Cel mai Bun Televizor Samsung în 2024 – Păreri și Recenzie
Samsung este una dintre cele mai populare companii producătoare de televizoare și cu un catalog atât de diversificat, s-ar putea să nu-ți fie chiar atât de ușor să navighezi oferta lor și să găsești cel mai bun televizor Samsung pentru tine. În lista de mai jos, am selectat câteva dintre modelele de televizoare QLED și OLED care răspund criteriilor înalte de calitate și au un raport rezonabil preț-calitate. Am evitat intenționat televizoarele LED, deoarece Samsung nu s-a dovedit eficient la producerea lor.
Pentru a te familiariza cu termenii care descriu calitatea unui televizor, îți recomandăm să consulți ghidul pentru alegerea unui smart tv, mai întâi. Indiferent de ce păreri televizoare Samsung găsești, este important să nu te ghidezi după strategiile de marketing și să analizezi cu atenție detaliile tehnice ale televizorului. Acestea îți pot sugera cel mai bine dacă televizorul va răspunde așteptărilor tale sau nu. Ghidul de mai jos a adunat câteva dintre cele mai bune televizoare Samsung și un mic ghid care să te ajute să înțelegi specificul brand-ului respectiv.
- 📺 Care este cel mai bun televizor Samsung?
- 1. Televizor smart Samsung 55S90C OLED
- 2. Televizor smart Samsung Neo QLED 50QN90C
- 3. Televizor OLED Samsung 55S95C
- 4. Televizor smart Samsung QLED 55Q80C
- 5. Televizor Samsung LED 55CU7172
- Sunt televizoarele Samsung bune?
- Interfață
- Control vocal
- Telecomandă
- Care este durata de viață a unui televizor Samsung?
- Ce tipuri de televizoare produce Samsung?
- OLED
- QLED
- Samsung sau LG – Ce televizor să aleg?
📺 Care este cel mai bun televizor Samsung?
1. Televizor smart Samsung 55S90C OLED
- Rată de refresh de până la 144 Hz
- ALLM și VRR pentru video gaming
- Tehnologie multi view
- Asistent vocal
- Asistent vocal inteligent
- Control luminozitate AI
- Sunet cu Dolby Atmos și OTS Lite
- Funcție economie energie
- Telecomandă cu baterie solară
- Rezoluție 4k
- Nu are integrat Dolby Vision
- Nu suportă formatul audio DTS
Acest model de OLED de la Samsung, este considerat unul dintre cele mai bune televizoare OLED de pe piață, dorită unei mulțimi de factori, dar și raportului preț-calitate excelent. Grație panoului OLED, contrastele pe care le poate atinge televizorul sunt infinite. Datorită punctelor cuantice, televizorul dispune de o luminozitate mai mare decât modelele OLED de la Samsung sau LG, însă este întrecut la acest capitol de alt OLED de la Samsung (îl găsești în lista de mai jos) care este mai scump.
Televizorul are un procesor puternica care funcționează prin rețele neuronale, în felul acesta regând luminozitatea imaginii, în funcție de tipul acesteia și de luminozitatea încăperii. Datorită luminozității mari pe care o poate atinge ecranul, televizorul va reda o imagine calitativă și pe timpul zilei, iar seara culorile vor fi și mai intense. Ca și celelalte modele premium de la Samsung, televizorul suportă următoarele formate HDR: HDR10, HLG, HDR10+.
Televizorul este considerat unul dintre cele mai rapide și eficiente televizoare pentru gaming. Durata de răspuns și procesare a comenzilor este foarte mică. Acest lucru este susținut de tehnologiile ALLM (Auto Low Latency), VRR (variable rate refresh) și FreeSync. Când este conectat la PC, televizorul poate ajunge la o rată de refresh de 144 Hz, ceea ce presupune generarea unei calități excepționale a imaginii în mișcare.
Tehnologie display | OLED |
Rezoluție | 3840 x 2160 |
Rata de refresh | 144 Hz |
HDR | HDR 10+, HLG, Quantum HDR |
Dimensiune | 138 cm |
2. Televizor smart Samsung Neo QLED 50QN90C
- Tehnologie Neo QLED
- 4 porturi HDMI
- Rata de refresh 100 Hz (144 Hz în timpul jocului)
- Control luminozitate
- Asistent vocal inteligent
- Funcție Motion Xcelerator Turbo Pro pentru jocuri
- Anti reflexie
- Sunet cu Dolby Atmos și OTS Lite
- Nu are suport Dolby Vision
- Suportul pentru TV nu este foarte stabil
- Contrastul imaginii este mai slab decât la televizoarele OLED
Dacă îți dorești un televizor QLED, acest model poate fi cea mai plăcută alegere pentru tine. Tehnologia QLED reușește să redea excelent imaginea în încăperile cu multă lumină, deoarece se folosește de un panou dotat cu puncte cuantice care iluminează strategic fiecare zonă a ecranului, în funcție de culoare. Televizorul este echipat și cu o folie suplimentară anti-glare care reușește să minimizeze reflexia luminii.
Un televizor QLED, nu poate reda aceleași contraste precum un OLED, însă modelul respectiv se descurcă respectabil la acest capitol, acoperind 99,77% din spacțiul color REC 709 (pentru comparație, un OLED poate acoperi peste 140% din culori). Acest lucru se datorează faptului că modelul folosește un panou LED cu puncte cuantice pentru afișajul culorilor generale și un panou mini-led care funcționează mult mai aplicat, reușind să redea contraste bune. Ca și luminozotate, televizorul poate ajunge până la 2000 nits, ceea ce îl face ideal pentru spațiile mari și luminoase precum o sufragerie.
Ca și la televizoarele Samsung OLED, tehnologia HDR rămâne neschimbată. Astfel și în acest model vei găsi: HDR 10+, HLG Quantum, și HDR10+. HDR 10+ utilizează metadate dinamice pentru a adapta imaginea, în fiecare moment al redării. Acest lucru permite ca imaginea să fie adaptată inteligent și la luminozitatea încăperii, fiind astfel relaxantă pentru ochi. Totuși, această tehnologie este mai puțin performantă decât Dolby Vision pe care Samsung refuză să o integreze în televizoarele lui.
Acest model de QLED este perfect pentru gaming, folosind ca și modelele OLED, o rată mare de refresh și cele mai recente tehnologii, pentru o calitate ridicată a imaginii: VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode), HGiG, Game Motion Plus, Dynamic Black EQ și Super Ultra Wide Game View.
Tehnologie display | QLED |
Rezoluție | 3840 x 2160 |
Rata de refresh | 100 Hz (în timpul jocului 144 Hz) |
HDR | HDR 10, HLG, HDR 10+ |
Diagonală display | 125 cm |
3. Televizor OLED Samsung 55S95C
- Rată de refresh de până la 144 Hz
- ALLM și VRR pentru video gaming
- Tehnologie multi view
- Asistent vocal inteligent
- Control luminozitate AI
- Sunet cu Dolby Atmos și OTS Lite
- Funcție economie energie
- Telecomandă cu baterie solară
- Rezoluție 4k
- Preț mai mare spre deosebire de Samsung S90C
- Nu suportă formatul audio DTS
Televizorul excelează prin luminozitate, calitatea imaginii și sunet, fiind o versiune mai performantă a modelului Samsung 55S90C OLED, însă având și un preț mai mare – este aproximativ cu 20% mai scump. Este considerat cel mai bun televizor Samsung, ocupând locul de frunte în linia de producție. Spre deosebire de modelul 55S90C, acesta este și mai luminos (1360 nits) atingând nivelul de luminozitate al unor QLED-uri.
Și acest televizor susține o rată de refresh mare în timpul jocului (144 Hz) și adaptări performante pentru calitatea imaginii în mișcare: VRR, ALLM și Freesync. Adaptările respective permit captarea precisă și clară a fiecărei imagini în mișcare, ceea ce creează o calitate superioară.
Aspectul televizorului este și el unul foarte modern. Samsung reușește prin acest televizor să creeze un ecran ultra subțire (doar 1,2 cm). Dacă aceste criterii de departajare sunt importante pentru tine: luminozitatea mai mare, sunetul, ecranul ultra subțire- poți să iei în considerare achiziția acestui model, dacă însă aceste criterii nu sunt esențiale, modelul S90C va fi perfect pentru tine. Poți să vezi mai clar diferența dintre cele două modele, accesând următorul link: diferențe dintre S90C și S95C.
Tehnologie display | QLED |
Rezoluție | 3840 x 2160 |
Rata de refresh | 100 Hz (144 Hz în timpul jocului) |
HDR | HDR 10, HLG, HDR 10+ |
Diagonală display | 125 cm |
4. Televizor smart Samsung QLED 55Q80C
- Imagine calitativă, contrastantă
- Tehnologie QLED
- 4 porturi HDMI
- Control luminozitate
- Asistent vocal inteligent
- Rată de refresh 120 Hz
- Control prin telefon
- Preț avantajos
- Nu suportă Dolby Vision
- Nu are funcția Motion Xcelerator Turbo Pro ca în cazul modelului 50QN90C
- Eficiență energetică mai mică față de 50QN90C
Acest televizor nu este la fel de performant precum modelul Neo QLED 50QN90C, dar este mai accesibil ca și preț. Acest lucru presupune automat că unele funcționalități vor fi excluse. De exemplu, televizorul nu suportă adaptibilitățile pentru gaming precum VRR și ALLM, ceea ce exclude automat categoria cumpărătorului care și-ar cumpăra un televizor pentru consola sa.
Alt parametru care se reflectă asupra prețului este tehnologia ecranului, care reprezintă doar un panou cu puncte cuantice, nu și un panou de mini-LED specific modelelor Neo LED. Totuși tehnologia QLED poate fi suficientă pentru cineva care nu caută contraste extraordinare, fiind oricum o versiune superioară tehnologiei LED. Procesorul televizorului folosește rețele neuronale pentru a susține calitatea imaginii și accesibilitatea funcțiilor. Acesta are capacitatea ca în timpul redării, să evidențieze unele obiecte în cadru, crescând astfel implicarea spectatorului.
Calitatea ridicată a imaginii este în continuare, susținută de tehnologiile HDR: HDR10, HLG și HDR10+. Televizorul va regla automat luminozitatea ecranului, în funcție de luminozitatea încăperii, ceea ce este foarte comod pentru ochii privitorului. Telecomanda folosește o baterie solară sau un cablu USB, pentru a putea fi încărcată ușor.
Tehnologie display | QLED |
Rezoluție | 3840*2160 |
Rata de refresh | 120 Hz (în timpul jocului) |
HDR | HLG, HDR10, HDR10+ |
Dimensiune | 138 |
5. Televizor Samsung LED 55CU7172
- Cel mai mic preț
- Rezoluție 4k
- Procesor Crystal 4K
- Motion Xcelerator
- Sunet OTS Lite și Dolby
- Calitate a imaginii mai slabă decât la modelele OLED și QLED
- Rată de refresh 60 Hz
- Nu suportă VRR (variable rate resfresh)
- Nu suportă comenzi vocale
Televizoarele LED devin ușor înlocuite de noile modele precum QLED și OLED, însă dacă ai un buget limitat și nu cauți calitate extraordinară sau performanță în timpul jocului, te poți orienta către un model LED.
Televizorul va oferi o imagine vibrantă, așa cum e specificat și în fișa de marketing a acestuia, însă nu va putea delimita clar culorile între ele, precum o face același QLED, deoarece se bazează doar pe un panou LED. Cu toate acestea, unele funcții, sunt disponibile pentru a mări contrastul. Ce este de apreciat, e faptul că modelul deține tehnologia HDR10+, care calibrează calitatea imaginii automat.
Ceea ce contează la acest televizor este procesorul său care răspunde de claritatea imaginii și de redimensionarea acesteia la nivelul 4K. Pentru jocuri, televizorul nu este tocmai potrivit. Chiar dacă dispune de ALLM (auto low latency mode), acesta are o rată de refresh mică (60 Hz), așadar cel mai bine se va descurca cu platformele de streaming, youtube și alte aplicații mai puțin solicitante.
Tehnologie display | LED |
Rezoluție | 3840*2160 |
Rata de refresh | 60 Hz |
HDR | HDR10+ |
Dimensiune | 138 |
Sunt televizoarele Samsung bune?
Televizoarele Samsung excelează atât prin calitatea imaginii, cât și prin funcțiile smart-tv-urilor. Ei sunt cunoscuți ca firma care produce cele mai luminoase televizoare. Acest lucru se observă atât la QLED, pentru care sunt recunoscuți, cât și la OLED. Pentru gamerii, Samsung are una dintre cele mai bune platforme pentru joc, incluzând toate funcționalitățile precum ALLM, VRR, FreeSync.
Interfață
Panoul de control și selecție se deschide pe tot ecranul, ceea ce îi deranjează pe unii utilizatori. Interfața este ușor de navigat și integrează toate aplicațiile de care ai nevoie. Performanța interfeții este controlată de procesorul televizorului, deci la unele televizoare mai performante, aceasta va răspunde rapid comenzilor, iar la altele mai încet.
Control vocal
Datorită comenzilor vocale, poți controla o mulțime de funcții pe televizoarele Samsung: poți lansa aplicații, schimba canalele sau să afli anumite informații generale legate de vreme și timp. Unele aplicații precum Youtube acceptă comenzile vocale și în interiorul acestora.
Telecomandă
La televizoarele produse după 2022, Samsung are un tip de telecomandă performant care se încarcă prin bateria solară. Încărcarea se poate face atât prin lumina naturală, cât și artificială. Dacă telecomanda este descărcată total, o poți încărca prin USB.
Care este durata de viață a unui televizor Samsung?
În general, durata de viață a unui televizor Samsung se poate extinde și la 10 ani, dacă este utilizat corect, dacă este deconectat la timp și nu este lăsat 24/7 aprins. Însă în metricile erei digitale, durata de viață a unui dispozitiv nu se măsoară în perioada în care televizorul se descurcă cu funcțiile sale, ci și în capacitățile de a răspunde noilor tehnologii de pe piață. Același televizor LED care nu are opțiunea de smart tv, însă este funcțional, va fi astăzi inutil pentru majoritatea consumatorilor. Acest lucru este firesc, deoarece tehnologia se află într-o continuă evoluție.
În concluzie, în funcție de interesele tale în materie de tehnologie și de performanța televizorului ales, schimbarea acestuia se va face o dată la 5 sau 10 ani. La modelele OLED lucrurile se complică, deoarece aceste televizoare sunt mai susceptibile la deteriorări din cauza sensibilității mari a ecranului. Deci pentru o folosință îndelungată, trebuie să ai extra grijă cu ele.
Ce tipuri de televizoare produce Samsung?
Samsung produce televizoare performante precum OLED, QLED, Neo QLED, MicroLed, cât și televizoare obișnuite LED. Acestea pot avea o rezoluție standard pentru zilele noastre -4k, sau modelele scumpe pot ajunge și la 8k, 10k.
OLED
OLED-ul este un tip de ecran pe care l-a introdus și Samsung de curând în producția televizoarelor. Un panou OLED este compus din pixeli care se autoiluminează, astfel reușind să atingă niveluri de negru profunde. Majoritatea televizoarele OLED se descurcă excelent cu afișarea imaginii într-o încăpere întunecoasă, însă atunci când e multă lumină în jur, acestea nu se descurcă la fel de bine ca un QLED. Acesta este și motivul pentru care cei de la Samsung au creat ecrane foarte luminoase la OLED-uri (acestea dispun și de proprietăți anti-reflexie).
QLED
Această tehnologie a fost introdusă de către Samsung pe piața televizoarelor. Tehnologia presupune un panou LED care este iluminat de particulele cuantice. Ele reprezintă niște conductori care emit diferite culori, în funcție de dimensiunea particulelor. Datorită luminii emise de QLED, televizoarele sunt perfecte pentru o cameră luminoasă, însă nu au un contrast uimitor precum OLED.urile.
Samsung sau LG – Ce televizor să aleg?
Ambele companii Sud-Coreene au introdus o serie de inovații pe piața televizoarelor, de aceea alegerea se face între doi lideri de vânzări care răspund de performanță și calitate. LG a fost prima companie care a introdus tehnologia OLED, iar Samsung s-a remarcat prin televizoarele QLED. Astăzi, ambele brand-uri produc diferite tipuri de televizoare, astfel nu există o categorie specifică de producție pentru fiecare.
LG folosește platforma WebOS, iar Samsung platforma Tizen. Ambele platforme sunt versatile și oferă conectivitate la platformele de streaming, aplicații, internet, gaming. Tizen se focusează și pe securitatea datelor, ceea ce poate fi atractiv pentru persoanele care țin la protecția datelor lor.
Diferențele se pot observa la nivelul tehnologiilor ecranului. Samsung favorizează HDR 10+ la televizoarele premium și refuză să introducă Dolby Vision, iar LG, dimpotrivă, a implementat această tehnologie la multe dintre televizoarele sale. Se consideră că televizoarele Samsung sunt mai luminoase, iar televizoarele LG au imagini mai contrastante.
În concluzie, este recomandat să compari cele două firme, doar după ce determini tipul de televizor de care ai nevoie: LED, OLED, QLED. Selectezi câteva produse de la ambele companii, care să se încadreze într-un anumit buget, după care faci alegerea. Este greșit să compari un televizor LED LG cu unul OLED Samsung și viceversa. Vezi și cele mai bune televizoare Philips.
Da….. Într-adevăr Televizoarele Samsung sunt bune dar nu foarte bune. Dacă Aplicațiile de pe Samsung ar fi valabile o perioada de 20 de ani, sa aibe google ar fi cele mai bune din lume. Dar pana atunci TV-urile cu android sunt cele mai căutate și vin din urma foarte repede și castiga din ce în ce mai mult teren asa ca DRAGA SAMSUNG dacă vrei sa fi NR 1 din lume baga Google și Google Play!