Cel mai Bun Televizor Philips – Păreri și Recenzie 2024

Compania Philips are o experiență vastă în producerea televizoarelor, aceasta fiind susținută de încrederea utilizatorilor și de anii numeroși de activitate. Titlul pentru cel mai bun televizor Philips i se va atribui unui televizor cu tehnologia OLED, însă nici modelele LED nu trebuiesc neglijate. Chiar dacă unele tehnologii sunt împrumutate, Philips reușește să-și atragă audiența prin prețurile convenabile, sistemul audio performant și imaginea contrastantă. Înainte de a vizualiza produsele, îți recomandăm să vezi și ghidul pentru alegerea unui televizor smart bun și diferențele dintre televizoarele OLED și QLED.

În articolul de mai jos, analizăm calitatea televizoarelor oferite de marca Philips, punctând avantajele și dezavantajele tehnologiilor implementate. Vom încerca să explicăm și de ce compania reușește să-și păstreze volumul mare de vânzări, în condițiile în care are oponenți destul de puternici precum LG și Samsung. Dacă ești în căutarea de păreri televizoare Philips, această lista cu top televizoare Philips, te va ajuta să faci o decizie asumată și informată. Vezi și cel mai bun televizor LG.

Care este cel mai bun televizor Philips?

1. Televizor Philips AMBILIGHT OLED 55OLED718

Vezi Preț
Philips AMBILIGHT OLED 55OLED718

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Experiență audio vizuală excelentă
 • Ideal pentru cinema
 • Ambilight care extinde culorile
 • Rată mare de refresh – 120 Hz
 • Asistent inteligent integrat
 • Preț avantajos
 • Latenta ultrascăzuta, G-sync, VRR, Freesync pentru gaming
 • Dolby vision
Dezavantaje
 • Luminozitatea este mai mică spre deosebire de modelul 55OLED818

Acesta este un model OLED de televizor care se caracterizează printr-un design ultra fin al ecranului și un contrast intens al imaginii. În cazul televizoarelor OLED, fiecare pixel emite lumina lui proprie, ceea ce permite tonuri de negru și de alb profunde.

Calitatea imaginii este susținută de HDR 10+ și Dolby Vision. Aceasta din urmă este o tehnologie HDR de ultimă generație care ajustează automat calitatea imaginii folosind metadatele dinamice. Funcția Ambilight permite ca experiența audio-vizuală să fie mai imersivă, formând un inel luminos în jurul ecranului. Datorită acestui lucru, culorile se extind și captează o parte din încăpere în universul de pe ecran.

Sistemul audio este susținut de tehnologia Dolby Atmos și de DTS Play-Fi, lucru care permite crearea unui sistem audio care detectează sunetele și le izolează în diferite părți ale ecranului și permite crearea unui sistem audio personalizat.

Datorită ratei înalte de refresh (120 Hz) și funcționalităților precum VRR (variable refresh rate) și ALLM (auto low latency mode) televizorul se va descurca excelent cu partea de gaming. Televizorul răspunde comenzilor asistenților vocali precum Google și Alexa și poate fi controlat prin telefon.

Tehnologie displayOLED
Rezoluție3840*2160
Rata de refreshPână la 144 Hz
HDR HDR 10+, HLG, Quantum HDR, Dolby Vision
Dimensiune138 cm

2. Televizor Philips AMBILIGHT LED 55PUS8518

cele mai bune televizoare philips
Vezi Preț
Philips AMBILIGHT LED 55PUS8518

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Preț avantajos
 • Dolby Vision
 • Ambilight care extinde culorile
 • Calitate audio bună
 • Asistent inteligent integrat
 • Latenta ultrascăzuta, VRR, Freesync pentru gaming
 • Dolby vision
Dezavantaje
 • Modelele OLED sunt superioare din punct de vedere al contrastului
 • Privit din unghiuri, imaginea poate fi ușor blurată.
 • Rata de refresh este una standard

Televizorul nu este cel mai performant model de televizoare de pe piață, însă dacă te interesează câteva dintre cele mai bune televizoare Philips, el se încadrează în listă. Modelul dat este un LED. Ce înseamnă mai exact asta? Un televizor LED presupune o tehnologie standard a ecranului care folosește un panou LED pentru a reda culorile. Acest tip de televizoare nu pot să redea contrastele așa cum ar face-o un model OLED, însă ele sunt mai ieftine și pot fi chiar mai durabile.

Sursa: www.zdnet.com

Ca și funcționalități, televizorul dispune de Dolby Vision și HDR 10+, ceea ce e un mare avantaj pentru televizoarele LED și de un sistem audio performant dotat cu Dolby Atmos. Modelul dispune și de tehnologia „Ambilight” care va face experiența vizionării mai intensă. Procesorul P5 susține multiplele funcționalități disponibile pe tv: ai posibilitatea de a ajusta culorile automat, în funcție de tipul conținutului și de a reda calitatea HD la nivel de 4K.

Deși televizorul nu e conceput pentru gaming, totuși, ca experiența jocurilor să fie una plăcută, acesta poate atinge o rată de refresh de 120 Hz, în timpul jocului, însă aceasta se limitează la 60 Hz atunci când vizionezi un canal de sport sau o platformă de streaming. Rata de 60 Hz este una standard, ceea ce înseamnă că televizorul nu e cel mai performant din acest punct de vedere, însă cu tipul de conținut precum filmele se va descurca excelent. Televizorul are 3 porturi HDMI 2.0 și un port HDMI 2.1 (acesta din urmă se consideră cel mai potrivit pentru gaming). În prețul accesibil sunt incluse și funcționalitățile premium pentru joc precum VRR, ALLM și FreeSync.

Tehnologie displayLED
Rezoluție3840*2160
Rata de refreshPână la 120 Hz (în modul gaming)
HDR HDR 10+, HLG, Dolby Vision
Dimensiune138 cm

3. Televizor Philips AMBILIGHT OLED 55OLED818

cele-mai-bune-televizoare-philips
Vezi Preț
Philips AMBILIGHT OLED 55OLED818

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Experiență audio vizuală excelentă
 • Certificare IMAX
 • Ambilight care extinde culorile
 • Rată mare de refresh – 120 Hz
 • Asistent inteligent integrat
 • Luminozitate mai mare
 • Latenta ultrascăzuta, G-sync, VRR, Freesync pentru gaming
 • Dolby vision
 • Sunet excelent
Dezavantaje
 • Preț ridicat

Modelul respectiv se poate încadra în cele mai bune televizoare OLED datorită îmbunătățirilor pe care cei de la Philips le-au integrat. Cu toate acestea, prețul produsului este destul de mare, din acest motiv, nu l-am plasat pe primul loc în listă. Care este totuși diferența dintre primul model OLED integrat în listă și acesta?

Calitatea acestui televizor OLED se reflectă prin ecranul mai luminos care poate să ajungă la 2100 de nits, ceea ce reprezintă un beneficiu foarte mare. Televizoarele OLED au contrastul foarte bun, însă acest lucru se poate observa noaptea. În cazul în care lumina din încăpere este prea puternică, aceasta poate să fure din calitatea imaginii, de aceea luminozitatea este un element cheie la un tv OLED.

A 2-a îmbunătățire este sunetul, care beneficiază în cazul modelului respectiv și de subwoofer (un dispozitiv care reproduce bass-ul specific cinema-ului, potențând universul sonor. Luminozitatea mărită, raza de lumină pe care o produce funcția „Ambilight” și sunetul calitativ, creează o experiență unică pentru orice cinefil.

Pentru jocuri, televizorul are funcționalități premium: VRR, ALLM, Freesync, rată de refresh de 120 Hz, 2 porturi HDMI 2.1

Tehnologie displayOLED
Rezoluție3840*2160
Rata de refreshPână la 144 Hz
HDR HDR 10+, HLG, Dolby Vision
Dimensiune139 cm

Sunt televizoarele Philips bune?

Acest lucru depinde, în principal, de fiecare televizor în parte și de tehnologia de care dispune. De asemenea, este important să determini și ce criterii contează pentru tine. De exemplu, cele mai luminoase televizoare sunt considerate cele de la Samsung, însă și prețul lor este mai mare. Pe de altă parte, Philips are un sistem audio mai performant.

Dacă am face însă un rezumat al mai multor produse, am putea să constatăm că televizoarele Philips dispun de un sistem audio superior, de inovația „Ambilight” care transformă casa într-un cinema, datorită led-urilor care extind culorile și de prețuri accesibile.

Pe lângă aceste beneficii, majoritatea televizoarelor dispun de:

 • Dolby Vision și Atmos care răspunde de calitatea superioară a imaginii și de localizarea precisă a sunetului.
 • Display intuitiv, cu acces rapid la principalele aplicații.
 • Asistenți inteligenți precum Google Assistant și Alexa
 • Rată mare de refresh (peste 60 Hz)

Trebuie să ții cont de faptul că un televizor Philips QLED va fi mai costisitor decât un televizor cu LED, însă mai ieftin decât un OLED. Modelele OLED sunt considerate cele mai scumpe televizoare, din cauza tehnologiilor de ultimă generație implementate. Vezi cele mai bune televizoare OLED.

Cum să folosesc funcția Ambilight?

Această funcție permite extinderea ecranului prin formarea unui cerc luminos. Culorile din imagine sunt proiectate și de extensia Ambilight, astfel oferind o experiență imersivă. Pentru a activa această funcție, îndeplinește următorii pași:

 1. Apasă pe telecomanda televizorului butonul „ambilight”
 2. Selectează design-ul ambilight dorit: natural, lumină intensă, imersiv etc.
 3. Ajustează luminozitatea și contrastul
 4. Confirmă prin apăsarea butonului „ambilight” încă o dată

Philips sau LG – Ce televizor să aleg?

Principala diferență între cele două firme, este că una folosește platforma Android TV cu integrarea Google, iar cealaltă WebOS. Ambele platforme oferă posibilitatea descărcării aplicațiilor, un meniu interactiv și navigație accesibilă.

Cât despre calitatea imaginii, Philips excelează prin tehnologia Ambilight, iar LG oferă o calitate excelentă a imaginii la televizoarele OLED. LG este cel care a creat televizoarele cu ecran OLED, deci este firesc ca acesta să-și fi îmbunătățit performanța considerabil între timp.

Dacă ai nevoie de un televizor pentru gaming, s-ar putea să te intereseze mai mult marca LG, deoarece ei au un întreg sistem care susține viteza și calitatea înaltă a imaginii în timpul jocurilor. LG oferă conectivitate pentru HDMI 2.1 ceea ce asigură un suport sporit pentru consolă sau sistemul audio premium.

Pentru cei care atrag o atenție deosebită sistemului audio integrat în tv, Philips este mai versatil, deoarece pe lângă Dolby Atmos, are integrat și DTS.

În concluzie, nu există o rețetă garantată, însă ca și principiu general, dacă ai nevoie de o opțiune mai economă, poți apela, cu încredere, la televizoarele Philips. Dacă ești dispus să investești în calitate premium pentru sport sau jocuri, poți alege un televizor LG.

De ce televizoarele Philips sunt mai ieftine?

Televizoarele Philips sunt cunoscute pentru faptul că garantează o calitatea ridicată, la un preț accesibil. Printre principalii săi rivali se numără Samsung și LG care, datorită inovațiilor implementate precum OLED și QLED și a unei popularități ridicate, reușesc să vândă cele mai multe televizoare. Astfel, o firmă precum Philips, poate concura cu ei, doar propunând și ei la rândul lor inovație „Ambilight” și oferind o marjă de prețuri mai accesibilă.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo