5 Cei Mai Buni Adidași de Alergat în 2024 [Păreri Experți]

Ai făcut și tu aceeași greșeală încercând adidașii de alergat pe bandă în condiții total diferite, cum ar fi asfaltul și pietrișul? Dacă da, cel mai probabil că nu a fost tocmai cea mai bună experiență. Asfaltul nu este neted, are o mulțime de urcușuri și coborîșuri, este tare, alunecos uneori, de aia ai nevoie de o pereche de adidași cu tracțiune bună, amortizarea, respirabilitate, rezistență și o mulțime de alte aspecte.

Nu există o pereche perfectă de adidași care să țină cont de toate aspectele individuale, cum ar fi greutatea, modul în care mergi sau suprafețele pe care planifici să alergi. Fiecare produs din listă a fost ales cu scopul de a satisface majoritatea, elementul definitoriu fiind confortul. Am analizat și testat cei mai buni adidași de alergat prezente pe piață astfel încât tu să poți lua alegerea potrivită.

Care sunt cei mai buni adidași de alergat?

1. New Balance Fresh Foam More V4

Vezi Preț
Fresh Foam More V4

Vezi preț New Balance Fresh Foam More V4 pe epantofi.ro

Amortizarea a devenit unul dintre principalele puncte pe care se axează companiile care produc modele de adidași pentru alergat, Fresh Foam More V4 nefiind o excepție de la regula dată, fiind unul dintre papucii de alergat cu cea mai bună amortizare. Partea frontală a tălpii are o grosime de 29mm, iar în spate 33mm. Chiar și cu așa o talpă groasă, New Balance a reușit să păstreze greutate adidașilor la un nivel perfect pentru alergat. Vezi și cei mai buni adidași de sală.

Cea mai mare economisire de greutate vine de la schimbarea materialului tălpii superioare, la majoritatea modelelor ea fiind din cauciuc, New Balance decide ca spuma de contact ar fi o opțiune mai bună, si nici nu puteau face o alegere mai bună. Este o spumă abrazivă cu o tracțiune excelentă și la fel de bună ca și una de cauciuc, dar care este semnificativ mai ușoară.

Partea superioară este moale și respirabilă, este în două straturi de tip Jacquard. Partea dintre călcâi și antepicior este proiectat cu un leagăn „Aripa limbii” , care este o alernativă destul de îndrăzneață sistemului de dantelare.

2. Asics Gel-Nimbus 24 TR

cei mai buni adidasi de alergat
Vezi Preț
Asics Gel-Nimbus 24 TR

Vezi preț Asics Gel-Nimbus 24 TR pe footshop.ro

Asics Gel-Nimbus 24 TR este unul dintre cei mai buni adidași pentru alergat pe asfalt, fiind și preferatul meu. Pe lângă planarea în timpul alergatului, ai parte și de o flexibilitate și confort sporit față de modelele precedente. Asics a luat în considerare feedbackul de la consumatori pentru a crea modelul ce satisface nevoile majorității.

Nimbus 24 TR vine cu și mai multă amortizare în primul rând, celebra spumă FlyteFoam fiind desigur materialul principal. Pe lângă viteză, modelul dat a fost proiectat pentru a rezista la utilizarea pe distanțe lungi.

Talpa este formată la bază din gel, iar în partea intermediară din spuma FlyteFoam, este o combinație perfectă pentru suprafețele tari sau gruntoase, efectul final fiind amortizarea excelentă și rezistența la impact. De asemenea ai o tracțiune excelentă pe orice tip de suprafață, fie umedă sau înghețată.

În partea superioară ai material sintetic care se potrivește cu orice tip de picior, este respirabil și îți oferă suficent spațiu de manevră pentru degete. Alt avantaj al materialului sintetic este spălarea și uscarea rapidă. Recomandăm cu încredere perechea dată de adidași pentru alergat indiferent de nivelul la care te afli. Te-ar putea interesa și cei mai buni adidași de mers.

3. Adidas Solar Glide

Vezi Preț
Adidas Solar Glide

Vezi preț Adidas Solar Glide pe epantofi.ro

Adidas Solar Glide este o pereche versatilă de adidași care poate fi utilizată pentru alergatul zilnic, sală sau pentru portul casual. Diferența majoră între modelele Solar Glide și Ultraboost este stabilitatea și amortizarea, Solar Glide fiind un pic mai tari, dar mai flexibili, ceea ii face mai potriviți pentru alergat.

Talpa este dotată cu renumita spumă Boost, care este similară cu o rețea de marshmallows. Spuma dată este destul de costisitoare ca și producție, de aici și vine prețul mai ridicat față de modelele cu talpă EVA. Avantajele spumei date fiind durabilitatea, minimizarea consumului de energie și moliciunea chiar și la temperaturi scăzute.

Tracțiunea este potrivită pentru majoritatea suprafețelor, cum ar fi asfaltul, banda rulantă sau pietrișul. Ceea ce oprește zbaterea în lateral a adidașilor este un strat de spumă mai rigid situat în lateral. Sub talpa pantofului ai un element din plastic care oferă un sprijin considerabil la rotire și mișcări în lateral. Vezi și cei mai buni pantofi de sport pentru bărbați.

4. Under Armour Flow Velociti Wind

cei-mai-buni-adidasi-alergat-femei
Vezi Preț
Under Armour Flow Velociti Wind

Vezi preț Under Armour Flow Velociti Wind pe bibloo.ro

Under Armour Flow Velociti Wind este un model ce nu are brațuri, decizi dată fiind luată pentru a micșora greutatea adidașilor. Desigur că au fost realizate anumite schimbări pentru a-ți oferi confortul necesar în continuare. Under Armour au introdus un nou tip de spumă care este rezistentă, placută la atingere și lucrează direct cu solul, astfel oferind protecție, tracțiune și retur de energie.

Spre deosebire de majoritatea adidașilor de alergat care au o spumă de tip EVA, Under Armour vin cu un șasiu negru protejat de un strat subțire de spumă. UA Flow fiind o tehnologie nouă, dar foarte eficientă pentru aderență și flexibilitate.

Șireturile se leagă foarte ușor, iar partea superioară din material sintetic se potrivește tuturor tipurilor de picior. Degetele au destul spațiu atât în lateral, cât și în sus. Velociti Wind se potrivește cu toate tipurile de mișcări, fie ca pui presiune pe degete sau călcîi. Per general, este o pereche de aidași excelenți pentru alergatul pe asfalt și orice tip de suprafață.

5. Adidas Ultraboost 21

adidasi-de-alergat-ultraboost-21
Vezi Preț
Adidas Ultraboost 21

Vezi preț Adidas Ultraboost 21 pe top4running.ro

Este clar din greutatea adidasului, că el a fost proiectat pentru alergatul pe distanțe mari. Deși este un model foarte ușor, amortizarea este una dintre cea mai bună pe piață, spuma Ultraboost și botul arcuit fiind principalele cauze. În ciuda faptului că este cea mai vândută linie de la Adidas, companiei îi place să experimenteze cu modelul dat.

Ultraboost 21 vine cu 6% mai multă spumă intermediară, partea superioară Primeknit din materiale reciclate și o inserție din plastic sub talpa intermediară ce contribuie cu 15% mai multă rigiditate. Recomandăm perechea dată de adidași pentru alergatul la viteze mici spre reduse și pe distanțe mici spre medii.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo