AlecoAir D22 Purify Review – Merită în 2024?

În acest articol analizăm AlecoAir D22 Purify, un model din gama Purify, ceva mai mare decât omologii lui, D14 Purify și D16 Purify. Cu o capacitate puternică de 22 l /24h, acesta îndepărtează eficient umiditatea în exces. Beneficiază de un filtru de purificare a aerului, eliminând particule fine și mirosurile neplăcute. Display-ul digital și timer-ul oferă o operare intuitivă și personalizată. Capacitatea de uscare a hainelor și debitul de 155mch completează funcționalitățile versatile ale produsului. Fiind eficient din punct de vedere energetic și ușor de întreținut, dezumidificatorul D22 Purify este ideal pentru utilizarea în orice tip de spațiu casnic. Vezi și cele mai bune dezumidificatoare.

9.5Scor Total
Scor AlecoAir D22 Purify

Mai jos vă vom prezenta principalele calități ale dezumidificatorului D22 Purify pe care le-am luat ca reper pentru a aprecia calitatea și utilitatea aparatului. De asemenea, am luat în calcul neajunsurile sale pentru a putea înțelege cât mai bine situațiile în care D22 Purify este cel mai potrivit. Astfel, acesta a obținut un scor de 9,5 puncte datorită suprafeței mari pe care o poate dezumidifica eficient și funcțiilor sale moderne care extind posibilitățile de control ale aparatului. Un aspect negativ este greutatea sa mare, însă vă vom arată în articolul ce urmează cum puteți depăși acest inconvenient.

Suprafață maximă
10
Consum de energie
9.5
Funcționalitate
10
Capacitate de dezumidificare
10
Greutate
9
Avantaje
  • Multiple funcții (Auto-oprire, Auto-pornire, WiFi)
  • Suprafață acoperită mare
  • Filtrare Hepa și ionizare
  • Roți și mâner pentru transport
  • Rezervor cu volum mare
Dezavantaje
  • Greutate și dimensiuni mai mari

De ce să alegi AlecoAir D22 Purify?


Dezumidificatorul D22 Purify dispune de un higrostat încorporat, oferind control precis asupra nivelului de umiditate din cameră. Poți selecta ușor umiditatea dorită între 30% și 80%, cu ajustări de 5% la fiecare apăsare a butonului. Higrostatul menține umiditatea constantă, pornind automat dispozitivul dacă nivelul setat este depășit. Este important să știi că, după atingerea nivelului optim, ventilatorul se va opri automat în doar 5 minute.

AlecoAir D22 Purify are două trepte de viteză ale ventilatorului. Modul Uscare Rufe permite funcționarea aparatului în mod continuu, cu ventilatorul la treapta de viteză ridicată, timp de 6 ore, asigurând o uscare eficientă și rapidă a hainelor. După expirarea celor 6 ore, aparatul se oprește automat, oferind economie de energie și practicitate. Acest mod de lucru reduce semnificativ timpul necesar pentru uscarea hainelor și este deosebit de util în locuri cu umiditate ridicată, unde uscarea hainelor poate fi o provocare.

Alternativ, modul Manual permite setarea nivelului dorit de umiditate, iar dezumidificatorul va funcționa în mod continuu, menținând ventilatorul la viteză ridicată, până când nivelul țintă de umiditate este atins. Această opțiune este ideală pentru a menține un nivel de umiditate constant într-un spațiu, contribuind la confort și siguranță.

Funcția Ionizare reprezintă o caracteristică esențială a dezumidificatorului D22 Purify, cu efecte pozitive asupra calității aerului și sănătății utilizatorilor. Aparatul emite ioni negativi în aer, care acționează ca agenți de purificare, atrăgând și aderând la particulele poluante și la praful aflat în suspensie în aer. Acești ioni negativi au capacitatea de a încărca particulele cu sarcină negativă, făcându-le mai grele și mai ușor de prins de către dezumidificator. Studiile au demonstrat că expunerea la ionii negativi poate contribui la creșterea nivelului de oxigen din creier, îmbunătățind astfel starea de alertă și capacitatea de concentrare.

Dezumidificatorul AlecoAir D22 Purify are o aplicație pentru smartphone ce permite controlul prin Wi-Fi. Aplicația AlecoAir este disponibilă în App Store și Google Play. De asemenea, aparatul poate fi coordonat cu asistenții digitali Google Home, Alexa sau Siri.

În ce situații este recomandată folosirea dezumidificatorului AlecoAir D22 Purify?

  • Camere de dimensiuni medii și mari
  • Încăperi până în 40-45 metri pătrați
  • Dormitoare, living-uri, birouri mari, garsoniere
  • Spații cu aer încărcat

Detalii tehnice

Greutate:15,3 kg
Suprafață maximă recomandată:45 m2
Capacitate maximă de dezumidificare:22 l /zi
Debit de aer:155 m3/oră
Volum rezervor:4,4 litri
Consum energie:245 W
Wi-Fi:Da
Tip purificare:Pre-filtru lavabil + filtru Hepa
+ionizare

Cum pot transporta mai ușor dezumidificatorul AlecoAir D22 Purify?

La prima vedere D22 Purify poate surprinde neplăcut prin dimensiunile (36 cm x 54 cm x 24 cm) și greutatea sa (15,3 kg). S-ar putea să doriți să îi schimbați locul dintr-o cameră în alta, sau de acasă la birou, și să credeți că este dificil de mutat un astfel de aparat. Și cu toate acestea, producătorii s-au gândit la o soluție pentru a evita acest impediment. Carcasa dezumidificatorului este echipată cu roți și mâner pentru a-l mobiliza cu ușurință oricând veți avea nevoie.

Cu ce este mai bun un filtru HEPA față de un filtru obișnuit?

Pe lângă pre-filtrul lavabil, AlecoAir D22 Purify mai conține și un filtru HEPA. Filtrul HEPA (High-Efficiency Particulate Air Filter) este recunoscut pentru capacitatea sa superioară de a îmbunătăți calitatea aerului interior. Avantajele sale sunt multiple: reține până la 99.97% din particulele fine, inclusiv polen, praf, mucegai, alergeni, bacterii și virusuri. Aceasta reduce riscul de afecțiuni respiratorii și alergii, în special pentru persoanele sensibile sau cu afectarea plămânilor. Cu filtrul HEPA, aerul devine mai curat și mai sigur, asigurând o respirație mai ușoară și o viață mai sănătoasă.

sursa: alecoair.ro

Concluzie

Dezumidificatorul AlecoAir D22 Purify este cu siguranță o alegere excelentă pentru oricine caută să mențină un mediu interior optim și confortabil. Cu o capacitate impresionantă de dezumidificare, acesta poate gestiona cu ușurință excesul de umiditate din încăperi mai mari. La fel de bine de bine se descurcă și atunci când funcționează în modul de purificare. Filtrul avansat și ionizarea îmbunătățesc calitatea aerului, asigurând o respirație mai ușoară și protejând împotriva particulelor patogene și alergenilor. Dacă sunteți în căutarea unui dezumidificator bun, AlecoAir D22 Purify este o opțiune potrivită. Este eficient și dezvoltat tehnologic, ceea ce îl face o soluție perfectă pentru orice locuință.

TopGuides
Logo