Top 8 Cele Mai Bune Saltele în 2023 [Păreri și Sfaturi Experți]

Găsirea unei saltele de dormit potrivite este un proces care necesită mult timp pentru analiză, deoarece fiecare corp e diferit și are propriile sale nevoi. De asemenea, ținând cont de natura investiției și utilitatea produsului, e clar că e o alegere care se face mai rar și e prevăzută pentru o perioadă mai lungă de timp, de aceea și atenția la detalii trebuie să fie sporită. Pentru a înțelege care sunt cele mai bune saltele de dormit din România, trebuie să ții cont de o mulțime de detalii- care sunt mai exact acestea, vei afla în cele ce urmează.

Principalele dificultăți de care te lovești atunci când vrei să cumperi o saltea bună, țin, în principal, de abundența ofertei pe piață, de sutele de modele cu caracteristici diferite, de prețurile care fluctuează enorm ș.a.m.d. În acest articol, noi am selectat produse din diferite categorii cum ar fi: saltele din latex, saltele cu spumă de memorie, saltele hibrid, saltele cu arcuri, care să acopere principalele nevoi legate de somn și să fie ok ca și raport calitate-preț.

Am testat cele mai bune saltele de dormit, și după un lung proces de informare, am făcut această listă pentru a-ți ușura decizia considerabil atunci când alegi cea mai bună saltea de pat. Ne-am bazat pe experiența personală, recenzii, studii științifice, părerile altor cumpărători și cele mai bune saltele de pe forumuri. Saltelele recomandate au fost grupate în categorii, iar la fiecare produs am notat cele mai importante aspecte și specificații individuale. Articolul e însoțit de un ghid al cumpărătorului unde am răspuns la cele mai populare întrebări legate de alegerea unei saltele bune.

Care sunt cele mai bune saltele de pat?

1. Saltea Ortopedică Bio Bambus Air

Ortopedicus Bambus Air
Vezi Preț
Bio Bambus Air

Vezi preț Bio Bambus Air pe ortopedicus.com

Avantaje
 • 1000 de arcuri împachetate individual
 • Ranforsată metalic
 • Husă detașabilă
 • Garanție 10 ani
 • Înălțime 30cm
Dezavantaje
 • Nu este reversibilă

Este o saltea care se încadrează în categoria saltelelor hibrid, deoarece e compusă din arcuri și spumă de memorie. Plasa formată dintr-o mie de arcuri împachetate individual în buzunare textile, reprezintă nucleul saltelei. Beneficiul arcurilor împachetate separat, este că fiecare arc preia presiunea exercitată asupra sa individual și nu le deformează astfel pe celelalte. Acest lucru este util și pentru amortizarea transferului mișcării în timpul nopții către partener. Cu cât numărul arcurilor este mai mare, cu atât crește și durabilitatea saltelei.

Buzunarele de arcuri, sunt de asemenea, o soluție excelentă pentru ventilare, deoarece fiecare arc în parte e un rezervor mic de aer. Pentru a mări fluxul de aer, în husă este înserată o placă de aerisire 3D freeze. Toate aceste detalii, vor preveni apariția mirosurilor neplăcute, a mucegaiului, acarienilor și microbilor. Pentru zonele cu umiditate ridicată, salteaua este ideală. Asupra durabilității se va reflecta și un detaliu important: plasa de arcuri este ranfosată metalic, asta înseamnă că salteaua își va păstra marginile la aceeași dimensiune cu centrul ei.

Pentru a oferi suportul ortopedic necesar și a regla balansarea oferită de arcuri, în saltea este înserat un strat de 6 cm de spumă poliuretanică Luft HD cu celulație deschisă. Peste ea s-a adăugat un strat de spumă cu memorie de 5 cm. El va amortiza mișcările în timpul nopții, va elibera presiunea din articulații și va regla temperatura corpului. Dacă nu îți place ideea de adâncire oferită de spuma de memorie, dar îți place acest tip de saltea, poți să îți îndrepți atenția spre salteaua Bio Bumbac Air care are stratul de spumă de memorie mai mic.

Alt beneficiu important este husa detașabilă, care la saltelele cu arcuri nu se întâlnește prea des. Materialul husei compus din fibre de bambus, este antialergenic și antibacterian datorită proprietăților uimitoare ale bambusului.

Înălțime:26 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Medie
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

Vezi păreri saltele Ortopedicus

2. Saltea Dormeo iMemory S Plus

Cele mai bune saltele
Vezi Preț
Dormeo iMemory S Plus

Vezi preț iMemory S Plus pe dormeo.ro

Avantaje
 • Reversibilă
 • Garanție 15 ani
 • 3 zone de confort
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Nu e specificată limita de greutate

În urma numeroaselor testări, am decis că salteaua iMemory S Plus este una dintre cele mai bune saltele de dormit prezente pe piață, brandul Dormeo fiind cunoscut deja pentru multiplele sale produse care ajută milioane de oameni să-și îmbunătățească calitatea somnului.

Salteaua are 3 zone de confort adaptată pentru diferite părți ale corpului și este produsă pe baza tehnologiei Octaspring care a fost premiată și lăudată în diverse moduri de foarte mulți utilizatori. Datorită formei sale în litera S și structurii tridimensionale, stratul Octaspring susține ventilația constantă și depășește din acest punct de vedere capacitatea de aerisire a unei spume obișnuite. Poți alege și nivelul de suport dorit, deoarece stratul Octaspring are distribuită diferit puterea de susținere, trebuie doar să rotești salteaua.

Avantajul modelului dat este că pe lângă cele 2 niveluri de suport, are și 4 niveluri de fermitate datorită nucleului dublu. Astfel, poziția saltelei poate fi modificată pentru a satisface nevoile ambilor parteneri, o parte fiind dură (semnalizată cu albastru), iar alta mai moale (semnalizată cu galben). Pentru a regla duritatea necesară, trebuie să deschizi husa și să alegi partea pe care dorești să o întorci invers. Sugestia noastră este să testezi salteaua în toate cele 4 moduri și să determini ce ți se potrivește cel mai bine, fiind calificată ca o saltea bună pentru spate.

În husa saltelei, pentru un plus de confort este înserat un strat de spumă de memorie de 2 cm. Husa este detașabilă și lavabilă și dispune de un tratament antibacterian.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Ajustabilă
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

Vezi și cele mai bune saltele Dormeo

3. Saltea Somproduct Deluxe Pocket Imperial

saltea cadar deluxe pocket imperial
Vezi Preț
Deluxe Pocket Imperial

Vezi preț Deluxe Pocket Imperial pe somproduct.ro

Avantaje
 • 1200 de arcuri împachetate individual
 • Margini întărite
 • Garanție 10 ani
 • Înălțime 28 cm
 • Reversibilă
 • Strat de latex
 • 3 zone de confort
Dezavantaje
 • Preț mai mare în comparație cu alte modele
 • Husa nu este detașabilă

Este o saltea înaltă (28 cm), elegantă, cu un aspect bine lucrat, așa cum se găsește la hotelurile de lux. Este potrivită pentru persoanele cu o greutate corporala de peste medie, limita maximă admisă fiind de 150 de kg. (Vezi cum trebuie să fie o saltea pentru persoanele supraponderale.)

Numărul mare al arcurilor împachetate (1200 de bucăți) se va reflecta plăcut asupra calității somnului și asupra durabilității. Pentru a evita deformarea marginilor, plasa de arcuri a fost întărită pe margini cu o placă poliuretanică care va mări suprafața de dormit. Stratul de bază al saltelei este însoțit de un strat de spumă poliuretanică adaptat pentru 3 zone de confort și un strat de 4 cm de spumă Memory Latex.

Stratul de latex va evita supraîncălzirea pe timpul verii, permițând articulațiilor să elibereze presiunea acumulată în timpul zilei. Salteaua are și o suprafață de iarnă cu un nivel de fermitate mai scăzut decât partea cu latexul.

O atenție deosebită s-a acordat husei saltelei care e compusă din stratificarea mai multor tipuri de materiale: peste stratul de vată volumică antialergică, s-a adăugat un strat de fetru- toate acestea fiind acoperite de stratul de bumbac cu proprietăți antimicrobiene.

Înălțime:28 cm
Nivel Fermitate:Duritate Medie-Tare
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Fixată

Vezi și cele mai bune salte cu arcuri

4. Saltea Mentor Biotech Med Plus

Cea mai bună saltea dormit: Biotech Mentor Plus
Vezi Preț
Mentor Biotech Med Plus

Vezi preț Mentor Biotech Med Plus pe emag.ro

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Înălțime 25 cm
 • Husă detașabilă
 • 1000 de arcuri împachetate individual
 • Spumă de memorie cu uleiuri bios
Dezavantaje
 • Fermitatea nu poate fi reglată
 • Nu este reversibilă

Această saltea e compusă din 3 straturi, având ca nucleu plasa de arcuri împachetate individual. Este o saltea ergonomică, cu o fermitate medie, datorită celor 5 cm de spumă cu memorie. Dacă ai nevoie de o saltea cu o fermitate mai ridicată, îți recomandăm să îți procuri un topper bun sau să vezi care sunt cele mai bune saltele pentru spate.

Salteaua este recomandată, în special, persoanelor care sunt hyper alergice, deoarece husa e îmbogățită cu ioni de argint, care sunt recunoscuți pentru beneficiile lor antibacteriene și antistatice, iar spuma cu memorie conține uleiuri esențiale. Datorită materialelor de înaltă calitate, salteaua deține certificatul OEKO TEX și e recomandată și pentru nou născuți. În timpul nopții, mai ales vara, transpirația și temperatura corpului se vor regla, grație tehnologiei aplicate în husă.

Cele 1000 de arcuri individuale vor răspunde de păstratea unui mediu uscat, aerat, preluând separat presiunea care se va exercita asupra lor. Pentru durabilitatea saltelei, placa de arcuri a fost întărită pe margini cu fâșii din spumă poliuretanică.

Înălțime:25 cm
Nivel Fermitate:Medie
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

5. Saltea Latex Combo

Saltea Ekon Latex Combo
Vezi Preț
Saltea de dormit Latex Combo

Vezi preț Latex Combo pe saltele-ekon.ro

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Înălțime 26 cm
 • Poți să alegi fermitatea
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Prețul peste medie

O saltea din latex este perfectă pentru somn, latexul fiind un material elastic, durabil și termoreglabil. Este bine cunoscut faptul că o temperatură constantă contribuie la o circulație bună a sângelui. Spre deosebire de o saltea cu spumă de memorie, latexul nu lasă corpul să se afunde prea tare în saltea, lucru care în combinație cu elasticitatea latexului, îți va permite să te miști liber pe saltea. Datorită celulației sale deschise, el este un material respirabil.

Salteaua Latex Combo îmbină proprietățile spumei de latex cu micro capsulele Cool Gel. Acestea reglează temperatura, mai întâi absorbind și apoi emanând căldura celui care doarme. Ele asigură termoconductibilitatea ridicată. În funcție de greutatea corporala, poți alege nivelul dorit de fermitate și combinația dintre cele 2 tipuri de latex: latex combo organic, latex combo memory și latex combo gel.

Stratul superior al saltelei este compus din 100% latex natural care este mai durabil și mai elastic decât cel sintetic. Stratul MemoryLatex este proiectat pentru 7 zone de confort și are o densitate mai mare față de alte tipuri de spumă. Ea reacționează la căldură și preia forma corpului, astfel se eliberează presiunea din punctele importante din corp și se asigură un somn odihnitor, fără dureri de spate.

Recomandăm salteaua dacă îți place să dormi pe lateral sau să schimbi poziția de somn des.
Dacă te interesa o saltea cu latex, aceasta este una dintre cele mai bune saltele de dormit din latex de pe piață.

Înălțime:26 cm
Nivel Fermitate:Medie sau Dură
Tip Saltea:Latex
Husa:Detașabilă

6. Saltea Ortopedicus Bio Bumbac Memory

cele mai bune saltele de pat
Vezi Preț
Bio Bumbac Memory

Vezi preț Bio Bumbac Memory pe ortopedicus.com

Avantaje
 • Înălțime 26 cm
 • Suport bun ortopedic
 • Garanție 10 ani
 • Husă detașabilă
 • 7 zone de confort
Dezavantaje
 • Nu este reversibilă
 • Fermitatea nu e ajustabilă

Bio Bumbac Memory este o saltea fără arcuri, cu o bază din spumă poliuretanică peste care sunt suprapuse mai multe straturi, fiecare strat contribuind la formarea unei saltele perfecte pentru dormit. Baza saltelei este o spumă Gruntech care este foarte densă și silențioasă, în același timp având o distribuție excelentă a presiunii. Ca și rezultat, toate punctele corpului vor fi eliberate de presiune.

Spuma Memory Foam HD are o grosime de 7 cm și a fost utilizată pentru prima dată în programele NASA, ea fiind cunoscută pentru amortizarea mișcărilor și durabilitate, ceea ce va prelungi viața saltelei considerabil.

Pentru a sporti ventilația, în jurul spumei poliuretanice, a fost inserată o țesătură tridimensională pentru a asigura circulația constantă a aerului.

Pe lângă toate aspectele ortopedice ale saltelei date, dacă îți place să dormi într-un mediu igienic și plăcut sau dacă ești alergic, Bio Bumbac Memory are o husă matlasată cu bumbac organic care este antibacteriană, antiacariană și luptă împotriva mucegaiului.

Înălțime:24 cm
Nivel Fermitate:Medie
Tip Saltea:Cu spumă de memorie
Husa:Detașabilă

7. Saltea Cadar Graphite Memory

Vezi Preț
Cadar Graphite Memory

Vezi preț Cadar Graphite Memory pe somproduct.ro

Avantaje
 • Suport ortopedic bun
 • Spumă de ultimă generație
 • Husă detașabilă
 • Garanție 10 ani
Dezavantaje
 • Înălțime 20 cm
 • Nu este reversibilă

Salteaua Cadar Graphite Memory vine cu o tehnologie nouă pe piață și anume o spumă din graphite cu inserții de carbon care contribuie la o poziție corectă a corpului în timpul somnului. Noua spumă distribuie eficient presiunea pe întregul corp, astfel scăzând considerabil presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale, umerilor și șoldurilor.

Structura micro poroasă din carbon menține temperatura constantă în timpul șederii pe saltea, indiferent de cea de afară. Pe lângă asta, această structură facilitează aerisirea propice a saltelei.

Partea laterală este proiectată astfel încât să fie aerisită ușor, protejându-te prin urmare de mucegaiul și bacteriile care ar putea apărea. Nu recomandăm spălarea saltelei cu substanțe chimice, tot ce trebuie să faci este să o aerisești periodic, în cazul în care vrei să ai grijă de igiena personală.

Husa se spală ușor, fiind confecționată din 92% poliester și 8% vâscoză. Este recomandat să fie spălată la 40 grade sau mai puțin.

Recomandăm modelul dat pentru toți, este o saltea ușor de întreținut și foarte comodă, fiind moderat de moale și tare în același timp. Această saltea răspunde foarte bine și nevoilor oamenilor cu dureri de spate.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Mediu
Tip Saltea:Spumă de memorie
Husa:Detașabilă

8. Saltea DuoFlex 14+2

Saltea de dormit Duoflex
Vezi Preț
DouFlex 14+2

Vezi preț DouFlex 14+2 pe sleepline.ro

Avantaje
 • Preț avantajos
 • Husă detașabilă
 • Spumă de memorie de ultimă generație
Dezavantaje
 • E compusă doar din 2 straturi
 • Nu o recomandăm persoanelor care transpiră excesiv.

Salteaua DuoFlex este formată din două straturi, primul este spuma poliuretanică cu o grosime de 14 cm, iar al doilea strat este spuma memory de tip Hi-Tech de 2 cm. Nu este o saltea înaltă, deci depinde de tine dacă îți place stilul minimalist. Avantajos, în schimb, este prețul, care spre deosebire de alte modele, e mult mai convenabil.

Spuma memory este cunoscută pentru proprietățile sale termo regulatorii și efectul de relaxare totală pe care îl generează. Pentru această saltea, s-a folosit o versiune mai performantă a spumei de memorie: Spuma Hi Tech care este mult mai greu deformabilă și păstrează o poziție anatomică corectă în timpul somnului.

De suportul ortopedic răspunde spuma poliuretanică, ea va oferi duritatea necesară în timpul șederii pe saltea. Salteaua e recomandată persoanelor care suferă de afețiuni ale coloanei, pentru că are un nivel de fermitate ridicat.

Husa saltelei este detașabilă și e matlasată cu vată volumică antialergenică pentru a oferi un mediu prietenos cu pielea.

Înălțime:16 cm
Nivel Fermitate:Moale
Tip Saltea:Spumă de memorie
Husa:Detașabilă

🛏️Cum să alegi cea mai bună saltea de pat?

Întrebările pe care ar trebui să ți le dai atunci când cauți o saltea de top pentru tine, trebuie să reiasă din profilul corpului tău și a problemelor legate de somn de până acum. Iată câteva exemple:

Te trezești deseori în timpul nopții din cauza transpirației abundente? Atunci cred că ar trebui să acorzi o atenție specială husei saltelei, ca ea să fie compusă din materiale care încurajează circulația aerului sau să te interesezi de saltelele hibrid care au o circulație mai bună a aerului. Pe lângă asta, o pernă bună te va ajuta să minimizezi nivelul transpirației.

Ești sensibil la sunete și la mișcările partenerului? Ideal ar fi pentru tine atunci o saltea cu nucleu dublu (arată ca o saltea obișnuită, doar că are interiorul separat), sau o saltea compusă din spumă cu memorie și spumă poliuretanică. Dacă alegi o saltea cu arcuri, atunci asigură-te ca arcurile să fie împachetate separat.

Simți că suprafața de dormit nu e îndeajuns de fermă și corpul tău nu are o susținere potrivită sau viceversa? În acest caz, trebuie să te îndrepți înspre o saltea cu spumă poliuretanică cu o densitate mai ridicată, și respectiv pentru celălalt caz, înspre o saltea cu arcuri care să îți ofere mai multă balansare sau înspre un strat mai mare de spumă cu memorie.

În ce poziție preferi să dormi? Dacă îți place să dormi pe spate, orientează-te către o saltea hibrid, iar dacă dormi pe lateral, spuma de memorie va oferi amortizarea necesară.

Astfel, în funcție de necesitățile pe care le ai, te înveți să alegi și top cele mai bune saltele.

⭐ Ce tip de saltea este cel mai bun?

Saltelele se împart în 3 categorii principale, și în funcție de asta, fiecare ulterior au specificațiile propriii care le fac potrivite sau nu pentru alte subcategorii cum ar fi: saltea ortopedică, ergonomică, antialergică, etc. Dacă te interesează o anumită categorie și vrei să afli mai multe, poți să consulți articolele concepute exclusiv pentru o anumită categorie. Vezi aici, detaliat, ce tip de saltea e cel mai bun: saltele cu arcuri sau saltele cu spumă?

Saltelele cu spumă de memorie

A fost implementată pentru prima dată în programele NASA. Principala caracteristică a spumei de memorie este că se adaptează după forma corpului și face acest lucru în baza căldurii și presiunii exercitate asupra ei. Astfel, ea ajunge să copieze forma corpului, printr-o adaptibilitate 3D. Un avantaj recunoscut al acestui tip de saltea, este capacitatea de a elibera presiunea din corp și distribuția uniformă a greutății. Astăzi, pentru a excela din anumite puncte de vedere, în compoziția spumei de memorie se pot regăsi infuzii de uleiuri esențiale, infuzie de gel sau infuzie de cupru.

Saltelele hibrid

Salteaua hibrid este compusă dintr-un nucleu cu arcuri și straturi suplimentare (cum ar fi spuma de memorie sau latexul) suprapuse. Datorită arcurilor, salteaua se laudă prin volumul de aer care poate circula prin ea, astfel menținându-se un mediu igienic. De obicei, prețul acestora e mai ridicat, din cauza costurilor pentru producție corespunzătoare. Principalul aspect de care să ții cont la achiziția unei astfel de saltele, e dacă are arcurile împachetate separat sau formează o placă de arcuri unite.

Saltelele din latex

Reprezintă o inovație uimitoare pe piața saltelelor, deoarece latexul are proprietăți foarte benefice. Saltelele de latex se deosebesc prin proprietățile sale termo regulatorii și elasticitatea ridicată. Pe termen lung, sunt foarte rezistente și dacă latexul e de calitate, creează un mediu organic pentru corpul uman, apropiindu-l cât mai mult de naturalețe. De obicei, acestea sunt mai scumpe în comparație cu saltelele cu spumă de memorie.

📚La ce să fii atent atunci când cumperi o saltea pentru pat?

Duritate: Chiar dacă e o preferință personală, există anumite recomandări în privința acestui aspect, care țin de tipologia corpului, bolile aferente, greutate etc. Un nivel mai ridicat al fermității, este benefic pentru coloana vertebrală și e deseori recomandat medical, pentru afecțiunile spatelui, dar trebuie ales cu grijă, deoarece poate provoca dureri în articulații, dacă suprafața de dormit e prea rigidă. De asemenea, se consideră că în măsură ce greutatea corpului este mai mare, cu atât și fermitatea trebuie să fie mai mare. Contează și poziția în care preferi să dormi- dacă dormi pe lateral, e recomandat o suprafață mai moale, dacă dormi pe burtă atunci fermitatea trebuie să fie mai ridicată.

Înălțime: În general, se consideră că saltelele care au o înălțime mai mare, sunt mai durabile, deoarece permit o densitate și o dimensiune mai mare a nucleului de susținere. Alt factor important e că într-o saltea înaltă pot fi înserate mai multe straturi care să creeze un nivel general de susținere mai bun și să se axeze pe diferite zone din corp, să permită alegerea diferitelor niveluri de fermitate.

Numărul și tipul arcurilor: Îți recomandăm să îți alegi o saltea care să aibă cât mai multe arcuri, pentru că asta se reflectă asupra capacității de susținere și asupra durabilității. O saltea bună de acest tip, trebuie să aibă peste 600 de arcuri (dar asta depinde de dimensiunea propriu zisă a saltelei și de grosimea arcurilor). De asemenea, te sfătuim să atragi atenția și la tipul arcurilor, dacă sunt împachetate separat sau formează o placă unită. Noi recomandăm arcurile împachetate separat.

Suportul marginilor: E un aspect important pentru păstrarea pe termen lung a uniformității saltelei și pentru evitarea deformării. Recomandăm, în special, cuplurilor să fie atente la acest detaliu, deoarece în același pat ambele persoane își doresc o suprafață cât mai mare de dormit și atunci când spațiul din cameră nu permite un pat extra larg, cu siguranță vrei să profiți de toată suprafața saltelei. În general, vei întâlni marginile ranforsate metalic la saltelele cu arcuri și spumă.

Durabilitate: E unul dintre cele mai importante aspecte de care să ții cont, deoarece îți dorești mereu ca o saltea să fie o investiție de lungă durată. Durabilitatea reiese din calitatea materialelor folosite, densitatea spumei, numărul arcurilor, combinarea straturilor. E important să verifici și garanția prevăzută a produsului, pentru a determina perioadă de întrebuințare, de exemplu, unele firme precum Magniflex garantează pe viață pentru multe produse de-ale lor.

Husa detașabilă: Pentru evitarea depunerii petelor pe termen lung și păstrarea unui mediu igienic, e recomandat ca salteaua să aibă husă detașabilă. Unele modele din cauza construcției din interior, precum saltelele cu arcuri, nu permit ca husa să fie detașabilă, dar în acest caz, poți folosi un topper pentru pat.

Tratament antibacterian: Majoritatea producătorilor încearcă să includă astăzi în husa saltelei un tratament antibacterian, dar trebuie să verifici calitatea acestuia, informându-te de tipul exact folosit. Pe pagina saltelei, de obicei, se găsește această informație. Unele materiale din husa saltelei, ca ionii de argint, aloe vera, firele de bambus sau de bumbac organic, sunt materiale antialergice și antibacteriene. La unele saltele, pe lângă husă, sunt prelucrate și alte straturi din saltea: spuma cu memorie, de exemplu.

Ventilarea: De obicei, saltelele care sunt compuse din arcuri individuale, sunt cele care au cea mai mare respirabilitate. Dar de exemplu, dacă îți iei o saltea cu spumă de memorie, poți maximiza circulația aerului, plasând-o pe o somieră cu lamele. Unele saltele au incluse în lateralul lor, o bandă specială care mărește aerisirea.

Care este prețul potrivit pentru o saltea bună de pat?

Prețul poate varia în funcție de calitatea materialelor folosite, cantitatea lor, numărul straturilor suprapuse, înălțimea saltelei, etc. Prețul poate varia de la 500 de lei și 20000 de lei, depinde de preferințele fiecărei persoane în parte. E important să știi cum să analizezi calitatea generala a saltelei, ca să deduci dacă își merită banii. Dar ca și un prag de start, ar fi recomandat o sumă de 1000 de lei.

Indiferent care este alegerea ta, fii sigur de calitatea produselor selectate. Toate saltelele alese întrunesc proprietățile necesare pentru un somn bun și o odihna relaxantă, grație tehnologiilor noi implementate.

În descrierea fiecărei saltele, ai observat că am menționat anumite caracteristici, precum spuma cu memorie, ventilația, termoreglarea, materialele hypoalergenice – lucruri extrem de importante de care să ții cont atunci când faci o alegere.

Ce saltele recomandă doctorii?

Doctorii ortopezi recomandă saltele care să ți se potrivească problemei pe care o ai. Spre exemplu dacă ai probleme cu spatele, atunci o saltea cu spumă de memorie sau latex ți se vor potrivi cel mai bine. Iți recomand să citești acest ghid cu cele mai bune saltele recomandate de doctori.

De ce trebuie lăsată salteaua 72 de ore?

De obicei se recomandă ca o saltea să fie lăsată timp de 72 ore pentru ca mirosul să se disipeze. De asemenea, în cazul la saltelele cu spumă de memorie se recomandă a fi lăsate timp de 24-48 ore, de obicei producătorul va menționa perioada exactă în cazul în care acest lucru este necesar.

TopGuides
Logo