Cel Mai Bun Aspirator cu Aburi – Top 5 în 2024

În era modernă a curățeniei și igienei, aspiratoarele cu aburi au câștigat rapid popularitate, devenind un ajutor pe măsură în casele oamenilor. În articolul de față, vom analiza cele mai bune aspiratoare cu aburi disponibile pe piață, oferindu-ți o selecție de produse cu un raport preț-calitate excelent.

Aceste aparate inovatoare nu doar că îndepărtează murdăria vizibilă, ci și oferă o metodă eficientă de a steriliza suprafețele, eliminând bacteriile și microbii. Vom analiza caracteristicile lor, versatilitatea în utilizare, prețul, mentenața și care este cel mai bun aspirator cu aburi din România. De asemenea recomandăm și achiziția unui aspirator robot bun pentru a menține locuința curată în mod constant.

Care sunt cele mai bune aspiratoare cu aburi?

1. Aspirator vertical cu aburi Rowenta RY8561WH

cel mai bun aspirator cu aburi
Vezi Preț
Rowenta RY8561WH

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Tehnologia Advanced Cyclonic – separarea aerului de praf 
 • Lavetă de mop pentru pete dificile
 • Ultra Glider (inclus) – permite trecerea de pe podea pe covor
 • Filtre de calcar
 • Elimină 99% din microorganisme
Dezavantaje
 • Unele accesorii se achiziționează separat

Firma Rowenta are cele mai bune aspiratoare cu aburi conform multor păreri. Unul dintre acestea este aspiratorul vertical cu aburi Rowenta RY8561WH. Acesta este un aparat de curățenie versatil, care poate fi folosit pe o varietate de suprafețe, de la podele la covoare, mobilier, geamuri și chiar și baie. Cu o putere de 1700 W, aspiratorul generează un jet de abur intens, care poate îndepărta cu ușurință murdăria, petele și bacteriile.

Recipientul de apă are o capacitate de 0,4 litri, ceea ce îi oferă o autonomie de 30 de minute, permițând curățarea detaliată a diferitelor tipuri de suprafețe fără a fi nevoie să reumpleți constant rezervorul. Rezervorul de praf are o capacitate de 0,5 litri, asigurând o colectare eficientă a murdăriei.

Sursa: duplexcleaning.com.au

Dacă cauți un aspirator cu aburi pentru covoare, acest model are accesorii care îl fac potrivit pentru o gamă largă de suprafețe. În pachet sunt incluse un accesoriu pentru covoare, un accesoriu pentru geamuri, mop din microfibră, trei periuțe mici și 3 mari. Această versatilitate îl face unul dintre cele mai bune aspiratoare cu aburi, eficient pe orice fel de suprafață.

Datorită acestora, nu mai trebuie să treci de mai multe ori cu mătura, și apoi cu mopul. Într-un singur timp, capul de aspirare Dual Clean&Steam preia atât curățarea cât și igienizarea diverselor tipuri de podele, inclusiv covoarele. De asemenea, cu RY8561WH, nu aveți nevoie de detergenți sau produse chimice pentru a vă curăța casa. Aburul său fierbinte este suficient pentru a elimina până la 99.99% din bacterii și germeni.

Sursa: emag.ro

Are o greutate de doar 5,75 kg și un design compact, care îl face ușor de transportat. În general, acest aspirator cu aburi multifuncțional Rowenta este sinergia perfectă dintre un aspirator vertical performant, un mop cu aburi avansat și un dispozitiv portabil pentru curățarea cu aburi.

Putere1700 W
Recipient apă 0,4 litri
Recipient praf0,5 litri
Număr de accesorii incluse14
Autonomie aburi30 minute
Greutate5,75 kg

2. Aspirator cu aburi Rowenta RY8544WH

Vezi Preț
Rowenta RY8544WH

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • 12 accesorii incluse
 • Distruge 99% din microorganisme
 • Separă aerul de praf
 • Dual Cleaning: aspiră și igienizează
 • Filtru anti-calcar
Dezavantaje
 • Greutate mai mare

Rowenta RY8544WH este un aspirator vertical cu fir, care poate fi folosit pentru a curăța o varietate de suprafețe, inclusiv podele, covoare, bucătărie, baie, etc. Aspiratorul are o putere de 1700 W, ceea ce îi permite să genereze un abur fierbinte, care îndepărtează eficient murdăria, grăsimea și bacteriile. Vezi și top aspiratoare cu putere mare de aspirare.

Acest aspirator cu aburi Rowenta realizează o curățenie eficientă cu abur, reducînd timpul necesar pentru curățarea podelelor la jumătate. Tehnologia sa îți permite să aspiri și să igienizezi simultan, obținând rezultate excelente. De asemenea, are un dispozitiv portabil detașabil, care îți oferă flexibilitatea de a aborda chiar și zonele dificil accesibile.

RY8544WH are două rezervoare, unul pentru apă și unul pentru praf. Rezervorul de apă are o capacitate de 0,4 litri, iar cel de praf are o capacitate de 0,5 litri. Aspiratorul are o autonomie de 30 de minute, ceea ce este suficient pentru a curăța o casă de dimensiuni medii.

Aspiratorul vine cu o gamă variată de accesorii. Capul de aspirare pentru podele poate fi folosit pentru a curăța podele dure, covoare și mochete. Celălalt cap de aspirare este pentru suprafețe moi – care poate fi folosit pentru a curăța canapele, scaune și alte suprafețe textile. Accesoriul pentru ferestre poate fi folosit pentru a curăța geamuri și alte suprafețe din sticlă. Capătul pentru baie, care poate fi folosit pentru a curăța chiuveta, cada și alte suprafețe din baie. Clean & Steam Multi este unul din cele mai bune aspiratoare cu aburi, care poate fi folosit pentru a curăța o varietate de suprafețe, fără a folosi detergenți sau produse chimice.

Putere1700 W
Recipient apă0,4 litri
Recipient praf0,5 litri
Număr de accesorii incluse12
Autonomie aburi30 minute
Greutate6,5 kg

3. Aspirator cu aburi Rowenta RY7757WH

Vezi Preț
Rowenta RY7757WH

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Difuzor uleiuri esențiale incorporat
 • Dual Clean&Steam – aspirare și igienizare
 • Omoară 99% din microorganisme
 • Tehnologie Ciclonică – separă praful de aer
 • Sistem anti-calcar
Dezavantaje
 • Puține accesorii

Aspirator cu aburi Rowenta reprezintă un dispozitiv inovator pentru curățarea eficientă a diverselor suprafețe. Acest aspirator combină funcționalitatea aspirării tradiționale cu puterea de curățare a aburului, oferind o soluție completă pentru menținerea curățeniei. Cu o putere de 1500W, acest aspirator este capabil să aspire particule de praf și murdărie de diferite dimensiuni.

Cu o autonomie de până la 30 de minute de funcționare continuă, utilizatorii pot acoperi o suprafață semnificativă fără a fi nevoie să îl reîncarce frecvent. Recipientul pentru praf are o capacitate de 0,3 litri, ceea ce înseamnă că poate acumula o cantitate semnificativă de murdărie înainte de a necesita golirea.

Un alt avantaj al acestui aspirator cu abur este posibilitatea de a utiliza uleiuri esențiale în timpul procesului de curățare. Acest lucru poate crea un mediu plăcut și proaspăt în timpul aspirării. Difuzorul de uleiuri esențiale inclus poate dispersa arome subtile care să contribuie la atmosfera din locuință.

Aspiratorul cu abur Rowenta are, de asemenea, un recipient pentru apă cu o capacitate de 0,47 litri, ceea ce permite generarea de abur pentru curățare. Această funcționalitate poate ajuta la desprinderea și înlăturarea mai ușoară a murdăriei încrustate sau a petelor persistente de pe diverse suprafețe.

Există două variante de mopuri lavabile disponibile, realizate utilizând o combinație de nailon și microfibră în proporții distincte. Primul tip de mop prezintă fire dense de nailon, special concepute pentru a aborda petele dificile. Al doilea tip de mop, cu fire dense de microfibră, este potrivit pentru curățarea oricăror suprafețe.

Putere1500 W
Recipient apă0,47 litri
Recipient praf0,3 litri
Număr de accesorii incluse2 (mopurile de bază)
Autonomie aburi30 minute
Greutate5,68 kg

4. Aspirator vertical cu abur Rowenta Clean & Steam

Vezi Preț
Rowenta Clean & Steam

Vezi preț pe evomag.ro

Avantaje
 • Sistem dual: aspirare și igienizare cu abur
 • Flux aburi ajustabil
 • Rezervor apă mare
 • Autonomie abur de durată
Dezavantaje
 • Lipsă accesorii

Unul din cele mai bune aspiratoare cu aburi cu fir de la Rowenta – Clean & Steam RY7535WH este un aparat inovator care combină funcțiile de aspirare și curățare cu abur. Prin funcția sa dulbă, elimină murdăria vizibilă și bacteriile invizibile. Mai mult decât atât, praful este aspirat înainte ca aburul să acționeze, secvența aceasta asigurând o calitatea superioară a curățirii.

Intensitatea fluxului de abur permite ajustarea în funcție de tipul de pardoseală pe care se acționează, indiferent dacă este vorba de parchet, gresie, linoleum sau alte tipuri de suprafețe. Aburul generat ajută la desprinderea și înlăturarea mai ușoară a murdăriei întărite, precum și a petelor rezistente de pe diferite suprafețe.

sursa: evomag.ro

Rowenta Clean & Steam dispune de un recipient pentru apă cu o capacitate de 0,7 litri. Astfel aveți posibilitatea de a efectua o sesiune de curățare de până la 40 de minute sau de a acoperi o suprafață de 100 m2 fără a fi necesar să reumpleți recipientul de apă.

Filtrul ciclonic avansat asigură o separare eficientă a particulelor de praf, menținând performanța aspiratorului pe termen lung și reducând nevoia de curățare frecventă a filtrului. Sistemul CLEAN & STEAM elimină până la 99% din bacterii și germeni prin utilizarea exclusivă a apei de la robinet. Această soluție nu implică necesitatea folosirii de detergenți sau substanțe chimice în procesul de curățare.

A fost proiectat având în vedere ușurința în efectuarea reparațiilor, beneficiind de livrare rapidă și costuri reduse pentru piesele de schimb, pe o perioadă de cel puțin 10 ani. De asemenea, beneficiați de acces la peste 6.500 de centre de service la nivel global.

Putere1700 W
Recipient apă0,7 litri
Recipient praf0,4 litri
Număr de accesorii incluse
Autonomie aburi40 minute
Greutate5,4 kg

5. Aspirator cu aburi Karcher SV7

Vezi Preț
Karcher SV7

Vezi preț pe kaercher.com

Avantaje
 • Rezervoare mari de apă și praf
 • Foarte multe accesorii
 • Filtrare pe 4 nivele cu filtru HEPA
 • Intensitate abur ajustabilă pe 5 trepte
 • 1 an garanție
Dezavantaje
 • Greutate mare

Fiind o firma dedicată, aparatele Karcher se poate găsi printre cele mai bune aspiratoare cu aburi după unele păreri. Modelul SV 7 de aspirator cu aburi Karcher, un aparat avansat proiectat pentru a oferi o curățenie profundă în spațiile interioare. Prin combinarea funcțiilor de aspirare și curățare cu abur, asigură o curățare totală.

Din punct de vedere tehnic, aspiratorul cu aburi Karcher este echipat cu o rezervă generoasă de apă, cu o capacitate de 0,45 litri, având și un rezervor suplimentar de 0,5 litri. În acest fel permite sesiuni lungi de curățare fără întreruperi frecvente pentru reumplere. Acesta generează un abur de înaltă temperatură, ce ajută la dislocarea eficientă a murdăriei, a grăsimilor și a bacteriilor de pe diferite tipuri de suprafețe.

De asemenea, acest aspirator cu aburi multifuncțional de la Karcher vine cu accesorii variate. Setul pentru curățarea podelelor cuprinde trei accesorii distincte pentru suprafețe dure și covoare. Mai sunt incluse duzele pentru ferestre (mare și mică) și o duză îngustă destinată aspirației cu abur.

Duza pentru rosturi este ideală pentru curățarea fisurilor sau altor zone înguste, în care particulele de praf și murdăria se pot aduna. Pe de altă parte, peria pentru mobilă este potrivită pentru împrospătarea suprafețelor delicate, oferind o abordare atentă pentru eliminarea murdăriei fără a afecta materialele.

Aspiratorul cu aburi Karcher este dotat cu un sistem de filtrare avansat care operează pe patru nivele datorită filtrului HEPA. Acesta capturează eficient particulele foarte fine, inclusiv alergenii și microorganismele, contribuind astfel la un mediu mai sănătos în casă.

Reglarea debitului de abur este posibilă pe 5 trepte. Această opțiune este utilă în funcție de tipul de suprafață curățată și gradul de murdărie întâlnit.

SV7 dispune de o funcționalitate de protecție împotriva accesului copiilor, pentru ca cei mici nu să nu poată manipula sau folosi aspiratorul în mod accidental sau nesupravegheat.

Putere2200 W
Recipient apă0,45 + 0,5 litri
Recipient praf0,6 litri
Număr de accesorii incluse13
Autonomie aburiNespecificat
Greutate9,4 kg

Cum alegi un aspirator cu aburi bun?

Iată câteva repere pentru a alege cel mai bun aspirator cu aburi:

 • Putere: Aspiratoarele cu aburi au de obicei o putere cuprinsă între 1.200 și 2.500 W. Cu cât puterea este mai mare, cu atât aspiratorul va genera un abur mai fierbinte și va putea curăța mai eficient.
 • Capacitate rezervor apă: Capacitatea rezervorului de apă variază între 300 și 700 ml. Dacă aveți o casă mare, veți avea nevoie de un aspirator cu un rezervor de apă mai mare, pentru a nu fi nevoit să-l reumpleți prea des.
 • Accesorii: Aspiratoarele cu aburi vin cu o gamă de accesorii, care vă permit să le folosiți pentru a curăța o varietate de suprafețe. Alegeți un aspirator cu accesoriile de care aveți nevoie pentru a vă curăța casa.
 • Autonomie aburi: Aspiratoarele cu aburi au o autonomie cuprinsă între 20 și 60 de minute. Dacă aveți o casă mare, veți avea nevoie de un aspirator cu o autonomie mai mare pentru a-l umple mai rar.
 • Funcții suplimentare: Unele aspiratoare cu aburi au funcții suplimentare, cum ar fi un sistem de filtrare a aerului sau o funcție de uscare.
 • Greutate: Greutatea este importantă la un mop cu aburi deoarece afectează ușurința de manevrare și eficiența curățării. Un aspirator cu aburi prea greu poate fi dificil de manevrat, mai ales dacă trebuie să curățați suprafețe înalte sau greu accesibile.
 • Nivel de zgomot: Nivelul de zgomot al aspiratoarelor cu aburi este cuprins între 60 și 95 dB. Dacă sunteți sensibil la zgomot, alegeți un aspirator cu un nivel de zgomot mai mic.

Cum să ai grijă de un aspirator cu aburi?

Pentru a menține eficiența și durabilitatea unui aspirator cu abur, sunt necesare câteva măsuri de îngrijire esențiale. După fiecare utilizare, golește rezervorul de apă și asigură-te că nu rămâne apă blocată în interior. Curăță și usucă corect accesoriile, pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului sau a bacteriilor. Verifică și schimbă în mod regulat filtrele conform instrucțiunilor producătorului. Folosește apă distilată sau demineralizată pentru a preveni acumularea de calcar în aparat. În cele din urmă, depozitează aspiratorul într-un loc uscat și curat, pentru a-i prelungi durata de viață și a te bucura de rezultate optime la fiecare utilizare.

TopGuides
Logo