Top 5 Cele Mai Bune Saltele Pentru Persoanele Supraponderale

Atunci când cauți o saltea de dormit, trebuie să fii foarte atent la preferințele personale și la experiența anterioară, deoarece fiecare saltea prin grosimea sa, tipul materialelor, duritate, etc. se potrivește unui anumit tip de corp. De exemplu, o saltea pentru persoanele supraponderale, poate fi total nepotrivită pentru cineva care cântărește mai puțin de 60 de kg și viceversa.

Pentru persoanele cu greutate, găsirea unei saltele rezistene la greutate care să ofere suportul și confortul maxim, nu e tocmai ușoară, pentru că multe saltele sunt concepute pentru o greutate de sub 90 de kg și în toată marea de produse, îți ia ceva timp să cauți, până nu găsești o saltea bună potrivită pentru tine.

Iată câteva probleme cu care poate te-ai confruntat la saltelele precedente: senzația de adâncire în saltea și poziția incorectă a coloanei, deteriorarea saltelei după o perioadă scurtă de întrebuințare prin formarea unei adâncituri pe locul unde obișnuiai să dormi, supraîncălzirea și senzația de sufocare, mai ales în timpul verii. Cu toate aceste probleme te poți confrunta dacă salteaua nu este aleasă corect după categoria greutății sau după calitatea materialelor din care e compusă.

În acest top, în urma analizei experienței utilizatorilor, detaliilor tehnice, raportului preț-calitate, am ales câteva produse care să satisfacă nevoile persoanelor cu greutate și să ofere cea mai plăcută și liniștită odihnă. Te vom ghida la ce detalii trebuie să fii atent când alegi o saltea pentru persoane supraonderale, cum să o îngrijești cât mai bine și cum să faci diferența între tipurile de saltele.

Care sunt cele mai bune saltele pentru persoanele supraponderale?

1. Saltea Bio Bumbac Air XXL

Vezi Preț
Ortopedicus Bio Bumbar Air XXL

Vezi preț pe Ortopedicus.com

Dacă obișnuiești să ai probleme cu somnul din cauza unei transpirații excesive, îți recomandăm să îți îndrepți atenția și spre această saltea. Husa triplă matlasată, confecționată din bumbac organic, permite o aerisire foarte bună, datorită materialelor de înaltă calitate. La contactul cu corpul, prin finețea sa, permite menținerea unui mediu uscat și îl protejează de spuma poliuretanică care are tendința să supraîncălzească, în general. Singurul dezavantaj e însă faptul că husa nu e detașabilă, dar deseori la saltelele cu arcuri se întâmplă să fie așa, pentru că structura saltelei nu permite înlăturarea husei.

Ca și în cazul celorlalte saltele din articol, are o înălțime potrivită pentru persoanele supraponderale- 26 cm, iar greutatea maximă recomadată e de 130 de kg/persoană. Salteaua are 2 fețe cu fermități diferite, trebuie doar să o întorci pentru a alege nivelul potrivit. În funcție de greutatea corporală, fermitatea poate fi percepută drept fermă și foarte fermă sau medie și fermă pe cealaltă parte.

Baza saltelei este constituită din 600 de arcuri împachetate, care permit aerisirea sporită a acesteia, mențin silenționzitatea și prelungesc considerabil durata de viață. În cazul arcurilor împachetate individual, presiunea se exercită separat pe fiecare, astfel nu există tendința dominoului (când unul îl influențează pe celălalt) și mișcările din timpul somnului nu vor perturba odihna partenerului. Vezi și cele mai bune saltele ortopedicus.

Avantaje
 • Aerisire eficientă
 • Înălțime de 26 cm
 • 2 Fețe cu Fermitate Diferită
 • Arcuri împachetate
Dezavantaje
 • Husa nu este detașabilă

2. Saltea Dormeo iMemory S Plus

saltea dormeo imemory s plus
Vezi Preț
Saltea Dormeo iMemory S Plus

Vezi preț pe dormeo.ro

Salteaua Dormeo iMemory S Plus este o saltea de tip hibrid. Datorită acestei structuri, au putut fi diversificate straturile care se află în interiorul acesteia. Astfel, cele 4 straturi au fost concepute în așa fel, încât să ofere o fermitate reglabilă: de la tare la mediu. Avantajul îl constituie și nucleul dublu care e o soluție pefectă pentru cupluri, pentru că fiecare partener își poate alege fermitatea necesară, iar în timpul somnului nu veți fi deranjați de mișcările unul altuia, nucleul izolând transferul mișcării.

Salteaua oferă susținere pentru 4 zone de confort ale corpului, datorită celor 2 straturi de spumă Octaspring- o tehnologie cunoscută prin adaptibilitatea sa 3D. Beneficiul acestui tip de spumă mai constă și în faptul că oferă o circulație foarte bună a aerului, grație și formei pe care o are. Ea va distribui uniform greutatea corpului și va elimina punctele de presiune. Senzația plăcută de adâncire este oferită de cei 2 cm de spumă cu memorie și de stratul Formacell- care realizează tranziția între spuma de memorie și stratul Octaspring.

Salteaua se clasează în categoria saltelelor hibrid, pentru că e concepută cu arcuri și spumă. Asta sporește nivelul ridicat de susținere pe termen îndelungat (poți să observi pe siteul producătorului și garanția ei de 15 ani) și este potrivită dacă aveai nevoie și de un pic de balansare, pe lângă suportul ortopedic oferit de spuma sintetică. Fii sigur că deformarea saltelei se va produce într-un timp foarte greu, și din cauza arcurilor menționate, dar și pentru acele 2 straturi Octaspring (la majoritatea saltelelor poți observa doar un singur strat de spumă poliuretanică).

În punctele cheie ale saltelei, putem să includem și husa pentru că e dotată cu un tratament adaptiv pentru termoreglare în funcție de perioada anului și cu un tratament antibacterian și antialergic. Vezi și cele mai bune saltele Dormeo.

Avantaje
 • Saltea tip hibrid
 • 4 zone de confort
 • Rezistență sporită
 • Balansare pe toată suprafața saltelei
 • Husă termoregulatoare
Dezavantaje
 • Preț peste medie

3. Saltea ortopedică XXL Memory Plus

Saltea Persoane Supraonderale Somnart
Vezi Preț
Saltea XXL Memory Plus

Vezi preț pe somnart.ro

Ce va face această saltea potrivită pentru pentru persoanele supraponderale este o densitate mai ridicată a poliuretanului și a miezului de spumă față de alte saltele de pe piață. Această duritate va avea un efect pozitiv asupra durabilității. Suportul solid oferit de spumă va asigura o poziție corectă în timpul somnului și va oferi suportul necesar coloanei. În general, o saltea cu un nucleu mai tare este recomandată persoanelor care suferă de afecțiuni ale spatelui.

La fel ca și în cazul nucleului, stratul cu spumă de memorie are o duritate mai mare spre deosebire de unul obișnuit. Senzația de adâncire, poate fi deranjantă pentru unii oameni, mai ales dacă spuma de memorie depășește 5 cm. Husa saltelei este detașabilă și e îmbogățită cu un tratament Aloe Vera- acesta e cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene. Materialul husei este certificat ca fiind unul prietenos cu pielea.

Trebuie să fii atent la un detaliu: această saltea se adresează persoanelor cu o greutate corporală de peste 100 kg, de aceea nivelul fermității sale e ridicat. Dacă simți nevoia să reduci din duritate, poți achiziționa un topper care să sporească confortul necesar. Vezi și cele mai bune saltele somnart.

Avantaje
 • Strat dens de poliuretan
 • Suport corect pentru coloană
 • Nucleu Dens
 • Tratată cu Aloe Vera
 • Husă prietenoasă cu pielea
Dezavantaje
 • Duritate ridicată

4. Saltea ortopedică Perspective’s Glory

cele mai bune saltele pentru persoanele supraponderale
Vezi Preț
Perspective’s Glory

Vezi preț pe emag.ro

Este o saltea fabricată în România, la Sibiu. Structura acesteia este destul de simplă: are un nucleu din spumă poliuretanică cu o densitate de 30-38 kg/mc de 16 cm și un strat de spumă cu memorie de 4 cm. Am fi preferat ca modelul să integreze și alte straturi, care să ofere o termoreglare mai bună, deoarece un simplu strat de spumă memo pentru cea poliuretanică este puțin pentru prețul afișat.

Producătorul susține însă că prețul saltelei este generat de calitatea înaltă a materialelor. Nu este foarte ușor să găsești saltele care să fie rezistente la o greutate de 130 kg/ persoană. Astfel, densitatea și duritatea înaltă a nucleului garantează o perioadă lungă de întrebuințare, iar spuma de memorie va ajuta la atenuarea acestei durități și la relaxarea corpului în timpul somnului.

Husa saltelei este fabricată din tricot, pe un suport TNT și este matlasată cu vată siliconică. Marginile saltelei sunt învăluite de o bandă de aerisire 3D, pentru a spori ventilația care poate fi problematică pentru saltelele cu nucleul poliuretanic.

Avantaje
 • Nucleu rezistent
 • Husă detașabilă
 • Tratament antimicrobian și îmbogățire cu aloe vera
 • 4 cm de spumă cu memorie
 • Bandă de aerisire 3D
Dezavantaje
 • Înălțime 20 cm
 • Nu este reversibilă

5. Saltea Ortopedică Perspective’s

Vezi Preț
Saltea rezistentă la greutate Perspective’s

Vezi preț pe emag.ro

Înălțimea de 30 cm a saltelei o clasează în categoria saltelelor potrivite pentru persoanele supraponderale și o face, de asemenea, potrivită și pentru hoteluri. Nivelul fermității este reglabil, între mediu și ferm, în funcție de partea pe care alegi să dormi, trebuie doar să întorci pe cealaltă parte.

Deși e compusă doar din 3 straturi: 2 cu spumă de memorie și unul din spumă poliuretanică, datorită densității pe care o are nucleul, se va asigura un nivel bun de susținere și va fi extrem de prielnic pentru spate, deoarece va oferi suportul ortopedic necesar. Greutatea maximă recomandată este de 130 kg/persoană, asta face și ca densitatea spumei de memorie să fie mai ridicată, pentru a regla nivelul de scufundare și a oferi detensionarea specifică. Persoanele care suferă de dureri de spate, deseori sunt mulțumite de saltelele cu spumă de memorie și nucleu poliuretanic.

La acest produs, husa nu este detașabilă, ceea ce constituie un dezavantaj, dar dispune de tratament împotriva acarienilor și microbilor. Suprafața matlasată este plăcută la atingere iar țesătura, ca și în cazul produselor de mai sus, e certificată după un standard internațional Oeko-Tex. E posibil ca această saltea, spre deosebire de celelate hybrid, să nu asigure același nivel de ventilație, așa că dacă locuiești într- zonă cu umiditate ridicată, îți recomandăm să te orientezi spre celelalte produse din această listă.

Avantaje
 • Înălțime de 30 cm
 • Nucleu dens
 • Tratată pentru acarieni
 • Certificată Oeko-Trex
Dezavantaje
 • Husa nu este detașabilă

La ce să fii atent atunci când alegi o saltea pentru persoane supraponderale?

Duritate: Deși este o preferință personală, majoritatea persoanelor supraponderale susțin că s-au simțit cel mai confortabil pe o saltea cu un nivel de duritate mediu spre ridicat. O saltea cu o fermitate ridicată oferă suportul necesar greutății corpului și coloanei vertebrale, aliniind corect poziția în timpul somnului. Uneori, alegerea durității depinde și de modul în care tu preferi să dormi, pentru că dacă preferi să dormi doar pe lateral, vei avea nevoie de un nivel mai mare de amortizare, iar dacă dormi pe burtă sau spate, atunci și fermitatea trebuie să fie mai ridicată. Vezi și cele mai bune saltele pentru spate.

Înălțime: Este alt factor important care se reflectă asupra duratei de întrebuințare a saltelei și a unui somn sănătos. Este recomandat să alegi o saltea cu o înălțime de la 23 la 27 de cm, în funcție de greutatea corporală- cu cât aceasta e mai mare, cu atât și înălțimea trebuie să fie mai ridicată. O saltea mai înaltă este mai calitativă și prin faptul că are mai mult spațiu pentru diferite straturi ce pot fi înserate deasupra nucleului de susținere.

Densitatea spumei
: Este bine ca spuma poliuretanică a saltelei să fie cât mai densă, asta va preveni deformarea pe termen lung (nu se vor crea adâncituri, pentru că spuma va putea face față greutății care i se aplică) și va elimina punctele de presiune din corp.

Numărul și tipul arcurilor: Îți recomandăm să îți alegi o saltea care să aibă cât mai multe arcuri, pentru că asta se reflectă asupra capacității de susținere și asupra durabilității. O saltea bună de acest tip, trebuie să aibă peste 600 de arcuri (dar asta depinde de dimensiunea propriu zisă a saltelei și de grosimea arcurilor). De asemenea, te sfătuim să atragi atenția și la tipul arcurilor, dacă sunt împachetate separat sau formează o placă unită. Noi recomandăm arcurile împachetate separat.

Suportul marginilor: Este vorba de senzația pe care o resimți atunci când dormi pe marginea saltelei. E de preferat ca aceasta să ofere sprijinul necesar și să nu se prăbușească, pentru că vrei să folosești toată suprafața saltelei ca să te simți confortabil, nu doar mijlocul ei. Pentru cupluri acest aspect e îndeosebi de important, mai ales dacă nu îți permiți un pat extra larg, din considerentele spațiale ale camerei. De obicei, la saltelele hibrid (adică la cele cu arcuri și spumă) o să găsești acest suport al marginilor, fie prin întărirea lor sau prin niște învelișuri suplmentare de spumă.

Durabilitate: Trebuie să ții cont întotdeauna de acest aspect, mai ales dacă ești o persoană cu greutate, pentru că riscul deteriorării în timp e mai mare. După cum am spus mai sus, asupra durabilității are influență directă duritatea spumei sau numărul arcurilor din saltea. Îți recomandăm să cauți saltele care au extra straturi, pe lângă cele de bază și spumă cu o densitate ridicată. La achiziția unei saltele, e recomandat să te uiți și pe termenul de garanție, ca să analizezi perioada ei de întrebuițare.

Husa detașabilă: Este important acest aspect pentru igienă și prevenirea apariției petelor și depunerilor pe termen lung. O husă detașabilă este mult mai ușor de spălat și de menținut în formă. Dacă salteaua nu are totuși husă detașabilă (unele modele nu permit asta pur și simplu), îți recomandăm să îți cumperi și un topper pentru pat.

În ce preț trebuie să te încadrezi pentru o saltea bună?

Bineînțeles că prețul unei saltele, va fi mai ridicat, pe măsura calității sale mai mari, de aceea vă recomandăm să apreciați mai întâi calitatea acesteia, ca în termen lung, investiția să-și justifice meritul. Deși nu e o regulă generală, dar o saltea bună (spre ex: 160×200) în cazul persoanelor supraponderale, pornind de la toate specificațiile menționate, ar trebui să aibă un preț de start de la 1500 de lei în sus. Uneori însă e posibil să prinzi reduceri sau să prinzi oferte, astfel prețul se poate schimba.

Ce tip de saltea este cel mai recomandat pentru persoanele supraponderale?

Se consideră că cel mai potrivit tip de saltea pentru persoanele cu greutate este salteaua cu spumă de memorie și salteaua hibrid. Salteaua cu spumă de memorie are o bază din spumă poliuretanică care va oferi sprijinul necesar coloanei, iar spuma de memorie va reda senzația de moliciune. Dacă nu vă place însă efectul de scufundare, specific spumei cu memorie, vă recomandăm să vă îndreptați și spre saltelele cu latex și spumă poliuretanică. Cât despre saltelele hibrid, miezul acestora este extrem de consistent datorită suprapunerii mai multor straturi și astfel ele sunt capabile să răspundă greutății și presiunii mai mari. Vezi diferențele între saltelele cu arcuri și saltelele cu spumă poliuretanică.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo