Top 5 Cele Mai Bune Saltele cu Spumă de Memorie în 2024

Saltelele cu spumă de memorie sunt clasate astăzi în topul celor mai bune saltele de dormit. Spuma cu memorie a reprezentat o inovație reușită și a fost dezvoltată pentru prima dată de către inginerii de la NASA. Una dintre caracteristicile sale este adaptibilitatea și mulajul sporit. Materialul devine mai moale și maleabil, atunci când este pus în contact cu căldura corpului, acest lucru permite spumei să se muleze dupa forma anatomică a corpului tău. Odată ce se răcește, spuma revine la forma sa inițială. Am ales cele mai bune saltele cu spumă de memorie bazându-ne pe experiența personală, sfaturile experților și părerile utilizatorilor.

Spre deosebire de saltelele cu arcuri, saltelele cu spumă de memorie tind să fie mai durabile și își merită investiția mai mare. Datorită proprietății unice de susținere a diferitelor puncte de presiune din corp, specifice saltelelor pentru spate, ele sunt recomandate persoanelor care suferă de dureri de spate sau articulații, de insomnii și celor care sunt deranjați de schimbarea poziției corpului partenerului.

Care sunt cele mai bune saltele cu spumă de memorie?

1. Saltea Dormeo iMemory S Plus

saltea dormeo imemory s plus
Vezi Preț
Saltea Dormeo iMemory S Plus

Vezi preț pe dormeo.ro

Avantaje
 • Proprietăți antibacteriene și antialergenice
 • Husă detașabilă
 • 3 zone de confort
 • 4 niveluri de fermitate
 • Termoregulatoare
 • Spumă de memorie cu celule deschise
Dezavantaje
 • Are o înălțime de 20 cm

Salteaua Dormeo iMemory S Plus combină cea mai recentă tehnologie Octaspring cu un strat de arcuri împachetate individual. Acest lucru se va reflecta pozitiv asupra durabilității, deoarece există practic două baze care oferă susținere și prin structura lor, permit aerului să circule într-un volum foarte mare. Pe termen lung, asta va stopa depunerea prafului, murdăriei și bacteriilor, iar dacă locuiești într-o zonă cu umiditatea ridicată, această saltea este ideală.

Arcurile Octaspring sunt concepute pentru a oferi 3 zone de confort (umeri, zona lombară și picioare) și sunt adaptabile formei corpului tău. iMemory S Plus dispune de o spumă cu memorie situată deasupra arcurilor Octaspring, această combinație distribuie uniform greutatea pe toată suprafața și previne transmiterea mișcărilor pe altă parte a saltelei. Salteaua e prevăzută cu 4 niveluri de fermitate, pentru a o seta, trebuie doar să o întorci pe cealaltă parte.

Husa este îmbogățită prezintă proprietăți antibacteriene și antialergice. De asemenea, husa este detașabilă și poate fi spălată în mașina de spălat. Pe lângă tratamentul antibacterian, salteaua e dotată și cu un tratament pentru reglarea termodinamică. După despachetare, vă recomandăm să așteptați în jur de 6 ore până își revine la forma inițială.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Ajustabilă
Tip nucleu:Spumă poliuretanică în arcuri 3D
Husa:Detașabilă

2. Saltea cu memorie Ortopedicus Memory Bio Cocos

saltea cu spuma de memorie
Vezi Preț
Ortopedicus Memory Bio Cocos

Vezi preț Ortopedicus Memoy Bio Cocos pe ortopedicus.com

Avantaje
 • Materiale ecologice
 • Termoregulatorie
 • Husă cusută din fibre de bambus
 • Este ortopedică
 • Înălțime 24 cm
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Spuma de memorie de 7 cm nu este potrivită pentru durerile de spate
 • Nu este reversibilă

Este o saltea ortopedică premium, confecționată din materiale ecologice, de înaltă calitate și cu o fermitate medie spre fermă. Stratul spumei cu memorie de 7 cm are rolul de a amortiza mișcările în timpul somnului. Ea asigură răspunsul lent la așezare și ridicare, astfel menținând durata lungă de viață a produsului. Stratul de spumă Grün Tech® de 14 cm răspunde de amortizarea transferului de mișcare al partenerului în timpul somnului și de ditribuția egală a greutății.

Un lucru deosebit la această saltea este stratul de 2 cm de fibre ecologice de cocos, care formează o pătură maronie și asigură ventilarea sporită, reglarea umidității și temperaturii. Ea unește cele 2 straturi principale de spumă cu memorie și spuma de poliuretan, astfel asigură circulația aerului între cele 2. Dacă îți dorești o saltea cu extra ventilare, atunci îți recomandăm să iei în considerare achiziția unei saltele cu arcuri.

De asigurarea unui mediu aerat se ocupă și husa saltelei cusută cu fibre naturale din bambus. Spre deosebire de bumbac, acesta este un material mult mai recomandat pentru persoanele alergice sau copii. Husa este foarte plăcută la atingere și este prietenoasă și recomandată pentru corpul uman.

Înălțime:24 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Medie spre Fermă
Tip nucleu:Spumă poliuretanică
Husa:Detașabilă

3. Saltea anatomică Dolce Dormire

saltea dolce dormire cu spuma de memorie
Vezi Preț
Saltea anatomică Dolce Dormire

Vezi preț saltea Dolce Dormire pe emag.ro

Avantaje
 • Husă detașabilă
 • Material tratat cu ioni de argint
 • Proprietăți antibacteriene și antifungice
 • Hipoalergenică
Dezavantaje
 • Nu este potrivită pentru o greutate mai mare de 90 de kg/persoană
 • Nu este reversibilă

La baza saltelei se află 15 cm de spumă poliuretanică care e fabricată după o tehnologie de ultimă generație, pentru a asigura ventilarea nucleului. Acest strat este acoperit de 5 cm de spumă cu memorie. Ea va balansa duritatea spumei poliuretanice și va oferi relaxarea necesară pentru un somn odihnitor. Grosimea spumei cu memorie face ca nivelul fermității saltelei să fie unul mediu (6/10).

Fie că e vorba de aloe vera, bio bumbac, bambus etc., e important ca husa unei saltele să fie tratată cu materiale de înaltă calitate care să fie prietenoase cu pielea. În cazul acestei saltele, avem o husă tratată cu ioni de argint care au efect antimicrobian și antialergic și relevă un comportament antistatic. Materialul din care e fabricată va oferi o senzație plăcută de confort.

Greutatea recomandată pentru această saltea este de 40-85 kg/persoană, deci nu e recomandată persoaleor supraponderale.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Medie
Tip nucleu:Spumă poliuretanică
Husa:Detașabilă

4. Saltea spumă extra memorie Somnart

saltea cu spuma de memorie somnart
Vezi Preț
Saltea Somnart Extra Memorie

Vezi preț saltea Somnart pe somnart.ro

Avantaje
 • Înălțime 24 cm
 • Densitate ridicată a spumei poliuretanice
 • Potrivită pentru durerile de spate
 • Husă tratată cu aloe vera
Dezavantaje
 • Nu este reversibilă
 • Nu are mai multe zone de confort

Este o saltea recomandată, în principal, persoanelor care suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale, asta datorită spumei de poliuretan de 18 cm care are o duritate mai mare, spre deosebire de alte modele și va oferi un suport solid spatelui. De asemenea, densitatea de 28 kg/mc a poliuretanului, este prielnică pentru întrebuințarea îndelungată și revenirea constantă la forma inițială.

Pentru a oferi o senzație plăcută de adâncire, salteaua este concepută cu 2 straturi de câte 3 cm de memory foam și spumă vasco elastică. Stratul cu memorie va prelua forma corpului tău și va reduce din presiunea exercitată asupra corpului. Suprapunerea acestor straturi, este de asemenea, utilă pentru prevenirea supraîncălzirii și transpirației. Husa detașabilă și lavabilă, tratată cu aloe vera este potrivită pentru oamenii care sunt predispuși la alergii și au pielea sensibilă.

Trebuie să ții cont, că duritatea acestei saltele este mult mare decât cea a unei saltele cu arcuri și spumă de ex, de aceea e bine să știi exact ce tip de fermitate preferi sau dacă ai vreo recomandare medicală în această privință. Un nivel de fermitate mai mare, este recomandat și persoanelor cu o greutate corporală de peste 70 de kg, în general.

Înălțime:24 cm
Nivel Fermitate:Fermă
Tip nucleu:Spumă poliuretanică
Husa:Detașabilă

5. Saltea Dormeo Milly Diamond

cele mai bune saltele cu spuma de memorie
Vezi Preț
Saltea Dormeo Milly Diamond

Vezi preț saltea Dormeo Milly Diamond pe dormeo.ro

Avantaje
 • Ortopedică
 • Îmbogățită cu fibre de grafen pentru prevenirea supraîncălzirii
 • Spumă poliuretanică cu densitate ridicată
 • Husa detașabilă
 • Materiale de calitate
 • Garanție 10 ani
Dezavantaje
 • Preț ridicat pentru nucleul poliuretanic
 • Nu este reversibilă

Este o saltea recent adăugată în catalogul Dormeo cu o structură simplă realizată din 3 straturi. Astfel, stratul de bază format din spuma poliuretanică cu densitate ridicată, este acoperit de un strat de 4 cm de spumă ecoflex (celulație deschisă) și un strat de spumă de memorie de 4 cm. Cele două straturi superioare sunt menite să atenueze duritatea spumei poliuretanice și să amortizeze mișcările în timpul somnului.

Salteaua are o înălțime medie spre tare, nu are nucleu dublu și nu este reversibilă. Înălțimea totală a acesteia este de 24 cm, ceea ce reprezintă o dimensiune medie pentru o saltea. În cazul saltelelor cu nucleu poliuretanic, supraîncălzirea corpului poate fi o problemă, mai ales pe timpul verii, de aceea salteaua are integrate în husă fibre de grafen care ajută la echilibrarea temperaturii. Cei de la Dormeo au produsul și pe baza unui nucleu din arcuri pocket, poți să-l vezi aici, dacă ai nevoie de mai multă aerisire a saltelei.

Salteaua este fabricată din materiale de înaltă calitate, însă prețul acesteia este totuși ridicat în comparație cu alte modele.

Înălțime:24 cm
Nivel Fermitate:Fermitate medie spre tare
Tip nucleu:Spumă poliuretanică
Husa:Detașabilă

Cum alegi cea mai bună saltea cu spumă de memorie?

O saltea cu memorie este potrivită pentru tine dacă suferi de dureri de spate, dacă îți place senzația de a dormi în ceva și nu pe ceva și dacă pui accent pe izolarea mișcărilor tale sau a partenerului. Dacă obișnuiești să îți schimbi des poziția de dormit în timpul somnului, saltelele cu spumă de memorie se vor comporta excelent, schimbându-și forma în funcție de poziția ta. Saltelele de acest tip sunt mai puțin recomandate persoanelor care se înfierbântă în timpul nopții sau persoanelor supraponderale. De asemenea, acest tip de saltea nu este la fel de flexibil ca și saltele din latex.

La ce ar trebui să atragi atenția când cumperi o saltea cu spumă de memorie

Pentru a găsi cea mai bună saltea de pat trebuie să fii pregătit din timp. La efectuarea alegerii, te ajută să știi ce probleme ai sau cum ai reacționat în trecut la anumite tipuri de saltele. Caracteristicile definitorii ale saltelelor cu memorie sunt reducerea presiunii pe tot corpul, senzația de scufundare în saltea și izolarea mișcărilor. Pentru mulți oameni această scufundare și fermitate medie este prea mult, de aceea producătorii au integrat anumite adiții pentru a minimiza acest dezavantaj, iar rezultatele sunt mixte.

Pe măsură ce verificați anumite produse, fie din lista noastră sau din alte surse, vă recomandăm să țineți cont de aceste aspecte:

Preț

Trebuie să ții cont de bugetul minim pe care îl ai, o saltea cu spumă de memorie bună poate costa între 1000 și 3000 de lei. Prețul poate depinde de brand, calitatea materialelor și mărimea saltelei. Partea bună e că mai poți prinde reduceri și cupoane uneori.

Poziția de dormit

Nevoile de sprijin ale corpului tău vor varia in dependeță de poziția pe care o alegi deliberat sau nu din timpul somnului. Saltelele cu spumă de memorie sunt excelente pentru cei ce dorm pe lateral, dar poate funcționa bine și pentru cei care dorm pe spate sau burtă, atâta timp cât spuma este de o fermitate peste medie.

Conturare

Practic, toate spumele oferă această conturare, însă gradul ei va varia in funcție de tipul spumei. Atunci când procuri o saltea bună cu spumă de memorie trebuie să te decizi dacă îți place senzația de a dormi pe ceva sau în ceva și să decizi în dependeță de asta.

Material

Un material de calitate se va traduce într-o durabilitate mai mare și timp de viață. La spumele ieftine se observă o uzare destul de rapidă, de obicei spumele de proastă calitate găsindu-se în saltelele de sub 500 de lei.

Izolarea mișcării

Saltelele cu spumă de memorie sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a izola mișcările partenerului, totuși nu toate sunt proiectate pentru a maximiza acest aspect. Dacă ești sensibil la mișcări, trebuie să cauți o saltea cu spumă de memorie specific proiectată pentru o conturare mai pronunțată.

Reducerea presiunii

Spuma de memorie este cunoscută și pentru capacitatea sa de a reduce presiunea pe punctele corpului, dacă vrei să maximizezi acest efect, îți recomandăm să te uiți la saltele cu spumă de memorie ce au la bază un suport solid pentru a minimiza scufundarea prea adâncă în saltea.

Suport pentru margini

În general, spuma se lasă mai ușor la margini, dacă preferi să dormi la marginea patului, trebuie să ții cont ca salteaua pe care o cumperi să fie dotată și cu un suport lateral.

Zgomot

Un avantaj major pentru persoanele sensibile este reducerea zgomotului de care este capabilă o saltea cu spumă de memorie. Astfel poți uita de scârțâit specific altor materiale sau saltelelor cu arcuri.

Cum se simte somnul pe o saltea cu spumă de memorie?

Dacă nu ați încercat niciodată să dormiți pe o saltea cu spumă de memorie este firesc să va întrebați cum se simte, deși nu putem reda exact senzația, o să subliniem câteva aspecte evidente.

 • Plutești pe nori: Senzația de pluș și amortizare fac ca salteaua cu spumă de memorie să fie deseori asociată cu un nor.
 • O îmbrățișare caldă: Spuma de memorie ia forma corpului în același timp incălzind corpul tău
 • Total nemișcat: Dacă dormi cu încă cineva, vei fi total neafectat de mișcarea partenerului, spuma cu memorie find un izolator excelent.
 • Fără presiune: Spuma cu memorie elimină presiunea de pe cele mai importante puncte care răspund pentru un somn liniștit, fără dureri de spate.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo