Păreri Saltele Previ – Care Sunt Cele Mai Bune în 2024?

Saltele Previ sunt unele dintre cele mai cumpărate pe piața din România, fapt ce se datorează vechimii brandului, prețurilor și gamei largi de produse. Dacă ai auzit o recenzie pozitivă sau negativă despre acest brand și vrei să afli dacă produsele lor își merită banii, dacă tu cauți păreri despre saltele Previ sau dacă ai deja o saltea de la ei și vrei să alegi una nouă, acest ghid te va ajuta să alegi cea mai bună saltea Previ în dependență de necesitățile tale.

Previ oferă o gamă de produse diversificată, în oferta lor fiind incluse saltelele cu spumă de memorie, saltele ortopedice, saltele din latex și chiar saltele pentru copii. Cât de calitative sunt acestea însă, urmează să afli mai jos. În ghidul ce urmează voi enumera factorii prinicipali care m-au ghidat în alegerea celor mai bune saltele Previ, dar care se pot aplica și altor branduri sau modele de saltele pe care le vei avea în vizor. În articol, vei găsi cele mai populare produse de la Previ pe care le analizăm.

Cum am ales cele mai bune saltele Previ?

Atunci când achiziționezi o saltea, îți recomand să îți faci un checklist cu cele mai importante criterii atunci când compari mai multe modele sau producători. Un checklist te va ajuta să faci o selecție, bazându-te pe nevoile și preferințele personale, în special când multe companii se bazează pe termeni ce pot induce în eroare. La alegerea acestor saltele m-am bazat pe următoarele criterii:

 • Tipul Saltelei: Fiecare tip de saltea vine cu avantajele și dezavantajele sale. Saltelele hibrid și cele cu arcuri individuale sunt durabile și respirabile, dar nu excelează în izolarea mișcărilor și micșorarea presiunii. Saltele din spumă și latex beneficiază de lucrurile enumerate mai sus, dar nu au cel mai bun suport la margini. În general, cele mai bune saltele sunt cele hibride sau din latex natural (dacă dispui de un buget mai mare).
 • Calitatea materialelor: Materialele de calitate joacă un rol important asupra performanței saltelei. Deși anumite modele mai ieftine pot avea materiale de o calitate decentă, alternativele premium sunt mai durabile și confortabile. În mare parte materialele de înaltă calitate sunt reprezentate de spumele cu o densitate înaltă, latexul natural sau oragnic și arcurile individuale.
 • Conturare: Saltele ce tind să ia forma corpului sunt mai comode datorită faptului că izolează corpul și reduc din presiune asupra zonelor principale din corp care sunt la rândul lor, responsabile de somnul odihnitor. Cel mai bine la acest capitol se descurcă saltele din latex și cele cu spumă de memorie. Saltele hibrid de asemenea pot avea o conturare bună dacă au stratul superior compus dintr-o spumă densă.
 • Nivelul fermității: Variază de la 1 la 10, cele mai des cumpărate saltele de obicei se încadrează între 3 și 8. Saltele mai moi sunt potrivite persoanelor cu o greutate mai mică și care preferă să doarmă pe lateral. Saltele cu o fermitate medie sunt potrivite persoanele cu o greutate medie, iar cele medii spre tari, sunt potrivite persoanelor supraponderale.
 • Ameliorare presiunii: Rolul unei saltele pentru spate este de a minimiza presiunea asupra zonelor sensibile responsabile pentru somn. Distribuirea presiunii este determinată de stratul superior, de fermitatea saltelei, de greutatea ta sau poziția preferată de somn.
 • Suportul marginilor: Unele saltele tind să se deformeze la margini, în special cele compuse doar din spumă. Saltelele hibrid și cele cu arcuri individuale tind să se deformeze la margini mai încet datorită stratului de arcuri mai puțin flexibil așezat pe margini. Deseori, saltelele de calitate înaltă au marginile ranforsate metalic sau cu spumă densă poliuretanică.
 • Termoregulare: Această caracteristică este, mai ales, importantă pentru oamenii ce tind să se supraîncălzească în timpul somnului. De obicei saltelele cu spumă de memorie nu afișează rezultate excelente în această privință, de aceea îți recomand să te orientezi către saltele hibrid sau cele din latex, dacă transpiri sau dacă te încălzești mult în timpul somnului.
 • Poziția de dormit: Dacă dormi pe lateral, atunci o saltea moale spre medie ți se va potrivi cel mai bine, pentru că va minimiza presiunea depusă pe umeri și șolduri. Pentru dormitul pe spate sau stomac recomand o saltea cu o fermitate medie spre tare. De asemenea este o idee bună să testezi diferite fermități ale saltelelor într-un showroom, pentru a înțelege care ți se potrivește mai bine.

Ce tipuri de saltele sunt produse de Previ?

Fiecare model de saltea are un design diferit și conține materiale unice, cu toate acestea, majoritatea saltelelor se încadrează în cateva categorii principale. Fiecare categorie are trăsături similare, lucrurile care diferă fiind durabilitatea, calitatea materialelor și alți factori de performanță. Principalele tipuri de saltele oferite de Previ sunt:

Saltele Previ Hibrid

Saltele hibrid au la bază arcurile unite sau arcurile împachetate. Aceste modele au, de regulă, un strat superior din spumă sau din latex. Saltele hibrid sunt cele mai recomandate, pentru că oferă un suport stabil prin intermediul arcurilor, asigurând și ventilarea eficientă, iar stratul superior din spumă sau latex se adaptează după conturul corpului și ameliorează presiunea.

Saltele Previ cu Spumă

O saltea cu spumă va avea un strat superior cu spumă de memorie, în timp ce stratul de bază va fi compus dintr-o spumă densă de poliuretan ce constituie baza solidă. Modelele produse în ziua de azi au toate nivelurile de fermitate. Saltele cu spumă conturează bine corpul și izolează mișcările, fiind perfecte pentru cupluri.

Saltele Previ din Latex

Saltele din latex, de obicei, sunt construite dintr-un strat superior mai moale, iar cel inferior mai tare, pentru a crea un suport stabil. Saltele din latex se deformează mai încet, decât cele cu spumă de memorie, mai ales în cazul latexului natural. O saltea din latex este perfectă, dacă te miști frecvent în timpul somnului. De asemenea este cea mai bună la reglarea temperaturii.

Saltele Previ cu Arcuri

Saltele cu arcuri individuale sau pocket sunt cele mai durabile, fiind recomandate în mare parte persoanelor supraponderale. În același timp, saltelele cu arcuri și cele hibrid sunt cele mai bune pentru sex datorită suportului prin intermediul arcurilor.

Cât de bune sunt saltelele Previ?

Popularitatea saltelelor Previ, ca și în cazul saltelelor Saltex, se datorează prețului accesibil pentru o gamă largă de produse. Ei au preluat multe îmbunătățiri pe care le folosesc brand-urile cunoscute de saltele, însă nu au un concept unic precum saltelele de la Dormeo sau saltelele Ortopedicus și nici certificările acestora (precum Oeko Tex). De aceea, dacă vă orientați către o saltea cu anumiți parametri care vă convin și care să fie și la un preț accesibil, vă recomandăm Saltelele Previ ( unele modele sunt foarte bune), dacă însă doriți o saltea de o calitate superioară în privința tuturor parametrilor, vă recomandăm să vă orientați către alte brand-uri, precum: Magniflex, Somnart, Dormeo, Ortopedicus, însă atunci și prețul va fi mai mare.

Care sunt cele mai bune saltele Previ?

1. Saltea Previ AquaGel Air Fresh

Păreri saltele Previ
Vezi Preț
Previ AquaGel Air Fresh

Vezi preț pe emag.ro

După cum spuneam mai devreme, saltelele Previ se bucură de popularitate datorită prețului accesibil. În cazul de față, putem să estimăm că prețul pentru această saltea, care este compusă dintr-un strat de 7 cm de latex natural, este mult mai mic decât cel al unei saltele asemănătoare de la alt brand de pe piață.

În general, saltelele care au în componența lor latex natural, tind să fie mult mai scumpe decât o saltea cu spumă de memorie, deoarece latexul este cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra corpului. Acesta este un material organic, foarte durabil care distribuie uniform greutatea corporală și amortizează mișcările în timpul somnului. Latexul din această saltea, e prevăzut să răspundă personalizat celor 7 zone din corp, acest lucru face ca salteaua să fie ergonomică și ortopedică.

Salteaua este compusă dintr-un nucleu de 2 straturi de spumă poliuretanică densă care este cuprinsă de stratul de 7 cm de spumă cu memorie îmbogățită cu capsule de gel și de stratul de 6 cm de latex natural. Salteaua este reversibilă, astfel, vă puteți bucura de un confort personalizat pe ambele părți. Datorită capsulelor de gel, stratul din spumă de memorie va regla temperatura corpului, astfel o să prevină transpirația și supraîncălzirea.

Recomand această saltea persoanelor care caută un confort personalizat, suferă de probleme ale articulațiilor sau coloanei și își doresc un produs de calitate pe termen lung.

Avantaje
 • Înălțime 30 cm
 • Reversibilă
 • Strat de spumă cu memorie îmbogățit cu capsule de gel
 • Confort pentru 7 zone din corp
 • Strat de latex natural de 6 cm
 • Nucleu dublu
 • Husă antibacteriană
Dezavantaje
 • Husa nu este detașabilă

2. Saltea Previ Silver

Vezi Preț
Saltea Previ Silver

Vezi preț pe emag.ro

Este o saltea care se potrivește unei anumite categorii de oameni. Dacă preferi dormitul pe lateral sau dacă suferi de dureri ale articulațiilor, dacă nu ai o greutate corporală mare și îți place senzația de „îmbrățișare” specifică spumei de memorie, atunci produsul poate fi potrivit pentru tine. Însă pentru cei care au nevoie de o suprafață mai tare de dormit, salteaua nu este potrivită, cei 8 cm de spumă de memorie fiind „prea mult” pentru unii oameni

Salteaua este una aspectuoasă, având o înălțime de 24 cm. Acest lucru va preveni deformarea ei ușoară în timp. Cu cât mai gros este nucleul saltelei, cu atât aceasta va fi mai rezistentă. Deși ventilația saltelelor cu nucleu din spumă poliuretanică este mult mai slabă decât cea a saltelelor cu arcuri, în cazul de față, pentru a îmbunătăți acest aspect, salteaua este dotată cu o bandă de aerisire 2D pe margini. Banda este îmbogățită cu fibre de carbon antistatic care vor elibera undele electromagnetice din saltea.

Alt detaliu important al acestei saltele este husa îmbogățită cu ioni de argint. Fibrele de argint creează un mediu antibacterian, acționând ca un scut natural. Argintul de asemenea, protejează de încărcările electrostatice. Dezavantajul husei este însă, că aceasta nu e detașabilă.

Avantaje
 • Înălțime 24 cm
 • Potrivită pentru durerile de ariculații
 • Bandă 2D de aerisire
 • Husă cu fibre de ioni de argint
 • Antibacteriană și antistatică
Dezavantaje
 • Husa nu este detașabilă
 • 8 cm de spumă de memorie poate fi prea mult
 • Există riscul supraîncălzirii

3. Saltea ortopedică Previ Aquagel Medical Air-Plus

Vezi Preț
Previ Aquagel Medical

Vezi preț pe emag.ro

Este o saltea cu spumă de memorie care are un preț foarte accesibil și se bucură de recenziile pozitive ale utilizatorilor. Este potrivită pentru persoanele care își doresc o saltea simplă, de calitate, care să nu aibă o greutate foarte mare. Dacă obișnuiești să te muți des sau stai în chirie, este o opțiune foarte potrivită, deoarece poate fi rulată și transportată ușor.

Densitatea nucleului este de 30 kg/mc, mai mică decât în cazul saltelei cu latex de mai sus, asta face ca și duritatea saltelei să fie medie, la fel și greutatea pe care poate să o susțină (maxim 100 kg). Cu cât densitatea nucleului e mai mare, cu atât salteaua este mai rezistentă în timp.

Un avantaj al saltelei este stratul de spumă cu memorie îmbogățit cu particule de gel. Acesta este capabil să se adapteze după temperatura corpului și să o păstreze la un nivel optim pentru somn, evitând supraîncălzirea. Stratul de 5 cm de spumă cu memorie este unul plăcut, care o să ofere adâncirea necesară corpului.

Materialul care acoperă salteaua este dotat cu un sistem de aerisire care previne umezeala. Husa saltelei este matlasată cu vată antialergenică care are efect antibacterian și este antistatică. Salteaua are o bandă 3D perimetrală, pentru a îmbunătăți ventilația.

Avantaje
 • 5 cm de spumă cu memorie îmbogățită cu capsule de gel
 • Previne supraîncălzirea
 • Preț accesibil
 • Ușor de transportat
 • Sistem de aerisire
 • Husă antibacteriană
Dezavantaje
 • Înălțime 22 cm
 • Nu este potrivită pentru persoanele supraponderale
 • Husa nu este detașabilă

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo