5 Cele Mai Bune Saltele Pentru Durerile de Spate [Ghid 2023]

Somnul contribuie semnificativ la recuperarea și fortificarea corpului. Din păcate, mulți oameni suferă de dureri cronice de spate care provoacă disconfort și care pot avea efecte negative imediate sau pe termen lung. De obicei, persoanele care resimt aceste dureri, au un somn întrerupt și obositor. Durerile de spate pot fi provocate de diverși factori care țin de activitățile zilnice, dar multe dintre ele sunt cauzate de poziția incorectă din timpul somnului și alegerea greșită a saltelei de dormit. Cele mai bune saltele pentru spate pot preveni durerile de spate care te pot afecta pe termen lung, în caz că ții să ignori problema.

O saltea bună pentru coloană poate îmbunătăți semnificativ somnul și anumite probleme ale coloanei, ajutând corpul să se recupereze mai ușor. Nu este o soluție medicală, dar orice tratament pentru coloană are nevoie și de un mod sănătos de viață. Pe lângă saltea, trebuie să te ocupi cu anumite exerciții sau sporturi care te-ar ajuta să încălzești mușchii și să aliniezi coloana vertebrală.

De obicei, trebuie să eviți saltelele moi care provoacă mușchii să depună un extra efort de susținere al coloanei. Este recomandată procurarea unei saltele cu o fermitate medie spre dură, dar nu e o regulă generală. Alegerea fermității depinde de greutatea ta corporală și alți factori. O saltea tare pentru spate, poate provoca la rândul ei, dureri în articulații. Multiplele opțiuni prezente pe piață te pot induce în eroare, mai ales atunci când anumite aspecte sunt exagerate și prețul depășește calitatea produsului. Pentru a sumariza toate detaliile de care să ții cont atunci când vei alege o saltea pentru durerile de spate, am creat acest top. În el vei găsi mai multe tipuri de produse potrivite pentru preferințe diferite.

Care sunt cele mai bune saltele pentru durerile de spate?

1. Saltea Dormeo iMemory S Plus

saltea dormeo imemory s plus
Vezi Preț
Dormeo iMemory S Plus

Vezi preț Dormeo iMemory S Plus pe dormeo.ro

O saltea bună pentru spate, va răspunde întotdeauna nevoilor coloanei, adaptându-se după aceasta. Nucleul saltelei respective copiază forma literei S care imită structura coloanei vertebrale și are o adaptibilitate 3D, fiind distribuită pe 3 zone de confort. Datorită formei 3D a spumei din care e compus nucleul, salteaua se ventilează ușor, astfel împiedicând bacteriile, praful sau alte depuneri să se impregneze în saltea și să formeze un mediu toxic. Husa, este, bineînțeles, detașabilă și lavabilă.

În general, avantajul saltelelor Dormeo, este acela că nu trebuie să faceți o alegere diametral opusă între o saltea cu arcuri sau o saltea cu nucleu din spumă poliuretanică, deoarece ei dispun de o tehnologie care le îmbină pe cele 2: arcuri din spumă 3D, în cazul de față. Alt avantaj al saltelei respective constă în faptul că e reversibilă și poate fi întoarsă și la 180 de grade. Nucleul său dublu o face ideală pentru cupluri, răspunzând nevoilor ambilor parteneri. Fermitatea ei poate fi reglată în diverse moduri, fie întorcând-o pe cealaltă parte, fie la 180 de grade, fie, inclusiv, schimbând fața husei care pe o parte are spumă de memorie iar pe cealaltă nu.

Această saltea este ideală pentru persoanele care încearcă să își găsească confortul ideal în timpul somnului și care preferă mereu schimbările, adaptările, așa cum uneori o cere și corpul nostru. De exemplu, dacă aveți niște probleme cu coloana și vi s-a recomandat o suprafață cu o duritate un pic mai ridicată, puteți să setați salteaua în felul acesta, nederanjând partenerul, care are, poate, alte preferințe atunci când doarme. Iar dacă se întâmplă să aveți o perioadă în care resimțiți dureri de articulații, nu aveți decât să întoarceți salteaua pe partea ei mai moale, ca să rezolvați problema.

Mai multe despre această saltea vei afla în recenzia individuală pentru iMemory S Plus.

Avantaje
 • Nucleu dublu
 • Înălțime 20 cm
 • Husă detașabilă
 • Fermitate reglabilă
 • Ergonomică
 • Garanție 15 ani
Dezavantaje
 • Nu e specificată limita de greutate

2. Saltea Ortopedicus Hybrid

cele-mai-bune-saltele-spate
Vezi Preț
Saltea Ortopedicus Hybrid

Vezi preț Ortopedicus Hybrid pe ortopedicus.com

Salteaua Ortopedicus Hybrid este o saltea ortopedică proiectată cu diferite fermități pentru cele 5 zone ale corpului: cap, umeri, coloana, bazin, si picioare. Datorită fermității sale generale peste medie, este potrivită pentru persoanele care preferă să doarmă pe spate și nu preferă senzația de adâncire oferită de spuma cu memorie.

Salteaua este compusă din 6 straturi. Baza ei o compune o spumă poliuretanică perfect silențioasă, proiectată în Germania- Grün Tech care are o densitate ridicată, astfel distribuind uniform greutatea corpului și amortizând transferul de mișcare către partener. Pe acest strat de bază s-a efectuat și o profilare de confort pentru diferite zone ale corpului. Peste stratul principal s-au suprapus altele, pentru a mări distanța dintre corp și spuma poliuretanică.

Spuma Luft HD, care are o grosime de 3 cm, facilitează respirabilitatea saltelei, având o celulație deschisă și este moale și elastică. Ea va tempera duritatea stratului de bază, oferind un suport plăcut articulațiilor și îmbunătățind circulația sangvină. De asemenea, această spumă este foarte rezistentă în timp.

Husa este ușor detașabilă și poate fi spălată la 30 grade, iar textilul certificat cu OEKO-TEX respectă cele mai înalte standarde, fiind perfect pentru cei alergici. Salteaua este tratată împotriva acarienlor și bacteriilor iar materialul acesteia este țesut cu fibră de argint. Pentru a spori circulația aerului, salteaua este dotată pe lateralele sale cu o bandă de aerisire 3D, care e o țesătură tridimensională ce asigură un flux suplimentar de aer. Dacă ești alergic, îți recomandăm să vezi și cele mai bune saltele Aloe Vera.

Avantaje
 • Preț avantajos
 • Husă detașabilă și antistatică
 • Tratament antibacterian
 • 2 niveluri de fermitate
 • Tratată antibacterian cu ioni de argint
 • 5 zone de confort
Dezavantaje
 • Aerisire mai slabă în comparație cu saltelele cu arcuri
 • Garanție 5 ani

3. Saltea Grand Latex

Saltea pentru spate Grand Multipocket
Vezi Preț
Saltea Grand Latex

Vezi preț saltea Grand Latex pe somproduct.ro

Este o saltea compusă din arcuri și latex cu o fermitate medie spre tare. Este ideală pentru o greutate corporala până în 100 de kg, dar nu o recomandăm pentru persoanele supraponderale. Datorită numărului mare de arcuri împachetate individual (507/m2), salteaua va oferi suportul și amortizarea necesară pe o perioadă îndelungată. Acest lucru se va reflecta benefic și asupra transferului mișcării în timpul nopții, adică partenerul nu va fi deranjat de mișcările celuilalt.

Fiecare arc acționează individual asupra presiunii atunci când e impachetat separat în buzunar, astfel deformarea se produce mult mai greu. Plasa de arcuri formată, de asemenea, e dotată cu diferite niveluri de fermitate care asigură, în total, suport pentru 7 zone din corp. Salteaua este reversibilă, având 2 niveluri de fermitate: H2 (fermitate medie) și H3 (fermitate medie spre tare).

Suportul ortopedic este oferit de cei 2 cm de spumă poliuretanică și 1 cm de strat de cocos. Fermitatea spumei, va fi temperată de stratul de latex suprapus care oferă elasticitate. Având grosimea de 3 cm, el va regla temperatura corporală și va fi un remediu bun pentru presiunea acumulată în corp în timpul zilei.

Husa saltelei este detașabilă și lavabilă.

Avantaje
 • Peste 1000 de arcuri
 • Ventilație excelentă
 • 7 zone de confort
 • 2 niveluri de fermitate
Dezavantaje
 • Nu e recomandată persoanelor supraponderale
 • Garanție 2 ani

4. Saltea Kring Luxury Ambasador

saltea dureri spate kring luxury
Vezi Preț
Saltea Kring Luxury Ambasador

Vezi preț saltea ortopedică King Luxury pe emag.ro

Este o saltea cu o fermitate medie și o grosime de 32 de cm, aspectuoasă, bine lucrată. Este ideală dacă ești o persoană cu o înălțime sau o greutate peste medie. E posibil să te incomodeze la început înălțimea saltelei, dar o saltea înaltă, în general, este mai durabilă și permite înserarea mai multor straturi în interior.

Stratul de bază este compus dintr-o plasă cu arcuri ambalate individual cu o grosime de 22 cm și e proiectat pentru 7 zone de confort, alcătuind o suprafață ergonomică și oferind suport lombar. Nucleul este întărit pe laterale cu o placă din spumă poliuretanică, care mărește suprafața de dormit și previne deformarea pe termen lung a marginilor. Peste stratul de bază este suprapus un strat de spumă de 5.5 cm cu o densitate ridicată care oferă suportul ortopedic necesar. Datorită formei zimțate a acestuia, el acționează asupra coloanei, ca un micromasaj.

Husa saltelei este matlasată cu 3 cm de spumă cu memorie și latex. Acest strat va elimina punctele de presiune din corp și va susține circulația sangvină, iar proprietățile latexului se vor reflecta benefic asupra menținerii unei temperaturi optime. Textilul de la suprafață este tricotat și e compus din 80 % bumbac. Pe laterale, husa dispune și de o bandă de aerisire pentru a mări aerisirea. Din păcate, husa saltelei nu este detașabilă, de aceea salteaua va necesita o îngrijire mai atentă.

Avantaje
 • Înălțime 30 cm
 • 5 zone de confort
 • Tratament antibacterian
 • Ortopedică
 • Matlasată cu spumă de memorie și latex
 • Sistem de susținere al marginilor
Dezavantaje
 • Husa nu este detașabilă

5. Saltea Dormeo Lux

cea-mai-buna-saltea-spate
Vezi Preț
Saltea Dormeo Lux

Vezi preț Saltea Dormeo Lux pe dormeo.ro

Trebuie să menționăm din start că această saltea depășește prețul mediu al pieței, clasându-se în categoria saltelelor de lux. În pofida prețului ridicat, salteaua satisface toate așteptările pe care poți să le ai în raport de calitate. În fabricarea ei, s-a folosit cea mai recentă tehnologie marca Dormeo care îți va permite să ai cel mai bun somn posibil, mixul de spumă de memorie, latex și arcuri fiind combinația perfectă pentru cei ce suferă de problemele de spate. O recomandăm persoanelor care preferă să doarmă pe lateral, deoarece are o fermitate medie.

Stratul de 14 cm de arcuri împachetate individual, a fost proeiectat pentru 5 zone de confort. În funcție de presiunea care se exercită asupra arcurilor, acestea reacționează diferit, unele fiind mai pliabile decât celelalte. Stratul de latex de 4 cm e cel care oferă elasticitate și aliniază coloana vertebrală. Pentru a spori circulația aerului (deși latexul de la sine e un material foarte respirabil), în el sunt făcute mici perforații care transportă aerul din stratul de jos către celelalte. Peste stratul de latex a fost suprapus un strat de 4 cm de spumă cu memorie. Datorită ei, vei simți senzația de adâncire la început, în saltea. Dacă nu îți place mulajul pe care îl produce spuma cu memorie, poți să revezi primul produs Dormeo din acest articol.

Motivul pentru care această saltea e de calitate înaltă, se reflectă mai ales, în husa acesteia. Ea este detașabilă și conține 3 cm de spumă cu memorie și reprezintă, mai degrabă un topper pentru saltea, pe care poți să îl folosești cu diferite ocazii, fie pe alt pat/canapea, fie pentru anumite activități fizice. Husa e îmbogățită cu un tratament Clean Effect Essential, pentru păstrarea unui mediu sănătos și igienic.

Avantaje
 • Calitate excelentă a materialelor
 • Înălțime 30 cm
 • Tratată antibacterian
 • 5 zone de confort
 • Topper detașabil și multifuncțional
 • Ventilație excelentă
 • Garanție 15 ani
Dezavantaje
 • Preț ridicat în comparație cu alte modele
 • Nu are nucleu dublu

Cum alegi cea mai bună saltea pentru spate?

Dacă ai ajuns să cauți o saltea pentru spate, atunci sigur o faci dintr-un motiv. Cel mai probabil, ai resimțit disconfort sau dureri ale coloanei. Este important să identifici exact zona în care resimți durerile de spate, pentru a înțelege și ce produs ți se potrivește. Sfatul nostru este să consulți de fiecare dată un medic și să urmezi recomandarea medicală, inclusiv și pentru alegerea saltelei.

În cadrul activităților noastre zilnice, deseori găsim cauza anumitor dureri de spate în postura pe care o avem, fie că stăm la calculator într-o poziție incorectă, fie că uităm să ne îndreptăm coloana când mergem sau facem alte activități, însă omitem să analizăm și postura din timpul somnului. Ținând cont că petrecem o treime din viață, într-o poziție orizontală, e important să maximizăm șansele unei alinieri corecte a coloanei în timpul somnului. În cele ce urmează, analizăm doar cum poate o saltea afecta coloana vertebrală.

Tipuri de dureri de spate

Durerea lombară: Se resimte în partea de jos a coloanei, incluzând ultimele 5 vertebre. Această parte, este mereu predispusă la un număr de mișcări mai mare decât celelalte părți ale coloanei, deci e predispusă la o accidentare mai rapidă. Deoarece are și o formă de curbură, e important ca în salteaua pe care dormi să nu existe deformări sau adâncituri pe mijloc. De asemenea, salteaua trebuie să ofere un suport consistent, pentru a evita senzația de adâncire în acea zonă. denaturând astfel poziția corpului.

Durerea toracică: Deși este mai puțin frecventă decât durerea lombară, se poate resimți cu intensitate deasupra vertebrelor lombare, sub cutia toracică. E posibil să se reflecte ca o senzație de rigiditate sau înțepenire. Cauzele din timpul somnului care ar putea să provoace acest lucru, sunt legate de amortizarea insuficientă a punctelor de presiune și problemele de aliniere.

Durerea cervicală: Se resimte în partea superioară a coloanei, afectând cutia toracică și gâtul. Deseori poate fi provocată de pernele alese greșit, dacă sunt prea înalte sau tari. O pernă trebuie să fie aleasă astfel încât să alinieze corect coloana vertebrală.

Dureri ale articulațiilor: Cel mai adesea, se resimt în zona genunchilor, șoldurilor, umerilor și gâtului. O saltea cu o fermitatea care nu e potrivită greutății corporale, poate provoca disconfort în aceste zone. Este recomandat în acest caz să îți alegi o saltea bună cu spumă de memorie ce are cu un strat superior de amortizare.

La ce detalii să fii atent atunci când cumperi o saltea pentru spate?

Fermitate: Înainte se credea că o saltea cu o fermitate ridicată este mai potrivită persoanelor care suferă de dureri de spate, astăzi însă medicii recomandă o saltea cu o fermitate medie. Dacă fermitatea este prea mare, corpul poate fi aliniat greșit, pentru că va împinge șoldurile și umerii în față. Alegerea fermității întotdeauna trebuie să fie o alegere personalizată. Poziția de dormit sau greutatea sunt alți factori care determină ce nivel al durității ar trebui să alegi. Cu cât greutatea e mai mare, cu atât și duritatea crește. Important este să alegi o saltea care să distribuie uniform greutatea corpului, așa cum o fac saltelele cu fermitatea ridicată, dar care să fie confortabile pentru articulații și oase. Vezi și cele mai bune saltele pentru persoane supraponderale.

Durabilitate: Se va reflecta asupra perioadei de utilizare și prevenirii durerilor de spate pe termen lung. De exemplu, chiar dacă la început ești mulțumit de o saltea și simți că și durerile de spate s-au ameliorat, e posibil ca peste un an sau doi, nucleul saltelei să se deformeze și corpul tău să rămână blocat într-o poziție incorectă. Când cumperi o saltea, trebuie să fii atent la garanția atribuită produsului. De exemplu, unele dintre saltelele Magniflex au o garanție pe viață. Conform recomandării Sleep Foundation o saltea trebuie schimbată o dată la 6-8 ani.

Densitate: Se referă la densitatea spumei sau a materialelor suprapuse de-asupra nucleului. Este recomandat să alegi o spumă cu o densitate mai ridicată deoarece previne deformarea pe termen lung și asigură mai mult suport. De asemenea, trebuie să fii atent și la echilibrul creat: dacă peste o bază poliuretanică cu o densitate ridicată se adaugă alte straturi precum latexul sau spuma cu memorie cu o celulație deschisă și o densitate mai joasă, atunci e posibil să obții nivelul dorit de confort.

Poziția de dormit: De ea depinde duritatea pe care trebuie să o alegi. Pentru persoanele care dorm pe lateral, e recomandată o saltea mai moale, ca să nu se exercite presiune asupra umerilor. Dacă dormi pe burtă sau spate, atunci fermitatea trebuie să fie mai ridicată. Cei care dorm pe burtă, trebuie să fie atenți și la alegerea pernei sau chiar evitarea pernei, pentru că această poziție este nesănătoasă, iar o pernă înaltă o agravează și mai mult. În cazul cuplurilor, mai ales dacă partenerii au poziții diferite în timpul somnului, vă sfătuim să alegeți o saltea cu nucleu dublu.

Ergonomie: Este vorba despre nucleul saltelei, mai exact, dacă acesta este proiectat pentru oferirea mai multor zone de confort din corp. Fie că e vorba de un nucleu din spumă poliuretanică sau arcuri, acestea trebuie să fie concepute în așa fel, astfel încât diferite părți din ele să răspundă diferit presiunii. Saltelele ergonomice, de regulă, sunt mai scumpe.

Perioada de testare gratuită: Chiar dacă ți-a plăcut o saltea vizual, și chiar dacă ai avut ocazia să o testezi în vreun showroom, e posibil ca după câteva nopți, să îți schimbi părerea despre ea și să nu fie tocmai produsul pe care-l căutai. Din fericire, câțiva dintre producătorii de saltele pe care îi vei găsi și în acest articol, au o perioadă îndelungată de testare gratuită (unii chiar și 100 de zile).

Ce tip de saltea e cel mai recomandat?

Saltelele Hybrid: Sunt construite dintr-un nucleu cu arcuri și cu mai multe straturi suprapuse precum latexul, spuma poliuretanică, spuma de memorie. Prin combinația straturilor, acestea încearcă să redea un confort maxim și sunt recomandate persoanelor care suferă de dureri lombare. Avantajul lor major, e că oferă o respirabilitate foarte bună.

Saltelele cu spumă: Spuma de memorie tinde să ofere efectul de „îmbrățișare” amortizând punctele principale de presiune din corp. Ea se modelează în baza căldurii primite, mulându-se după forma corpului. Pentru cei care dorm pe lateral, este mai recomandat să aleagă o saltea de acest tip.

Saltelele cu latex: Recomandat persoanelor care au nevoie de o suprafață comodă de dormit, dar fără efectul de adâncire. Latexul este un material elastic, cu o densitate mai mare decât spuma de memorie, care distribuie uniform presiunea. El oferă un suport natural corpului. Este un material foarte prietenos cu pielea care reglează și temperatura corpului. Când alegi o saltea din latex, îți recomandăm să atragi atenția la tipul latexului folosit, mai ales în stratul superior, acesta trebuie să fie făcut din latex natural.

Ce tip de saltea ar trebui să eviți?

Saltelele cu plasa unită de arcuri ar trebui evitate atunci când vă alegeți o saltea pentru spate. Deși în trecut erau foarte populare, deseori ele erau cauza pentru care dimineața oamenii se trezeau cu disconfort în diferite părți ale corpului. Ele nu aliniază corect coloana, fiecare arc trăgându-l pe celălalt după el. Chiar dacă sunt mai ieftine, îți recomandăm să eviți acest tip de saltele.

TopGuides
Logo