Alecoair D25 Traditio Review – Merită în 2024?

AlecoAir D25 Traditio Unul dintre cele mai bune dezumidificatoare

În căutarea unui mediu agreabil și comod în casele noastre, dezumidificatoarele și purificatoarele de aer au devenit elemente esențiale. Examinând cele mai bune dezumidificatoare de pe piață, a ieșit în evidență unul din modelele de la AlecoAir, o firmă românească de succes de aparatură și tehnică casnică. De aceea, astăzi, vom analiza dezumidificatorul și purificatorul AlecoAir D25 Traditio, un produs cu o eficiență ridicată ce tinde să ofere o calitate superioară a aerului într-un mod inteligent. Vom analiza specificațiile sale principale, eficiența sa și funcționalitățile avansate.

Dezumidificatorul și purificatorul AlecoAir D25 Traditio este echipat cu o capacitate puternică de extragere a umidității de 25 litri pe zi, ceea ce îl face potrivit pentru încăperi de până la 60 de metri pătrați. Cu ajutorul acestui aparat, poți elimina eficient umiditatea excesivă din aer, împiedicând apariția mucegaiului și a mirosurilor. Un aspect important al acestui produs este funcția sa de purificare a aerului. Echipat cu un sistem avansat de filtrare cu mai multe straturi, inclusiv filtru HEPA și filtru cu cărbune activ, acesta elimină particulele fine, polenul, praful și bacteriile din aer, asigurând un mediu curat și sănătos în locuința ta.

9.5Scor Total
Scor AlecoAir D25 Traditio

În graficul de jos poți urmări câțiva parametri esențiali pe baza cărora am analizat calitatea aparatului. În cadrul examinării produsului am avut ca reper cele mai noi specificații de pe piața dezumidificatoarelor și purificatoarelor. AlecoAir D25 Traditio a obținut un scor de 9,5 puncte datorită multiplelor funcții pe care le deține, consumului redus de curent electric și capacității de dezumidificare crescute. Mai puțin punctaj am acordat capacității de stocare a apei în rezervor și suprafeței pe care dezumidificatorul își îndeplinește eficient funcția. Mai jos poți vedea și tu câteva aspecte negative și pozitive ale aparatului.

Dimensiuni
9
Funcționalitate
10
Filtrare și purificare
10
Suprafață maximă
10
Consum de energie
9.5
Avantaje
 • 5 nivele de purificare
 • Funcții multiple (Auto-Restart, Child Lock, Memory, Timer, Uscare Rufe, WiFi)
 • Suprafață de acțiune mare
 • Capacitate mare de dezumidificare
Dezavantaje
 • Greutate mare
 • Dimensiuni mari

De ce să alegi AlecoAir D25 Traditio?


Datorită celor două trepte de ventilare, D25 Traditio produce un debit de aer de 190mc/h. Acesta impresionează prin nivelul său redus de zgomot, indiferent de spațiul în care este utilizat. În ciuda puterii mari a compresorului, acesta nu depășește nivelul sonor de 44dB, fiind mult mai silențios decât v-ați fi așteptat de la un aparat de asemenea calibru. Vezi și păreri despre dezumidificatorul AlecoAir D13.

AlecoAir D25 Traditio se plasează datorită multitudinii de funcții de care dispune printe cele mai bune dezumidificatoare. De exemplu, ajustarea umidității – este ușor de realizat prin intermediul higrostatului încorporat în aparat, care permite înregistrarea nivelului de umiditate din încăpere și alegerea umidității dorite într-o marjă de la 30% până la 80%, cu posibilitatea de a adăuga sau scădea 5% din această valoare la fiecare apăsare a butonului.

Funcția WiFi oferă posibilitatea de a controla aparatul de la distanță prin intermediul unei aplicații pentru smartphone. Aplicația AlecoAir poate fi descărcată din App Store sau Google Play. De asemenea, dezumidificatorul AlecoAir D25 TRADITIO poate fi integrat și coordonat cu asistenții digitali Google Home, Alexa sau Siri, fiind compatibil cu aceștia.

Funcția de uscare a rufelor oferită de acest aparat accelerează procesul de uscare, economisind timp prețios. Atunci când activați modul somn, aparatul ajustează viteza ventilatorului la treapta 1, iar după 10 secunde, luminile LED de pe panoul de control se sting, asigurând o atmosferă liniștită. De asemenea, beneficiați de funcția de temporizare, care va permite să programați oprirea aparatului cu pâna la 24 de ore în avans, adaptându-se astfel nevoilor și preferințelor dumneavoastră. Aceasta caracteristică adaugată conferă un control suplimentar asupra utilizarii și eficienței aparatului, oferindu-vă flexibilitate și comoditate.

Funcția de blocare pentru copii este activată prin apăsarea butonului temporizatorului timp de 2 secunde. Această caracteristică asigură siguranță și previne manipularea accidentală a setărilor aparatului de către copii. Prin activarea funcției de blocare, părinții pot avea liniștea că setările aparatului nu vor fi modificate accidental, creând astfel un mediu de utilizare mai securizat și fără griji. Oprirea se realizează automat și atunci când rezervorul s-a umplut cu apă sau nu a fost introdus corect în aparat. În cazul întreruperii electricității, când AlecoAir D25 Traditio este repornit, toate setările pe care le-ați porgramat, inclusiv temporizatorul, se vor păstra. Funcția de oscilație constă în direcționarea fluxului de aer în orice direcție vă doriți prin intermediul unor clapete mobile. În acest fel, puteți îmbunătăți circulația aerului uscat la interior.

Pentru ce este recomandat AlecoAir D13 Traditio?

 • Camere si birouri de dimensiuni mari
 • Încăperi până în 60 metri pătrați
 • Case
 • Uscarea rufelor
 • Purificarea aerului

Detalii

Tip filtrare:TRUE-HEPA + Carbon Activ +
Raze UV + Ionizare
Suprafață maximă recomandată:60 m2
Capacitate maximă de dezumidificare:25 litri/zi
Debit de aer:190 m3/oră
Greutate:17,3 kg
Consum energie:290 W
Wi-Fi:Da
Racord furtun:Da

Cum purifică aerul AlecoAir D25 Traditio?

D25 TRADITIO este echipat cu un prefiltru lavabil, care captează eficient particulele mari de praf, scamele și părul de animale, prelungind în același timp durata de viață a filtrelor TRUE HEPA și Carbon Activ. Acesta din urmă este util,în special, pentru persoanele cu alergii la sporii de mucegai, polen, praf, acarieni, păr de animale și alte particule mai mari de 0,3 microni.

sursa: alecoair.ro

Următoarea etapă de purificare este realizată de lampa cu lumină ultravioletă. Acțiunea sa este distructivă pentru viruși și pentru 99,9% din bacterii. Studiile indică faptul că expunerea organismelor biologice la lumina UV în spectrul 200-300nm (UV-C) duce la ruperea pereților celulari și la moartea organismului expus pentru o anumită perioadă de timp. Razele UV nu prezintă un pericol, deoarece sunt concentrate în interiorul aparatului și nu bat spre exterior, în încăpere.

Ultimul nivel de purificare este ionizarea. Aceasta reprezintă procesul prin care se generează ioni negativi care, atunci când ajung în aerul din încăpere, se atașează de particulele poluante, făcându-le mai grele și mai ușor de capturat de către purificator sau de curățat de pe suprafețele din casă. O cantitate mare de ioni negativi reîmprospătează aerul și ajută la îmbunătățirea funcționării creierului. Mai multe detalii despre funcția ionizării, puteți să găsiți în articolul despre cele mai bune purificatoare.

Cum pot economisi consumul de energie cu D25 Traditio?

Este important de menționat că atunci când umiditatea din aer atinge nivelul dorit, ventilatorul se oprește automat după aproximativ 5 minute, datorită funcției Fan Stop. Iar atunci când valoarea setată este depășită, aparatul se va porni automat. În acest mod D25 Traditio poate funcționa cu eficiență crescută și vă poate economisi o cantitate sporită de energie elctrică.

Concluzie

Dezumidificatorul și purificatorul AlecoAir D25 Traditio reprezintă o soluție completă pentru îmbunătățirea calității aerului din locuința ta. Cu o puternică capacitate de extragere a umidității, funcția de purificare a aerului și funcționalitățile inteligente adăugate, acest dispozitiv oferă o performanță superioară și un control avansat asupra mediului în care trăiești. Designul elegant și funcționalitatea intuitivă completează în mod excelent această experiență.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo