Top 5 Cele mai Bune Imprimante Pentru Birou în 2024

Konica Minolta Bizhub 4020i Cea mai Bună imprimantă pentru birou
HP LaserJet Pro M282nw Cea mai Avantajoasă imprimantă pentru birou
Brother MFC-L5750DW Cea mai mare viteză de imprimare

În orice birou, este esențială optimizarea eficienței în mediul de lucru. Alegerea corectă a dispozitivelor electronice, poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește productivitatea și calitatea rezultatelor. În căutarea unor soluții cât mai performante, am creat lista cu cele mai bune imprimante pentru birou.

În acest articol, vom analiza imprimante care întrunesc toate condițiile și funcțiile necesare pentru a fi potrivite pentru oficii. Fie că ai decis să optezi pentru o imprimantă laser sau pentru una Inkjet, noi vom enumera avantajele și dezavantajele fiecărui produs în parte și te vom ajuta cu un mic ghid la finalul articolului, pentru a alege o imprimantă bună. Vezi și cele mai bune imprimante 3D.

Care sunt cele mai bune imprimante pentru birou?

1. Imprimantă Konica Minolta Bizhub 4020i

Vezi Preț
Konica Minolta Bizhub 4020i

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Imprimare cu viteză înaltă
 • Silențiozitate
 • Multiple opțiuni pentru fax
 • Ideală pentru un oficiu cu volum mare de documentație
Dezavantaje
 • Gabarit mare

Konica Minolta vine cu una dintre cele mai bune imprimante pentru birou, evidențiindu-se prin imprimarea rapidă de 40 de pagini pe minut, ceea ce o face ideală pentru oficii aglomerate. Acest model impresionează și prin capacitatea sa de alimentare automată a documentelor, acceptând până la 50 de pagini. Funcția de imprimare față-verso nu numai că economisește timp, dar contribuie și la o experiență de operare mai eficientă.

Utilizarea acestei imprimante este extrem de flexibilă, permițând conectarea la dispozitive mobile prin WiFi, aplicații dedicate pentru platformele Apple și Android, sau integrarea cu serviciile cloud. Personalizarea driver-ului imprimantei prin funcția My Tab oferă controlul necesar pentru a se potrivi cu cerințele specifice.

Sursa: inkhub.com.au

Cu un design gândit pentru a minimiza zgomotul, acest model aduce beneficiul unui mediu de lucru mai plăcut și mai calm. Pentru cei care utilizează frecvent rețeaua de fax, imprimanta oferă funcționalități extinse, inclusiv trimiterea directă de mesaje de pe calculatorul personal și redirecționarea mesajelor primite prin fax pe adresa de e-mail. Vezi și cea mai bună imprimantă foto.

TipLaser
CuloareAlb-negru
Viteză de imprimare40 ppm
FuncțiiADF, Duplex, Scanare, Scanare către e-mail, Copiere, WiFi, Ethernet, Cablu telefonic

2. Imprimantă HP LaserJet Pro M282nw

cele mai bune imprimante birou
Vezi Preț
HP LaserJet Pro M282nw

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Sistem de securitate
 • Conexiune de internet stabilă
 • Toner de înaltă calitate
 • Alimentator automat cu capacitate mare
Dezavantaje
 • Rezoluție mică

Ce are această imprimantă special este aplicația HP Smart. Cu ajutorul funcției Smart Tasks procesele repetitive pot fi introduse în streamline prin comenzi rapide personalizabile, iar procesul de scanare poate fi automatizat. Documentele scanate pot fi expediate spre destinații precum cloud sau e-mail cu o singură atingere.

Valoarea vizuală este asigurată de cartușele cu toner original HP cu JetIntelligence, oferind culori de înaltă calitate. Imprimarea automată față-verso și alimentatorul automat de documente de 50 de pagini economisește timpul utilizatorului, în timp ce gestionarea lor este simplificată prin intermediul ecranului touch-screen intuitiv.

În ceea ce privește eficiența energetică, tehnologia HP Auto-on/Auto-off și certificarea Energy Star confirmă angajamentul firmei pentru economie. Securitatea datelor este asigurată prin detecție în timp real a amenințărilor și validarea software-ului. Internetul rapid și fiabil este garantat prin conexiunea Wi-Fi cu două benzi. Conectarea directă a dispozitivului mobil la imprimantă permite imprimarea fără a accesa o rețea, oferind astfel o doză de flexibilitate.

TipLaser
CuloareColor
Viteză de imprimare 21 ppm (monocrom + color)
FuncțiiADF, Duplex, Scanare, Scanare către e-mail, Copiere, WiFi, Ethernet, Cablu telefonic

3. Imprimantă Brother MFC-L5750DW

cele mai bune imprimante birou
Vezi Preț
Brother MFC-L5750DW

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Conectabilă la internet
 • Imprimare față-verso
 • Imprimare rapidă
 • Sistem de securitate
Dezavantaje
 • Lipsa opțiunii de integrare cu alte imprimante

Această imprimantă laser de la Brother este o multifuncțională 3 în 1 de birou, având capacitatea de a imprima față-verso, scana și copia. Cu o viteză de imprimare impresionantă de 40 de pagini pe minut, acest dispozitiv promite o creștere semnificativă a productivității. Cu o capacitate generoasă de 300 de coli de hârtie și un cartuș de toner pentru 8000 de pagini, necesitatea de a înlocui consumabilele este redusă.

Design-ul robust și durabil asigură o viață lungă de funcționare și o rezistență crescută la uzură. Imprimanta integrează opțiuni de securitate atât pentru sistemul său de operare, cât și pentru comunicarea prin internet. Alte funcții bonus sunt precum Print Archive, Secure Reset și Certificate Management.

Această imprimantă respectă standardele de mediu și energetice, fiind certificată conform German Blue Angel, Nordic Swan și Energy Star. Cu posibilitatea de a transmite comenzile prin WiFi sau prin intermediul serviciilor cloud pentru Android sau Apple, acest dispozitiv aduce o versatilitate sporită în gestionarea imprimării la distanță.

TipLaser
CuloareAlb-negru
Viteză de imprimare40 ppm
FuncțiiADF, Duplex, Scanare, Copiere, WiFi, Ethernet, Cablu telefonic

4. Imprimantă Epson EcoTank L4266

Vezi Preț
Epson Ecotank L4266

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Eficientă economic
 • Conexiune cu dispozitive smart
 • Viteză mare de printare
 • Cerneală inclusă
Dezavantaje
 • Capacitate mai mică de intrare

Această imprimantă poate fi utilă pentru birou datorită multifuncționalității sale – oferă imprimare, copiere și scanare față-verso. Sistemul Heat-Free reprezintă o soluție tehnică avansată care asigură o funcționare mai fiabilă, minimizează întreruperile și contribuie la reducerea impactului asupra mediului.

Imprimanta permite și imprimarea direct de pe dispozitive mobile și tablete. Prin intermediul aplicației Epson Smart Panel, utilizatorii pot efectua imprimări de documente și fotografii, configura dispozitivul, monitoriza starea acestuia și remedia potențialele probleme, toate direct de pe orice dispozitiv inteligent.

De asemenea, se remarcă prin eficiență, deoarece rezervoarele pentru cerneală cu capacitate mare înlocuiesc 66 de cartușe, putând reduce costurile cu până la 90% pe pagină. Acestea pot fi utilizate până la 3 ani fără suplimentare, permițând imprimarea a 14 000 de pagini alb-negru și 5 200 de pagini color.

Împreună cu dispozitivul veți primi și un set de cerneluri (1 x 127 ml BK, 3 x 70 ml CMY) și negru suplimentar, drivere şi programe utile (CD).

TipInkjet
CuloareColor
Viteză de imprimare (monocrom / color)33 / 15 ppm
FuncțiiScanare, Copiere, Smart Panel, EcoTank, WiFi

5. Imprimantă Brother DCP-T520W

Vezi Preț
Brother DCP-T520W

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Rezoluție crescută
 • Umplere hands-free
 • Cerneală inclusă
 • WiFi
Dezavantaje
 • Unii utilizatori raportează viteză mică la imprimarea pozelor color

Această imprimantă multifuncțională de la Brother este o imprimantă cu cartușe reîncărcabile calitativă. Setul include 2 flacoane de cerneală neagră și câte unul magenta, galben și turcoaz cu care puteți printa 15 000 pagini alb-negru și 5 000 color. Este recomadată utilizarea cernelii originale pentru a menține funcțional dispozitivul și pentru a asigura un print de calitate.

Sursa: tekra.com

Prin conexiunea wireless puteți imprima documente de la distanță, chiar și de pe telefonul mobil, iar dacă nu este posibil, o puteți face prin conexiunea USB de mare viteză care permite transferul rapid de date. Rezoluția imprimării fiind mai mare decât media pe piață, textul și imaginile sunt mai clare și mai precise în detalii.

Modul de reîncărcare cu cerneală a fost conceput pentru a fi ușor și a scuti utilizatorii de stresul murdăririi. Astfel, sistemul hands-free vă permite să introduceți flaconul în rezervor, iar umplerea se realizează de la sine.

TipInkjet
CuloareColor
Viteză printare monocrom / color17 / 9,5 ipm
Funcții adiționaleScanare, Copiere, WiFi, Ethernet

De ce să ții cont când alegi o imprimantă pentru birou?

Există o mulțime de criterii care te pot ajuta să alegi o imprimantă potrivită pentru biroul tău. Analizând toate tipurile de funcții disponibile de mai jos, poți analiza care sunt cele necesare pentru tine și care sunt în plus. Acest lucru se poate reflecta și asupra prețului, dacă faci o sortare potrivită a funcționalităților. Iată criteriile esențiale:

 1. Tipul de imprimantă:
  • Imprimante cu jet de cerneală: Sunt potrivite pentru imprimarea color și sunt adesea compacte și mai accesibile.
  • Imprimante laser: Pot oferi o viteză de imprimare mai mare și costuri de imprimare pe pagină mai mici, ceea ce le face ideale pentru afacerile cu un volum mai mare de imprimare.
 2. Funcții suplimentare:
  • Imprimare duplex (pe ambele fețe ale hârtiei): Economisește hârtie și este utilă pentru documente lungi.
  • Alimentator automat de documente (ADF): Constă în capacitatea de a prelucra automat multe pagini sau documente simultan, fără intervenția manuală a utilizatorului. Această funcție optimizează procesul de scanare sau copiere, economisind timp.
 3. Viteza de imprimare: Viteza unei imprimante este importantă deoarece influențează eficiența procesului de imprimare, permițând utilizatorilor să obțină documentele într-un timp mai scurt. Imprimantele rapide sunt esențiale în medii de lucru cu volume mari de imprimare.
 4. Costuri de funcționare (cartușe de cerneală sau toner): Verifică costurile de înlocuire a consumabilelor pentru a evita surprizele neplăcute ulterior.
 5. Conectivitate: O imprimantă cu conectivitate la rețeaua de internet poate fi partajată între mai mulți utilizatori și poate fi controlată de la distanță, fără cabluri.
 6. Compatibilitate cu software-ul și dispozitivele:
  • Compatibilitate cu sistemul de operare: Verifică dacă imprimanta este compatibilă cu sistemul de operare utilizat în biroul tău.
  • Suport pentru dispozitive mobile: Dacă este important să poți imprima de pe dispozitive mobile, asigură-te că imprimanta oferă această opțiune.
 7. Suport tehnic și asistență: Asigură-te că producătorul oferă un suport tehnic bun în cazul în care apare o problemă.
 8. Reputația brandului: Optează pentru o imprimantă produsă de un brand cunoscut și de încredere pentru a minimiza riscul de probleme de calitate sau suport tehnic slab.

Care este viteza de imprimare potrivită în dependență de dimensiunea afacerii?

 • Pentru o afacere mică, veți avea nevoie de o imprimantă care poate genera până la 30 de pagini pe minut.
 • Pentru o afacere mare, veți avea nevoie de o imprimantă care poate genera de la 30 până la 50 de pagini pe minut.

Am nevoie la birou de o imprimantă color?

Dacă business-ul dumneavoastră este o agenție de marketing care are nevoie de caracteristici cromatice esențiale pentru a se asigura că culoarea fiecărui produs este perfect calibrată, atunci da. Același lucru este valabil pentru orice afacere care dorește să creeze printuri mai atractive din punct de vedere vizual și care necesită ca culoarea imprimată să fie de calitate înaltă.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo