Top 6 Cele mai Bune Saltele Pentru Durerile de Spate în 2024

Saltea Dormeo iMemory S Plus Cea mai bună saltea pentru durerile de spate
Saltea Somnart XXL Memory Plus Cea mai bună pentru persoanele supraponderale

Somnul contribuie semnificativ la recuperarea și fortificarea corpului. Din păcate, mulți oameni suferă de dureri cronice de spate care provoacă disconfort și care pot avea efecte negative imediate sau pe termen lung. De obicei, persoanele care resimt aceste dureri, au un somn întrerupt și obositor. Durerile de spate pot fi provocate de diverși factori care țin de activitățile zilnice, dar multe dintre ele sunt cauzate de poziția incorectă din timpul somnului și alegerea greșită a saltelei de dormit. Cele mai bune saltele pentru spate pot preveni durerile de spate care te pot afecta pe termen lung, în caz că ții să ignori problema.

O saltea bună pentru coloană poate îmbunătăți semnificativ somnul și anumite probleme ale coloanei, ajutând corpul să se recupereze mai ușor. Nu este o soluție medicală, dar orice tratament pentru coloană are nevoie și de un mod sănătos de viață. Pe lângă saltea, trebuie să te ocupi cu anumite exerciții sau sporturi care te-ar ajuta să încălzești mușchii și să aliniezi coloana vertebrală.

De obicei, trebuie să eviți saltelele moi care provoacă mușchii să depună un extra efort de susținere al coloanei. Este recomandată procurarea unei saltele cu o fermitate medie spre dură, dar nu e o regulă generală. Alegerea fermității depinde de greutatea ta corporală și alți factori. O saltea tare pentru spate, poate provoca la rândul ei, dureri în articulații. Multiplele opțiuni prezente pe piață te pot induce în eroare, mai ales atunci când anumite aspecte sunt exagerate și prețul depășește calitatea produsului. Pentru a sumariza toate detaliile de care să ții cont atunci când vei alege o saltea pentru durerile de spate, am creat acest top. În el vei găsi mai multe tipuri de produse potrivite pentru preferințe diferite.

Care sunt cele mai bune saltele pentru durerile de spate?

1. Saltea Dormeo iMemory S Plus

saltea dormeo imemory s plus
Vezi Preț
Dormeo iMemory S Plus

Vezi preț Dormeo iMemory S Plus pe dormeo.ro

Avantaje
 • Nucleu dublu
 • Înălțime 20 cm
 • Husă detașabilă
 • Fermitate reglabilă
 • Ergonomică
 • Garanție 15 ani
Dezavantaje
 • Nu e specificată limita de greutate

O saltea bună pentru spate, va răspunde întotdeauna nevoilor coloanei, adaptându-se după aceasta. Nucleul saltelei respective copiază forma literei S care imită structura coloanei vertebrale și are o adaptibilitate 3D, fiind distribuită pe 3 zone de confort. Datorită formei 3D a spumei din care e compus nucleul, salteaua se ventilează ușor, astfel împiedicând bacteriile, praful sau alte depuneri să se impregneze în saltea și să formeze un mediu toxic. Husa, este, bineînțeles, detașabilă și lavabilă.

În general, avantajul saltelelor Dormeo, este acela că nu trebuie să faceți o alegere diametral opusă între o saltea cu arcuri sau o saltea cu nucleu din spumă poliuretanică, deoarece ei dispun de o tehnologie care le îmbină pe cele 2: arcuri din spumă 3D, în cazul de față. Alt avantaj al saltelei respective constă în faptul că e reversibilă și poate fi întoarsă și la 180 de grade. Nucleul său dublu o face ideală pentru cupluri, răspunzând nevoilor ambilor parteneri. Fermitatea ei poate fi reglată în diverse moduri, fie întorcând-o pe cealaltă parte, fie la 180 de grade, fie, inclusiv, schimbând fața husei care pe o parte are spumă de memorie iar pe cealaltă nu.

Această saltea este ideală pentru persoanele care încearcă să își găsească confortul ideal în timpul somnului și care preferă mereu schimbările, adaptările, așa cum uneori o cere și corpul nostru. De exemplu, dacă aveți niște probleme cu coloana și vi s-a recomandat o suprafață cu o duritate un pic mai ridicată, puteți să setați salteaua în felul acesta, nederanjând partenerul, care are, poate, alte preferințe atunci când doarme. Iar dacă se întâmplă să aveți o perioadă în care resimțiți dureri de articulații, nu aveți decât să întoarceți salteaua pe partea ei mai moale, ca să rezolvați problema.

Mai multe despre această saltea vei afla în recenzia individuală pentru iMemory S Plus.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Ajustabilă
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

2. Saltea Ortopedicus Bio Bambus Air

Vezi Preț
Saltea Ortopedicus Bio Bambus Air

Vezi preț Bio Bambus Air pe ortopedicus.com

Avantaje
 • Peste 1000 de arcuri împachetate
 • Înălțime de 31 cm
 • Arcurile pocket ranforsate
 • Fermitate ajustabilă
 • Suport excelent al spatelui
 • Husă antibacteriană
Dezavantaje
 • Limita recomandată de 120 kg / persoană

Salteaua Bio Bambus Air este o saltea de tip hibrid ce se remarcă prin suportul excelent al coloanei, fapt ce se datorează arcurilor de tip pocket și a spumei Luft HD. Modelul dat are 2 fețe cu fermitate diferită, una are o fermitate medie, iar cealaltă medie spre tare, astfel poți testa care ți se potrivește mai bine pentru spate.

Această saltea este potrivită pentru toate pozițiile de somn, arcurile și spuma luând forma corpului permit coloanei să fie aliniate corect. Arcurile de tip pocket au o înălțime de 15 cm, iar spuma de pe ambele fețe are 6 cm, acest lucru contribuie la senzația de stabilitate și moliciune în același timp ce se datorează spumei Luft HD.

Un alt lucru important de notat este că Bio Bambus Air are peste 1000 de arcuri, fapt ce contribuie la durabilitatea saltelei și îmbunătățește considerabil puterea de aerisire. De asemenea, plasa de arcuri dispune de ranforsare pe margine care stabilizează salteaua și pe margini.

Husa este confecționată din bambus, un material cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și termoregulatoare. De asemenea, husa este detașabilă și poate fi spălată la 30 de grade.

Înălțime:30 cm
Nivel Fermitate:Fermitate ajustabilă
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

3. Saltea Somnart XXL Memory Plus

Vezi Preț
Saltea Somnart XXL Memory Plus

Vezi preț saltea Memory Plus pe somnart.ro

Avantaje
 • Spumă de bază densă
 • Strat cu spumă de memorie
 • Excelentă pentru persoanele supraponderale
 • Deformare lentă a spumei
 • Husă antibacteriană
Dezavantaje
 • Potrivită în mare parte persoanelor supraponderale

Salteaua Somnart XXL Memory Plus este formată din 2 straturi de spumă, cel de bază este din poliuretan, iar cel superior este din spumă de memorie. Deși saltele de tip pocket sunt mai versatile și căutate mai des, în cazul dat, spuma miezului are o densitate de 28 kg/mc, ceea ce conferă saltelei o stabilitate ridicată și rezistență la greutăți.

De asemenea, duritatea ridicată a miezului asigură durabilitate pe termen lung a saltelei, deformându-se mult mai lent decât o saltea cu o densitate medie a spumei de bază. Stratul de bază cu o duritate medie spre tare este recomandat persoanelor ce suferă de dureri de spate pentru că asigură o poziție corectă a corpului în timpul somnului.

Stratul superior este format din spumă de memorie cu o densitate de 50 kg/mc care este un pic peste media de piață, acest lucru contribuie la reducerea presiunii pe articulații și ia ușor forma corpului oferind o senzație de cufundare în saltea.

4. Saltea Mentor Biotech Med Plus

Vezi Preț
Mentor Biotech Med Plus

Vezi preț Mentor Biotech Med Plus pe emag.ro

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Înălțime 25 cm
 • Husă detașabilă
 • 1000 de arcuri împachetate individual
 • Spumă de memorie cu uleiuri bios
Dezavantaje
 • Fermitatea nu poate fi reglată
 • Nu este reversibilă

Salteaua este formată din 3 straturi: un strat de spumă de memorie de 5 cm, un nucleu din 1000 de arcuri împachetate individual și un strat de spumă poliuretanică care susține forma nucleului. Duritatea acesteia este una medie, acest lucru fiind influențat de stratul de spumă cu memorie. Nu este o saltea ortopedică neapărat, însă este ergonomică, fiind împărțită în 7 zone de confort. Dacă ai nevoie de o saltea cu duritatea mai ridicată, te poți orienta către celelalte produse din listă.

Salteaua este recomandată persoanelor care sunt afectate și de durerile de articulații sau de durerile cervicale, aeasta asigurând un grad optim de moliciune și amortizare pentru ei. Dacă greutatea corporală nu depășește 75-80 de kilograme și aveți dureri de spate, salteaua poate fi potrivită, însă atenție, dacă greutatea ta depășește această limită, salteaua respectivă ar trebui evitată.

Chiar dacă majoritatea oamenilor care au dureri de spate caută o saltea cu o fermitate ridicată, am inclus acest produs cu fermitatea medie, deoarece ar putea fi potrivit pentru o anumită categorie în problemele lor cu spatele sau articulației sau în problemele cu alergiile. Factorul de dapartajare este greutatea corporală. Pentru o persoană de 60 de kg și pentru una de 100 de kg, același produs va avea fermități diferite. Salteaua are o husă îmbogățită cu ioni de argint, ceea ce previne apariția acarienilor și microbilor.

Înălțime:25 cm
Nivel Fermitate:Medie
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

5. Saltea Ortopedicus Hybrid

cele-mai-bune-saltele-spate
Vezi Preț
Saltea Ortopedicus Hybrid

Vezi preț Ortopedicus Hybrid pe ortopedicus.com

Avantaje
 • Preț avantajos
 • Husă detașabilă și antistatică
 • Tratament antibacterian
 • 2 niveluri de fermitate
 • Tratată antibacterian cu ioni de argint
 • 5 zone de confort
Dezavantaje
 • Aerisire mai slabă în comparație cu saltelele cu arcuri
 • Garanție 5 ani

Salteaua Ortopedicus Hybrid este o saltea ortopedică proiectată cu diferite fermități pentru cele 5 zone ale corpului: cap, umeri, coloana, bazin, si picioare. Datorită fermității sale generale peste medie, este potrivită pentru persoanele care preferă să doarmă pe spate și nu preferă senzația de adâncire oferită de spuma cu memorie.

Salteaua este compusă din 6 straturi. Baza ei o compune o spumă poliuretanică perfect silențioasă, proiectată în Germania- Grün Tech care are o densitate ridicată, astfel distribuind uniform greutatea corpului și amortizând transferul de mișcare către partener. Pe acest strat de bază s-a efectuat și o profilare de confort pentru diferite zone ale corpului. Peste stratul principal s-au suprapus altele, pentru a mări distanța dintre corp și spuma poliuretanică.

Spuma Luft HD, care are o grosime de 3 cm, facilitează respirabilitatea saltelei, având o celulație deschisă și este moale și elastică. Ea va tempera duritatea stratului de bază, oferind un suport plăcut articulațiilor și îmbunătățind circulația sangvină. De asemenea, această spumă este foarte rezistentă în timp.

Husa este ușor detașabilă și poate fi spălată la 30 grade, iar textilul certificat cu OEKO-TEX respectă cele mai înalte standarde, fiind perfect pentru cei alergici. Salteaua este tratată împotriva acarienlor și bacteriilor iar materialul acesteia este țesut cu fibră de argint. Pentru a spori circulația aerului, salteaua este dotată pe lateralele sale cu o bandă de aerisire 3D, care e o țesătură tridimensională ce asigură un flux suplimentar de aer. Dacă ești alergic, îți recomandăm să vezi și cele mai bune saltele Aloe Vera. Vezi și cele mai bune saltele Ortopedicus

Înălțime:21 cm
Nivel Fermitate:Fermitate ridicată
Tip Saltea:Spumă poliuretanică
Husa:Detașabilă

6. Saltea Kring Luxury Ambasador

saltea dureri spate kring luxury
Vezi Preț
Saltea Kring Luxury Ambasador

Vezi preț saltea ortopedică King Luxury pe emag.ro

Avantaje
 • Înălțime 30 cm
 • 5 zone de confort
 • Tratament antibacterian
 • Ortopedică
 • Matlasată cu spumă de memorie și latex
 • Sistem de susținere al marginilor
Dezavantaje
 • Husa nu este detașabilă

Este o saltea cu o fermitate medie și o grosime de 32 de cm, aspectuoasă, bine lucrată. Este ideală dacă ești o persoană cu o înălțime sau o greutate peste medie. E posibil să te incomodeze la început înălțimea saltelei, dar o saltea înaltă, în general, este mai durabilă și permite înserarea mai multor straturi în interior.

Stratul de bază este compus dintr-o plasă cu arcuri ambalate individual cu o grosime de 22 cm și e proiectat pentru 7 zone de confort, alcătuind o suprafață ergonomică și oferind suport lombar. Nucleul este întărit pe laterale cu o placă din spumă poliuretanică, care mărește suprafața de dormit și previne deformarea pe termen lung a marginilor. Peste stratul de bază este suprapus un strat de spumă de 5.5 cm cu o densitate ridicată care oferă suportul ortopedic necesar. Datorită formei zimțate a acestuia, el acționează asupra coloanei, ca un micromasaj.

Husa saltelei este matlasată cu 3 cm de spumă cu memorie și latex. Acest strat va elimina punctele de presiune din corp și va susține circulația sangvină, iar proprietățile latexului se vor reflecta benefic asupra menținerii unei temperaturi optime. Textilul de la suprafață este tricotat și e compus din 80 % bumbac. Pe laterale, husa dispune și de o bandă de aerisire pentru a mări aerisirea. Din păcate, husa saltelei nu este detașabilă, de aceea salteaua va necesita o îngrijire mai atentă.

Înălțime:32 cm
Nivel Fermitate:Fermitate medie
Tip Saltea:Arcuri pocket
Husa:Nu este detașabilă

Cum alegi cea mai bună saltea pentru durerile de spate?

Dacă ai ajuns să cauți o saltea pentru spate, atunci sigur o faci dintr-un motiv. Cel mai probabil, ai resimțit disconfort sau dureri ale coloanei. Este important să identifici exact zona în care resimți durerile de spate, pentru a înțelege și ce produs ți se potrivește. Sfatul nostru este să consulți de fiecare dată un medic și să urmezi recomandarea medicală, inclusiv și pentru alegerea saltelei.

În cadrul activităților noastre zilnice, deseori găsim cauza anumitor dureri de spate în postura pe care o avem, fie că stăm la calculator într-o poziție incorectă, fie că uităm să ne îndreptăm coloana când mergem sau facem alte activități, însă omitem să analizăm și postura din timpul somnului. Ținând cont că petrecem o treime din viață, într-o poziție orizontală, e important să maximizăm șansele unei alinieri corecte a coloanei în timpul somnului. În cele ce urmează, analizăm doar cum poate o saltea afecta coloana vertebrală.

Tipuri de dureri de spate

Durerea lombară: Se resimte în partea de jos a coloanei, incluzând ultimele 5 vertebre. Această parte, este mereu predispusă la un număr de mișcări mai mare decât celelalte părți ale coloanei, deci e predispusă la o accidentare mai rapidă. Deoarece are și o formă de curbură, e important ca în salteaua pe care dormi să nu existe deformări sau adâncituri pe mijloc. De asemenea, salteaua trebuie să ofere un suport consistent, pentru a evita senzația de adâncire în acea zonă. denaturând astfel poziția corpului.

Durerea toracică: Deși este mai puțin frecventă decât durerea lombară, se poate resimți cu intensitate deasupra vertebrelor lombare, sub cutia toracică. E posibil să se reflecte ca o senzație de rigiditate sau înțepenire. Cauzele din timpul somnului care ar putea să provoace acest lucru, sunt legate de amortizarea insuficientă a punctelor de presiune și problemele de aliniere.

Durerea cervicală: Se resimte în partea superioară a coloanei, afectând cutia toracică și gâtul. Deseori poate fi provocată de pernele alese greșit, dacă sunt prea înalte sau tari. O pernă trebuie să fie aleasă astfel încât să alinieze corect coloana vertebrală.

Dureri ale articulațiilor: Cel mai adesea, se resimt în zona genunchilor, șoldurilor, umerilor și gâtului. O saltea cu o fermitatea care nu e potrivită greutății corporale, poate provoca disconfort în aceste zone. Este recomandat în acest caz să îți alegi o saltea bună cu spumă de memorie ce are cu un strat superior de amortizare.

La ce detalii să fii atent atunci când cumperi o saltea pentru spate?

Fermitate: Înainte se credea că o saltea cu o fermitate ridicată este mai potrivită persoanelor care suferă de dureri de spate, astăzi însă medicii recomandă o saltea cu o fermitate medie. Dacă fermitatea este prea mare, corpul poate fi aliniat greșit, pentru că va împinge șoldurile și umerii în față. Alegerea fermității întotdeauna trebuie să fie o alegere personalizată. Poziția de dormit sau greutatea sunt alți factori care determină ce nivel al durității ar trebui să alegi. Cu cât greutatea e mai mare, cu atât și duritatea crește. Important este să alegi o saltea care să distribuie uniform greutatea corpului, așa cum o fac saltelele cu fermitatea ridicată, dar care să fie confortabile pentru articulații și oase. Vezi și cele mai bune saltele pentru persoane supraponderale.

Durabilitate: Se va reflecta asupra perioadei de utilizare și prevenirii durerilor de spate pe termen lung. De exemplu, chiar dacă la început ești mulțumit de o saltea și simți că și durerile de spate s-au ameliorat, e posibil ca peste un an sau doi, nucleul saltelei să se deformeze și corpul tău să rămână blocat într-o poziție incorectă. Când cumperi o saltea, trebuie să fii atent la garanția atribuită produsului. De exemplu, unele dintre saltelele Magniflex au o garanție pe viață. Conform recomandării Sleep Foundation o saltea trebuie schimbată o dată la 6-8 ani.

Densitate: Se referă la densitatea spumei sau a materialelor suprapuse de-asupra nucleului. Este recomandat să alegi o spumă cu o densitate mai ridicată deoarece previne deformarea pe termen lung și asigură mai mult suport. De asemenea, trebuie să fii atent și la echilibrul creat: dacă peste o bază poliuretanică cu o densitate ridicată se adaugă alte straturi precum latexul sau spuma cu memorie cu o celulație deschisă și o densitate mai joasă, atunci e posibil să obții nivelul dorit de confort.

Poziția de dormit: De ea depinde duritatea pe care trebuie să o alegi. Pentru persoanele care dorm pe lateral, e recomandată o saltea mai moale, ca să nu se exercite presiune asupra umerilor. Dacă dormi pe burtă sau spate, atunci fermitatea trebuie să fie mai ridicată. Cei care dorm pe burtă, trebuie să fie atenți și la alegerea pernei sau chiar evitarea pernei, pentru că această poziție este nesănătoasă, iar o pernă înaltă o agravează și mai mult. În cazul cuplurilor, mai ales dacă partenerii au poziții diferite în timpul somnului, vă sfătuim să alegeți o saltea cu nucleu dublu.

Ergonomie: Este vorba despre nucleul saltelei, mai exact, dacă acesta este proiectat pentru oferirea mai multor zone de confort din corp. Fie că e vorba de un nucleu din spumă poliuretanică sau arcuri, acestea trebuie să fie concepute în așa fel, astfel încât diferite părți din ele să răspundă diferit presiunii. Saltelele ergonomice, de regulă, sunt mai scumpe.

Perioada de testare gratuită: Chiar dacă ți-a plăcut o saltea vizual, și chiar dacă ai avut ocazia să o testezi în vreun showroom, e posibil ca după câteva nopți, să îți schimbi părerea despre ea și să nu fie tocmai produsul pe care-l căutai. Din fericire, câțiva dintre producătorii de saltele pe care îi vei găsi și în acest articol, au o perioadă îndelungată de testare gratuită (unii chiar și 100 de zile).

Ce tip de saltea e cel mai recomandat?

Saltelele Hybrid: Sunt construite dintr-un nucleu cu arcuri și cu mai multe straturi suprapuse precum latexul, spuma poliuretanică, spuma de memorie. Prin combinația straturilor, acestea încearcă să redea un confort maxim și sunt recomandate persoanelor care suferă de dureri lombare. Avantajul lor major, e că oferă o respirabilitate foarte bună. Vezi aici principalele diferențe dintre saltelele cu spumă și saltelele cu arcuri.

Saltelele cu spumă: Spuma de memorie tinde să ofere efectul de „îmbrățișare” amortizând punctele principale de presiune din corp. Ea se modelează în baza căldurii primite, mulându-se după forma corpului. Pentru cei care dorm pe lateral, este mai recomandat să aleagă o saltea de acest tip.

Saltelele cu latex: Recomandat persoanelor care au nevoie de o suprafață comodă de dormit, dar fără efectul de adâncire. Latexul este un material elastic, cu o densitate mai mare decât spuma de memorie, care distribuie uniform presiunea. El oferă un suport natural corpului. Este un material foarte prietenos cu pielea care reglează și temperatura corpului. Când alegi o saltea din latex, îți recomandăm să atragi atenția la tipul latexului folosit, mai ales în stratul superior, acesta trebuie să fie făcut din latex natural.

Ce tip de saltea ar trebui să eviți?

Saltelele cu plasa unită de arcuri ar trebui evitate atunci când vă alegeți o saltea pentru spate. Deși în trecut erau foarte populare, deseori ele erau cauza pentru care dimineața oamenii se trezeau cu disconfort în diferite părți ale corpului. Ele nu aliniază corect coloana, fiecare arc trăgându-l pe celălalt după el. Chiar dacă sunt mai ieftine, îți recomandăm să eviți acest tip de saltele.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo