Păreri Saltele Latex – Top 5 Modele în 2024

Latexul este un material care se obține din mai multe specii de copaci, în mod frecvent, din copacul de cauciuc. Atunci când este prelucrat pentru a fi folosit în saltele de latex ca și spumă, devine elastic și preia forma corpului, fiind similar cu o spumă cu memorie. Diferența constă doar în faptul că latextul este mai elastic și strânsoarea este mai mică decât în cazul saltelelor cu memorie. Cele mai bune saltele din latex sunt fabricate din latex natural.

Latexul mai este cunoscut ca fiind un material ce absoarbe o cantitate minimă de căldură, astfel oferindu-ți un somn răcoros pe timp de vară. Dacă ești în căutarea unei saltele care aliniază coloana perfect, elimină punctele de presiune și are o reglare excelentă a temperaturii, atunci o saltea din latex va fi potrivită pentru tine.

Am aruncat o privire asupra a 14 saltele cu latex și le-am analizat bazându-ne pe experiența personală, păreri despre saltele din latex, tehnologiile încorporate, calitatea materialelor și preț. În articolul ce urmează, o sa descoperi cum să alegi o saltea din latex bună, la ce detalii să fii atent și în ce buget ar trebui să te încadrezi.

Care sunt cele mai bune saltele din latex?

1. Saltea din latex natural Natura

Cele mai bune saltele latex
Vezi Preț
Saltea Ekon Natura

Vezi preț saltea Natura pe saltele-ekon.ro

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Latex natural
 • Husă din bumbac natural, detașabilă
 • Termoregulatorie
 • Antialergenică
Dezavantaje
 • Prețul peste medie

Salteaua Natura de la Ekon este compusă 100% din latex natural certificat cu Oeko-Tex ca fiind non-toxic, acest certificat însemnând că salteaua poate fi folosită chiar și pentru copii. Latexul natural este mult mai moale, elastic și durabil, astfel coloana vertebrală va fi susținută adecvat, oferindu-ți un somn liniștit.

Modelul dat vine cu 7 zone de confort ce susțin capul, umerii, talia, bazinul, coapsele, genunchii și gleznele. Fiecare zonă caracterizată printr-o duritate diferită, ia forma corpului și o susține astfel încât coloana să fie aliniată corect, chiar și când dormi pe o parte.

Natura de la Ekon vine cu un latex perforat pentru o mai bună ventilație și termoregulare, astfel fiind eficientă în lupta cu acarienii sau bacteriile. Structura elastică a latexului contribuie la o circulație a sângelui normală și la un somn liniștit.

Husa este din 100% bumbac și se detașează destul de rapid. Husa are și mânere laterale care facilitează transportul saltelei. Recomandăm salteaua dată dacă te miști în timpul somnului, nu ai poziții regulate de somn și pui accent pe menținerea unei temperaturi constante.

2. Saltea Latex Ortopedicus Hotel Range

Saltea latex Ortopedicus
Vezi Preț
Saltea latex Ortopedicus Hotel Range

Vezi preț pe ortopedicus.com

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Rezistentă la greutăți
 • Reversibilă
 • Potrivită pentru durerile de spate
 • Suport excelent
 • Husă tratată cu ioni de argint
Dezavantaje
 • Husa conține și poliester

Salteaua Hotel Range din latex de la Ortopedicus este o saltea reversibilă cu un strat ortopedic cu o fermitate medie și un strat din latex natural care are o duritate ridicată. Acest strat face ușor față greutăților de peste 100 kg fără să deformeze salteaua, chiar și după ani de întrebuințare.

Spuma Grun Tech are 15 cm și este o spumă poliuritanică recent introdusă care este mai densă și calitativă, fiind recomandată persoanelor cu greutăți peste medie. Această spumă conferă o susținere adecvată întregului corp, contribuind la o circulație mai bună a sângelui.

Stratul din latex are o densitate de 80 și este perforat pentru o respirabilitate mai bună, în același timp, acest strat vine cu 7 zone de confort ce elimină presiunea de pe principalele puncte din corp, aliniază corect coloana și favorizează un somn plăcut și liniștit.

Husa este dotată cu ioni de argint care, ca și în cazul saltelelor Aloe Vera, are proprietăți antibacteriene și antiacariane. Husa este groasă, matlasată cu 3 straturi de microfibră și prevăzută cu fermoare. Se poate spală la 30 de grade Celsius. Vezi și cele mai bune saltele Ortopedicus

3. Saltea Latex Somnart

cele mai bune saltele din latex
Vezi Preț
Saltea Latex Somnart

Vezi preț Saltea latex Somnart pe somnart.ro

Avantaje
 • Nucleu de 18 cm din latex
 • 7 zone de confort
 • Perforații pentru ventilare
 • Husă detașabilă
 • Certificare Oeko Tex
 • Preț avantajos
 • Control temperatură
Dezavantaje
 • Nu este potrivită pentru persoanele supraponderale

Salteaua are un nucleu compus din 18 cm de latex, ceea ce este foarte avantajos pentru prețul afișat. Prețul mai mic rezultă și din faptul că latexul folosit în saltea nu este natural în totalitate, fiind un compus sintetic. Toată suprafața nucleului este perforată, pentru a asigura ventilația uniformă. Aerisirea maximă este sporită și de banda de aerisire 3D plasată în jurul marginilor.

Duritatea saltelei este una medie spre tare, având o densitate de 65 kg/mc. Aceasta este distribuită diferit pentru fiecare zonă (glezne, genunchi, coapse, pelvis, zona lombara, zona speciala umeri, cap) oferind astfel suport personalizat. Salteaua nu este recomandată pentru persoanele supraponderale, având o greutate maximă admisă de 100 kg.

Husa saltelei este confecționată din tricot de poliester, este detașabilă și lavabilă. Materialul acesteia este hipoalergenic și previne transpirația datorită țesutului termosudat. Aceasta deține certificările Oeko Tex necesare care răspund de calitatea materialelor.

4. Saltea Latex Foam Clima

saltea latex foam clima
Vezi Preț
Saltea Latex Foam Clima

Vezi preț Foam Clima pe emag.ro

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Latex natural
 • Husă tratată cu ioni de argint
 • Termoregulatorie
 • Antialergenică
Dezavantaje
 • Latex de 3 cm doar

Modelul dat de la Previ, ca și în cazul modelelor precedente, este un hibrid compus dintr-un strat de latex și un strat de spumă poliuretanică. Stratul din latex natural are 3 cm și este dotat cu 7 zone de confort, iar stratul de spumă este de 14 cm și are o densitate de 38 kg/mc.

Spre deosebire de saltelele cu spumă de memorie, combinația dintre latex și spumă poliuretanică este cunoscută pentru suportul adecvat, fără ca să se afunde corpul în toata salteaua.

Materialul de pe suprafața husei este țesut cu ioni de argint și este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene încă din secolul al XX-lea. De asemenea, ionii de argint reglează temperatura prin absorbție și distribuție pe toată suprafața.

5. Saltea Latex Silver Care

saltea latex silver care
Vezi Preț
Saltea Latex Silvercare

Vezi preț pe drimus.ro

Avantaje
 • Potrivită pentru greutăți peste medie
 • 22 cm grosime
 • Spumă poliuretanică densă
 • Bandă de aerisire
 • Antialergenică, antibacteriană
Dezavantaje
 • Este ventilată mai rău față de o saltea din latex și arcuri

Salteua Viena de la Saltex are o fermitate ridicată și o grosime de 22 cm, este o alegere perfectă pentru persoanele supraponderate, salteaua susținând greutăți de peste 120 kg.

Baza saltelei este din spumă poliuretanică cu o densitate de 28 kg/m3, urmată de un strat de latex cu o grăsime de 5 cm. Datorită structurii microcelulare a latexului, salteaua se aerisește constant și se păstrează uscată.

Husa este tratată cu ioni de argint ce previne răspândirea mucegaiului și microbilor. Îmrepună cu banda de aerisire Spaceair, vei avea parte de o saltea ce menține temperatura constantă și elimină umezeala.

Cum alegi cea mai bună saltea din latex?

Saltelele din latex sunt potrivite pentru majoritatea oamenilor, nu există contraindicații pentru cineva, dar ca și orice tip de saltea, fie că vorbim de spumă, arcuri sau latex, există întotdeauna preferințe individuale. Cert e însă că foarte mulți oameni sunt mulțumiți de saltelele lor din latex, vezi păreri saltele latex. Dacă nu-ți place ca salteaua să-ți ia forma corpului prea mult, ca în cazul saltelelor cu spumă de memorie sau dacă nu-ți place când o saltea se încălzește prea tare, o saltea din latex poate fi o achiziție bună pentru tine.

De asemenea, dacă obișnuiești să te miști în pat, fie în timpul zilei sau noaptea, când dormi, materialul elastic al latexului facilitează acest proces și face ca transferul de mișcare să fie unul plăcut, fără presiune. Saltelele din latex, de asemenea, sunt foarte durabile și se deformează greu, chiar și după ani lungi de utilizare.

La ce să atragi atenția când cumperi o saltea bună din latex?

Deja am menționat câteva aspecte importante ale saltelelor din latex, cum ar fi elasticitatea, durabilitatea și termoregularea. Pentru majoritatea cumpărătorilor acestea sunt beneficii majore, dar în același timp, sunt și alte aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când alegi o saltea bună de dormit care să-ți placă.

 • Preț: Prețul este unul din aspectele principale atunci când îți alegi orice tip de saltea. În cazul saltelelor din latex, prețul a fost destul de mare atunci când au apărut pe piață, între timp mai mulți producători au obținut tehnologia și prețurile au scăzut într-o limită acceptabilă. Astăzi, prețul unei saltele din latex, variază între 1500-5000 de lei.
 • Poziția de somn: Poziția în care dormi este, de fapt, un lucru important la care să atragi atenția atunci când cumperi o saltea ortopedică. Latexul este perfect pentru cei ce-și schimbă frecvent poziția de dormit. Cu mai puțină adâncire, este potrivit pentru cei ce dorm pe spate sau burtă, dar se descurcă excelent și pentru dormitul pe lateral.
 • Tipul saltelei: Sunt 2 tipuri de saltele din latex, cea făcută exclusiv din latex și cea hibridă. Avantajul celei făcute doar din latex este durabilitatea; avantajul celei hibride este deseori, suportul pe lateral.
 • Calitatea materialelor: Toate saltelele din lista noastră au materiale de înaltă calitate, totuși, dacă preferi alte modele, să ții cont de faptul ca latexul să fie natural sau să fie un mix de latex obținut de la mai multe specii de copaci.
 • Nivelul de duritate: Dacă ai nevoie de o saltea pentru dureri de spate, alegerea durității este un aspect crucial de care să ții cont. În general, saltelele cu fermitate medie spre tare sunt cele mai bune pentru oamenii care suferă de dureri de spate.
 • Relaxarea punctelor de presiune: Când corpul tău se afundă în saltea la un nivel potrivit, toate punctele de presiune: gât, umeri, genunchi, bazin, se aliniază într-un mod corect pentru un somn liniștit.

Cum se simte somnul pe o saltea din latex?

 • Elastică în mișcare: După cum am menționat și mai înainte, latexul este un material elastic, astfel te poți mișca foarte ușor și schimba poziția de somn fără să simți vreun disconfort.
 • O îmbrățișare ușoară: Latexul conturează ușor corpul, spre deosebire de spuma cu memorie. Pentru majoritatea oamenilor acest lucru este suficient pentru a se simți echilibrați și confortabili.
 • Regularea temperaturii: Materialul dat nu transmite temperatura precum o saltea cu spumă de memorie, iar conturarea ușoară permite o aerisire mai bună.

Ce tip de latex este utilizat în producerea saltelelor?

Toate tipurile de latex au caracteristici similare, totuși modul lor de producere poate fi diferit. Mai jos vom prezenta fiecare tip de latex și explica diferențele dintre acestea, ca să știi la ce să atragi atenția când cumperi o saltea.

Latex Natural

Latexul natural se obține din recolta copacului de cauciuc, acest material se transformă în produsul final prin procese de întărire, turnare și coacere. Cu toate acestea, latexul natural nu este 100% natural, pentru că trebuie tratat cu niște agenți de întărire și dacă acești agenți reprezintă mai puțin de 5% din produs, se etichetează ca fiind latex natural.

Latex Sintetic

Latexul sintetic se produce din petrol și în comparație cu cel natural, este mai puțin durabil, dar la fel, oferă elasticitatea și moliciunea specifică latexului. De obicei saltelele din latex sintetic sunt mai ieftine.

Latex amestecat

Acesta combină ambele tipuri de latex, cel sintetic și cel natural în diferite proporții, 30 la 70 de obicei, deși producătorii zic că iau cel mai bun din ambele părți, totuși nu se compară cu produsele din latex natural.

Cât de rezistentă este o saltea din latex?

Saltele din latex sunt cele mai rezistente de pe piață, puteți estima chiar ca salteaua dvs. să reziste mai mult de 8 ani. Hibrizii de latex în medie rezistă minim 6 ani, durata lor de viață este similară cu cea a saltelelor cu spumă.

Design-ul saltelei și tipul de latex au, de asemenea, o importanță majoră, latexul natural având o durată de viață mai mare. De asemenea, grosimea stratului este importantă, saltelele cu un strat mai gros fiind mai rezistene.

Un alt factor care afectează longevitatea saltelei este greutatea, astfel persoanalele supraponderale pot observa o degradare mai rapidă a acesteia. Cele mai bune saltele pentru persoanele supraponderale, de obicei, sunt compuse dintr-un strat cu spumă poliuretanică densă. De asemenea, un factor care este dăunător pentru acest tip de saltea sunt săriturile excesive pe pat. Ele pot cauza deformări majore.

Ce este latex?

Latexul este o emulsie dintr-un polimer ce poate fi natural sau sintentic. Îți recomandăm să vezi acest articol pentru mai multe detalii.

Latex sau spumă cu memorie?

Depinde mult de preferințele persoanle, latexul este mai elastic și te poți muta mai ușor, fiind potrivit persoanelor ce își schimbă poziția în timpul somnului, iar spuma de memorie oferă o conturare a corpului și susține foarte bine spatele și alte zone vitale unui somn liniștit.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo