Cea Mai Bună Saltea Dormeo în 2024 [Păreri Experți]

Dacă ai ajuns să citești acest articol, cu siguranță, oscilezi între câteva modele de saltele și te interesează să afli care este cea mai bună saltea Dormeo. Dormeo este una dintre cele mai cunoscute companii atunci când vorbim despre produse destinate unui somn sănătos. Ei au o mulțime de produse în catalog care îmbunătățesc calitatea somnului, începând cu pernele, pilotele și terminând cu saltele de diferite tipuri. Noi am selectat o listă cu cele mai bune saltele Dormeo și am întocmit o serie de recomandări pentru a alege ca să poți alege cel mai bun model.

La momentul de față, în România există câțiva producători de încredere de saltele, printre care se numără și Dormeo, care se axează pe tehnologii de ultimă generație și pe îmbunătățirea calității somnului. În acest articol, analizăm saltelele marca Dormeo și specificațiile materialelor din care sunt produse, pentru a stabili dacă calitatea produselor corespunde popularității pe care brand-ul deja și-a creat-o. Vezi și cele mai bune saltele.

1. Saltea Dormeo iMemory S Plus – Cea mai bună saltea Dormeo

saltea dormeo imemory s plus
Vezi Preț
Dormeo iMemory S Plus

Vezi preț Dormeo iMemory S Plus pe dormeo.ro

Avantaje
 • Nucleu dublu
 • Înălțime 20 cm
 • Husă detașabilă
 • Fermitate reglabilă
 • Ergonomică
 • Garanție 15 ani
Dezavantaje
 • Livrare îndelungată

Dormeo iMemory S Plus este cea mai bună saltea Dormeo per total datorită nucleului dublu, tehnologii unice marca Dormeo, fermității ajustabile și preț. iMemory S Plus este o saltea ideală pentru un cuplu, pentru că poate fi ajustată în funcție de nevoile fiecăruia, avand multiple setări și două nucleuri duale separate, care însă sunt unite într-un singur pat. Mulți utilizatori optează pentru a o seta astfel încât umerii și capul să fie sprijiți de spuma cu memorie, iar coloana de partea mai fermă. Deci, pe lângă faptul că este reversibilă (de pe o față pe alta), salteaua poate fi întoarsă și la 180 de grade. Schimbând fețele husei, poți, de asemenea, să reglezi fermitatea.

Dacă, de exemplu, ai testat alte saltele și nu ai fost mulțumit de ele, deoarece propuneau doar un anumit tip de fermitate, alegând acest produs poți să afli care sunt preferințele tale, până găsești nivelul ideal pentru somn. Această saltea este foarte utilă, mai ales, atunci când simți că părțile corpului tău au nevoie de o abordare diferită a confortului. Avantajul e că nu trebuie să alegi între o saltea cu arcuri sau o saltea cu spumă de memorie, deoarece tehnologia înglobată în modelul respectiv, le combină pe ambele: arcuri 3D din spumă poliuretanică.

Salteaua este compusă din 3 zone de confort, având ca și nucleu stratul Octaspring, care are o adaptibilitate 3D și este ergonomic, copiind forma literei S. Structura tridimensională îmbunătățește circulația aerului și sprijină coloana excelent. Întreținerea ei este ușoară, deoarece husa este detașabilă și se poate spăla rapid, iar stratul octaspring din interior oferă ventilație sporită, lucru important în lupta cu depunerile, bacteriile și praful. O saltea cu arcuri este cea mai bună opțiune pentru o ventilație maximă.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Ajustabilă
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

2. Saltea Dormeo DNA Personalizată – Cea mai inovatoare

Vezi Preț
Saltea Dormeo DNA Personalizată

Vezi preț Dormeo DNA Personalizată pe dormeo.ro

Avantaje
 • Inovație unică
 • Persoanalizare la fiecare 10 cm a nucleului
 • Husă detașabilă
 • Fermitate ajustabilă
 • Ergonomică
 • Tratament antibacterian
Dezavantaje
 • Dacă sunt diferențe mari de greutăți între parteneri, somnul poate deveni incomod pe partea celuilalt, deoarece e adaptat exclusiv după corpul său.
 • Preț ridicat

Această saltea reprezintă o inovație pe piața saltelelor, deoarece se adaptează la nivel de centimetri corpului tău. Când alegem o saltea de dormit, întotdeauna trebuie să avem grijă să o alegem după tipologia corpului, astfel încât să se adapteze greutății și înălțimii noastre. În cazul de față, totul e mult mai simplu, deoarece salteaua va fi construită în funcție de preferințele tale în materie de dormit și în funcție de forma corpului.

Pentru partenerii care au greutăți diferite, o asemenea alternativă este extrem de ofertantă, deoarece e greu să găsești o saltea care să se adapteze atât de precis nevoilor fiecăruia. Dezavantajul este însă, că ea va rămâne fixă, exact în felul în care a fost construită și dacă la iMemory S Plus avem nucleu dublu, diferite tipuri de fermități care se reglează și modifică, aici ea va rămâne la un nivel de fermitate prestabilit. Nu se întâmplă des însă ca oamenii să își schimbe duritatea saltelei, deoarece din moment ce te obișnuiești cu un nivel care să te facă comod, nu mai simți nevoia să operezi atâtea schimbări. La fel e și cu partea de dormit.

Ca și structură, salteaua este compusă dintr-o husă detașabilă și hipoalergenică confecționată din materiale de calitate; dintr-un strat de spumă cu memorie care este reglabil; dintr-un strat cu spumă ecocell care de asemenea, este reglabil; și dintr-un strat principal de arcuri octaspring- niște arcuri 3D foarte adaptabile construite din spumă poliuretanică. Acesta este și stratul care răspunde de ergonomie, de duritate și de forma corpului.

Înălțime:21 cm
Nivel Fermitate:Fermitate total ajustabilă
Tip Saltea:Cu arcuri din spumă poliuretanică
Husa:Detașabilă

3. Saltea Dormeo Nature Serenity Octa – Cel mai bun raport calitate-preț

Vezi Preț
Saltea Nature Serenity Octa

Vezi preț Nature Serenity Octa pe dormeo.ro

Avantaje
 • 3 zone de confort
 • Tratament antibacterian
 • Livrare imediată
 • Nivel ridicat de aerisire
 • Margini ranforsate cu spumă de memorie
 • Adaptibilitate 3D
 • Husa detașabilă
Dezavantaje
 • Nu are nucleu dublu
 • Înălțime 17 cm

Este un model de saltea care a apărut recent în catalogul Dormeo și se caracterizează prin simplitate și eleganță. Stratul de bază care este compus din 7 cm de arcuri Octaspring și este grupat în 3 zone de confort pentru umeri, coloană și picioare. Inovația, în cazul acestei saltele, o reprezintă dimensiunea nucleului din arcuri, care nu se mai întâlnește la alte saltele. Având 7 cm, acesta poate oferi o senzație de amortizare mai plăcută și sporește circulația aerului. Cu cât arcurile 3D sunt mai înalte, cu atât mai multe spații libere există printre împletitura arcului – lucru care favorizează ventilația.

Nucleul este îmbrăcat într-o spumă Ecocell a câte 4 cm pe fiecare parte. Spuma Ecocell este o spumă cu o densitate medie, însă nu are o celulație atât de deschisă precum spuma cu memorie. Ea oferă senzația de moliciune, însă fără efectul de scufundare. Astfel, dacă îți place acest efect, în husa saltelei sunt încorporați 2 cm de spumă cu memorie, pentru un nivel mai ridicat de confort.

Husa saltelei, ca și în cazul celorlalte saltele Dormeo, este detașabilă și lavabilă. Ea este prelucrată cu un tratament CleanEffect, ceea ce va preveni apariția bacteriilor și alergenilor. Încă un detaliu important este faptul că arcurile din spumă poliuretanică sunt ranforsate cu o spumă cu densitate ridicată, ceea ce va preveni deformarea saltelei pe marginile sale.

Înălțime:17 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Medie spre Tare
Tip Saltea:Cu arcuri poliuretanice
Husa:Detașabilă

4. Saltea Dormeo Aloe Vera – Cea mai bună pentru alergii

dormeo-aloe-vera-pareri
Vezi Preț
Saltea Aloe Vera Memory Plus

Vezi preț Aloe Vera Memory pe dormeo.ro

Avantaje
 • Nucleu ortopedic
 • Densitatea ridicată
 • Strat cu spumă de memorie
 • Husa este detașabilă
 • Tratament anti acarieni
 • Îmbogățită cu Aloe Vera
Dezavantaje
 • Nu are nucleu dublu
 • Doar 2 cm de spumă cu memorie
 • Fermitatea nu este ajustabilă

Salteaua Dormeo Aloe Vera este recomandată, în primul rând, pentru persoanele alergice, deoarece dispune de tratamente anti-alergenice. Acest lucru se datorează îmbogățirii husei cu Aloe Vera care este o plantă recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății. Pe lângă tratamentul cu Aloe Vera, salteaua este prelucrată și cu tratamentul Clean Effect care asigură o barieră puternică împotriva microbilor.

Salteaua este potrivită pentru persoanele supraponderale, deoarece are o duritate ridicată. Ea poate fi folositoare și în tratarea anumitor boli ale coloanei vertebrale precum scolioza, asigurând o suprafață densă și uniformă. Trebuie să fii atent însă la tipul de duritate recomandat pentru tine, chiar dacă ai probleme cu coloana, deoarece o duritate ridicată a saltelei poate provoca dureri în articulații sau în zona cervicală.

În husa saltelei sunt incluși 2 cm de spumă cu memorie care vor amortiza duritatea saltelei și vor oferi senzația de moliciune. Dacă însă preferi o saltea mai moale, îți recomandăm să te orientezi către un model care are mai multă spumă de memorie. Vezi recenzie individuală și păreri Dormeo Aloe Vera.

Înălțime:18 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Tare
Tip Saltea:Spumă cu memorie
Husa:Detașabilă

5. Saltea Dormeo Fresh Prima Platinum – Previne supraîncălzirea

Vezi Preț
Saltea Fresh Prima Platinum

Vezi preț Fresh Prima Platinum pe dormeo.ro

Avantaje
 • 3 zone de confort
 • Garanție 15 ani
 • Tratament termo regulator
 • Tratament antibacterian
 • Husă matlasată
 • Reversibilă
Dezavantaje
 • Nu este disponibilă în dimensiunea 160*200

Este o saltea foarte comodă, datorită materialelor de înaltă calitate folosite în producerea acesteia și are un preț avantajos, în comparație cu alte saltele Dormeo. Nucleul format din arcurile Octaspring de 3 cm, asigură o suprafață uniformă, susținând într-un mod corect coloana vertebrală. Arcurile nu au o înălțime prea mare, ceea ce reduce un pic din senzația de amortizare, însă asigură o duritate mai ridicată.

Salteaua poate fi folosită pe ambele părți, deoarece nucleul este cuprins de 2 tipuri de spumă ecocell – una cu duritate mai mică de 3 cm și alta cu duritate mai ridicată de 10 cm (cea de culoare albastră). Pentru a oferi un grad sporit de comoditate, husa saltelei este matlasată cu 2 cm de spumă cu memorie.

Saltelele formate din spumă poliuretanică tind să supraîncălzească corpul, mai ales vara, de aceea e important ca husa saltelei să aibă un tip de fibră special care să împiedice această incomoditate. Avantajul acestei saltele constă în faptul că husa este țesută cu niște fibre care previn supraîncălzirea și transpirația. Ca și în cazul celorlalte modele, husa saltelei este detașabilă, lavabilă și dispune de tratamente antialergenice și antiacarieni.

Înălțime:18 cm
Nivel Fermitate:Fermitate ajustabilă
Tip Saltea:Saltea cu arcuri din spumă
Husa:Detașabilă

Cum alegi cea mai bună saltea Dormeo?

Alegerea tipului de saltea depinde mult de preferințele tale în materie de senzații, fermitate și de condiția fizică. Dormeo are o gamă variată de saltele: saltele cu spumă de memorie, cu arcuri sau saltele hibrid. Dacă îți place o suprafață moale de dormit, cu o senzație plăcută de adâncire, atunci, probabil, ți-ar plăcea o saltea cu un strat de spumă de memorie mai mare.

Această opțiune, de asemenea, este potrivită și pentru oamenii care practică sport de performanță și au nevoie de o relaxare a articulațiilor mai mare. Pentru problemele coloanei însă, sugestia specialiștilor se îndreaptă înspre saltelele cu duritatea medie, astfel e recomandată o saltea cu un strat de spumă poliuretanică mai dens sau o saltea hybrid. Vezi și cum să alegi o saltea potrivită pentru spate.

Tehnologie și materiale saltele Dormeo

Dormeo s-a făcut cunoscut și a introdus o inovație pe piața saltelelor prin tehnologia Octaspring. Aceasta reprezintă o bobină din spumă, care datorită formei, poate asigura ventilația sporită și un suport ortopedic necesar, acționând la fel precum arcurile împachetate.

Bobinele au diferite niveluri de duritate și sunt aranjate în saltea, în așa fel, încât să ofere suport individual pentru fiecare zonă din corp. Spre deosebire de o saltea cu spumă poliuretanică obișnuită, aceasta permite trecerea permanentă a fluxului de aer (mai exact, de 8 ori mai mult), lucru important pentru prevenirea acarienilor și mucegaiului.

Pe lângă tehnologia Octaspring, în saltelele Dormeo se folosesc arcurile împachetate individual și spuma de memorie sau latexul- fie ca și straturi intermediare sau ca și nucleu al saltelei. Saltelele cu spumă se concentrează pe proprietățile anti-alergenice, termoreglare, iar cele cu arcuri pe ventilație și fermitate.

Dormeo a creat propria spumă care se numește Ecocell (un material elastic, adaptabil și respirabil). La contactul cu acest tip de saltea, clienții au raportat o senzație plăcută de confort, dar au atenționat că scufundarea se produce mai greu.

De ce să cumperi o saltea Dormeo?

Potrivite pentru cupluri: Unele saltele Dormeo au înglobate în interior, un nucleu dublu, ceea ce le face ideale pentru cupluri. Avantajul unui astfel de nucleu, este că fiecare partener își poate alege nivelul de duritate potrivit. Singura inconveniență, în cazul lor, este prețul, care e mai ridicat în comparație cu un model cu un nucleu unic.

Reversibile: Multe saltele pot fi folosite pe ambele părți, având ori diferite niveluri de duritate și/sau diferite proprietăți de termoreglare (precum fețele de iarna și vară). Acest lucru este extrem de prielnic pe termen lung, deoarece nevoile corpului se pot schimba, în funcție de o anumită perioadă, începând de la poziția de dormit și terminând cu durerile diferite resimțite în corp.

Huse antibacteriene:
O atenție deosebită se acordă și huselor saltelelor. În catalogul lor, vei găsi huse compuse din materiale ecologice și antialergice precum: bumbacul organic, bambusul, fibra de argint, aloe vera. Majoritatea huselor dispun de tratamente antibacteriene și antialergice.

Ergonomice: Este proprietatea nucleului de a copia anatomia coloanei vertebrale. Astfel de saltele sunt recomandate pentru durerile de spate și pentru susținerea optimă a circulației sangvine.

Garanție și perioadă de testare la saltelele Dormeo

De obicei, saltelele Dormeo vin cu o garanție de 10-15 ani. Pentru a fi sigur de achiziție, ei îți oferă și avantajul unei testări gratuite de 60-100 de zile, în funcție de model. Chiar dacă decizi să cumperi o saltea Dormeo după testarea în showroom, e important să vezi cum te simți în ea după câteva zile, deoarece senzațiile ar putea să difere.

Saltele Dormeo Preț și Dimensiuni

Variază în funcție de înălțime, compoziție, numărul straturilor, ergonomie, calitatea materialelor- aceste detalii ar trebui să te ghideze în potrivirea prețului pentru o saltea. În general, pentru o saltea Dormeo, cu dimensiunea 160*200, te vei încadra într-un interval de preț de 900- 4000 de lei, dar au deseori reduceri, deci e posibil să găsești o ofertă avantajoasă. Sfatul nostru este să iei în calcul că o investiție mai costisitoare, este deseori una și de lungă durată.

Cât costă o saltea Dormeo?

Costul unei saltele Dormeo depinde de dimensiuni și modelul ales, pentru o saltea matrimonială te poți aștepta să coste între 900-4000 lei.

Cât trebuie lăsată salteaua Dormeo?

De obicei acest lucru va fi specificat la modelul pe care îl cumperi, o saltea Dormeo se extinde în jur de 6 ore, iar daca vrei să scapi și de miros complet, îți recomand să lași salteaua timp de 24-48 ore.

Concluzie

Fie că ești un client fidel al brand-ului Dormeo, sau abia acum faci cunoștință cu produsele lor, poți să fii sigur că ești informat corespunzător, dacă ai parcurs acest articol, pentru a alege cea mai bună saltea Dormeo. Dacă ești curios să afli și despre alte firme de saltele calitative, poți să vezi și saltelele brand-ului Ortopedicus sau Magniflex.

Taguri:

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo