Păreri AlecoAir – Cel mai Bun Dezumidificator în 2024

Problema umidității în locuințe, este una frecvent întâlnită, mai ales în sezonul rece. Aceasta poate cauza apariția mucegaiului, germenilor patogeni, astfel provocând daune casei și sănătății tale. Din fericire, astăzi, avem destule mijloace prin care o putem preveni. O soluție eficientă, în acest sens, reprezintă achiziția unui dzumidificator AlecoAir, iar pentru că oferta pe piață este vastă, ne-am propus în acest articol, să analizăm oferta unui singur producător și să îți oferim păreri despre dezumidificatoarele AlecoAir.

Acestea se clasează în topul celor mai bune dezumidificatoare de aer, iar compania AlecoAir este lider pe piață dezumidificatoarelor, atingând standarde înalte în ceea ce privește varietatea gamei, multitudinea funcționalităților și calitatea tehnologică. Prin ce e mai bun un dezumidificator marca AlecoAir față de alte produse fabricate în străinătate, cum să analizezi calitatea acestuia în raport cu anumite criterii tehnice de producție, cum să îți dai seama dacă investiția făcuta va acoperi nevoile tale? La toate aceste întrebări vom încerca să răspundem în cele ce urmează, prezentându-ți avantajele și dezavantajele dezumidificatoarelor AlecoAir.

Cele mai bune dezumidificatoare AlecoAir

1. Dezumidificator AlecoAir D23 Classy

Dezumidificator AlecoAir D23
Vezi Preț
Dezumidificator AlecoAir D23 Classy

Vezi preț AlecoAir D23 Classy pe alecoair.ro

AlecoAir D23 Classy este un dezumidificator de top din seria acestei mărci. Este un aparat cu multiple funcții (dezumidificare, purificare și ionizare), interfață hi-tech cu panou de comanda touch screen și control la distanță prin wifi. 

D23 Classy are un consum scăzut de energie conform Hong Kong Energy Efficiency Ratio, pentru cel mai scăzut nivel de energie consumată. Acest dezumidificator este eficient în oficii, apartamente și alte spații similare cu suprafețe de 45 – 55 m2.

Prin intermediul dezumidificării automate, dispozitivul va lucra până la atingerea umidității programată de tine, după care se va opri. Iar la depășirea valorii de umiditate setate se repornește, de asemenea, automat.

Un alt lucru de știut despre D23 Classy este că poate realiza o purificare independentă, în lipsa dezumidificării, sau simultan cu aceasta. Aerul este filtrat printr-un filtru 3 în 1: pre-filtru antibacterian lavabil (reține particule mari de praf, scame, păr de animale), filtru de aer HEPA (excelent pentru cei cu alergii la spori de mucegai, polen, praf, acarieni, păr de animale), filtru cu carbon activ (neutralizează mirosurile neplăcute și alte substanțe nocive din aerul filtrat, cum ar fi fumul de țigară sau mirosul de mâncare).

Avantaje
  • 3 trepte de filtrare
  • Consum de energie scăzut (230 W)
  • Automatizare înaltă (oprire, pornire, dezgheț)
  • Control la distanță prin wif
  • Principiu de funcționare: compresor
Dezavantaje
  • Filtrele trebuiesc schimbate la un interval de 6-12 luni

2. Dezumidificator AlecoAir D16 Purify

Dezumidificator AlecoAir D14 Purify
Vezi Preț
Dezumidificator AlecoAir D16 Purify

Vezi preț AlecoAir D16 Purify pe alecoair.ro

AlecoAir D16 Purify este recomandat pentru încăperi de până la 25-30 m2. Dezumidificatorul dat este un aparat 2 în 1, asigurând eliminarea excesului de umiditate din aer și filtrarea particulelor poluante, grație filtrului HEPA ce poate fi montat în aparat.

Acest dezumidificator-purificator este proiectat pentru a avea un consum redus de energie (doar 215 Wați). Mai mult decât atât, agentul de răcire R290 are impact zero asupra stratului de ozon.

D16 Purify de la AlecoAir intră în recomandările noastre și datorită funcțiilor adiționale pe care le are. În primul rând, este vorba de ionizare, proces care contribuie la o aspirare mai eficientă a particulelor de praf, dar și care vă asigură un aer de calitate înaltă, benefic pentru sănătate. 

Totodată, vă puteți bucura și de funcția uscare rufe, care scade considerabil timpul de uscare a acestora. Iar dacă aveți copii, funcția Child Lock blochează panoul de comandă, protejând curiozitatea celor mici.

Avantaje
  • Consum mic de electricitate
  • Ionizare
  • Pre-filtru lavabil + filtru Hepa cadou
  • Funcție child-lock
  • Principiu de funcționare: compresor
Dezavantaje
  • Eficient pe suprafețe de până la 30 m2
  • Fără filtru de carbon activat

Vezi recenzie completă AlecoAir D16 Purify

3.Dezumidificator AlecoAir D25 Traditio

Dezumidificator AlecoAir D25
Vezi Preț
Dezumidificator AlecoAir D25 Traditio

Vezi preț AlecoAir D25 Traditio pe alecoair.ro

AlecoAir D25 Traditio este un alt dispozitiv cu funcție dublă de dezumidificare și purificare. Funcția de purificare, însă, la acest aparat este una mai puternică, comparativ cu cea de la alte dezumidificatoare. 

Pe lângă pre-filtrul lavabil și cel cu carbon activ, dispozitivul are și un filtru True Hepa. Față de filtrele Hepa simple, cele True Hepa sunt fabricate conform reglementărilor Departamentului de Energetică al SUA și este considerate a fi de o calitate superioară. 

Nu în ultimul rând, în spatele tuturor filtrelor se mai află un LED cu lumină UV. Acesta are proprietăți germicide, distrugând virusurile și bacteriile expuse pentru o anumită perioadă de timp.

D25 Traditio este capabil să ionizeze aerul, să grăbească uscarea rufelor, să pornească și să se oprească automat. De asemenea, acesta poate dezumidifica o încăpere cu o suprafață maximă de 60 m2. Alte bonusuri ale acestui aparat sunt funcțiile de oscilare ale clapetei ventilatorului, autodezgheț și conexiune wifi.

Avantaje
  • Filtru true-hepa
  • LED cu lumină UV
  • Flux de aer oscilant
  • Suprafață mare de dezumidificare
  • Principiu de funcționare: compresor
Dezavantaje
  • Greutate mai mare
  • Consum mai mare de energie

4. Dezumidificator AlecoAir D35 Kosmo

AlecoAir D35 Kosmo
Vezi Preț
Dezumidificator AlecoAir D35 Kosmo

Vezi preț AlecoAir D35 Kosmo pe alecoair.ro

D35 Kosmo este perfect pentru încăperi de până la 110 m2 (de exemplu un apartament de 3 camere). Acest dezumidificator-purificator are un consum de curent mai ridicat (430 W pe oră) din cauza puterii sale (consum care, totuși, este mai redus comparativ cu alte dispozitive la fel de mari).

D35 Kosmo are un higrostat din fabrică, care măsoară umiditatea din cameră și îți permite să selectezi umiditatea dorită în intervalul 30 – 80%, cu un pas de 5%. Higrostatul permite un control permanent al umidității din aer, iar dacă nivelul de umiditate setat este depășit, dezumidificatorul pornește automat. După ce umiditatea a fost readusă la nivelul normal, dispozitivul se oprește singur după 5 minute.

În cazul unei pane de curent îți pot fi de folos funcțiile autopornire și memory, care îi permit dezumidificatorului să-și păstreze timerul și setările anterioare. De asemenea, cu D35 Kosmo puteți beneficia de pe urma celor 4 straturi de filtru (pre-filtru, filtru antibacterian, filtru Hepa, filtru cu carbon activ).

Avantaje
  • Potrivit suprafețelor mari (110 m2)
  • 9 trepte de viteză a ventilatorului
  • 4 straturi de filtru
  • Principiu de funcționare: compresor
Dezavantaje
  • Cost ridicat

5.Dezumidificator AlecoAir D22 Purify

Alecoair D14 Purify
Vezi Preț
Dezumidificator AlecoAir D22 Purify

Vezi preț AlecoAir D22 Purify pe alecoair.ro

D22 Purify este un dezumidificator bun pentru prețul său și care are multe de oferit. Este eficient pe suprafețe de până la 45 m2, perfect pentru o garsonieră sau o sufragerie mare de la casă. Cu aplicația AlecoAir îl poți controla de la distanță, poți să-l pornești, să-l oprești sau să-i modifici setările printr-o singură atingere pe ecranul telefonului.

Pentru filtrarea prafului și particulelor mari, dezumidificatorul este dotat cu un pre-filtru lavabil, și suplimentar, este însoțit de un filtru Hepa pentru o purificare superioară a particulelor mici și a alergenilor.

Ca și restul dezumidificatoarelor marca AlecoAir, D22 Purify are un consum redus de energie (245 W) și un nivel sonor scăzut care îți permite să te simți confortabil, chiar dacă se află în aceeași cameră cu tine.

Pe lângă toate acestea, aparatul este dotat cu funcția uscare rufe, opțiunea de drenaj continuu datorită racordului de furtun, funcția de ionizare și de blocare a panoului de comandă (Child Lock).

Avantaje
  • Consum redus de energie electrică
  • Raport preț-calitate excelent
  • Filtru Hepa bonus
  • Control la distanță prin wifi
  • Principiu de funcționare: compresor
Dezavantaje
  • Lipsă funcție ionizare
  • Lipsă filtru cu carbon activat

Vezi recenzie AlecoAir D22 Purify

Sunt bune dezumidificatoarele de la AlecoAir?

AlecoAir este un brand 100% românesc, iar produsele lor sunt proiectate, dezvoltate și testate de către o echipă de ingineri români. Sunt specializați, în mare parte, în producerea umidificatoarelor, purificatoarelor dezumidificatoarelor și aparatelor de aer condiționat. Unul dintre avantajele brandului, conform recenziilor, este comunicarea cu clienții. De exemplu, dacă se întâmplă ca un produs achiziționat să se strice în timp, ei își asumă diagnoza acestuia, preluare, repararea și transportarea repetată, fără costuri suplimentare. Nu toate firmele, mai ales, cele din străinătate, își asumă direct responsabilitatea pentru produsele livrate- din acest punct de vedere, AlecoAir are un avantaj incontestabil.

Cât despre dezumidificatoarele propriu zise, acestea sunt proiectate în tandem cu ultimile tehnologii, pentru a garanta o utilizare economică, eficientă și prietenoasă cu mediul înconjurător. Aparatele sunt proiectate astfel încât să fie cât mai comod de utilizat, să aibă un design plăcut și să înglobeze în ele următoarele optimizări: purificare, ionizare, pornire și oprire automată, autodezgheț, autouscare, conectare la wifi, child lock și multe altele.

Printre alte beneficii importante se numără:

Zgomotul mic pe care îl produc: nivelul sonor al acestora este unul destul de scăzut (aproximativ 40 decibeli), mai mic decât cel al unei conversații obișnuite (60 decibeli). 

Eficiența energetică: (Atenție! – în comparație cu produsele altor brand-uri din categoria dezumidificatoare, deoarece acest tip de aparat, în general, este costisitor energetic). Așadar, dacă veți compara dezumidificatoarele AlecoAir cu celelalte mărci, veți putea observa că toata seria de dezumidificatoare au un consum de energie de până la 2 ori mai mic. Acest factor poate fi decisiv în cazul în care aveți o problemă de umiditate mai serioasă și planificați să folosiți dispozitivul frecvent.

Manipularea ușoară: În ciuda greutății mari, nu trebuie să depui efort pentru a le muta pentru că sunt dotate cu roți și mânere pentru o mobilitate sporită. Și nu în ultimul rând, mentenanța automatizată a aparatului te va scuti de preocuparea pentru curățarea sa.

Cum să alegi cel mai bun dezumidificator AlecoAir?

Fie că e vorba de un dezumidificator AlecoAir sau de un produs al altei firme, este important să știi reperele după care te poți ghida și evalua un produs. Mai jos, sunt enumerate cele mai importante detalii la care să fii atent atunci când alegi un dezumidificator care să se plieze pe nevoile tale.

Suprafața încăperii. Pentru a te bucura de o performanță maximă a dezumidificatorului tău, acesta trebuie să se potrivească cu dimensiunea spațiului în care se va afla. Un dezumidificator poate fi folosit atât în zone restrânse, cum ar fi o debara sau un spațiu de depozitare, cât și în apartamente de 3 camere și mai mari- acest lucru depinde de capacitatea sa. Pentru a afla dacă un dezumidificator este compatibil cu dimensiunea spațiului tău, trebuie doar să verifici specificațiile tehnice ale produsului.

Filtrare. Dezumidificatoarele AlecoAir au incorporate un pre-filtru lavabil care reține particulele mari de praf și scamele din aer. Adițional, unele aparate pot avea un filtru de carbon (neutralizează mirosurile neplăcute), un filtru Hepa (purifică aerul de alergeni și 95% din particulele mai mari de 0.3 microni) sau un filtru antibacterian. Un studiu american arată că filtrele Hepa sunt eficiente pe cantități mari de bacterii și spori, realizând o filtrare excesivă chiar și pentru standardele spitalelor.

Consum de curent. Recomandările pentru dezumidificatoarele AlecoAir se bazează și pe consumul redus de energie electrică al acestora. Am analizat produsele altor companii și am observat că aparetele AlecoAir de aceeași dimensiune consumă de 1,5 – 2 ori mai puțin. În gama acestei mărci se găsesc atât dezumidificatoare casnice mici cu un consum redus, cât și dispozitive mari și puternice cu un consum crescut (dar mai mic decât media de pe piață). Consumul redus se datorează faptului că aparatele folosesc compresorul, ca și principiu de funcționare, nu agentul frigorific (care este mai costisitor). În topul nostru, au fost selectate doar dezumidificatoare care funcționează pe bază de compresor.

Ionizare. Aparatele cu această funcție emit ioni negativi care aderă la praful și particulele poluante aflate în suspensie în aer. Acestea devin mai grele și sunt aspirate mai ușor de aparat. O cantitate mare de ioni negativi fac aerul mai proaspăt și contribuie la o funcționare mai bună a creierului.

Buget. AlecoAir au o gamă de prețuri excelente, astfel încât dezumidificatoarele pentru casă să fie accesibile tuturor. Fără a ne propune să facem reclamă, trebuie să atestăm faptul că au cele mai mici prețuri de pe piața acestei categorii de produse. Prețurile încep de la 500 de lei pentru aparatele mai mici, ideale pentru camera unui copil sau baie. Apoi, după ce ai reușit să testezi un dezumidificator ieftin și ai observat efectul benefic al acestuia, poți studia și unele produse mai mari, potrivite pentru dormitor și sufragerie, ale căror prețuri se află în jurul a 1000 de lei.

Cele mai frecvente întrebări despre dezumidificatoare

Există dezumidificatoare AlecoAir potrivite pentru suprafața locuinței mele? 

AlecoAir deține un spectru larg de produse care sunt eficiente pe diferite suprafețe. Cele mai mici dezumidificatoare sunt indicate pentru spații de 10 – 18 m2, pe când cele mari lucrează perfect și pe suprafețe de 110 – 150 m2.

Unde se acumulează apa și cum se scurge?

Fiecare dezumidificator are un rezervor în care se colectează apa în urma dezumidificării și care trebuie golit odată ce devine plin. Pentru a scăpa de această grijă, dezumidificatoarele AlecoAir au racorduri pentru furtun care permit drenajul continuu direct în sistemul de canalizare.

Cât de grele sunt dezumidificatoarele și cât de dificil sunt de mutat dintr-un loc în altul?

Majoritatea dezumidificatoarelor cântăresc între 10 și 18 kg, însă se pot muta foarte ușor după nevoile proprii datorită roților și mânerelor incorporate în carcasă.

Pot să am acces la distanță la un dezumidificator AlecoAir?

Aplicația pentru telefon permite controlul aparatului de la distanță prin conectarea acestuia la Wi-Fi. Aplicația AlecoAir poate fi descărcată din App Store și Google Play. De asemenea, este posibilă coordonarea dezumidificatorului cu ajutorul comenzilor vocale prin intermediul asistenților digitali Google Home, Alexa sau Siri.

Cât durează până când dezumidificatorul aduce umiditatea la nivelul optim?

Atâta timp cât dezumidificatorul pe care îl alegeți este suficient de mare pentru zona în care lucrează și nu există probleme specifice de umiditate, aparatul va reduce umezeala la nivelul ales în decurs de câteva zile (la prima dezumidificare), la utilizările următoare fiind de ajuns doar câteva ore. 

Când nu sunt acasă, dezumidificatorul poate controla automat umiditatea?

Dezumidificatoarele AlecoAir se opresc singure atunci când umiditate scade sub 5% față de nivelul setat. De asemenea, dispozitivele au un higrostat incorporat care detecteaza creșterea umidității peste nivelul optim, moment în care repornesc automat.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo