AlecoAir D14 Purify Review 2024

În acest articol, vom analiza dezumidificatorul de aer AlecoAir D14 Purify care iese în evidență prin consumul mic de energie electrică și capacitatea ridicată de purificare a aerului. În cele ce urmează, vom studia caracteristicile cheie ale acestui produs, condițiile optime de funcționare, aspectul și funcțiile sale. Dacă, însă, sunteți în căutarea unui dezumidificator cu o putere mai mare, vă invităm să vedeți și alte modele din gama Purify, D16 Purify și D22 Purify.

Cu o capacitate de dezumidificare de până la 12 litri pe zi, AlecoAir D14 Purify poate face față cu succes spațiilor de dimensiuni până în 20 de metri pătrați. Sistemul de purificare a aerului cu filtru HEPA la dezumidificatorul AlecoAir D14 Purify este elementul său distinctiv. De asemenea, este ușor de folosit. Are un panou de control intuitiv cu butoane tactile și un ecran LCD care afișează nivelul umidității, temperatura și ora. În plus, are o funcție de auto-oprire care se activează automat atunci când rezervorul de apă este plin.

9.5Scor Total
Review AlecoAir D14 Purify

În graficul ce urmează veți putea urmări câteva specificații fundamentale în baza cărora vom evalua dezumidificatorul. Am făcut această analiză ținând cont de ultimele inovații de pe piață. AlecoAir D14 Purify a obținut un scor de 9,5 puncte datorită eficienței crescute în spațiile mici, economiei de energie și gamei variate de setări prin care puteți controla funcționarea aparatului. Unicul dezavantaj este că nu poate fi folosit în încăperi mari.

Funcționalitate
10
Suprafață maximă
9
Consum de energie
10
Capacitate de dezumidificare
9.5
Volum rezervor
9.5
Avantaje
  • Consum mic de energie
  • Multitudine de funcții (WiFi, Child Lock)
  • Compact
  • Purificare prin filtru Hepa si ionizare
Dezavantaje
  • Nepotrivit pentru spații mari

De ce să alegi AlecoAir D14 Purify?


Dezumidificatorul AlecoAir D14 Purify se remarcă din start prin aspectul său elegant. Cu o carcasă albă și linii fluide, acesta se înscrie frumos în orice fel de interior. Dimensiunile compacte (30 cm x 47 cm x 22 cm) permit poziționarea convenabilă în spații mai restrânse, cum ar fi dormitoare sau birouri. De asemenea, cu o greutate mică (11 kg) comparativ cu a unor aparate mai mari, și cu ajutorul roților și mânerului, acesta poate fi ușor mutat dintr-o cameră în alta atunci când simțiți nevoia.

Într-o perioadă în care consumul energetic este o preocupare majoră, dezumidificatorul AlecoAir D14 Purify se remarcă printr-o eficiență notabilă. Acesta utilizează o tehnologie inovatoare a compresorului, care permite un consum redus de energie (155W) în timpul funcționării. Acest aspect înseamnă că poate fi utilizat în mod continuu, fără a avea un impact semnificativ asupra facturii la electricitate.

Dezumidificatorul AlecoAir D14 Purify vine însoțit de un filtru HEPA, care reține particulele poluante din aer și îmbunătățește calitatea aerului din încăpere. Totuși, dezumidificatorul poate funcționa și fără acest filtru. De asemenea, există opțiunea de a înlocui filtrul HEPA cu un filtru de Carbon Activ, care are rolul de a elimina mirosurile neplăcute, precum cele de mâncare sau fum de țigară. Acest filtru nu vine inclus în pachetul standard, dar poate fi achiziționat separat.

Iar prin funcția de purificare prin ionizare, ionii pozitivi și negativi înconjoară particulele de aer. Această masă adăugată ajută particulele de aer să cadă pe podea și să fie eliminate. În plus, pe măsură ce ioni pozitivi și negativi înconjoară particulele de aer care includ patogeni (de exemplu, virusuri, bacterii, spori de mucegai), ionii îndepărtează hidrogenul de la patogen. Fără acest înveliș de hidrogen, se modifica structura microorganismelor, si prin urmare virusul nu poate infecta, iar celula bacteriană se rupe.

sursa: alecoair.ro

Dezumidificatorul are o funcție de auto-oprire care se activează atunci când rezervorul este plin sau nu este montat corect. În aceste situații, aparatul intră în modul stand-by, iar dumneavoastră sunteți avertizați printr-un semnal luminos și sonor. Funcția de auto-oprire protejează dezumidificatorul de supraîncălzire și de deteriorare. Dezumidificatorul are, de asemenea, o funcție de auto-pornire și memorie. În cazul opririi de curent, aparatul își va păstra parametrii programați anterior, fără a fi necesar să reglați manual setările.

D14 Purify are o funcție de cronometru care vă permite să programați oprirea aparatului într-un interval de timp de la 1 până la 24 de ore. Acest lucru vă oferă mai multă flexibilitate în utilizare, deoarece puteți seta dezumidificatorul să funcționeze pentru o perioadă specifică de timp, după care se va opri automat.

Cele două trepte de viteză ale ventilatorului vă permit să reglați intensitatea de circulație a aerului în funcție de nevoile dvs. Dacă doriți să dezumidificați rapid o cameră, puteți utiliza viteza mare a ventilatorului. Dacă doriți doar să mențineți un nivel de umiditate constant, puteți utiliza viteza mică a ventilatorului.

Controlul prin Wi-Fi al dezumidificatorului AlecoAir D14 Purify aduce multiple avantaje, oferindu-ți confort și comoditate în gestionarea calității aerului din încăpere. Prin intermediul unei aplicații de pe smartphone, poți ajusta setările aparatului de la distanță, indiferent unde te afli. Această tehnologie inteligentă îți permite să activezi sau să oprești dezumidificatorul, să modifici nivelul de umiditate dorit sau să schimbi modul de funcționare. Această funcție este utilă în special atunci când te întorci acasă și vrei să găsești un mediu plăcut, sau când pleci și dorești să economisești timp și energie.

În ce cazuri este potrivit dezumidificatorul AlecoAir D14 Purify?

  • Camere de dimensiuni mici si medii
  • Încăperi până în 20 metri pătrați
  • Dormitoare, băi, spații de depozitare
  • Uscarea rufelor
  • Curățarea aerului

Specificații tehnice

Greutate:11 kg
Suprafață maximă recomandată:20 m2
Capacitate maximă de dezumidificare:12 litri/zi
Debit de aer:100 m3/oră
Volum rezervor:2,3 litri
Consum energie:155 W
Wi-Fi:Da
Tip purificare:Pre-filtru lavabil + filtru Hepa
+ionizare

Cum funcționează filtrul Hepa din dezumidificatorul AlecoAir D14 Purify?

Un filtru de aer cu eficiență ridicată pentru particule (HEPA) poate îndepărta între 99,97% și 99,99% dintre particulele din aer (praf, polen, mucegai, bacterii) care au dimensiuni egale, mai mici sau mai mari de 0,3 microni. Un filtru HEPA nu este ca un filtru de aer obișnuit pe care îl pui de obicei în casa ta. Acesta este un filtru de aer mecanic plisat, cu o grosime considerabilă, făcut din fibre. Utilizarea unui filtru HEPA în casa ta poate îndepărta cea mai mare parte din particulele din aer care pot agrava alergiile.

Este posibilă conectarea dezumidificatorului la rețeaua de canalizare?

Dezumidificatorul are o opțiune de drenaj continuu care vă permite să conectați un furtun la aparat pentru a permite scurgerea continuă a apei. Acest lucru face ca aparatul să fie mai convenabil de utilizat, deoarece nu mai trebuie să goliți manual rezervorul de apă. Mufa pentru furtun are un diametru de 13 mm. Furtunul (nu intră în set) poate fi conectat la orice loc de evacuare a apei, cum ar fi un chiuvetă sau un canal de scurgere.

Concluzie

În concluzie, dezumidificatorul AlecoAir D14 Purify este un aparat eficient și versatil, recomandat pentru a menține un mediu sănătos și confortabil în încăperi de până la 15-20 m². Cu funcții speciale precum controlul Wi-Fi și ionizarea, acest aparat se dovedește a fi o alegere potrivită pentru cei care doresc să își îmbunătățească calitatea aerului din locuințe sau birouri. Vezi și cele mai bune dezumidificatoare.

TopGuides
Logo