Top 5 Cele Mai Bune Saltele cu Spumă de Memorie [Ghid 2023]

Saltelele cu spumă de memorie sunt clasate astăzi în topul celor mai bune saltele de dormit. Spuma cu memorie a reprezentat o inovație reușită și a fost dezvoltată pentru prima dată de către inginerii de la NASA. Una dintre caracteristicile sale este adaptibilitatea și mulajul sporit. Materialul devine mai moale și maleabil, atunci când este pus în contact cu căldura corpului, acest lucru permite spumei să se muleze dupa forma anatomică a corpului tău. Odată ce se răcește, spuma revine la forma sa inițială. Am ales cele mai bune saltele cu spumă de memorie bazându-ne pe experiența personală, sfaturile experților și părerile utilizatorilor.

Spre deosebire de saltelele cu arcuri, saltelele cu spumă de memorie tind să fie mai durabile și își merită investiția mai mare. Datorită proprietății unice de susținere a diferitelor puncte de presiune din corp, specifice saltelelor pentru spate, ele sunt recomandate persoanelor care suferă de dureri de spate sau articulații, de insomnii și celor care sunt deranjați de schimbarea poziției corpului partenerului.

Top 5 cele mai bune saltele cu spumă de memorie

1. Saltea cu spumă de memorie iMemory Silver

cea mai buna saltea cu spuma de memorie
Vezi Preț
Saltea iMemory Silver

Vezi preț iMemory Silver pe dormeo.ro

Este o alegere potrivită pentru persoanele care nu au o anumită preferință pentru nivelul fermității și simt nevoia să ajusteze diferit salteaua periodic. iMemory Silver are 4 niveluri de fermitate- moale, medie, tare și foarte tare, trebuie doar să o întoarceți de pe o parte pe alta. Este ideală și pentru cupluri, pentru că amortizează mișcările partenerului și e compusă din 2 straturi separate de spumă cu fermitate diferită. Astfel fiecare își poate alege separat nivelul durității.

Puteți să vă alegeți și nivelul de scufundare în saltea, datorită densității celor 2 părți de culoare albastră și portocalie. După cum am vorbit și în introducere, o saltea cu spumă poate fi problematică pentru o persoană care transpiră excesiv, nu însă în cazul acestei saltele. Husa ei este compusă dintr-un material Climalite cu fibre acoperite cu argint care reglează temperatura corpului și asigură un mediu antialergenic și antibacterian. Proprietățile antiseptice sunt datorate atât husei tratate cu protecție CleanEffect cât și stratului hipoalergenic cu fibre de silicon.

Salteaua este proiectată în așa fel, încât să ofere susținere tuturor părților corpului. Acest lucru se datoarează și celor 2 cm de spumă cu memorie, care pliată pe celelalte straturi, reglează fermitatea necesară pentru fiecare punct de presiune din corp.

Avantaje
 • Proprietăți antibacteriene și antialergenice
 • Husă din fibre de argint
 • 3 zone de confort
 • 4 niveluri de fermitate
 • Termoregulatoare
 • 3 zone de confort
Dezavantaje
 • Are o înălțime de 18 cm

2. Saltea cu memorie Ortopedicus Memory Bio Cocos

saltea cu spuma de memorie
Vezi Preț
Ortopedicus Memory Bio Cocos

Vezi preț Ortopedicus Memoy Bio Cocos pe ortopedicus.com

Este o saltea ortopedică premium, confecționată din materiale ecologice, de înaltă calitate și cu o fermitate medie spre fermă. Stratul spumei cu memorie de 7 cm are rolul de a amortiza mișcările în timpul somnului. Ea asigură răspunsul lent la așezare și ridicare, astfel menținând durata lungă de viață a produsului. Stratul de spumă Grün Tech® de 14 cm răspunde de amortizarea transferului de mișcare al partenerului în timpul somnului și de ditribuția egală a greutății.

Un lucru deosebit la această saltea este stratul de 2 cm de fibre ecologice de cocos, care formează o pătură maronie și asigură ventilarea sporită, reglarea umidității și temperaturii. Ea unește cele 2 straturi principale de spumă cu memorie și spuma de poliuretan, astfel asigură circulația aerului între cele 2. Dacă îți dorești o saltea cu extra ventilare, atunci îți recomandăm să iei în considerare achiziția unei saltele cu arcuri.

De asigurarea unui mediu aerat se ocupă și husa saltelei cusută cu fibre naturale din bambus. Spre deosebire de bumbac, acesta este un material mult mai recomandat pentru persoanele alergice sau copii. Husa este foarte plăcută la atingere și este prietenoasă și recomandată pentru corpul uman.

Avantaje
 • Materiale ecologice
 • Termoregulatorie
 • Husă cusută din fibre de bambus
 • Este ortopedică
 • Înălțime 24 cm
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Spuma de memorie de 7 cm nu este potrivită pentru durerile de spate
 • Nu este reversibilă

3. Saltea cu spumă de memorie Vasco 7 Zone

saltea memorie
Vezi Preț
Saltea Vasco 7 zone

Vezi preț saltea Vasco pe somproduct.ro

Este o saltea cu 2 niveluri de fermitate, în funcție de partea pe care alegeți să dormiți: moale pe partea de memory și intermediara pe partea cu latex. Suportul ortopedic este asigurat de stratul de spumă High Resilience cu o grosime de 10 cm, el răspunde de eliberarea punctelor de presiune din corp și distribuirea uniformă a greutății. El este înconjurat pe o parte și pe alta de un strat cu spumă de memorie de 4 cm.

Senzația de „adâncire” și mularea pe care v-o oferă spuma cu memorie poate fi ușor înlocuită cu suprafața unică oferită de partea cu latexul dotată cu mai multe zone de presiune, doar întorcând invers salteaua. Datorită tipurilor de presiune, partea cu latexul oferă confort personalizat pentru 7 zone din corp.

Alt aspect important al saltelei este materialul matlasat din care e confecționată husa acesteia. Ea este tratată cu aloe vera (vezi și beneficiile saltelelor cu aloe vera) și e compactată pe un suport textil de vata antialergenică, fiind astfel o barieră pentru microbi, acarieni și bacterii.

Avantaje
 • Ortopedică
 • Tratament împotriva acarienilor și microbilor
 • Spumă poliuretanică High Resilience
 • 2 tipuri de duritate
 • Ergonomic (7 zone de confort)
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Nu este potrivită pentru persoanele supraponderale

4. Saltea spumă extra memorie Somnart

saltea cu spuma de memorie somnart
Vezi Preț
Saltea Somnart Extra Memorie

Vezi preț saltea Somnart pe somnart.ro

Este o saltea recomandată, în principal, persoanelor care suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale, asta datorită spumei de poliuretan de 18 cm care are o duritate mai mare, spre deosebire de alte modele și va oferi un suport solid spatelui. De asemenea, densitatea de 28 kg/mc a poliuretanului, este prielnică pentru întrebuințarea îndelungată și revenirea constantă la forma inițială.

Pentru a oferi o senzație plăcută de adâncire, salteaua este concepută cu 2 straturi de câte 3 cm de memory foam și spumă vasco elastică. Stratul cu memorie va prelua forma corpului tău și va reduce din presiunea exercitată asupra corpului. Suprapunerea acestor straturi, este de asemenea, utilă pentru prevenirea supraîncălzirii și transpirației. Husa detașabilă și lavabilă, tratată cu aloe vera este potrivită pentru oamenii care sunt predispuși la alergii și au pielea sensibilă.

Trebuie să ții cont, că duritatea acestei saltele este mult mare decât cea a unei saltele cu arcuri și spumă de ex, de aceea e bine să știi exact ce tip de fermitate preferi sau dacă ai vreo recomandare medicală în această privință. Un nivel de fermitate mai mare, este recomandat și persoanelor cu o greutate corporală de peste 70 de kg, în general.

Avantaje
 • Înălțime 24 cm
 • Densitate ridicată a spumei poliuretanice
 • Potrivită pentru durerile de spate
 • Husă tratată cu aloe vera
Dezavantaje
 • Nu este reversibilă
 • Nu are mai multe zone de confort

5. Saltea anatomică Dolce Dormire

saltea dolce dormire cu spuma de memorie
Vezi Preț
Saltea anatomică Dolce Dormire

Vezi preț saltea Dolce Dormire pe emag.ro

La baza saltelei se află 15 cm de spumă poliuretanică care e fabricată după o tehnologie de ultimă generație, pentru a asigura ventilarea nucleului. Acest strat este acoperit de 5 cm de spumă cu memorie. Ea va balansa duritatea spumei poliuretanice și va oferi relaxarea necesară pentru un somn odihnitor. Grosimea spumei cu memorie face ca nivelul fermității saltelei să fie unul mediu (6/10).

Fie că e vorba de aloe vera, bio bumbac, bambus etc., e important ca husa unei saltele să fie tratată cu materiale de înaltă calitate care să fie prietenoase cu pielea. În cazul acestei saltele, avem o husă tratată cu ioni de argint care au efect antimicrobian și antialergic și relevă un comportament antistatic. Materialul din care e fabricată va oferi o senzație plăcută de confort.

Greutatea recomandată pentru această saltea este de 40-85 kg/persoană, deci nu e recomandată persoaleor supraponderale.

Avantaje
 • Husă detașabilă
 • Material tratat cu ioni de argint
 • Proprietăți antibacteriene și antifungice
 • Hipoalergenică
Dezavantaje
 • Nu este potrivită pentru o greutate mai mare de 90 de kg/persoană
 • Nu este reversibilă

Cum alegi cea mai bună saltea cu spumă de memorie?

O saltea cu memorie este potrivită pentru tine dacă suferi de dureri de spate, dacă îți place senzația de a dormi în ceva și nu pe ceva și dacă pui accent pe izolarea mișcărilor tale sau a partenerului. Dacă obișnuiești să îți schimbi des poziția de dormit în timpul somnului, saltelele cu spumă de memorie se vor comporta excelent, schimbându-și forma în funcție de poziția ta. Saltelele de acest tip sunt mai puțin recomandate persoanelor care se înfierbântă în timpul nopții sau persoanelor supraponderale. De asemenea, acest tip de saltea nu este la fel de flexibil ca și saltele din latex.

La ce ar trebui să atragi atenția când procuri o saltea cu spumă de memorie

Pentru a găsi cea mai bună saltea de pat trebuie să fii pregătit din timp. La efectuarea alegerii, te ajută să știi ce probleme ai sau cum ai reacționat în trecut la anumite tipuri de saltele. Caracteristicile definitorii ale saltelelor cu memorie sunt reducerea presiunii pe tot corpul, senzația de scufundare în saltea și izolarea mișcărilor. Pentru mulți oameni această scufundare și fermitate medie este prea mult, de aceea producătorii au integrat anumite adiții pentru a minimiza acest dezavantaj, iar rezultatele sunt mixte.

Pe măsură ce verificați anumite produse, fie din lista noastră sau din alte surse, vă recomandăm să țineți cont de aceste aspecte:

 • Preț: Trebuie să ții cont de bugetul minim pe care îl ai, o saltea cu spumă de memorie bună poate costa între 1000 și 3000 de lei. Prețul poate depinde de brand, calitatea materialelor și mărimea saltelei. Partea bună e că mai poți prinde reduceri și cupoane uneori.
 • Poziția de dormit: Nevoile de sprijin ale corpului tău vor varia in dependeță de poziția pe care o alegi deliberat sau nu din timpul somnului. Saltelele cu spumă de memorie sunt excelente pentru cei ce dorm pe lateral, dar poate funcționa bine și pentru cei care dorm pe spate sau burtă, atâta timp cât spuma este de o fermitate peste medie.
 • Conturare: Practic toate spumele au acesată conturare, însă gradul de conturare va varia in funcție de tipul spumei. Atunci când procuri o saltea bună cu spumă de memorie trebuie să te decizi dacă îți place senzația de a dormi pe ceva sau în ceva și să decizi în dependeță de asta.
 • Material: Un material de calitate se va traduce într-o durabilitate mai mare și timp de viață. La spumele ieftine se observă o uzare destul de rapidă, de obicei spumele de proastă calitate găsindu-se în saltelele de sub 500 de lei.
 • Izolarea mișcării: Saltelele cu spumă de memorie sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a izola mișcările partenerului, totuși nu toate sunt proiectate pentru a maximiza acest aspect. Dacă ești sensibil la mișcări, trebuie să cauți o saltea cu spumă de memorie specific proiectată pentru o conturare mai pronunțată.
 • Reducerea Presiunii: Spuma de memorie este cunoscută și pentru capacitatea sa de a reduce presiunea pe punctele corpului, dacă vrei să maximizezi acest efect, îți recomandăm să te uiți la saltele cu spumă de memorie ce au la bază un suport solid pentru a minimiza scufundarea prea adâncă în saltea.
 • Suport pentru margini: În general spuma se lasă mai ușor la margini, dacă preferi să dormi la marginea patului, trebuie să ții cont ca salteaua pe care o cumperi să fie dotată și cu un suport lateral.
 • Zgomot: Un avantaj major pentru persoanele sensibile este reducerea zgomotului de care este capabilă o saltea cu spumă de memorie. Astfel poți uita de scârțâit specific altor materiale sau saltelelor cu arcuri.

Cum se simte somnul pe o saltea cu spumă de memorie?

Dacă nu ați încercat niciodată să dormiți pe o saltea cu spumă de memorie este firesc să va întrebați cum se simte, deși nu putem reda exact senzația, o să subliniem câteva aspecte evidente.

 • Plutești pe nori: Senzația de pluș și amortizare fac ca salteaua cu spumă de memorie să fie deseori asociată cu un nor.
 • O îmbrățișare caldă: Spuma de memorie ia forma corpului în același timp incălzind corpul tău
 • Total nemișcat: Dacă dormi cu încă cineva, vei fi total neafectat de mișcarea partenerului, spuma cu memorie find un izolator excelent.
 • Fără presiune: Spuma cu memorie elimină presiunea de pe cele mai importante puncte care răspund pentru un somn liniștit, fără dureri de spate.

TopGuides
Logo