Cel mai Bun Aspirator Miele în 2024 – Merită investiția?

E dificil să concuzionăm care este cel mai bun aspirator Miele, deoarece brand-ul are o mulțime de aspiratoare de calitate, însă am încercat să includem în lista cu top aspiratoare miele câteva dintre cele mai bune produse de la ei.

Miele este o brand german specializat în aparate de uz casnic de înaltă calitate. Pe lângă aspiratoare, aceștia sunt specializați în mașinile și uscătoarele de rufe și mașinile de spălat vase. Aspiratoarele lor sunt recunoscute pentru durabilitatea construcției, eficiența crescută și ușurința în întreținere.

Vom încerca să vă prezentăm câteva modele de aspiratoare Miele, cu avantaje și dezavantaje deopotrivă, pentru ca la final să alegeți produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Care sunt cele mai bune aspiratoare Miele?

1. Aspirator Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine SKCF5

Vezi Preț
Miele Blizzard CX1 PowerLine SKCF5

Vezi preț CX1 PowerLine SKCF5 pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare – 890 W
 • Protecție parchet
 • Ergonomic
 • Curățare automată a filtrului
 • Rază de acțiune mare
 • Debit de peste 100 km/h
 • Sistem de retractare solid
 • Silențios
Dezavantaje
 • Utilizabil doar pe podele

Este cel mai puternic aspirator Miele fără sac cu o putere mai mare datorită tehnologiei Vortex. Puterea mare de sucție îi permite să facă față celor mai dificile murdării. Igiena interioară a dispozitivului, cât și a aerului evacuat este asigurată de filtrul cu eficiență înaltă HEPA.

Dezavantajul său este că poate fi folosit doar pe podea, însă fiind specializat în această suprafață, își face munca eficient, având o mulțime de opțiuni pentru asta. Accesoriul Parquet Twister este un element flexibil care protejează lemnul de zgârieturi și urme. La fel de sigur de utilizat sunt roțile de cauciuc, care au și amortizare pentru face utilizarea aspiratorului mai silențioasă.

Design-ul său a fost gândit pentru a face sesiunile de curățenie mai confortabile și mai puțin obositoare. Tubul de aspirare este telescopic și poate fi reglat după înălțimea utilizatorului, iar dacă doriți să faceți o pauză, puteți plasa tubul în poziție verticala pe lateralul aspiratorului. Praful fin este golit separat de murdăria grosieră pentru a evita pătrunderea acestuia în mediul ambiant.

TipFără sac
Putere890 W
Tip suprafațăPodele
Rază de operare11 m
Nr accesorii5

2. Aspirator Miele Complete C3 Parquet Power Line SGSF5

Vezi Preț
Miele Complete C3 Parquet Power Line SGSF5

Vezi preț C3 Parquet Power Line SGSF5 pe emag.ro

Avantaje
 • Utilizare confortabilă
 • Multiple accesorii
 • Utilizabil pe tapițerii
 • Protejează mobilierul și podeaua din lemn
 • Putere mare – 890 W
 • Silențios
Dezavantaje
 • Garanție limitată la motor

Acest aspirator Miele este un încă un model performant potrivit pentru suprafețele dure. Duza Parquet Twister XL, de data aceasta mai mare, oferă o viteză de aspirare cu 20% mai mare și este utilă pentru curățarea unghiurilor și colțurilor datorită înclinării și răsucirii sale.

Pe lângă asta, aspiratorul este și ușor de utilizat datorită mai multor detalii de construcție. În primul rând conectarea duzelor și tuburilor se face cu un sunet de „click”, care poate fi și simțit. Apoi, cablul electric poate fi retractat doar prin apăsarea pedalei de picior, fără a trebui să vă aplecați. Nu în ultimul rând, tubul poate fi adaptat pe înălțime și fixat pe corpul aparatului.

Multiplele sale accesorii îi dovedesc caracterul multifuncțional. Datorită lor puteți avea un acces mai bun la spațiile înguste, parchetul poate fi aspirat fără a fi deteriorat, iar praful poate fi strâns și de pe canapele, perne și scaune. De asemenea, o bandă laterală de plastic protejează atât mobilierul, cât și aparatul, de coliziuni. Dezavantajul acestui aspirator este că unii utilizatori raportează deteriorarea elementelor de plastic, a căror înlocuire nu este acoperită de garanție.

TipCu sac
Putere890 W
Tip suprafațăPodele
Rază de operare12 m
Nr accesorii5

3. Aspirator Miele Classic C1 PowerLine SBAF3

cel-mai-bun-aspirator-miele
Vezi Preț
Miele Classic C1 PowerLine SBAF3

Vezi preț Classic C1 PowerLine SBAF3 pe emag.ro

Avantaje
 • Desgin ergonomic
 • Multiple accesorii
 • Clasa A de curățare a podelelor
 • Spațiu de depozitare accesorii
 • Silențios
Dezavantaje
 • Cea mai mică rază de operare
 • Clasa C de curățare a covoarelor

Și acest aspirator Miele are o construcție care oferă confort și ușurință în utilizare. Cuplarea dintre furtun și tubul de aspirare se poate bloca, pentru a evita deconectarea celor două pe parcursul aspirării. Pentru staționare, tubul se plasează în poziție verticală pe partea din spate a aparatului.

Aspiratorul este eficient nu doar pe podele și covoare, ci și pe canapele, scaune tapițate, în spațiile greu accesibile. De asemenea, poate fi folosit pentru curățarea prafului de pe diverse suprafețe cu peria specială. Dezavantajul acestui model de aspirator este că are cea mai mică rază de operare dintre cele prezentate, ceea ce poate fi un impediment dacă locuiți la casă.

Un mecanism ingenios integrat este cel de protecție la supraîncălzire. În cazul blocării furtunului cu un obiect mai mare, motorul se oprește automat. La performanța curățirii podelelor acest aspirator se clasează la nivelul A, însă pentru curățarea covoarelor deține clasa C.

TipCu sac
Putere800 W
Tip suprafațăMulti-suprafețe
Rază de operare9 m
Nr accesorii4

4. Aspirator Miele Boost CX1 PowerLine

Vezi Preț
Aspirator Miele Boost CX1 PowerLine

Vezi preț Miele Boost CX1 PowerLine pe emag.ro

Avantaje
 • Aspect modern
 • Manevrabilitate bună
 • Separare praf
 • Flux de aer cu viteză crescută
 • Silențios
Dezavantaje
 • Rază de operare mai mică
 • Filtrul se schimbă la 1 an

Tehnologia Vortex este elementul special al acestui aspirator Miele fără sac. În ciuda design-ului compact, fluxul de aer atinge 100 km/h, fiind, cu adevărat, eficient în colectarea particulelor. De asemenea, în acest mod are loc și separarea murdăriei grosiere, care rămâne în recipientul transparent, de praful fin, care după ce trece de filtru, intră într-un container separat.

Aspectul exterior este modern și estetic, iar roțile TrackDrive îi păstrează direcția constantă, fără riscul de a lovi mobilierul din jur sau tocurile ușii. Avantajul filtrului este realizat din plastic reciclat, însă inconvenientul este că trebuie înlocuit la un an de utilizare.

La pachet cu aspiratorul veți mai găsi o perie pentru praf, o duză pentru spații înguste, o duză pentru tapițerii și o duză pentru pardoseală. Din modelele prezentate până acum, acesta are o rază de operare mai restrânsă.

TipFără sac
Putere890 W
Tip suprafațăMulti-suprafețe
Rază de operare10 m
Nr accesorii4

5. Aspirator Miele Complete C3 TotalCare

Vezi Preț
Miele Complete C3 TotalCare

Vezi preț Miele Complete C3 TotalCare pe emag.ro

Avantaje
 • Igienic (Lipsa contactului cu praful)
 • Durată de viață mare
 • Versatil
 • Clasa A pentru suprafețe dure
 • Filtru HEPA
 • SIlențios
Dezavantaje
 • Puterea mare poate face folosirea pe covoare mai dificilă

Miele și-a căpătat popularitatea ca producător de aspiratoare datorită calității și durabilității aparatelor sale. Acestea sunt supuse unui număr mare de teste de laborator, și sunt proiectate pentru a rezista, minim, 20 de ani. Câteva funcții utile scot în evidență acest aspirator.

Cu ajutorul programului Boost puteți obține un plus de putere de aspirare (900 W) pentru sarcinile de curățare mai dificile. Sistemul igienic de închidere HyClose protejează de praf interiorul aparatului și motorul pentru o perioadă de viață mai mare.

Sacii speciali Miele HyClean 3D Efficiency sunt de unică folosință și sunt realizați din 9 straturi de material textil pentru o retenție mai bună și mai igienică. De asemenea, au și volumul cu 20% mai mare decât versiunile anterioare.

La o utilizare mai igienică a aspiratorului contribuie și filtrul HEPA, care reține eficient particulele de praf și nu le permite pătrunderea în aerul evacuat. Totodată, acest model poate fi folosit pe multiple suprafețe și sarcini datorită accesoriilor sale: pardoseli tari, tapițerie, păr de animale, spații greu accesibile.

TipCu sac
Putere550 W
Tip suprafațăMulti-suprafețe
Rază de operare13 m
Nr accesorii8

De ce să alegi un aspirator Miele în detrimentul altor firme?

Miele are un istoric lung în producția aspiratoarelor de calitate. Firma tinde să se specializeze în aspiratoare cu cablu, cu sac și cu putere de aspirare mare.

Din review-urile lăsate de utilizatori și din testele realizate, se pare că puterea este un punct forte al aspiratoarelor Miele. Chiar dacă pe hârtie și în cifre, alte firme lasă de înțeles că au cele mai mari puteri de aspirare de piață, părerea generală este că aspiratoarele Miele sunt unele dintre cele mai puternice. Mulți dintre utilizatori spun că peria se desprinde mai greu de covor, ceea ce dă dovadă de o etanșeitate mai bună a duzelor.

Aspiratoarele Miele sunt, în marea lor parte, destinate curățeniei pe suprafețe dure, în special de lemn, oferind diverse măsuri de protecție pentru acestea. Am putea spune că este un detaliu care lipsește multor alți producători. Sigur că aparatele pot fi folosite și pe podele din alte materiale, și o parte din ele chiar pe covoare.

Chiar dacă nișa firmei Miele sunt aspiratoarele cu sac și cablu, aceștia dețin și alte tipuri de aspiratoare: aspiratoare verticale cu cablu, aspiratoare robot, aspiratoare pentru păr de animale. Recenziile profesioniste spun că până și aceste modele, chiar dacă nu domină piața, beneficiază de o tehnologie performantă și merită atenție. Ceea ce le lipsește însă celor de la Miele sunt modelele de aspiratoare cordless.

În privința accesoriilor, Miele oferă cam aceleași duze oferite și de alți producători. Doar câteva firme pun la dispoziție mai mult de 10 accesorii la pachet cu aspiratorul.

De ce sunt aspiratoarele Miele mai scumpe?

Mulți oameni își dau această întrebare atunci când vine vorba de aspiratoarele Miele. Ele pot fi uneori de 2, sau chiar de 3 ori mai scumpe decât un aspirator performant de la altă firmă. Ceea prin ce se disting apiratoarele Miele, este însă puterea mare de sucție. Ca să înțelegeți cum stă treaba cu aceasta capacitate de sucție, trebuie să știți contextul.

Uniunea Europeană a interzis fabricația aspiratoarelor peste o anumită limită de Voltaj, deoarece devenise inutil voltajul mare (prin tehnologia Vortex, se putea obține aceeași putere de sucție, fără a consuma curent în cantități industriale). Însă o putere mare de sucție nu se poate realiza, dacă puterea motorului nu este mare, deci indirect, puterea în kW oricum influențează puterea de sucție. Astfel, astăzi, o să găsiți că Miele au motoare cu cel mai mare voltaj (peste 800 kW), pe când firmele care vând aspiratoare de 300 de lei, nu pot garanta un voltaj mai mare de 300 kW. Astfel, în cazul aspiratoarelor Miele, puteți fi siguri că voltajul mare presupune implicit și o putere de sucție mare, deoarece multe aspuratoare sunt dotate și cu tehnologia Vortex.

Pe lângă performanța aceasta, materialele din care sunt fabricate aspiratoarele Miele sunt considerate de înaltă calitate. Acestea sunt mai rezistente și pe termen lung, își răscumpără investiția. Piesele din care este compus motorul, de asemenea, sunt foarte importante. De ele depind durata sa de utilizare, de aceea mulți oameni preferă să plătească o dată mai mulți bani, decât să înlocuiască periodic un produs precum aspiratorul.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo