Top 5 Cele mai Bune Pompe Submersibile în 2024

Pompele submersibile reprezintă o inovație esențială în domeniul tehnologiei de pompaj, utile de la industria agricolă până la cea de construcții. În acest articol, vom explora cele mai bune pompe submersibile disponibile pe piață în prezent, evidențiind caracteristicile lor tehnice.

Tot aici vei afla cum aceste dispozitive au devenit indispensabile în extragerea apei subterane, drenarea apelor pluviale sau evacuarea apelor uzate din diverse medii.

Care sunt cele mai bune pompe submersibile?

1. Pompă submersibilă WOLFSON TP-3300T

cea mai buna pompa submersibila
Vezi Preț
Pompă submersibilă WOLFSON TP-3300T

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Cuțite tocătoare
 • Mufă + furtun inclus
 • Debit mare de apă
 • Eficient pe particule mari
 • Înălțime de pompare mare
Dezavantaje
 • Ineficient pe deșeuri grosiere

Pompa submersibilă pentru apă murdară WOLFSON TP-3300T oferă atât avantaje notabile, cât și câteva minusuri importante. Această pompă cu tocător de cuțite externe se distinge prin capacitatea sa de a gestiona eficient drenarea apelor murdare, precum cele din fose septice, toalete sau canalizare. Cu un debit impresionant de între 6,000 și 10,000 litri pe oră, și o înălțime maximă de pompare de 20 de metri, aceasta demonstrează o performanță remarcabilă.

Construită din materiale de calitate ridicată și asamblată conform standardelor, această pompă submersibilă este rezistentă, având un corp din fontă și un motor electric puternic de 1300 W.

Cu toate acestea, există și unele limitări de luat în considerare. Această pompă este potrivită pentru particule cu un diametru de până la 35mm în apă, dar nu poate gestiona reziduurile grosiere, cum ar fi șervețelele umede sau resturile vegetale. De asemenea, trebuie menționat că aceasta nu este destinată pentru curățarea fântânilor sau puțurilor.

Poate fi considerată una dintre cele mai bune pompe submersibile de apă murdară datorită bonusului oferit, care include o mufă de aluminiu STORZ 2″ pentru cuplare rapidă cu furtunele tip „Pompier”, eliminând necesitatea unor improvizații. De asemenea, flotorul electric oprește automat pompa când nivelul apei scade sub un anumit prag, asigurând un consum eficient de energie.

Sursa: linkedin.com
Putere motor1300 W
Înălțime pompare20 m
Adâncime scufundare6 m
Debit6 000 – 10 000 l/h
Mărime maximă granule35 mm
Lungime cablu8 m
Utilizat pentruApă menajeră (fose septice, canalizare)

2. Pompă submersibilă WQD-2000W

Vezi Preț
Pompă submersibilă WQD-2000W

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare
 • Aplicabilă în multiple domenii
 • Eficient pe particule mari
 • Dublă etanșare
 • Carcasă rezistentă
Dezavantaje
 • Greutate mare
 • Posibile costuri mari de electricitate

Pompa submersibilă pentru apă murdară  WQD-2000W cu carcasă din fontă și dublă etanșare în baie de ulei oferă atât avantaje importante, cât și unele aspecte care trebuie luate în considerare înainte de achiziție. Acest dispozitiv versatil este proiectat pentru a face față cu succes mai multor aplicații, inclusiv transferul apei cu impurități în suspensie, drenajul apelor menajere, irigarea suprafețelor mici, golirea sau umplerea piscinelor, sau transferul lichidelor necorozive.

Una dintre marile sale calități este capacitatea de a gestiona apă murdară cu particule de până la 35 mm în diametru, ceea ce o face ideală pentru situații în care alte pompe ar putea eșua. Am considerat acest model ca fiind una din cele mai bune pompe submersibile pentru apă murdară datorită puterii impresionante de 2000 W, fiind capabilă să elimine între 6000 și 8000 de litri de apă pe oră, cu o înălțime de alimentare de până la 17 metri.

Cu toate acestea, trebuie să fie menționate și unele deficiențe. Această pompă submersibilă este potrivită pentru apa murdară, dar nu poate gestiona reziduurile grosiere, cum ar fi șervețele umede, cârpe sau alte obiecte similare. În plus, greutatea sa de aproximativ 16 kg poate face dificilă manipularea și transportul. De asemenea, puterea mare a motorului poate predispune utilizatorul la costuri mai mari de energie electrică în cazul unei utilizări frecvente.

Cu un pachet care include accesorii esențiale, precum un furtun textil și mufe pentru pompieri, această pompă submersibilă rămâne o opțiune viabilă pentru multe aplicații de pompare a apei murdare.

Putere motor2000 W
Înălțime pompare17 m
Adâncime scufundare7 m
Debit8 000 l/h
Mărime maximă granule35 mm
Lungime cablu7,5 m
Utilizat pentruApă menajeră, irigare, transfer lichide, pisicine

3. Pompă submersibilă Karcher SP 11.000 Dirt

Vezi Preț
Pompă submersibilă Karcher SP 11.000 Dirt

Vezi preț pe kaercher.com

Avantaje
 • Garanție 5 ani
 • Inel glisant de etanșare
 • Debit mare de apă
 • Posibilitatea instalării unui filtru
Dezavantaje
 • Nepotrivit pentru apă foarte murdară

Pompa submersibilă SP 11.000 Dirt de la Karcher este o soluție puternică și versatilă pentru gestionarea eficientă a apei murdare, aducând atât beneficii majore, cât și anumite aspecte deficitare.

Cu o capacitate de pompare impresionantă de până la 11 000 de litri pe oră, această pompă este ideală pentru extragerea rapidă a apei din bazine de apă și iazuri, fără dificultăți. Aceasta se descurcă excelent atât cu apă curată, cât și cu cea murdară, inclusiv particule de murdărie cu diametrul de până la 20 mm. Opțional, se poate adăuga un prefiltru pentru a proteja pompa împotriva particulelor de murdărie mai mari, prelungindu-i astfel viața.

Pompa este echipată cu un întrerupător cu flotor, o caracteristică utilă care pornește și oprește automat pompa în funcție de nivelul apei, prevenind astfel funcționarea în gol și prelungind durata de viață a echipamentului. Acest întrerupător cu flotor poate fi ajustat pentru a permite utilizarea pompei și la niveluri scăzute ale apei, de până la 25 mm. Această versatilitate am considerat că o plasează în topul celor mai bune pompe submersibile pentru apă murdară.

Comutarea între modul automat și cel manual poate fi necesară în funcție de circumstanțele de lucru, ceea ce poate necesita atenție și intervenții umane periodice pentru a asigura funcționarea corectă a pompei. De asemenesa, cu o capacitate de gestionare a particulelor solide cu o dimensiune maximă de 20 de milimetri, această pompă poate fi restricționată în situațiile în care apa murdară conține particule mai mari sau materiale solide mai dure, care ar putea bloca sau deteriora pompa.

Putere motor400 W
Înălțime pompare7 m
Adâncime scufundare7 m
Debit11 000 l/h
Mărime maximă granule20 mm
Lungime cablu10 m
Utilizat pentruApă din bazine și iazuri

4. Pompă submersibilă Steinhaus PRO-SP900

Vezi Preț
Pompă submersibilă Steinhaus PRO-SP900

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Debit mare
 • Gestionează particule mari
 • Multiple racorduri
 • Eficient energetic
Dezavantaje
 • Carcasă din plastic

Pompa submersibilă pentru apă murdară Steinhaus PRO-SP900 este un aparat atrăgător prin capacitățile sale. Acest dispozitiv este extrem de versatil și util în numeroase situații. Este ideal pentru drenarea bălților din grădini, subsolurilor, beciurilor și rezervoarelor inundate, facilitând în mod eficient gestionarea apei stagnante.

Unul dintre punctele forte ale acestei pompe este flotorul electric de siguranță, care asigură funcționarea automată, pornind și oprind pompa în funcție de nivelul apei, fără a necesita supraveghere constantă. Cu racorduri pentru furtunuri de diferite dimensiuni, utilizarea acestei pompe devine convenabilă și flexibilă, adaptându-se la diferite nevoi.

Fiind folosită mai mult în situații de urgență, cu toate că are o putere mare, această pompă nu reprezintă un risc pentru o creștere semnificativă a consumului de energie electrică. De asemenea, acest dispozitiv poate fi un partener de încredere în situațiile de forță majoră datorită debitului impresionant de 14 000 litri pe oră, care vă asigură o viteză rapidă de drenare în cazul inundațiilor.

Putere motor900 W
Înălțime pompare8,5 m
Adâncime scufundare7 m
Debit14 000 l/h
Mărime maximă granule30 mm
Lungime cablu10 m
Utilizat pentru Golirea bălților din grădini, subsoluri

5. Pompă submersibilă Nowax TPN 500

Vezi Preț
Pompă submersibilă Nowax TPN 500

Vezi preț pe hornbach.ro

Avantaje
 • Debit mare
 • Durabilitatea materialelor
 • Întrerupător flotant pentru pornire și oprire automată
 • Etanșeitate maximă
Dezavantaje
 • Racord aspirație indisponibil

Pompa submersibilă pentru apă murdară Nowax TPN 500 are atât aspecte pozitive, cât și unele limitări de luat în considerare în funcție de nevoile specifice ale utilizatorului.

Una dintre principalele sale caracteristici pozitive este capacitatea sa de a gestiona o cantitate impresionantă de apă, cu o debit maxim de 9.000 de litri pe oră. Acest lucru o face potrivită pentru sarcini de drenare a apei în timpul inundațiilor sau pentru irigarea eficientă a grădinilor mari. În plus, materialul rotorului din plastic și carcasei din oțel inoxidabil îi conferă rezistență la coroziune și o clasează printre cele mai bune pompe submersibile pentru apă murdară.

Cu toate acestea, există și câteva aspecte care ar putea să fie percepute ca limitări. De exemplu, racordul de aspirație indisponibil poate limita flexibilitatea de plasare a pompei. De asemenea, această pompă submersibilă este concepută pentru a face față apei cu particule de maxim 10 mm, ceea ce înseamnă că poate întâmpina dificultăți în situații în care apa conține particule mai mari sau materiale solide mai consistente.

Nu trebuie să uităm, însă, că puterea de 430 de wați poate fi considerată redusă pentru utilizarea constantă în scopuri de irigare, ceea ce poate duce la costuri suplimentare mici de energie electrică. Totodată, clasa de protecție IP68 asigură că pompa poate funcționa în siguranță sub apă și este etanșă la praf, ceea ce este benefic în medii cu particule în suspensie.

Putere motor430 W
Înălțime pompare7,5 m
Adâncime scufundare5 m
Debit9000 l/h
Mărime maximă granule10 mm
Lungime cablu10 m
Utilizat pentruIrigare grădină

Cum să alegi o pompă submersibilă pentru apă murdară?

Dimensiunea impurităților: Un aspect crucial este mărimea impurităților din apa pe care doriți să o evacuați. Asigurați-vă că pompa poate gestiona dimensiunile acestora fără a se bloca sau a se deteriora. Cu cât știți că este mai murdară apa, cu atât trebuie să fie mai mare dimensiunea granulelor pe care le poate gestiona pompa. La acest capitol vă pot ajuta și pompele cu tocător.

Puterea pompei: Verificați puterea motorului pompei, măsurată în wați (W), pentru a vă asigura că este adecvată pentru volumul de apă pe care doriți să-l evacuați. Cu toate acestea, nu alegeți o pompă cu putere prea mare pentru aplicația dvs., deoarece acest lucru poate duce la un consum de energie excesiv.

Debitul și înălțimea de refulare: Aceste caracteristici determină cât de rapid și cât de sus poate pompa să ridice apa. Asigurați-vă că aceste specificații se potrivesc cu cerințele dvs. specifice.

Tipul de materiale: Verificați din ce materiale este construită pompa submersibilă. Materialele de înaltă calitate, cum ar fi plasticul rezistent, asigură durabilitatea și rezistența la coroziune.

Funcții suplimentare: Unele pompe sunt echipate cu caracteristici suplimentare, cum ar fi flotori cu intrerupător pentru pornire/oprire automată sau protecție împotriva supraîncălzirii. Aceste funcții pot face utilizarea pompei mai ușoară și mai eficientă.

Compatibilitatea cu furtunurile: Asigurați-vă că pompa are conexiuni adecvate pentru furtunurile pe care intenționați să le utilizați.

Cum se întreține o pompă submersibilă pentru apă murdară?

Deconectați pompa de la sursa de alimentare electrică: Înainte de a efectua orice lucrare de întreținere sau curățare, asigurați-vă că pompa este complet deconectată de la sursa de energie electrică pentru a evita accidentele.

Curățare regulată: Verificați și curățați pompa în mod regulat. Scoateți orice murdărie, nisip sau obiecte străine din jurul pompei submersibile și din compartimentul de aspirație pentru a preveni blocarea acesteia.

Curățați sau înlocuiți flotorul: Dacă pompa are un flotor cu întrerupător pentru pornire/oprire automată, asigurați-vă că acesta se mișcă liber și nu este blocat de niciun rest de murdărie sau alge. Înlocuiți flotorul dacă este deteriorat sau nu mai funcționează corect.

Verificați uleiul pompei (dacă este necesar): Unele pompe submersibile au un ulei special pentru lubrifiere. Verificați nivelul și starea uleiului conform instrucțiunilor producătorului și înlocuiți-l la intervalele recomandate.

Verificați și înlocuiți garniturile (dacă este necesar): Garniturile de etanșare pot fi supuse uzurii în timp. Verificați-le și înlocuiți-le dacă sunt deteriorate pentru a preveni scurgerile de apă.

Înghețul și iernarea: Dacă locuiți într-o zonă cu ierni reci, asigurați-vă că pompa este protejată împotriva înghețului și depozitați-o într-un loc uscat și ferit de îngheț pe durata sezonului rece.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo