Cel Mai Bun Dezumidificator Baie – Top 5 în 2024

Umiditatea excesivă din baie poate duce la apariția mucegaiului și a altor probleme legate de calitatea aerului. În acest articol, vom explora cele mai bune dezumidificatoare pentru baie, concepute special pentru a rezolva problema umidității excesive.

Alegerea celui mai bun dezumidificator pentru baie este esențială pentru menținerea unui mediu sănătos și proaspăt. Recomandăm alegerea unui dezumidificator pentru baie cu o acoperire mai mare, pentru că modelele mai mici deseori au probleme să facă față la volume mai mari de umiditate.

Care sunt cele mai bune dezumidificatoare pentru baie?

1. Dezumidificator AlecoAir D14 Purify

Vezi Preț
AlecoAir D14 Purify

Vezi preț pe alecoair.ro

Avantaje
 • Consum redus de energie
 • Conectare Wifi
 • Filtrare pe 3 nivele
 • Funcție uscare rufe
Dezavantaje
 • Greutate de 10,5 kg

Dezumidificatorul AlecoAir D14 Purify impresionează nu doar prin aspectul său elegant, ci și prin eficiența sa în spații reduse și umede. Are dimensiuni compacte (30 cm x 47 cm x 22 cm), o greutate de 10,5 kg și nu ocupă mult spațiu, fiind unul din cele mai bune dezumidificatoare pentru baie.

Eficiența energetică este un punct forte al acestui dezumidificator, datorită tehnologiei inovatoare a compresorului care asigură un consum redus de energie (155W). Acest lucru permite utilizarea continuă, fără a genera costuri mari de electricitate, ceea ce poate face dezumidificatorul util pentru o baie cu probleme de umezeală și ventilare slabă.

Dezumidificatorul poate contibui cu o notă de prospețime în baia dvs prin filtrul HEPA și filtrul de Carbon Activ pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. De asemenea, funcția de purificare prin ionizare contribuie la eliminarea particulelor din aer.

Sursa: ecvt.net

Controlul prin Wi-Fi aduce un plus de comoditate, permițând gestionarea dezumidificatorului de la distanță prin intermediul smartphone-ului, pentru a crea un mediu plăcut și eficient energetic în orice moment.

Consum energie:175 W
Recomandat pentru suprafețe de:20 m2
Trepte de ventilare:2
Nivel sonor:35-40 dB
Capacitate rezervor:2,3 litri
Filtrare:Prefiltru lavabil, filtru Hepa, filtru Carbon Activ
Wifi:Da
Greutate:10,5 kg
Dimensiuni 30 cm x 47 cm x 22 cm

2. Dezumidificator AlecoAir D13 Traditio

Vezi Preț
AlecoAir D13 Traditio

Vezi preț pe alecoair.ro

Avantaje
 • Conectare Wifi
 • Fucție pentru uscarea rufelor
 • Posibilitate de drenaj continuu
 • Child Lock
 • Silențios
Dezavantaje
 • Lipsă filtre suplimentare

Dezumidificatorul AlecoAir D13 Traditio, cu o putere de 195 W, este perfect adaptat pentru a extrage până la 13 litri de umiditate pe zi, potrivindu-se ideal în spații de dimensiuni mici sau medii. Utilizat regulat, AlecoAir D13 Traditio își revendică locul printre cele mai bune dezumidificatoare pentru baie, prevenind apariția mucegaiului, a igrasiei și a mirosurilor neplăcute, și contribuind la un mediu mai sănătos.

Sursa: my.clevelandclinic.org

Un mare avantaj este ușurința în utilizare, datorită panoului de control intuitiv ce afișează în timp real nivelul de umiditate. Dezumidificatorul dispune de funcția de temporizare, care permite programarea intervalului de funcționare pentru economisirea de energie electrică.

Funcția Fan Stop oprește ventilatorul după atingerea nivelului dorit de umiditate, asigurând liniște absolută. Opțional, poți adăuga un filtru de fibră de carbon pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute. Dezumidificatorul vine cu un higrostat încorporat, care măsoară și reglează umiditatea în intervalul 30% – 80%.

Dezumidificatorul are două trepte de viteză a ventilatorului și funcții de auto-oprire și auto-pornire în cazul rezervorului plin sau al unei întreruperi de curent. Cele mai bune dezumidificatoare pentru baie sporesc confortul, de aceea AlecoAir D13 Traditio poate fi conectat cu un furtun la rețeaua de canalizare, ceea ce poate fi un plus de comoditate prin drenajul continuu.

Consum energie:195 W
Recomandat pentru suprafețe de:25 m2
Trepte de ventilare:2
Nivel sonor:40 dB
Capacitate rezervor:2,3 litri
Filtrare:Prefiltru lavabil
Wifi:Da
Greutate:10,2 kg
Dimensiuni30,8 x 20,9 x 44,5 cm

3. Dezumidificator AlecoAir D12 Home

Vezi Preț
AlecoAir D12 Home

Vezi preț pe alecoair.ro

Avantaje
 • 2 filtre incluse
 • Greutate și dimensiune reduse
 • Control prin Wifi
 • Funcționare silențiosă
 • Funcție Uscare Rufe
Dezavantaje
 • Filtrele necesită înlocuire

Dezumidificatorul AlecoAir D12 Home se evidențiază prin higrostatul încorporat, ce permite controlul precis al umidității în intervalul de 30% până la 80%. Acest beneficiu esențial asigură menținerea constantă a umidității dorite, activând aparatul doar când este necesar, economisind astfel energie și evitând utilizarea excesivă.

Un indicator luminos arată nivelul de umiditate: albastru pentru sub 40%, indicând un nivel recomandat, verde pentru 40% – 60%, reprezentând nivelul optim, și roșu pentru 60% sau mai mult, semnificând un exces de umiditate.

Utilizând dezumidificatorul pentru baie, acesta realizează nu doar dezumidificarea, ci și curățarea aerului printr-un prefiltru lavabil care capturează particulele mari de praf și scame. Pe lângă prefiltru, AlecoAir D12 Home conține și un filtru de carbon, neutralizând mirosurile neplăcute.

Versatilitatea sa permite utilizarea pe tot parcursul anului, eliminând riscul de condens în sezonul rece. Cu un nivel redus de zgomot de doar 40 dB, nu sunteți la risc să tulburați liniștea din locuință.

Consum energie:200 W
Recomandat pentru suprafețe de:18 m2
Trepte de ventilare:2
Nivel sonor:40 dB
Capacitate rezervor:1,9 litri
Filtrare:Prefiltru lavabil, filtru Carbon Activ
Wifi:Da
Greutate:10,5 kg
Dimensiuni30 x 22 x 44 cm

4. Dezumidificator AlecoAir D10 Junior

alecoair d10 junior
Vezi Preț
AlecoAir D10 Junior

Vezi preț pe alecoair.ro

Avantaje
 • Cel mai mic consum de energie
 • Funcție Uscare Rufe
 • Greutate mică
 • Filtru cu Carbon Activ
Dezavantaje
 • Lipsă conectare Wifi

Cu o capacitate de dezumidificare de 10 litri pe zi și cu o suprafață de până la 14 metri pătrați, AlecoAir D10 Junior intră și el în lista celor mai bune dezumidificatoare pentru baie. Acest aparat eficient funcționează la o putere de 175 de wați și este echipat cu un panou de control tactil cu afișaj digital, oferind o experiență ușor de utilizat.

D10 Junior este livrat cu un filtru de carbon activ pentru a elimina mirosurile neplăcute din casă, cum ar fi mirosul de gătit sau fumul de țigară. Totuși, utilizarea acestui filtru poate crește ușor nivelul de zgomot, consumul de energie și poate reduce capacitatea de dezumidificare. De asemenea, se observă o ușoară creștere a temperaturii camerei cu aproximativ 2-4 grade Celsius.

AlecoAir D10 Junior este foarte util pentru baie datorită funcției Mod Continuu (Uscare Rufe) pentru uscarea rapidă a hainelor, indiferent de umiditatea ambientală. De asemenea, are un Mod Auto-Dezumidificare, care pornește automat în funcție de nivelul actual al umidității din cameră și nivelul dorit de umiditate.

Aparatul oferă două opțiuni pentru drenarea condensului: manuală, cu un rezervor intern, și continuă, prin intermediul unui furtun către sistemul de canalizare.

Consum energie:175 W
Recomandat pentru suprafețe de:14 m2
Trepte de ventilare:2
Nivel sonor:43 dB
Capacitate rezervor:1,5 litri
Filtrare:Prefiltru lavabil, filtru Carbon Activ
Wifi:Nu
Greutate:9 kg
Dimensiuni 25,6 x 43,5 x 20,3 cm

5. Dezumidificator Turbionaire Senso 12 Clean

Vezi Preț
Turbionaire Senso 12 Clean

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Silențiozitate
 • Dimensiuni reduse
 • Filtrare HEPA + Carbon Activ
 • Funcție Timer
Dezavantaje
 • Funcții restrânse

Turbionaire Senso 12 Clean reprezintă un dispozitiv multifuncțional, potrivit pentru dezumidificare și purificare în baie. Are capacitate impresionantă de dezumidificare de 12 litri pe zi și un debit generos de aer curat de 120 m³ pe oră.

Ceea ce include Turbionaire Senso 12 Clean în lista celor mai bune dezumidificatoare pentru baie este și filtrul T-Clean HEPA + Carbon, care îndepărtează cu succes particulele fine de praf, sporii de mucegai, alergenii și mirosurile neplăcute, care contribuie la o ambianță de prospețime interioară.

Cu o capacitate de stocare a apei de 2 litri și opțiunea de descărcare continuă a apei, acest dezumidificator se dovedește a fi o alegere convenabilă și fără griji pentru utilizatori, permitând funcționarea liniștită și eficientă pe tot parcursul zilei și al nopții. De asemenea, nivelul scăzut de zgomot, cu doar 36 dB, asigură un ambient plăcut și fără disconfort.

Funcția Timer adaugă o notă de inteligentă utilizării, permițând programarea automată a pornirii și opirii aparatului, economisind astfel energie și optimizând funcționarea. Vezi și cele mai bune dezumidificatoare Turbionaire.

Consum energie:185 W
Recomandat pentru suprafețe de:20 m2
Trepte de ventilare:2
Nivel sonor:36 dB
Capacitate rezervor:2 litri
Filtrare:Prefiltru lavabil, filtru HEPA, filtru Carbon Activ
Wifi:Nu
Greutate:9 kg
Dimensiuni 22 x 26 x 46 cm

Cum alegi cel mai bun dezumidificator pentru baie?

 1. Capacitate de dezumidificare adecvată: Măsoară dimensiunea băii tale pentru a determina câtă umiditate trebuie eliminată. Optează pentru un dezumidificator cu o suprafață activă corespunzătoare.
 2. Dimensiune și portabilitate: Asigură-te că dezumidificatorul se potrivește în spațiul disponibil. Optează pentru un model compact și ușor de mutat, astfel încât să poți poziționa aparatul în diverse zone ale băii.
 3. Funcții de siguranță: Verifică dacă dezumidificatorul are funcții de siguranță, cum ar fi auto-oprirea în cazul în care rezervorul este plin sau se întrerupe curentul.
 4. Filtru de aer: Alege un model cu filtru de aer pentru a îmbunătăți calitatea aerului din baie și pentru a elimina mirosurile neplăcute.
 5. Nivel de zgomot: Verifică nivelul de zgomot al aparatului și optează pentru unul care nu va deranja în timpul utilizării.
 6. Eficiența energetică: Alege un dezumidificator cu o eficiență energetică bună pentru a economisi energie și bani pe termen lung.
 7. Control al umidității: Optează pentru un model cu funcții de control al umidității, astfel încât să poți seta nivelul dorit de umiditate în baie.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo