Cea mai Bună Imprimantă Foto – Top 5 în 2024

Canon TR150W Cea mai bună imprimantă foto pentru o afacere
Canon PIXMA G2411 Cea mai bună imprimantă foto pentru casă
Canon ImagePROGRAF PRO-1000 Cel mai performantă imprimantă foto

Pentru cei pasionați de fotografie, colaje, panouri creative, sau pentru o afacere creativă precum un studio de fotografie sau o agenție de marketing, o imprimantă foto este un prieten de încredere în susținerea hobby-ului sau afacerii lor. Ne-am propus să găsim cea mai bună imprimantă foto care să fie sustenabilă și performantă.

În următorul articol vă vom prezenta principalele caracteristici ale acestui tip de imprimante, selectând un top al produselor de pe piață și vom analiza care sunt elementele care contribuie la o calitate superioară a fotografiilor. Fie că e vorba de afacerea ta sau de simplul interes de a aduna cât mai multe fotografii în albumele foto, este important să alegi un produs care să îți ofere imagini printate de calitate și pentru întreținerea căruia să nu risipești o avere. Vezi și cele mai bune imprimante cu laser.

Care sunt cele mai bune imprimante foto?

1. Imprimantă foto Canon TR150W

Vezi Preț
Canon TR150W

Vezi preț Canon TR150W

Avantaje
 • Portabilitate
 • Rezoluție înaltă
 • Potrivită pentru evenimente
 • Cerneluri hibride
Dezavantaje
 • Format maxim A4

Modelul se remarcă prin portabilitatea sa și capacitatea de a vă oferi o imprimare de calitate superioară oriunde v-ați afla. Cu o greutate de 2 kg, imprimanta poate fi luată în deplasări sau la alte evenimente. Cu o rezoluție superioară de 4800 x 1200, acest dispozitiv poate fi un partener de încredere în situațiile în care este nevoie să oferiți poze pe loc la o zi de naștere sau la o petrece.

De asemenea, imprimanta are cinci poziții pentru a salva un fișier și a-l imprima rapid, atunci când este cazul. Totodată, puteți da comenzi de pe orice dispozitiv (PC, laptop sau smartphone) prin cablu sau wireless (prin internet sau prin aplicație).

Imprimanta funcționează cu cerneală hibridă, care include un mod de fabricare pe bază de colorant. Datorită acestui fapt, imaginile au culori mai vii și un termen de păstrare de până la 100 de ani. Ecranul de control OLED adaugă o doză de high-tech aspectului exterior.

TehnologieInkjet
FormatMaxim A4
ConectivitateUSB, WiFi, Cloud, Aplicație
Viteză9 ipm (mono), 5 ipm (color)
Rezoluție4800 x 1200 DPI

2. Imprimantă foto Canon PIXMA G2411

Vezi Preț
Canon PIXMA G2411

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Cerneală economă
 • Soft pentru fotografii inclus
 • Culori mai vii cu cerneala hibridă
 • Rezoluție mare
Dezavantaje
 • Lipsă conexiune wireless
 • Semi-dedicată pentru fotografii

Această imprimantă va reduce costurile de producție, datorită cernelurilor cu randament înalt. Un singur set de cartușe color permite imprimarea de până la 2000 de fotografii 10 x 15 cm. De asemenea, un alt avantaj al acestui dispozitiv este calitatea crescută a fotografiilor, grație tehnologiei FINE specifice Canon, care lucrează cu cerneală hibridă. Acest tip de cerneală bazată pe coloranți contribuie la creșterea intensității nuanțelor din poze.

Cu acest model, vă puteți descurca de minune acasă și în afaceri mai mici. Pentru a vă ajuta, imprimanta vine la pachet cu accesul la soft-ul My Image Garden. Unul din beneficiile acestui program este recunoașterea facială din fotografii, ceea ce vă poate economisi mult timp pe parcursul selecției pozelor.

Imprimanta vă oferă posibilitatea să imprimați poze fără margini (borderless). O poză în formatul 10 x 15 cm fără margini se imprimă în aproximativ 60 de secunde. Din păcate, modelul dat nu permite conexiunea la calculator prin wifi sau aplicație, ci doar prin cablu USB.

TehnologieInkjet
FormatMaxim A4
ConectivitateUSB
Viteză8,8 ipm (mono), 5 ipm (color)
Rezoluție4800 x 1200 DPI

3. Imprimantă foto Canon ImagePROGRAF PRO-1000

Vezi Preț
Canon ImagePROGRAF PRO-1000

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Silențioasă
 • Rezoluție mare
 • Număr mare de cerneluri
 • Rezervoare mari de cerneală
 • Suportă și formatul A2
Dezavantaje
 • Greutate mare
 • Preț ridicat

Datorită sistemului complex cu 12 cerneluri, considerăm că această imprimantă de la Canon este una din cele mai bune imprimante pe piață la ora actuală. Acesta contribuie la un nivel mai înalt de colorare și detaliu a print-urilor dvs, ceea ce poate fi un avantaj major pentru o afacere care vinde produse vizuale de calitate.

La formatul maxim, A2, imprimanta poate realiza print-ul de la 3 la 6 minute în dependență de numărul de culori, suprafața de hârtie acoperită și tipul de hârtie. Acesta este un timp decent, asemănător majorității imprimantelor din această categorie. Modelul dat permite crearea fotografiilor borderless (fără margini albe) și imprimarea pe diverse tipuri de suporturi: hârtie lucioasă, mată, de artă și pânză.

Pentru hârtia lucioasă, aveți la dispoziție tehnologia Chroma Optimizer. Aceasta ajută la optimizare reflecției care distorsionează percepția culorilor și la prevenirea efectului metalizat. Cu tehnologia dată obțineți o strălucire omogenă a print-ului, și de asemenea o profunzime mai mare de negru.

Nu sunteți limitați nici în ceea ce privește fotografiile alb-negru, datorită sistemului de cerneluri Lucia Pro. Cele patru tonuri neutre (negru fotografic, negru mat, gri si gri fotografic) oferă o estetică înaltă a print-urilor monocrome.

TehnologieInkjet
FormatMaxim A2
ConectivitateUSB, WiFi, Cloud
VitezăA2: 3 – 6 min
Rezoluție2400 x 1200 DPI

4. Imprimantă foto Canon iX6850

Vezi Preț
Canon iX6850

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Viteză mare
 • Compatibilă cu cartușe XL
 • Soft creativ inclus
 • Potrivită pentru business-uri
 • Rezoluție mare
Dezavantaje
 • Câțiva utilizatori raportează probleme de conexiune cu telefonul
Sursa: firstforpaper.co.uk

Această imprimantă se impune cu o calitate înaltă a imaginilor și fotografiilor, datorită celor 5 tipuri de cerneluri separate care, împreună, oferă o complexitate coloristică mai mare. Formatul maxim fiind A3, puteți imprima de la poze mici de album până la afișe comerciale.

Comunicare dintre dispozitive și imprimantă se poate realiza și wireless, prin WiFi, aplicația Canon Print sau prin serviciile de cloud Apple sau Google. Viteza este avantajul principal al acestei imprimante. Cu o viteză de 10 ipm pentru varianta color, aceasta produce o poza borderless 10 x 15 cm în circa 36 de secunde.

Cu acest dispozitiv puteți folosi opțional și cartușe XL care vă pot economisi până la 30% din cantitatea de cerneală față de cartușele standard. Pentru o afacere, acest factor poate fi important, scăzând din costurile de producție. De asemenea, după achiziționarea imprimantei, veți avea acces la un soft profesionist pentru munca creativă. Cu ajutorul acestor instrumente digitale, puteți crește calitatea printr-urilor dvs.

TehnologieInkjet
FormatMaxim A3
ConectivitateUSB, WiFi, Ethernet, Cloud, Aplicație
Viteză14,5 ipm (mono), 10,4 ipm (color)
Rezoluție9600 x 2400 DPI

5. Imprimantă foto Canon Pixma G2420

Vezi Preț
Canon Pixma G2420

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Randament mare
 • Rezoluție mare
 • Cerneală hibridă
 • Acceptă diverse suporturi
Dezavantaje
 • Lipsă conexiune wireless
 • Semi-dedicată pentru fotografii
Sursa: stuprint.com

Modelul respectiv se remarcă și el prin randament crescut, datorită rezervorului MegaTank. Grație rezervoarelor cu capacitate mare, imprimanta poate oferi un număr mai mare de imprimări la un cost mai mic față de cartușele standard.

Cu ajutorul tehnologiei FINE de la Canon și cernelurilor hibride, puteți obține o culoare mai vie și mai intensă în fotografiile dvs. Rezoluția de 4800 x 1200 DPI asigură o calitate înaltă a fotografiilor cu detalii clare și precise.

Imprimanta se remarcă și prin versatilitate, acceptând mai multe tipuri de suporturi, printre care hârtia fotografică magnetică şi autocolantă (refolosibilă). De fapt, acest dispozitiv vă permite chiar să vă imprimați propriile afișe de până la 1,2 metri lungime. Vezi și cele mai bune imprimante 3D.

TehnologieInkjet
FormatMaxim A4
ConectivitateUSB
Viteză9,1 ipm (mono), 6 ipm (color)
Rezoluție4800 x 1200 DPI

De ce să ții cont atunci când alegi o imprimantă foto?

Sursa: inkjetgakusatsu.blogspot.com
 1. Tehnologia de imprimare: Orice imprimantă foto dedicată ar trebui să ofere o calitate potrivită pentru printurile de expoziție ale unui fotograf profesionist.
  • Dacă scopul dvs. este să imprimați fotografii pentru acasă și într-o varietate de dimensiuni, optați pentru o imprimantă cu jet de cerneală (inkjet). Capacitatea acestei tehnologii de a lucra cu numeroase tipuri de hârtie va fi foarte utilă. Dezavantajele sunt că sistemele cu jet de cerneală pot fi predispuse la înfundare, cerneala este scumpă și, în funcție de model, pot exista o mare diversitate de cartușe de cerneală diferite de înlocuit.
  • Sublimarea: Una din utilizările sale este imprimarea la fața locului, să spunem, la o nuntă sau o petrecere. Calitatea imaginii este decentă, iar vitezele sunt în general foarte bune, dar dacă vă interesează strict calitatea imaginii, jetul de cerneală este o tehnologie mai fiabilă.
 2. Formatul pozelor: Aceasta este, fără îndoială, cea mai mare limitare a oricărei imprimante și una care nu se va schimba pe durata de viață a produsului. Gândiți-vă la dimensiunile pe care le veți imprima cel mai des. Apoi, gândiți-vă la dimensiunile pe care ați putea dori să le imprimați.
 3. Tipul de conexiune: Cele mai multe imprimante foto dedicate pot imprima de pe un computer prin intermediul unei conexiuni USB. Majoritatea modelelor mai noi sunt dotate cu conectivitate Wi-Fi, Bluetooth sau imprimă direct de la aparate foto și carduri de memorie. Unele imprimă din memoria internă, dar mai întâi trebuie să transferați fișierele în memorie, așa că aflați ce conexiune trebuie să folosiți pentru a transfera fotografiile.
 4. Viteză de imprimare – Acesta este un aspect important, doar dacă folosiți imprimanta pentru o afacere, unde volumul de muncă poate fi mare și timpul limitat. În utilizarea aparatului acasă, acest aspect nu este decisiv. Pentru fotografii, calitatea contează mai mult și chiar și cele mai lente imprimante din ziua de azi oferă viteze de imprimare tolerabile.
 5. Volumul de lucru: Trebuie să aflați ciclul de funcționare lunar al imprimantei (maximul pe care îl puteți imprima pe lună) și să vă asigurați că ciclul de funcționare recomandat este mai mare decât intenționați să imprimați.
 6. Rezoluția print-ului influențează claritatea și calitatea imaginii. Cu cât este mai crescută rezoluția, cu atât va fi mai calitativă fotografia.

Ce este imprimarea borderless?

Opțiunea borderless permite imprimare până la marginea hârtiei, fără chenar alb. Multe din imprimantele foto pentru casă au această opțiune inclusă. S-ar putea ca atunci când se imprima pe toată suprafața hârtiei, poză să fie mărită un pic, sau să fie tăiată, pentru a acoperi toate marginile.

Ce înseamnă PPM și IPM?

Viteza de imprimare este adesea exprimată în PPM (pagini pe minut), dar acest lucru nu este mereu exact, deoarece valoarea variază în funcție de conținutul paginii și de rezoluția setată. Unele imprimante utilizează, însă, IPM (imagini pe minut). Vezi și cele mai bune imprimante pentru birou. Această măsură este mai precisă, deoarece include în calcul grafice și imagini, tipărite la o rezoluție fixă. IPM oferă o indicație mult mai clară a vitezei reale a unei imprimante.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo