelor. Topperul este acoperit cu o husă țesută din fibre naturale de bumbac care este detașabilă și lavabilă.

3. Topper Pillow Top Latex

Vezi Preț
Topper Pillow Top Latex

Vezi preț Topper Pillow Top Latex pe somproduct.ro

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • 4 cm de latex
 • Husă detașabilă din bumbac
 • Garanție 2 ani
 • Tratament Aloe Vera
 • Densitatea ridicată a latexului
Dezavantaje
 • Grosime latex 3 cm

Am vorbit de multe ori despre calitatea înaltă a Saltelelor Somproduct, la fel e și în cazul acestui topper. Latexul de 4 cm (care este compus într-o proporție mare din latex natural) e distribuit pe 7 zone de confort și are o densitate de 65 kg/m3, ceea ce se va reflecta pozitiv asupra durabilității. Canalele perforate din interiorul latexului vor permite circulația aerului și vor preveni supraîncălzirea.

Recomandăm să plasați topperul respectiv pe o saltea cu duritatea ridicată sau pe o canapea care nu are multe denivelări, deoarece având 4 cm, nu ajută să rezolve problema uniformității. Avantajul este că e foarte ușor de transportat/depozitat și că păstrează un mediu răcoros, mai ales vara.

Topperul este acoperit cu o husă țesută din bumbac care dispune de un tratament aloe vera, fiind astfel antialergic și antibacterian. Husa este detașabilă și lavabilă și foarte prietenoasă cu pielea. Trebuie să aveți grijă cu spălarea husei, aceasta se poate spăla numai prin curățare chimică, deoarece bumbacul este un material mai pretențios decât poliesterul și se poate deteriora mai ușor.

4. Topper Green Future Latex

Vezi Preț
Topper Green Future Latex

Vezi preț Topper Green Future Latex pe mezoni.ro

Avantaje
 • Preț accesibil
 • 4 cm de latex
 • Husă detașabilă
 • Tratament antibacterian
 • Garanție 2 ani
 • Ușor transportabil
Dezavantaje
 • Latex sintetic

Al patrulea produs din această listă este ales din considerente de buget. Acesta are cel mai accesibil preț, însă trebuie să țineți cont că e fabricat din latex sintetic. Latexul sintetic nu este la fel de durabil precum cel natural, însă imită proprietățile acestuia. Dacă trebuie să alegeți între spuma de memorie și latexul sintetic, e o alegere destul de echilibrată, deoarece ambele materiale sunt produse create în laborator.

Topperul este potrivit pentru o saltea sau canapea care are duritatea ridicată. Cei 4 cm de latex vor echilibra duritatea suprafeței de dormit, oferind elasticitatea și moliciunea specifică latexului. Nu recomandăm să procurați acest topper dacă salteaua dvs. nu are fermitatea potrivită sau este deformată pe alocuri.

Husa saltelei este detașabilă și lavabilă. Husa este fabricată din tricot și fibre de argint, asta însemnând că veți beneficia de un mediu antibacterian pentru somn.

5. Topper Saltea Kring Luxury Caming

cele mai bune toppere din latex
Vezi Preț
Topper Kring Luxury Caming

Vezi preț Topper Kring Luxury Caming pe emag.ro

Avantaje
 • Preț accesibil
 • 4 cm de latex
 • Husă detașabilă
 • termosensibil
 • Se transportă ușor
Dezavantaje
 • Latex sintetic
 • Husa din poliester

Acest topper este potrivit pentru persoanele care tind să transpire mult în timpul nopții sau care se supraîncălzesc. Stratul de latex sintetic de 4 cm are înglobat în interiorul acestuia niște capsule Cool Gel de răcire, care vor absorbi din temperatura corpului și vor menține un mediu uscat și plăcut.

Latexul in sine, chiar dacă e sintetic, atunci când e prelucrat și procesat corespunzător, este un material care reglează temperatura corpului, însă producătorii au ales să îmbunătățească acest aspect prin niște materiale/substanțe ajutătoare.

Husa însă, la acest topper, nu este cea mai prietenoasă, deoarece e fabricată doar din poliester. Asta șîi asigură durabilitate, însă pentru persoanele alergice sunt recomandate husele care au înglobate în țesătură fibre de argint, bambus sau aloe vera. Deci dacă sunteți o persoană alergică, ar fi bine să vă orientați către niște materiale mai organice.

Taguri:

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo