Top 5 Cele mai Bune Imprimante 3D în 2024

Cu cele mai bune imprimantele 3D s-a economisit mult timp și materie primă în procesul de producție din multe domenii: medicină, arhitectură, design, horeca, etc. Astăzi, puteți folosi aceste aparate și în locuința proprie pentru a crea produse pe care să le comercializați sau pentru a vă dezvolta un nou hobby creativ.

În acest articol vă vom prezenta câteva modele de imprimante 3D, analizând avantajele și dezavantajele acestora, pentru a vă ajuta să luați o decizie informată, atunci când veți achiziționa la rândul dvs. o imprimantă. Vezi și cele mai bune imprimante pentru birou.

Care sunt cele mai bune imprimante 3D?

1. Imprimantă 3D Creality Ender-6

Vezi Preț
Creality Ender-6

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
  • Volum de construcție mare
  • Pereți închiși
  • Platformă cu încălzire
  • Detector de întrerupere a filamentului
  • Silențiozitate
Dezavantaje
  • Nivelare manuală

Producătorii clasifică această imprimantă 3D ca fiind industrială datorită preciziei sale înalte. Mai mult decât atât, Ender-6 este dotată și cu mai mult volum de construcție pentru crearea unor modele mai mari. Silențiozitatea este alt factor care trebuie menționat, și este asigurată de o placă de baza care menține mișcările mai line.

Platforma din sticlă de carborund are proprietăți termoconductoare și termorezistente mai bune, astfel încât reușește să se încălzească mai rapid, iar modelele pot adera mai bine de ea. Un detaliu care adaugă confort în utilizarea imprimantei 3D, este faptul că vine gata asamblată și gata de utilizare imediată.

Dezavantajul acestei imprimante este necesitatea de nivelare manuală a platformei. Totuși fiind destinată pentru utilizatori mai avansați, sarcina dată poate fi ceva mai ușoară pentru aceștia.

TipFDM
Materiale compatibileABS, PLA, TPU, Lemn, Carbon
Rezoluție0,1 mm
Viteză de imprimare150 mmc/s
Volum de construcție250 x 250 x 400 mm

2. Imprimantă 3D Creality Ender-7

Vezi Preț
Creality Ender-7

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
  • Potrivită pentru imprimări cu volum mare
  • Ventilatoare puternice
  • Imprimare precisă
  • Mișcări stabile
  • Ușor de utilizat
Dezavantaje
  • Zgomot
  • Viteze mari doar cu PLA

Creality Ender-7 iese în evidență printre cele mai bune imprimante 3D datorită vitezei de imprimare de 250 mmc/s, pe când majoritatea modelelor imprimă cu 200 sau 150 mmc/s. Șinele sale liniare au ca scop creșterea preciziei în poziționarea extrudorului, stabilizarea mișcărilor rapide și scăderea rezistenței în dinamică.

La sporirea preciziei și a vitezei, contribuie și structura Core-XY care coordonează funcționarea în paralel a motoarelor duble. Pe lângă viteză, volumele camerei de topire și a blocului de încălzire sunt și ele crescute, astfel încât filamentele se topesc complet și se toarnă ușor.

Extrudatorul asigură o presiune uniformă pentru o imprimare omogenă. Alimentarea constantă este facilitată de ventilatoarele de răcire duble, proiectate în conducte. Acestea cresc volumul de aer cu 169%, protejând și modelele imprimate.

Dezavantajele acestui model sunt că face un zgomot mai mare în timpul funcționării și astfel limitează utilizarea pe timp de zi, iar vitezele mari pot fi atinse mai mult cu PLA decât cu alte materiale.

TipFDM
Materiale compatibileABS, PLA, PETG
Rezoluție0,1 mm
Viteză de imprimare250 mmc/s
Volum de construcție250 x 250 x 300 mm

3. Imprimantă 3D Creality Ender-3 V2

cele mai bune imprimante 3d
Vezi Preț
Creality Ender-3 V2

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
  • Silențioasă
  • Potrivită pentru începători
  • Scripeți rezistenți
  • Add-on-uri ingenioase
Dezavantaje
  • Îndreptarea manuală a platformei poate fi dificilă

Ender-3 V2 este o imprimantă 3D cu un corp din metal rigid și design modular, cu sursa de alimentare ascunsă în interiorul dispozitivului pentru a crea condiții mai sigure de operare. Platforma din sticlă de carborund se încălzește repede, astfel încât să crească aderența imprimărilor și să prevină deformarea acestora. Acest lucru se reflectă în relieful mai neted al modelelor.

Scripeții cu șină au o uzură redusă și o durată de viață mare. Datorită lor, mișcările motoarelor sunt stabile, iar nivelul de zgomot este mic în timpul imprimării. Astfel, imprimanta poate fi lăsată să funcționeze peste noapte.

Sursa: 3dmakerengineering.com

Silențiozitatea se datorează inclusiv plăcii de bază, care asigură mișcări line, sub 50 dB. O caracteristică utilă a acestei imprimante 3D este că poate relua procesul de unde s-a oprit, în cazul unei pene de curent. De asemenea, corpul inclus un mic spațiu de depozitare pentru instrumentele necesare.

TipFDM
Materiale compatibileABS, PLA, PETG, TPU
Rezoluție0,1 mm
Viteză de imprimare180 mmc/s
Volum de construcție220 x 220 x 250 mm

4. Imprimantă 3D Anycubic Kobra Go

Vezi Preț
Anycubic Kobra Go

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
  • Configurare automată a platformei
  • Platforma poate fi îndepărtată
  • Include 1 kg filament PLA
  • Reluare după oprire
Dezavantaje
  • Asamblare manuală
  • Viteză mică

Anycubic Kobra Go vine dezmembrată din fabrică și este nevoie să o asamblați independent. Pe de o parte acest lucru poate fi un inconvenient, pe de altă parte vă ajută mai bine să înțelegeți modul de funcționare al dispozitivului.

Platforma este realizată din oțel cu arc și este magnetizată pentru a face deprinderea modelului mai simplă. Tot ce este nevoie este să o îndoi ușor. Hot-end-ul este separat de extrudator și este proiectat pentru a fi mai ușor. Astfel, acesta are o inerție mai mică și permite creșterea vitezei mișcărilor.

În cazul întreruperii alimentării cu curent electric, imprimanta 3D are un mecanism de reluare din punctul în care s-a oprit, pentru a evita pierderea de timp și material. Tensionarea curelei de pe axa XY a fost simplificată cu un buton, nefiind nevoie de instrumente adiționale.

TipFDM
Materiale compatibileABS, PLA, PETG, TPU
Rezoluție0,1 mm
Viteză de imprimare100 mmc/s
Volum de construcție220 x 220 x 250 mm

5. Impimantă 3D Creality Ender-2 Pro

Vezi Preț
Creality Ender-2 Pro

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
  • Platformă magnetică flexibilă
  • Spațiu pentru instrumente și tensionator inclus
  • Reluare în caz de Power-Off
  • Pre-asamblată
  • Portabilitate
Dezavantaje
  • Volum de construcție mic
  • Nivelare manuală

Creality Ender-2 Pro este una din cele mai de bază imprimante 3D, fiind instrumentul perfect pentru a începe să înveți. În acest scop, soft-ul are incluse șapte modele pentru a exersa imediat. De asemenea, pentru ușura experiența utilizatorilor neexperimentați, imprimanta este 90% preasamblată, fiind nevoie doar să strângi câteva șuruburi.

Sursa de energie este ascunsă în corpul imprimantei, față de alte modele unde aceasta este expusă, pentru a crește siguranța de operare. În cazul unei căderi de curent, poți să stai fără griji, pentru că dispozitivul este echipat cu un mecanism de reluare a imprimării de unde s-a oprit.

Sursa: creality.com

Ca dezavantaje ale acestei imprimante 3D, putem considera volumul mai redus de construcție și configurarea manuală a platformei. Dacă volumul mic nu este o problemă pentru cei care abia descoperă domeniul imprimării 3D, nivelarea platformei poate prezenta dificultăți pentru un începător. Află și care sunt cele mai bune imprimante laser.

TipFDM
Materiale compatibilePLA, TPU, Lemn
Rezoluție0,1 – 0,3 mm
Viteză de imprimare100 mmc/s
Volum de construcție165 x 165 x 180 mm

De ce să ții cont când alegi o imprimantă 3D?

Dacă ai decis să lucrezi cu o imprimantă 3D, trebuie să știi câteva noțiuni teoretice despre felul lor de funcționare, pentru a face o alegere informată. O imprimantă potrivită trebuie să fie eficientă, dar și ușoară în întrebuințare, astfel încât inspirația pentru hobby-ul sau mica afacere, să nu se lovească de dificultățile tehnice. Iată câteva criterii importante pentru alegerea unei imprimante 3D bune:

  1. Tip

    Imprimantele 3D FDM sunt standardul pentru imprimarea 3D ca hobby în condiții casnice. Imprimantele FDM vin de obicei în două variante de construcție a cadrului: carteziană și delta.
    • Imprimantele 3D carteziene au motoare dedicate pentru axele X și Z, în timp ce platforma se deplasează de-a lungul axei Y pentru a scădea timpul de imprimare. Majoritatea imprimantelor FDM sunt carteziene.
    • Imprimantele 3D de tip Delta au un motor separat pentru fiecare axă, ceea ce duce la timpi de imprimare mai lungi și la produse finale mai puțin precise.
    • Toate imprimantele FDM au dezavantajul de a crea obiectele finale într-o formă grosieră care necesită o netezire manuală pentru a fi finisate.
  2. Materialul de imprimare

    Imprimantele FDM utilizează filamente de plastic pentru a imprima obiecte strat cu strat. Există două materiale de imprimare din plastic care sunt cele mai utilizate:
    • ABS (acrilonitril butadien stiren) este ieftin, potrivit pentru obiecte mici de bucătărie, jucării și alte produse uzuale. Începătorii pot beneficia de accesibilitatea și disponibilitatea imediate ale acestui material.
    • PLA (acid polilactic) reprezintă o soluție ecologică. PLA este este cel mai des întâlnit în articolele destinate depozitării alimentelor și în articolele de unică folosință. Pentru utilizarea de zi cu zi, PLA poate duce la costuri crescute și este puțin mai greu de găsit decât ABS.
  3. Rezoluție

    Cu cât rezoluția unei imprimante 3D este mai mică, cu atât calitatea produsului finit este mai bună.
  4. Volum de construcție:

    Această specificație vă indică dimensiunea maximă a obiectelor imprimabile pentru dispozitivul dumneavoastră. Imprimantele mai mari și materialele pentru ele au un preț mult mai mare. Imprimantele mai mici pot imprima, de asemenea, bucăți care pot fi asamblate ulterior într-un obiect mai mare.
  5. Viteză de imprimare:

    Când vine vorba de imprimarea 3D, rapiditatea nu este întotdeauna dezirabilă. Adesea, imprimantele 3D cu viteze mari de imprimare sacrifică calitatea pentru a ajunge mai repede la produsul final.

Cum pot utiliza imprimanta 3D acasă sau în afacerea ta?

Fie că aveți nevoie de o vază pentru flori, o husă de telefon sau umerașe pentru haine, le puteți imprima 3D. Imprimarea 3D vă poate salva de achiziția obiectelor din mass market, permițându-vă să vă personalizați obiectele din casă în felul dorit de dvs. Bineînțeles că o imprimantă 3D pentru casă nu este neapărat o necesitate, cât o dorință de a vă realiza hobby-ul, de aceea dacă vă gândiți la achiziția acesteia, probabil că știți deja ce urmează să printați Se estimează că există 2 milioane de fișiere de imprimare 3D pe care le puteți descărca și transforma în lucruri practice.

Pentru afaceri, sunt o mulțime de moduri prin care o imprimantă 3D poate fi de folos. De exemplu, am observat în mai multe localuri articole făcute customizat pentru suporturile de șervețele, tacâmuri, pentru protecțiile meselor, obiectele de decor. Acest lucru este util, mai ales atunci când localul are o tematică specifică, deoarece nu întotdeauna în magazine sau online, poți să găsești piese care să se integreze armonios în decor.

Sunt obiectele imprimate 3D mai bune decât cele clasice?

Acest lucru depinde de produsul în cauză. Se poate spune că un cuțit de bucătărie imprimat 3D nu va fi la fel de ascuțit sau nu își va păstra tăișul la fel de bine ca unul forjat. Pe de altă parte, imprimarea 3D a permis ca anumite produse să fie îmbunătățite, cum ar fi componentele motoarelor cu reacție.

Vezi și cea mai bună imprimantă foto cu cartușe reîncărcabile.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo