Păreri Saltele Somnart – Care Sunt Cele mai Bune în 2024?

Pe blogul Topguides noi ne-am propus să analizăm cât mai detaliat categoriile de produse pentru care facem recenzii, așadar nu scăpăm neobservată nicio firmă pe care o includem în listele noastre. Astăzi vorbim despre saltele, și cu precădere, despre saltelele Somnart. Pe unele produse de la ei, noi le-am clasat în topul celor mai bune saltele de dormit, deci nu ne îndoim de calitatea acestora. Despre produsele preferate, cât și despre cele mai puțin plăcute, vom vorbi în lista de astăzi iar dacă tu cauți păreri despre saltele Somnart, aici este locul potrivit pentru a-ți face o idee.

Somnart face parte din grupul de firme Minet care este un producător mare de textile din România. Majoritatea saltelelor pe care ei le produc sunt compuse din spumă poliuretanică și spumă cu memorie, având puține saltele cu arcuri. O calitate bună a saltelelor Somnart, e că au husele îmbogățite cu diferite tratamente, fiind certificate cu Oeko Tex (certificatul care atestă că materialele folosite în fabricarea saltelelor sunt prielnice pentru piele).

Dacă vrei să afli informații și recenzii și despre alte branduri de saltele de pe piață vezi și: saltele Ortopedicus, saltele Dormeo, saltele Magniflex, saltele Saltex.

Care sunt cele mai bune saltele Somnart?

1. Saltea AirCool HD Pocket Spring

somnart air cool
Vezi Preț
Somnart AirCool HD Pocket Spring

Vezi preț pe somnart.ro

Este o saltea cu arcuri care îmbină toate proprietățile pentru care să fie un produs de calitate. Dacă locuiești într-o zonă cu umiditate ridicată, salteaua este recomandată dormitorului tău, deoarece are o ventilație excelentă. Stratul de arcuri împachetate separat funcționează ca niște pompe individuale care mențin circulația aerului și îl transportă cu ușurință. Pentru a spori acest efect, pe lateralele husei este aplicată o bandă de aerisire 3D. Pe lângă aerisire, arcurile împachetate răspund individual presiunii și asigură diferite nivele de fermitate pentru mai multe zone din corp. Asta permite ca transferul de mișcare în timpul nopții să fie amortizat.

Ca și structură, salteaua este compusă din stratul de bază peste care sunt suprapuse un strat de spumă High Resilience cu o duritate mică și un strat de spumă smart foam care se aseamănă cu proprietățile latexului. Stratul de arcuri este ranforsat pe margini cu plăci poliuretanice, pentru a mări rezistența saltelei și a uniformiza suprafața, astfel atunci când te culci pe margine, să nu te prăbușești.

Husa saltelei este detașabilă și e compusă din tricot. Ea este matlasată pe ambele părți, pentru un plus de confort, cu vată.

2. Saltea Somnart Domine Hybrid Supreme

Vezi Preț
Somnart Domine Hybrid Supreme

Vezi preț pe somnart.ro

Se numără printre puținele saltele de la Somnart care au la bază miezul cu arcuri împachetate. Având o înălțime totală de 22 cm, salteaua reușește să înglobeze 5 straturi: 4 straturi de spumă cu diferite compoziții și proprietăți și un strat de arcuri împachetate individual cu o dimensiune de 14 cm.

Prin combinația spumelor de memorie, salteaua oferă o fermitate medie. Stratul superior de smart foam are proprietăți asemănătoare latexului: asta înseamnă elasticitate și rezistență. Sub el se află stratul cu spumă de memorie care preia forma corpului și amortizează punctele de presiune. Pentru a oferi duritatea necesară, stratul de arcuri e cuprins de 2 straturi de spumă poliuretanică: acestea vor oferi un suport ortopedic coloanei și vor împrumuta din presiunea care se exercită asupra arcurilor, asigurând încă o bază de susținere.

Datorită husei detașabile și lavabile, salteaua va fi ușor de întreținut. Materialul husei nu este extraordinar, însă trebuie să ții cont că la saltelele cu arcuri nu se întâlnește prea des husa detașabilă- ceea ce reprezintă un avantaj. Este important de menționat că salteaua este potrivită persoanelor cu o greutate corporală de maxim 90 kg/pers, Vezi și saltele pentru persoane supraponderale unde vei găsi inclusiv și de la Somnart un produs.

3. Saltea Extra memorie Somnart

saltea cu spuma de memorie somnart
Vezi Preț
Saltea Extra Memorie Somnart

Vezi preț pe somnart.ro

Datorită înălțimii de 24 cm, salteaua are un aspect plăcut și elegant. Are o duritate peste medie și e potrivită pentru persoanele care caută o saltea ortopedică sau saltele pentru spate. La baza acesteia se află o placă din poliuretan cu duritatea 48. O astfel de saltea este potrivită pentru persoanele care suferă de dureri de spate și au o recomandare medicală pentru un suport mai solid. De asemenea, datorită spumei de memorie compactată în 2 straturi și cu 2 tipuri de fermități, salteaua va fi potrivită și pentru articulații. Spuma de memorie cuprinde ușor corpul și pentru încheieturile corpului este foarte prielnică.

Husa saltelei este detașabilă și lavabilă. Materialul acesteia e tricotat cu Aloe Vera, de aceea husa este potrivită pentru persoanele sensibile și alergice. Saltelele cu aloe vera formează o barieră naturală pentru micobi. Pentru că este o saltea din spumă de memorie, aerisirea ei este mult mai slabă decât a unei saltele cu arcuri, așa că trebuie să ai grijă să alegi somiera potrivită și să aerisești salteaua periodic.

4. Saltea Latex Somnart

Vezi Preț
Saltea Latex Somnart

Vezi preț pe somnart.ro

O saltea compusă din latex natural 100%, ca în cazul acesteia, este cea mai potrivită opțiune pentru un somn sănătos și odihnitor. Latexul este un material durabil, foarte elastic și prietenos cu pielea. Pentru persoanele care doresc să ducă un mod de viață cât mai sănătos și apropiat de natură, această saltea este alegerea potrivită.

Salteaua este proiectată pentru 7 zone de confort din corp care au durități diferite. Pentru a mări ventilarea, latexul are perforații mici pe toată suprafața. Acest lucru permite ca să nu se rețină umezeala în plus. Husa saltelei este dotată pe lateral cu o bandă de aerisire și e matlasată cu strat de netesut termosudat, pentru a preveni retenția apei, iar sub acesta sse mai află o husă internă care are un rol antistatic.

5. Saltea Ortopedica Somnexpert Silver FORTE

Vezi Preț
Saltea Somnexpert Silver FORTE

Vezi preț pe somnart.ro

Este, cu siguranță, o saltea foarte rezistentă, având o limită de greutate de 120 kg/persoană. Este recomandată celor care suferă de dureri de spate, însă atenție, ar putea fi prea tare pentru cineva cu o greutate corporală sub 60 de kg de ex, de aceea dacă îți place salteaua, îți recomandăm să procuri un topper care ar diminua din duritatea ei.

Husa saltelei este îmbogățită cu ioni de argint, de aceea reprezintă un material de calitate înaltă. Argintul are proprietăți antistatice, previne transpirația și este o barieră naturală pentru bacterii și acarieni.

Dezavantajull acestei saltele este că e compus dintr-un singur strat: o spumă high resilience, care va fi suport ortopedic bun, într-adevăr, dar această duritate, fără un grad optim de amortizare, ar putea să fie prea mult.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo