Cea mai Bună Imprimantă cu Cartușe Reîncărcabile în 2024

Epson EcoTank L6276 Cea mai bună imprimantă cu cartușe reîncărcabile
HP Smart Tank 725 Cea mai economă imprimantă cu cerneala
Epson WF-100W Cea mai purtabilă imprimantă reîncărcabilă

Atunci când alegi o imprimantă, îți dorești ca aceasta să fie ușor de întreținut și să nu necesite costuri financiare exagerate, de aceea interesul pentru cea mai bună imprimantă cu cartușe reîncărcabile este din ce în ce mai mare. Acest imprimante sunt considerate cele mai bune imprimante pentru casă și sunt mai puțin recomandate ca imprimante pentru birouri, din cauza vitezei mai mici de tipărire.

În articolul de mai jos, am făcut o selecție cu imprimante care sunt potrivite pentru casa ta și care operează rezonabil cu consumabilele precum cerneala. Vom analiza caracteristicile tehnice, performanța și aspectele cheie ale unei imprimante cu cartușa reîncărcabilă. Vezi și cele mai bune imprimante 3D.

Care sunt cele mai bune imprimante cu cartușe reîncărcabile?

1. Imprimantă cu cartușe reîncărcabile Epson EcoTank L6276

Vezi Preț
Epson EcoTank L6276

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Recipient cu cerneală voluminos
 • Economă
 • Control de pe telefon
 • WiFi/Ethernet
 • Cerneală inclusă
Dezavantaje
 • Unii utilizatori raportează zgomot crescut

Epson vine cu una din cele mai bune imprimante pentru casă care se remarcă prin mai multe elemente impresionante. În primul rând este versatilă și necesită intervenție minimă datorită ADF (alimentare automată cu hârtie) pentru imprimare, copiere și scanare față-verso.

Apoi, este foarte economă: rezervele de cerneală sunt suficiente pentru maxim 3 ani, ceea ce înseamnă 14 100 pagini alb-negru și 5 200 pagini color. Un recipient de cerneală cu volum mare este echivalent cu 66 de cartușe și vă poate economisi până la 90% din costul per pagină.

De asemenea, puteți printa inclusiv de pe telefoane și tablete. Prin aplicația Epson Smart Panel aveți posibilitatea să efectuați imprimări de documente și fotografii, să configurați, să monitorizați și să depanați de pe orice dispozitiv smart. Vezi care sunt cele mai bune imprimante foto.

Rezoluție printare4800 x 1200 DPI
Capacitate intrare250 coli
Viteză printare monocrom / color15,5 / 8,5 ppm
Funcții adiționaleADF, Scanare, Copiere, Smart Panel, EcoTank, WiFi, Ethernet

2. Imprimantă cu cartușe reîncărcabile HP Smart Tank 725

Vezi Preț
Epson EcoTank L6276

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Ghid configurare și imprimare
 • Rezervă de cerneală pe 3 ani inclusă
 • Produsă din materiale reciclate
 • Imprimare automată
Dezavantaje
 • Viteză mai mică de printare

Cu acest dispozitiv beneficiați de imprimare automată față-verso, butoane ghidate inteligent și un proces mai fluid cu ajutorul comenzilor rapide din aplicația specială.

Eficiența crescută se datorează cernelei – până la trei ani de utilizare cu cerneală HP originală inclusă în pachet. Acest volum vă permite printarea 18 000 de pagini alb-negru sau 8 000 de pagini color. Alimentarea cu cerneală devine un proces simplu și curat datorită sistemului de reumplere HP, fără riscul de scurgeri. 

Sursa: inkjetinc.com

Instrucțiunile video detaliate vă vin în ajutor pentru a configura rapid imprimanta. Conexiunile Wi-Fi sunt mai rapide și mai stabile prin utilizarea unei rețele duale cu auto-vindecare.

Această imprimantă este asamblată utilizând imprimante reciclate și are certificare EPEAT Silver, reprezentând o opțiune responsabilă din punct de vedere ecologic. Reciclarea cartușelor este ușoară, fără taxe suplimentare, prin intermediul programului HP Planet Partners. Vezi și cele mai bune imprimante laser.

Rezoluție printare4800 x 1200 DPI
Capacitate intrare250 coli
Viteză printare monocrom / color15 / 9 ppm
Funcții adiționaleScanare, Copiere, Bluetooth, HP Smart App, WiFi

3. Imprimantă cu cartușe reîncărcabile Epson WF-100W

Vezi Preț
Epson WF-100W

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Compactă
 • Portabilă
 • Conectivitate dispozitive smart
 • Cerneală inclusă
Dezavantaje
 • Lipsă scanare, copiere

Epson a lansat prima imprimantă portabilă A4, cu o greutate de 1,6 kg, și care este destinată profesioniștilor pentru imprimarea documentelor importante de la distanță. Este și unica imprimantă portabilă cu cerneală tip pigment pentru toate culorile, pentru produce printuri rezistente, fără pete.

Acumulatorul permite printarea a 100 pagini alb-negru și 50 pagini color și poate fi încărcat complet în doar 3 ore printr-un cablu USB. Prin intermediul ecranului LCD de 3,7 cmp, puteți monitoriza nivelul cernelii și configura ușor conexiunea Wi-Fi fără a utiliza un PC.

Imprimanta este potrivită pentru printarea wireless cu ajutorul funcțiilor Apple AirPrint și Google Cloud Print. În plus față de aplicația Epson iPrint, care permite imprimarea wireless de pe majoritatea tabletelor și smartphone-urilor, Epson Connect include și funcția Email Print, permițându-vă să imprimați documente de oriunde în lume.

Rezoluție printare5760 x 1440 DPI
Capacitate intrare20 coli
Viteză printare monocrom / color14 / 11 ppm
Funcții adiționaleWiFi, Cloud, Epson Connect

4. Imprimantă cu cartușe reîncărcabile Canon PIXMA TS5351a

Vezi Preț
Canon PIXMA TS5351a

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Multifuncțională
 • Adaptată pentru folosire prin smartphone
 • Compatibilă cu mai multe aplicații
 • Imprimă pe diverse medii
Dezavantaje
 • Utilizatorii raportează viteză mai mică la imprimarea pozelor

Acest dispozitiv Canon multifuncțional 3 în 1 (imprimare, scanare, copiere), cu un design contemporan și elegant, este potrivit să vă satisfacă nevoile creative – devenind în același timp alegerea ideală pentru imprimarea directă de pe smartphone.

Puteți da comenzi pentru printare din aplicațiile de cloud, din aplicația Canon, Apple AirPrint sau Mopria (Android). Proiectele dvs. le puteți edita, înainte de a le imprima, cu aplicațiile dedicate: Easy-PhotoPrint Editor, Creative Park si Message In Print. Cu imprimanta puteți printa direct pe suporturi autocolante refolosibile, mate, cu două fețe, și pe coli de transfer termic.

La pachet sunt incluse și două cartușe de cerneală, negru și color, fiind o imprimantă în două tonuri. Cartușele FINE asigură printarea pozelor cu durată lungă de viață.

Rezoluție printare4800 x 1200 DPI
Capacitate intrare100 coli
Viteză printare monocrom / color13 / 6,8 ipm
Funcții adiționaleScanare, Copiere, WiFi

5. Imprimantă cu cartușe reîncărcabile Canon TR4650

Vezi Preț

Canon TR4650

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Software editare inclus
 • Configurare simplă
 • Cerneală inclusă
 • Potrivită pentru imprimarea pozelor
Dezavantaje
 • Mai puțin economă cu cerneala

Acest model reprezintă o altă imprimantă multifuncțională Canon care vine cu caracteristici utile și care vă fac munca de birou mai ușoară. Pe lângă faptul că printează, copiază și scanează, o poate face și automat datorită funcției ADF (alimentare automată).

Nu este nevoie de multe fire cu acest dispozitiv. Aveți la dispoziție aplicația Canon Print sau site-ul web dedicat prin care configurați imprimanta și o conectați la WiFi pentru comenzi de la distanță. De asemenea, odată cu achiziționarea ei, aveți acces la programul de editare a pozelor Easy PhotoPrint Editor.

Sursa: refreshcartridges.co.uk

Împreună cu imprimanta veți primi și două cartușe de cerneluri, unul negru și unul color. Cu toate că cerneala FINE de la Canon este calitate înaltă, aceasta este mai scumpă, iar la dispozitivele date se consumă mai rapid în comparație cu modelele ”Tank”.

Rezoluție printare4800 x 1200 DPI
Capacitate intrare100 coli
Viteză printare monocrom / color8,8 / 4,4 ipm
Funcții adiționaleADF, WiFi, Borderless Photo

De ce să ții cont la alegerea unei imprimante cu cartușe reîncărcabile?

În primul rând, trebuie să decideți dacă aveți nevoie de o imprimantă monocromă sau coloră, în funcție de tipul de documente sau imagini pe care intenționează să le imprime frecvent.

Conectivitatea reprezintă un factor crucial în era digitală. Multe imprimante moderne oferă opțiuni de conectare wireless, precum Wi-Fi și Bluetooth, facilitând imprimarea directă de pe dispozitive mobile sau laptopuri.

Costul consumabilelor, cum ar fi cartușele de cerneală sau tonerul, trebuie luat în considerare. Unele imprimante pot avea costuri de operare mai mari pe pagină decât altele, ceea ce poate afecta bugetul pe termen lung.

În plus, funcționalitățile suplimentare, cum ar fi scanarea și copierea, sunt importante pentru a adăuga versatilitate dispozitivului. Nu în ultimul rând, brandul și recenziile utilizatorilor pot oferi o perspectivă asupra calității și durabilității imprimantei.

Cum să prelungești durata de viață a imprimantei?

Un aspect important este utilizarea cartușelor de cerneală sau tonerului originale ale producătorului, deoarece acestea sunt concepute special pentru imprimanta respectivă, minimizând riscul de defectare a echipamentului. Curățarea regulată a capului de imprimare și a rolelor interioare contribuie, de asemenea, la prevenirea blocării hârtiei și menținerea calității imprimării.

Evitarea supraîncălzirii și asigurarea unui spațiu bine ventilat pentru imprimantă sunt factori critici. Supraîncălzirea poate duce la deteriorarea componentelor interne și la o uzură prematură. Este recomandat să așezați imprimanta într-un loc răcoros și să nu blocați orificiile de ventilație.

Actualizările de firmware oferite de producător sunt importante pentru îmbunătățiri de securitate și funcționalitate. Asigurați-vă că instalați aceste actualizări conform recomandărilor producătorului pentru a menține imprimanta la performanța optimă.

Gestionarea corespunzătoare a hârtiei și a altor materiale de imprimare este crucială. Folosiți hârtie de calitate potrivită și asigurați-vă că hârtia este stocată într-un loc uscat pentru a evita absorția de umiditate care poate afecta calitatea imprimării și poate deteriora echipamentul.

Sursa: sotsu.co.jp

Întreruperile de curent și fluctuațiile de tensiune pot afecta negativ imprimanta. Utilizarea unui dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor poate preveni deteriorările cauzate de astfel de evenimente.

Ce înseamnă ppm și ipm în contextul vitezei de imprimare?

Ppm înseamnă „pagini pe minut”, iar ipm înseamnă „imagini pe minut”. Deși sună similar, calcularea lor este ușor diferită. Ppm măsoară viteza de imprimare a unei pagini normale de text, însă grafica și imaginile complexe nu sunt incluse în calcul. Ipm sunt considerate a fi o modalitate mai precisă de a evalua viteza de imprimare.

Ce este un printer duplex?

Imprimarea duplex înseamnă că imprimanta dvs. suportă imprimarea automată pe ambele fețe ale hârtiei. Imprimantele simplex sunt capabile să imprime documente doar pe o singură față, după care trebuie să interveniți pentru inversa colile.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo