Cea mai bună imprimantă laser – Top 7 în 2024

Brother MFC-L5750DW Cea mai mare viteză de printare
HP 135W Raport preț calitate excelent

Cea mai bună imprimantă laser reprezintă o alegere în favoarea eficienței și calității în mediul de afaceri sau în cel academic. Avantajul acestora este volumul mare de hârtie pe care îl pot procesa și rapiditatea cu care tipăresc foile. Acest tip de imprimantă îmbină cele mai noi tehnologii, folosind un laser care să proiecteze imaginea pe un panou fotosensibil, ca mai apoi cerneala să fie aplicată pe pagină. Imprimantele laser sunt considerate cele mai bune imprimante pentru birou.

O imprimantă laser bună se va descurca excelent cu volumul mare de printare, însă în anumite aspecte ar putea să fie mai puțin performantă decât o imprimantă cu jet. În articolul ce urmează vei găsi informații relevante pentru alegerea unei imprimante cu laser performante, avantajele și dezavantajele produselor alese și câteva caracteristici cheie explicate. Vezi și cele mai bune imprimante 3D.

Care sunt cele mai bune imprimante laser?

1. Imprimantă laser Konica Minolta Bizhub 4020i

Vezi Preț
Konica Minolta Bizhub 4020i

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Funcții diversificate pentru fax
 • Viteză mare de imprimare
 • Potrivită pentru birouri
 • Silențioasă
Dezavantaje
 • Dimensiuni mai mari

Konica Minolta ne prezintă una din cele mai bune imprimante laser care se caracterizează printr-o viteză mare de printare de 40 pagini pe minut. O astfel de imprimanta cu eficiență mare este potrivită mai mult pentru birouri. Acest model are una dintre cele mai mari capacități pentru alimentarea automată de documente de până la 50 de pagini. De asemenea, imprimare față-verso contribuie la economisirea timpului, prin implicarea mai redusă a operatorului.

Sursa: tonergiant.co.uk

Puteți folosi orice tip de dispozitiv mobil pentru a pune în funcțiune imprimanta, fie prin WiFi, aplicația dedicată (disponibilă pentru Apple și Android) sau prin intemediul serviciilor cloud. Driver-ul imprimantei poate fi personalizat prin funcția My Tab.

Conceput pentru a fi silențios, acest model aduce avantajul unui mediu de lucru mai plăcut și mai liniștit. Dacă folosiți frecvent rețeaua fax, această imprimantă vă pune la dispoziție mai multe funcționalități, cum ar fi trimiterea de mesaje direct de pe calculatorul personal sau de trimitere a mesajelor primite prin fax pe e-mail.

CuloareMonocrom
Viteză de printare40 ppm
Rezoluție1200 x 1200 DPI
Capacitate hârtie intrare300 coli
Caracteristici adiționaleADF, Duplex, Scanare, Scanare către e-mail, Copiere, WiFi, Ethernet, Cablu telefonic

2. Imprimantă laser Brother MFC-L5750DW

Vezi Preț
Brother MFC-L5750DW

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Viteză de printare mare
 • Mecanisme de securitate
 • Acces internet
 • Duplex
Dezavantaje
 • Lipsă opțiune de management a flotei

Imprimanta laser Brother include funcționalitățile 3 în 1 prin care puteți printa față-verso, scana și copia. De la acest dispozitiv vă puteți aștepta la o productivitate crescută datorită vitezei mari de printare de 40 pagini pe minut. De asemenea, cu o capacitate de 300 de coli de hârtie și un cartuș de toner pentru 8000 de pagini, nu va fi nevoie să o alimentați cu consumabile prea des.

Sursa: businesstechweekly.com

Design-ul este conceput pentru rezistență având o construcție robustă cu durată mare de viață și puțin vulnerabilă la uzură. Imprimanta are și câteva opțiuni de securitate, atât pentru sistemul propriu de operare, cât și pentru căile de comunicare prin internet. Alte caracteristici specifice acestui model sunt Print Archive, Secure Reset si Certificate Management.

Imprimanta este, de asemenea, realizată conform standardelor de mediu și energetice German Blue Angel, Nordic Swan si Energy Star. Comenzile către dispozitiv pot fi trimise prin WiFi de la distanță sau prin intermediul serviciilor de cloud Android sau Apple.

CuloareMonocrom
Viteză de printare40 ppm
Rezoluție1200 x 1200 DPI
Capacitate hârtie intrare300
Caracteristici adiționaleADF, Duplex, Scanare, Copiere, WiFi, Ethernet, Cablu telefonic

3. Imprimantă laser HP 135W

Vezi Preț
HP 135W

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Potrivită pentru lucrul cu cărțile
 • Calitate ridicată a print-ului
 • Compactă
 • WiFi
Dezavantaje
 • Lucrează doar cu cartușe originale

Imprimanta multifuncțională HP 135W reprezintă o soluție potrivită pentru cei care caută performanță la un preț accesibil. Cu capacități de imprimare, scanare și copiere, aceasta satisface toate nevoile de birou într-un dispozitiv compact.

Dotată cu capabilități de securitate dinamice, această imprimantă funcționează exclusiv cu cartușe originale HP echipate cu cip. Cartușele care nu provin de la HP pot întâmpina probleme de funcționare, iar cele care sunt funcționale în prezent nu sunt garantate să funcționeze și în viitor.

Textele imprimate cu acest model sunt clare și bine definite, iar nuanțele de negru sunt suficient de intense. De asemenea, prin rețeaua WiFi puteți lucra cu documentele de la distanță. Datorită dimensiunilor reduse, vă poate avantaja în lipsa unui spațiu foarte mare de lucru.

CuloareMonocrom
Viteză de printare20 ppm
Rezoluție1200 x 1200 DPI
Capacitate hârtie intrare150 coli
Caracteristici adiționaleScanare, Copiere, WiFi, Book scanning

4. Imprimantă laser Brother MFC-L8690CDW

Vezi Preț
Brother MFC-L8690CDW

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Viteză mare de imprimare
 • Color
 • Eficientă energetic
 • Compatibilă cu multe aplicații utile
Dezavantaje
 • Lipsă conectivitate Ethernet (rețea)

Această imprimantă laser permite imprimarea față-verso, scanarea și copierea, oferind o rezoluție înaltă și o viteză de imprimare de 31 de pagini pe minut. Designul robust și durabil al acestor imprimante contribuie la rezistență în timp, iar funcțiile de securitate, precum Secure Print și blocarea setărilor, asigură protecția datelor.

Imprimanta este compatibilă cu câteva aplicații utile care îi adaugă versatilitate. Cu programul Fax forward to Cloud nu trebuie să scanați documentele primite prin fax. Acesta fiind conectat la imprimanta, toate datele pot fi redirecționate printr-un click direct pe cloud. Prin aplicațiile Office Doc Creator și Scan to Searchable PDF, puteți transforma documentele scanate în fișiere .doc, care pot fi editate, sau .pdf în care puteți căuta fragmentele sau cuvintele dorite.

În ceea ce privește conectivitatea, imprimanta se poate conecta la Wi-Fi și, prin acesta, la diverse aplicații mobile, ceea ce oferă flexibilitate în utilizarea dispozitivului. Imprimanta respectă standardele de mediu, cum ar fi German Blue Angel, Nordic Swan și Energy Star, aceasta fiind proiectată pentru sustenabilitate. Acest lucru presupune și economisirea energiei, ceea ce poate reduce din costurile de utilizare.

CuloareColor
Viteză de printare31 ppm
Rezoluție1200 x 600 DPI (monocrom), 600 x 600 (color)
Capacitate hârtie intrare250 coli
Caracteristici adiționaleADF, Duplex, Auto-Off, Scanare, Scanare către e-mail, Copiere, WiFi, Cablu telefonic

5. Imprimantă laser Pantum M7105DW

Vezi Preț
Pantum M7105DW

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Procesor puternic
 • Corp rezistent
 • Efect nociv redus
 • Consumabile mai ieftine
Dezavantaje
 • Lipsă conexiune fax

Pantum M7105DW reprezintă o imprimantă laser potrivită pentru birouri mici, medii și companii cu volume ridicate de imprimare. Este dotată cu opțiuni de conectivitate extinse, cum ar fi Ethernet, WiFi și NFC. Cu un procesor de 525 MHz și o memorie de 256 MB, prima pagină este imprimată în mai puțin de 8,2 secunde de la pornire.

Fiabilă și eficientă, multifuncționala atinge o viteză de imprimare de până la 35 ppm și un volum maxim lunar de 60.000 de pagini, inclusiv funcționalitatea de scanare ADF ceea vă permite operarea hands-free. Design-ul său este conceput pentru a preveni acumularea de praf în interior.

Eficiența energetică este asigurată de modul automat „Sleep”, care economisește energie în perioadele de așteptare. Consumabilele originale au prețuri mai reduse față de alternativele de pe piață, permițând mai multe economii. Construită cu o ramă de metal durabilă, imprimanta oferă durabilitate și calitate pe termen lung. În ceea ce privește protejarea sănătății de substanțele nocive, modelul îndeplinește standardele RoHS cu privire la siguranța aparatelor electronice.

CuloareMonocrom
Viteză de printare35 ppm
Rezoluție1200 x 1200 DPI
Capacitate hârtie intrare250 coli
Caracteristici adiționaleADF, Duplex, Scanare, Copiere, WiFi, Ethernet

6. Imprimantă laser Brother DCP-L2512D

Vezi Preț
Brother DCP-L2512D

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Eficientă energetic
 • Cartușe cu capacitate mare
 • Silențioasă
 • Corp rezistent
Dezavantaje
 • Lipsă conexiune internet

Cu imprimanta laser DCP-L2512D vă veți putea bucura de o configurație rapidă și utilizare imediată. Cu viteze de imprimare de până la 30 de pagini pe minut și o tava de alimentare de 250 de coli, această imprimantă oferă rezultate rapide cu o implicare mică. Fiind mai compactă decât modele precedente, este optimă pentru birouri mai mici.

Cu cartușele de capacitate mare, costurile de imprimare sunt reduse la fiecare pagină, imprimanta fiind o alegere rentabilă. Pe lângă economia de consumabile, cu acest dispozitiv puteți economisi și energie fiindcă respectă standardele de eficiență energetică și deține certificarea Energy Star.

Imprimarea duplex automată reduce din implicarea lucrătorilor și oferă mai mult timp pentru alte sarcini. Această gamă de imprimante oferă o printare silențioasă la mai puțin de 50dB, fără a compromite viteza, astfel că puteți imprima la capacitate maximă fără a fi deranjați. Construcția sa compactă contribuie la o utilizare îndelungată.

CuloareMonocrom
Viteză de printare30 ppm
Rezoluție600 x 600 DPI
Capacitate hârtie intrare250 coli
Caracteristici adiționaleDuplex, Scanare, Copiere

7. Imprimantă laser Pantum M6700DW

Vezi Preț
Pantum M6700DW

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Viteză potrivită pentru birouri
 • Silențioasă
 • Mai multe formaturi de hârtie
 • Consum redus de energie
Dezavantaje
 • Lipsă alimentator automat

Cu un panou de control LCD accesibil, această imprimantă Pantum permite o operare și configurare ușoară. Capacitatea sa de imprimare duplex îmbunătățește eficiența lucrătorilor, reducând timpul necesar de a se afla în proximitatea imprimantei. Viteza de imprimare de 30 de pagini pe minut depășește media de pe piață și face dispozitivul potrivit pentru birouri mici și medii.

Un alt avantaj al acestei imprimante laser este versatilitatea sa, suportând o varietate de dimensiuni de hârtie. Pentru o operare eficientă, imprimanta suportă dispozitive mobile și comenzi prin internet, inclusiv scanarea poate fi făcută către PC, e-mail, FTP, iOS și Android.

Pentru a asigura un mediu de birou confortabil, imprimanta funcționează silențios, producând mai puțin de 50dB de zgomot. Cartușețe sunt de înaltă capacitate pentru un consum de cerneală mai redus. Modul de așteptare vă poate economisi aproape 50% din consumul de energie.

CuloareMonocrom
Viteză de printare30 ppm
Rezoluție1200 x 1200 DPI
Capacitate hârtie intrare250 coli
Caracteristici adiționaleDuplex, Scanare, Copiere, WiFi, Ethernet

Pentru cine este potrivită o imprimantă laser?

În primul rând, ar trebui să aflați, dacă aveți nevoie de o imprimantă laser, ci nu de una cu Inkjet (acestea sunt de obicei, imprimantele foto). Mai jos este tabelul cu diferențierile între cele două tipuri de imprimante. În principiu, o imprimantă laser este recomandată pentru un volum de lucru mai mare, specific birourilor. Majoritatea produselor de acest tip sunt voluminoase, asta înseamnă că trebuie să pregătiți pentru imprimantă și suficient spațiu.

Care este diferența între imprimantee laser și inkjet?

Imprimante laserImprimante InkJet
Proiectează imaginea pe un cilindru fotosensibil, iar ulterior aplică cerneala pe hârtie. Astfel, acestea utilizează laserul și tonerul.

Au capacitatea să imprime un volum mare de pagini cu text, având un cost scăzut per pagină.

Nu se descurcă foarte bine cu imprimarea color

Sunt perfecte pentru birouri
Emană picături mici de cerneală lichidă pe hârtie, fără proiectarea imaginilor.

Au o rezoluție mai bună și sunt potrivite pentru printarea foto, însă presupun costuri mai mari per pagină. Imprimă volume mai mici.

Se descurcă excelent cu printul color

Sunt mai versatile în ceea ce privește tipurile de hârtie

De ce să ții cont atunci când alegi o imprimantă laser?

Mai întâi, trebuie să evaluați volumul de imprimare și viteza necesară, astfel încât să alegeți o imprimantă care să se potrivească cu volumul dvs. de producție. Apoi, rezoluția de imprimare este esențială pentru a obține detalii clare și imagini de calitate. Cu cât este mai mare rezoluția, cu atât crește calitatea.

Sursa: quora.com

Imprimarea duplex reduce costurile prin utilizarea mai eficientă a hârtiei și eliberează spațiu de arhivare, având un impact pozitiv asupra consumului de hârtie și organizării biroului.

Conectivitatea reprezintă un alt factor important. Asigurați-vă că imprimanta are opțiuni adecvate de conectivitate pentru dispozitivele pe care intenționați să le utilizați, precum și pentru rețeaua dvs. de birou.

Costurile totale de operare, incluzând prețul cartușelor de toner și durata de viață a componentelor, ar trebui să fie luate în considerare pentru a evalua eficiența economică pe termen lung a imprimantei. În cele din urmă, dimensiunea și designul imprimantei trebuie să se potrivească cu spațiul disponibil în biroul dvs.

Cum să realizezi mentenanța unei imprimante laser?

Mentenanța unei imprimante laser include următoarele aspecte:

 1. Curățarea periodică: Îndepărtarea prafului și a resturilor de hârtie pentru a preveni blocările și a asigura o funcționare eficientă.
 2. Verificarea cartușelor de toner: Monitorizarea nivelului de toner și înlocuirea cartușelor când este necesar pentru a menține calitatea de imprimare.
 3. Calibrarea imprimantei: Asigurarea calibrării periodice pentru menținerea preciziei în imprimare.
 4. Curățarea rolelor și a tambururilor: Eliminarea eventualelor urme sau reziduuri de toner de pe role și tambururi pentru a preveni defectele de imprimare.
 5. Actualizarea firmware-ului: Verificarea și actualizarea regulată a firmware-ului pentru a beneficia de optimizări și corectări de erori.
 6. Monitorizarea mediului de lucru: Așezarea imprimantei într-un mediu curat și bine ventilat poate contribui la prevenirea problemelor de funcționare.
 7. Efectuarea testelor de imprimare: Imprimarea periodică a paginilor de test pentru evaluarea calității de imprimare și identificarea eventualelor probleme.
 8. Service profesional: Programarea unui service de mentenanță la intervale regulate pentru revizii și reparații în profunzime.

Prin implementarea acestor practici de mentenanță, utilizatorii pot extinde durata de viață a imprimantei laser și menține performanța la nivelul optim.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo