Cea Mai Bună Saltea Moale în 2024 [Păreri Experți]

Atunci când alegem fermitatea unei saltele, trebuie să fim foarte atenți la tipologia corpului nostru și la nevoile noastre în materie de somn, deoarece nu există o rețetă ideală care să fie valabilă pentru toată lumea și care să îți indice care este cea mai buna saltea moale sau care să facă dintr-o saltea moale și o saltea bună de dormit. Întrebarea nu este formulată bine din start, deoarece duritatea unei saltele poate fi optimizată prin procurarea unui topper, sau când e cazul, prin întoarcerea saltelei pe cealaltă parte cu fermitatea mai scăzută. Și experiența personală și multiplele teste pe care le-au făcut diferiți experți în domeniu, au confirmat faptul că cea mai moale saltea nu e neapărat și o saltea benefică pentru sănătate.

Prin urmare, este indicat să cauți care este cea mai bună saltea cu spumă de memorie, dacă vrei ca salteaua să amortizeze mai bine mișcările. Indiferent de nivelul de duritate exterior al saltelei, aceasta trebuie să conțină un nucleu cu fermitatea ridicată, pentru a oferi o perioadă îndelungată de întrebuințare. Așadar, atunci când cauți o saltea moale, ar trebui să te intereseze, în primul rând, straturile care îmbracă nucleul și în special, grosimea stratului cu spumă de memorie. Mai jos, ai câteva recomandări de saltele cu duritatea mică spre medie.

1. Saltea Ortopedică Bio Bambus Air

Ortopedicus Bambus Air
Vezi Preț
Bio Bambus Air

Vezi preț Bio Bambus Air pe ortopedicus.com

Avantaje
 • 1000 de arcuri împachetate individual
 • Marginile ranforsate metalic
 • Husă detașabilă și lavabilă
 • Garanție 10 ani
 • Înălțime de 30cm
Dezavantaje
 • Nu este reversibilă

Salteaua respectivă reprezintă un mix perfect dintre straturile superioare care creează senzația de adâncire și un nucleu rezistent format din 1000 de arcuri împachetate separat. Avantajul saltelelor cu arcuri este ventilația eficientă, iar în cazul saltelelor cu arcuri individuale se adaugă faptul că fiecare arc, preia presiunea corpului individual, prevenind transferul de mișcare către partener. Acest strat este susținut și de marginile ranforsate ale saltelei, care în timp, vor preveni deformarea laturilor saltelei față de centrul său.

Salteaua oferă necesarul de amortizare pe care îl cauți, într-un mod generos. Deasupra stratului de bază format din arcurile împachetate separat, se adaugă un strat de 6 cm de spumă poliuretanică Luft HD cu celulație deschisă, iar de-asupra, un strat cu spumă de memorie de 5 cm. Acest lucru, va favoriza o circulație mai bună a sângelui, va reduce din punctele de presiune și iarna, va oferi un somn adânc și plăcut. Menționăm că duritatea saltelei se micșorează odată cu creșterea greutății, deci pentru cineva care cântărește 60 de kg, salteaua nu va fi neapărat „moale”, ci mai degrabă ortopedică.

Husa saltelei este detașabilă și lavabilă – lucru important pentru igiena acesteia. La saltelele cu arcuri, din cauza construcției lor, husa nu se poate deschide, însă sunt firme care au implementat și acest lucru. Materialul husei saltelei este compus din fibre de bambus, este antialergenic și antibacterian.

Înălțime:26 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Medie
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

2. Saltea Dormeo iMemory S Plus

Cele mai bune saltele
Vezi Preț
Dormeo iMemory S Plus

Vezi preț iMemory S Plus pe dormeo.ro

Avantaje
 • Reversibilă
 • Garanție 15 ani
 • 3 zone de confort
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Nu e specificată limita de greutate

Salteaua iMemory S Sleep este cu siguranță, una dintre cele mai bune saltele de dormit prezente pe piață, luând în calcul raportul dintre preț și calitate. Salteaua poate fi percepută ca pe o saltea transformer, deoarece poate fi adaptată fiecărui corp și optimizată după nevoile acestuia. Acest lucru se traduce prin faptul că salteaua are 2 niveluri de suport și 4 niveluri de fermitate, care pot fi obținute datorită nucleului dublu. Partea cu albastru este mai dură, iar cea cu galben este mai moale. Pentru a regla duritatea, salteaua poate fi întoarsă fie la 180 de grade, fie întoarsă pe cealaltă parte. Acest lucru este foarte util pentru parteneri, dacă preferă două nivele de fermitate diferită.

Nucleul saltelei este compus în forma de litera S care imite forma coloanei și are o structură tridimensională, fiind considerată o saltea bună pentru spate. Nucleul e reprezentat, de fapt, de niște arcuri din spumă poliuretanică care imită forma unui arc tradițional. Prin acest lucru, salteaua poate oferi o ventilație mult mai mare spre deosebire de saltelele cu un nucleu poliuretanic clasic cu densitatea ridicată.

Pentru a spori nivelul de confort, în husa saltelei e integrat un strat de spumă cu memorie de 2 cm. Acesta va spori senzația de moliciune, mai ales dacă folosești salteaua pe partea galbenă (partea mai moale). Husa, ca și la tote saltelele Dormeo, este detașabilă și lavabilă și dispune de tratamente antialergenice, care o fac prietenoasă cu pielea și cu un mod igienic de somn.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Ajustabilă
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

3. Saltea Latex Somnart

Vezi Preț
Saltea de dormit Latex Somnart

Vezi preț pe somnart.ro

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Aerisire eficientă
 • Fermitate medie
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Înălțime de 20 cm

Dacă ai nevoie de o saltea moale de dormit, poți să te orientezi și către o saltea din latex. Fie că optezi pentru un strat superior din latex sau pentru o saltea fabricată 100% din latex, poți să ai încredere că acesta este un material care va face bine corpului tău, oferindu-ți în același timp senzația de moliciune și elasticitate pe care o cauți.

Latexul este un material extrem de respirabil, deoarece are o celulație deschisă. El se deformează foarte greu în timp, având proprietatea de a-și păstra în permanență elasticitatea. Salteaua este proiectată pentru 7 zone de confort, având o densitate ridicată a nucleului și fiind astfel potrivită pentru eliminarea presiunii din corp.

Salteaua este ideală pentru cei care au dureri de articulații, pentru cei care dorm pe lateral sau pentru cei care schimbă poziția de somn des. Dacă te interesează o saltea cu latex, aceasta este una dintre cele mai bune saltele de dormit din latex de pe piață.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Medie
Tip Saltea:Latex
Husa:Detașabilă

Este bine să alegi o saltea moale?

Această întrebare ar trebui pusă întotdeauna individual, deoarece în multe cazuri, răspunsul poate fi NU. Este important să determini motivele pentru care îți dorești o saltea moale. Deseori, acestea sunt legate de alegerea incorectă a saltelei precedente care avea o duritatea prea ridicată pentru corpul tău și care cauza dureri ale articulațiilor. În general, o saltea cu puterea mare de amortizare, este indicată persoanelor care suferă de dureri ale articulațiilor precum: genunchi, gât, umeri, coate, șolduri sau persoanelor care se ocupă intensiv cu sportul și au nevoie de o amortizare a mușchilor mai mare în timpul nopții.

În același timp, o saltea moale nu înseamnă o saltea care nu oferă susținere eficientă, deoarece alinierea corectă a corpului, este principalul criteriu care determină calitatea unei saltele. De exemplu, la unele saltele de proastă calitate sau la saltelele vechi, corpul se afundă în saltea, curbând coloana într-un mod anti anatomic și împotriva sănătății acesteia.

Mulți specialiști și oameni care au avut experiența somnului pe saltele cu ambele tipuri de durități, susțin că e mai bine să alegi o saltea cu o duritate medie spre tare, decât o saltea moale, deoarece salteaua cu fermitatea mai ridicată, poate fi ajustată prin adăugarea straturilor suplimentare care vor compensa din duritatea acesteia. În schimb, dacă o saltea este prea moale, posibilitatea obținerii unei susțineri adecvate prin adăugarea unui topper, este imposibilă.

Pentru cine este recomandată o saltea moale?

O saltea moale, însă cu un nivel optim de susținere, este recomandată, în general, persoanelor care:

 • Obișnuiesc să doarme pe lateral – de aceea, saltelele cu spumă de memorie sunt cele mai recomandate în acest sens, deoarece elimină din presiunea care se poate depune asupra articulațiilor expuse.
 • Au dureri de articulații – O suprafață tare de dormit, în acest caz, nu va face decât să sporească durerea și să provoace puncte de presiune. Nu uita însă că pentru durerile de gât, este foarte important să îți alegi și o pernă bună de dormit, deoarece deseori cauza e legată de pernă.
 • Au o greutate corporală mică – Cu cât greutatea unei persoane este mai mare, cu atât este indicat ca duritatea saltelei să fie mai ridicată, de aceea persoanelor supraponderale li se recomandă saltele care au un nucleu cu densitatea ridicată din spumă sau un nucleu din multe arcuri împachetate separat.
Cum să aleg o saltea moale, dacă partenerul meu preferă o suprafață mai tare de dormit?

În acest caz, poți să alegi o saltea cu nucleu dublu și astfel duritatea saltelei poate fi reglată individual pentru ambii parteneri. Acest tip de saltea este ideal pentru un cuplu și nu trebuie să faci multe compromisuri. Recomandăm salteaua cu nucleu dublu iMemory S Sleep, în acest sens.

TopGuides
Logo