Top 5 Cele mai Bune Saltele cu Arcuri în 2023 [Păreri Experți]

Saltelele cu arcuri au fost cel mai popular tip de saltea de-a lungul timpului și rămân extrem de actuale și astăzi. În același timp, ele se clasează pe primul loc și la incomoditățile pe care le-au provocat în trecut, asupra somnului. De obicei, cele mai bune saltele cu arcuri sunt de fapt, saltelele hibrid, adică cele compuse din arcuri și spumă. Datorită tehnologiilor avansate pe care acestea le folosesc, se clasează în topul celor mai bune saltele de pat.

Abia după apariția spumei cu memorie, s-a constatat o îmbunătățire a saltelelor cu arcuri și a calității somnului, poți vedea aici diferențele între o saltea cu arcuri vs spumă. Bineînțeles, că standardele s-au ridicat, piața a evoluat, astfel că astăzi, o să găsești tehnologii avansate în producerea lor, potrivite pentru coloana vertebrală, nu doar o plasă de arcuri care a fost în dormitorul tuturor, probabil.

Cele mai bune saltele cu arcuri

1. Saltea cu Arcuri Ortopedicus Bio Bambus Air

saltea cu arcuri bio bambus air
Vezi Preț
Saltea Ortopedicus Bio Bambus Air

Vezi preț Bio Bambus Air pe ortopedicus.com

Avantaje
 • Înălțime 30 cm
 • 7 zone de confort
 • 1000 de arcuri împachetate
 • Ventilație foarte bună
 • Husă din bambus organic detașabilă
 • Potrivită și pentru persoanele cu greutăți mai mari
 • Marginile saltelei sunt ranforsate metalic
Dezavantaje
 • Nu este reversibilă

Ortopedicus Bio Bambus Air este una dintre cele mai bune saltele cu arcuri. Este o saltea înaltă, aspectuasă care se încadrează în categoria saltelelor hibrid, deoarece e compusă din arcuri și spumă. Stratul de bază este alcătuit din 1000 de arcuri împachetate separat în buzunare textile care sunt proiectate pentru 7 zone de confort din corp și sunt rezistente și la greutățile mai mari (greutate maximă 130 kg/persoană). Datorită diametrului mai mic al arcurilor și numărului lor mare, salteaua se poate mula după forma coloanei, răspunzând separat presiunii exercitate.

Peste stratul de bază sunt suprapuse alte 2 straturi, unul cu spumă Luft HD și cel superior este cu spumă de memorie. Sub plasa de arcuri, se află un strat de spumă poliuretanică cu densitate ridicată Grün Tech de 3 cm. Ea reprezintă încă o bază de susținere a arcurilor și de distribuire a presiunii. Stratul intermediar Luft HD reprezintă o spumă aerată, elastică.

Spuma de memorie de 5 cm suprapusă va prelua în baza temperaturii pe care o are corpul, forma acestuia și va elibera presiunea din articulații. Această saltea este recomandată persoanelor care se ocupă cu sporturi ce solicită mult articulațiile sau persoanelor care au dureri în zona umerilor, gâtului, genunchilor, trunchiului etc., deoarece ea acționează asupra acestor zone printr-un efect de îmbrățișare. Dacă nu îți place acest efect, poți să te uiți și la alte saltele de la Ortopedicus, dar cu un strat mai mic de spumă de memorie sau la saltelele cu latex.

Pentru husa saltelei s-au folosit fibre din bambus. Dacă ai compara bumbacul organic (care la fel, este extrem de bun) și bambusul, acesta din urmă se consideră un material mai benefic. Husa este detașabilă, poate fi spălată la 30 de grade și este dotată cu o bandă de aerisire 3D pe laterale.

Înălțime:26 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Medie
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

2. Saltea cu arcuri Dormeo iMemory S Plus

saltea dormeo imemory s plus
Vezi Preț
Saltea Dormeo iMemory S Plus

Vezi Dormeo iMemory S Plus pe dormeo.ro

Avantaje
 • Adaptabilitate la contururile corpului
 • Aerisire superioară
 • Reversibilă
 • 2 tipuri de fermități
 • Husă detașabilă
 • Garanție 15 ani
Dezavantaje
 • Nu este menționată limita de greutate

Salteaua se caracterizează prin adaptibilitatea sporită. Este foarte comodă, datorită faptului că poți regla fermitatea acesteia: de la tare la mediu. Astfel, ea poate fi adaptată pentru mai multe tipologii corporale, atât pentru greutăți mai mari, cât și mici. Avantajul ei este că are și nucleul reversibil, ceea ce o face extrem de potrivită pentru cupluri, deoarece fiecare partener își poate alege nivelul de duritate. Trebuie doar să deschizi husa și să întorci nucleul.

Salteaua Dormeo iMemory S Plus este un produs de înaltă calitate, conceput pentru a oferi un somn odihnitor și confortabil. Această saltea se bazează pe tehnologia avansată iMemory, care combină spuma cu memorie și spuma Flex pentru a asigura un suport optim și o relaxare totală.

Salteaua Dormeo iMemory S Plus are un strat generos de spumă cu memorie, care se adaptează contururilor corpului în mod individual, oferind o senzație de îmbrățișare plăcută. Aceasta ajută la eliberarea presiunii și la alinierea corectă a coloanei vertebrale, contribuind astfel la reducerea disconfortului și a durerilor de spate.

Înălțime:20 cm
Nivel Fermitate:Fermitate Ajustabilă
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

3. Saltea cu arcuri Mentor Biotech Med Plus

saltea cu arcuri biotech med plus
Vezi Preț
Saltea Mentor Biotech Med Plus

Vezi Mentor Biotech Med Plus pe emag.ro

Avantaje
 • Înălțime 25 cm
 • 1000 de arcuri împachetate
 • Husă detașabilă cu ioni de argint
 • 7 zone de confort
 • Spumă de memorie cu uleiuri bios
Dezavantaje
 • Nu e recomandată persoanelor supraponderale

Este o saltea foarte populară în rândul saltelelor cu arcuri, deoarece e confecționată din materiale de calitate și este rezonabilă și ca preț. Salteaua este compusă din 3 straturi, având ca nucleu cele 1000 de arcuri împachetate separat. Acestea vor păstra un mediu uscat, permițând circulația constantă a aerului. Ele sunt prevăzute pentru 7 zone de confort din corp. Peste stratul de bază este suprapus un strat din spumă de memorie de 5 cm. Marginile saltelei sunt întărite cu plăci din spumă poliuretanică, lucru benefic pentru o perioadă lungă de folosire.

Salteaua deține certificatul OEKO TEX, ceea ce înseamnă că materialele folosite pentru fabricarea ei sunt prietenoase cu pielea și sunt potrivite și pentru bebeluși. Husa saltelei este îmbogățită cu ioni de argint și datorită acestui lucru, are proprietăți antialergenice și antibacteriene. Argintul are și proprietăți termoregulatorii. Husa este detașabilă și lavabilă la 60 de grade.

Salteaua este recomandată persoanelor alergice, deoarece pe lângă husa cu ioni de argint, stratul de spumă cu memorie este îmbogățit cu uleiuri esențiale. Dacă preferi să dormi pe lateral, grație gradului ridicat de amortizare, salteaua va fi potrivită pentru tine. Dacă preferi să dormi pe spate sau burtă și ai nevoie de o fermitate mai ridicată, îți recomandăm să te uiți la celelalte produse din acest top.

Salteaua se livrează rulată în vid și trebuie să aștepți câteve ore până revine la forma normală.

Înălțime:25 cm
Nivel Fermitate:Medie
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Detașabilă

4. Saltea cu arcuri Ortopedicus Bio Bumbac Air

Ortopedicus Bio Bumbac Air
Vezi Preț
Saltea Ortopedicus Bio Bumbac Air

Vezi preț saltea Bio Bumbac Air

Avantaje
 • Înălțime 26 cm
 • Saltea ortopedică
 • 7 zone de susținere
 • Ventilație foarte bună
Dezavantaje
 • Husa nu este detașabilă
 • Nu este reversibilă

Face parte din categoria saltelelor hibrid, deoarece este compusă din arcuri și spumă. Am inclus-o în acest top, deoarece este un produs foarte apreciat din gama saltelelor Ortopedicus. Salteaua are aceeași structură ca și Bio Bambus Air, doar că sunt anumite diferențe în grosimea straturilor care le diferențiază. Această saltea are un strat superior de spumă de memorie de 2 cm, deci balansează senzația de îmbrățisare pe care spuma de memorie o oferă și are o duritate mai ridicată în baza acestui fapt. Dacă primul produs se adresa oamenilor care preferă, în special, somnul pe lateral, în cazul de față, Bio Bumbac Air este potrivită pentru cei care dorm pe burtă sau spate.

Nucleul saltelei este compus din 1000 de arcuri împachetate separat peste care e suprapus un strat de 5 cm de spuma Grun Tech care este o spumă de o densitate înaltă, distribuind uniform greutatea corporală și fiind încă o bază de susținere solidă. Arcurile sunt concepute pentru a oferi suport personalizat celor 7 zone de susținere din corp.

Înălțimea totală a saltelei este de 26 cm, ceea ce îi redă un aspect plăcut și o descrie ca o saltea cu o durată lungă de întrebuințare. Husa saltelei este triplu matlasată și e compusă din bumbac organic care absoarbe umiditatea și menține un mediu igienic. Din păcate, husa saltelei nu este detașabilă, ceea ce face îngrijirea ei mai precară.

Înălțime:26 cm
Nivel Fermitate:Medie
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Fixată

5. Saltea cu arcuri American Dream Latex

saltea american dream latex
Vezi Preț
Saltea American Dream Latex

Vezi saltea American Dream Latex pe somnproduct.ro

Avantaje
 • Înălțime 34 cm
 • Saltea ortopedică
 • Strat de latex de 4 cm
 • Ventilație foarte bună
 • 2 fețe ale husei
Dezavantaje
 • Nu are arcuri pocket
 • Nu este reversibilă

Este o saltea cu o înălțime mare (34 cm) ceea ce o clasează în categoria saltelelor pe care le găsești la hotelele de 4 și 5 stele. Este posibil însă să te incomodeze această înălțime, dacă nici tu nu ești o persoană înaltă. Salteaua este confecționată manual. Salteaua este potrivită pentru persoanele care suferă de dureri de spate sau au probleme cu supraîncălzirea în timpul nopții.

Salteaua nu are arcuri împachetate separat, însă după cum am vorbit mai sus, și o saltea cu arcuri unite poate fi calitativă, dacă este executată corespunzător. Astfel, în cazul de față, baza saltelei este compusă din arcurile nemțești de tip Bonell care sunt tratate termic- ceea ce iarăși reprezintă un avantaj. Pentru a oferi suport arcurilor, în ele au fost introduse conuri speciale. Marginile saltelei sunt întărite cu plăci de poliuretan. Pe benzile laterale sunt aplicate două benzi de aerisire.

Salteaua are 2 părți- una de vară și cealaltă de iarnă. Cea de iarnă este confecționată dintr-un strat de lână de 6 cm. Topperul de la suprafața saltelei este dotat cu 4 cm de latex natural. Latexul este un material foarte elastic, care are proprietăți minunate de termoreglare și este foarte rezistent în timp. Pentru cei care nu iubesc senzația de adâncire oferită de spuma de memorie, latexul este o opțiune excelentă. În cazul în care, deopotrivă, preferi spuma de memorie, acest produs vine și în versiunea cu spumă de memorie de 6 cm. Salteaua este antialergenică datorită vatei volumice introduse în husă.

Înălțime:34 cm
Nivel Fermitate:Tare
Tip Saltea:Hibrid
Husa:Fixată

Cum să alegi cea mai bună saltea cu arcuri?

E greu să alegi o saltea care să fie potrivită pentru oricine, de aceea trebuie să știi de ce ai nevoie pe suprafața de dormit, ca să te simți confortabil. Dacă regăsești preferințele tale, în descrierea ce urmează, s-ar putea să găsești potrivit acest tip de produs pentru tine. Saltele cu arcuri sunt recomandate persoanelor care transpiră excesiv, deoarece acestea tind să fie mai aerate decât alte tipuri de saltele. Arcurile permit o circulație mai mare a fluxului de aer, astfel înlocuindu-l pe cel fierbinte. Pentru zonele cu umiditatea ridicată, acest tip de saltea este ideal, deoarece va preveni apariția mucegaiului și acarienilor.

Dacă obișnuiești să dormi pe spate sau burtă, o saltea cu arcuri va fi recomandată pentru tine, fiindcă duritatea lor tinde să fie mai mare decât a unei saltele cu spumă. Acest lucru este valabil și în cazul persoanelor care suferă de dureri de spate. O saltea bună pentru coloană tinde să aibă o duritate medie spre fermă. Pentru cei care preferă să doarmă pe lateral, e recomandat să își aleagă o saltea cu arcuri cu un grad de amortizare mai ridicat, mai ales in zona umerilor (asta înseamnă că poți să alegi o saltea cu arcuri și spumă de memorie).

Pentru cei care preferă tipul tradițional de saltea în locul saltelelor cu spumă de memorie, adică cel care să ofere balansare și densitate în același timp, este de asemenea indicat să procure un astfel de produs. Vezi și cele mai bune toppere pentru saltea.

Tipul arcurilor la saltele

Arcuri individuale

Acestea arcuri sunt împachetate individual într-un buzunar de material și se conectează între ele prin țesătură, ceea ce le permite să acționeze individual, un arc netrăgându-l pe celălalt după el, ca în casul plasei de arcuri unite. Aceste arcuri stopează transferul de mișcare către partener și pot oferi diferite niveluri de susținere ale corpului. O să găsești în acest articol saltele care vor fi proiectate pentru a susține mai multe zone din corp și asta se datorează felului în care au fost confecționate arcurile. Arcurile individuale sunt cele mai recomandate atunci când alegi o saltea cu arcuri, dar trebuie să ții cont că și prețul lor e mai mare. De asemenea, multe saltele cu arcuri împachetate sunt considerate hibride, deoarece conțin stratul de bază din bobinele separate și un strat din spumă/latex deasupra, astfel asigurând cel mai comod mediu pentru odihnă.

arcuri impachetate
Sursa: www.sleepopolis.com

Arcuri unite

Reprezintă o plasă de arcuri care este conectată prin materialul din care e făcut arcul propriu zis. De obicei, sunt mai ieftine și se grupează în 3 tipuri de arcuri:

Arcurile Bonell: Reprezintă bobina tradițională, comprimându-se în funcție de presiunea aplicată și e confecționată din sârmă de oțel. Acționează ca un ansamblu complet, bobinele fiind grupate în rânduri de-a lungul saltelei și se conectează printr-un fir spiralat. Ele se mai numesc și arcuri biconice, deoarece sunt prinse partea inferioară și superioară. Presiunea exercitată asupra unui arc se preia de firul care le unește și se eliberează în celălalt.

arcuri bonell
Sursa: www.sleepopolis.com

Arcurile continue: Sunt create dintr-o singură bucată de sârmă care e rotită pentru a crea bobina, apoi continuând către cealaltă. Noi nu le recomandăm, chiar dacă au prețul cel mai mic de pe piață, deoarece calitatea lor este destul de rea și nu merită să investești într-o saltea pe care trebuie să o schimbi în 3 luni.

arcuri continue
Sursa: www.sleepopolis.com

Este o saltea cu arcuri durabilă?

Acest lucru depinde de calitatea materialelor folosite și de numărul și tipul arcurilor. Dacă salteaua corespunde cerințelor enumerate mai sus, în general, tinde să fie durabilă (mai durabilă chiar decât o saltea cu spumă). Ca să evaluezi durabilitatea, e important să atragi atenția și la grosimea straturilor superioare, pentru că acelea reprezintă încă un pilon de susținere, ca în cazul saltelelor hibrid. Nu există date concrete pentru a evalua durabilitatea unei saltele bune cu arcuri, dar în general, utilizatorii susțin că este rezistentă între 7 și 10, dar poate avea o durată de viață mult mai lungă. Multe saltele sunt reversibile, ceea ce se reflectă pozitiv asupra durabilității. Dacă nu ești sigur că îți dorești o saltea cu arcuri, vezi și principalele diferențe între saltelele cu arcuri și saltelele cu spumă.

Prețul pentru o saltea cu arcuri

Prețul variază în funcție de calitatea materialelor folosite, și după cum ai văzut mai sus, în cazul unei saltele cu arcuri continue poți să plătești și 150 de lei pe o saltea, însă trebuie să îți asumi că și confortul pe care îl obții este minim. Dacă ai ajuns să cauți cele mai bune saltele cu arcuri, atunci cu siguranță, te aștepți și la un preț mai mare, dar care să fie rezonabil în raport cu calitatea. Recomandarea noastră pentru o saltea de dimensiunea 160*200, evaluând oferta de pe piață, este ca prețul de start să fie de minim 1500 de lei, în cazul saltelelor cu arcuri împachetate și 600 de lei pentru saltelele cu arcuri unite. Acest lucru însă nu e o regulă generală, deoarece producătorii deseori oferă reduceri și ai putea să beneficiezi de niște oferte bune.

De ce să ții cont atunci când cumperi o saltea cu arcuri?

Numărul arcurilor: Este foarte important să ții cont de acest aspect, deoarece cu cât numărul arcurilor va fi mai mare, cu atât va crește și durabilitatea saltelei și confortul pe care îl poate oferi. O saltea cu un număr mare de arcuri, oferă mai multe puncte de contact cu corpul și se adaptează în funcție de nevoile fiecărei zone. Nivelul de susținere, de asemenea, crește, astfel că persoanele cu o greutate corporală mai mare se pot bucura de suportul necesar, fără teama că salteaua se va deforma în curând, fiind astfel saltea rezistentă la greutăți. Saltelele cu arcuri împachetate au un număr mai mare de arcuri, dar arcurile sunt mai mici. Saltelele cu arcuri de tip Bonell au arcurile mai mari, dar într-un număr mai mic. Recomandarea noastră, e să îți alegi o saltea care să aibă de la 600 de arcuri în sus.

Grosimea arcurilor:
Se reflectă asupra fermității saltelei, arcurile cu grosimea mai mare, oferind un suport mai ferm. Contează, de asemenea, dacă arcurile sunt tratate termic, o sârmă din oțel tratată fiind mai puternică decât una netratată termic.

Calitatea materialelor: Depinde și de așteptările sau nevoile tale. De exemplu, dacă ești o persoană alergică, e important ca husa saltelei să fie prelucrată cu anumite uleiuri esențiale, precum saltelele cu aloe vera sau să fie țesută din materiale organice, ca bumbacul și bambusul. Am vorbit mai sus și de calitatea arcurilor care trebuie să fie prelucrate termic. E important ca salteaua să fie tratată împotriva bacteriilor (o să observi că astăzi, majoritatea saltelelor respectă acest detaliu) și să aibă husa detașabilă. Atenție! În cazul saltelelor cu arcuri, din cauza structurii care nu le permite, unele saltele pot să nu aibă husă detașabilă.

Suportul marginilor: Saltelele cu arcuri, de obicei sunt ranforsate metalic pe margini sau ca în cazul saltelelor de la Ortopedicus, au niște plăci de poliuretan care le susțin. E important să ții cont de acest aspect, dacă ai nevoie de toată suprafața de dormit, mai ales când ești în cuplu. De exemplu, dacă îți cumperi o saltea de dimensiunea 160*200, ai 80 de cm de dormit pentru tine, iar dacă marginile nu sunt întărite, spațiul care îți rămâne va fi de 60-65 cm. Chiar dacă la început nu vei observa, în timp e posibil să îți fie incomod să folosești acei cm rămași.

Garanție: Prin garanția saltelei, poți aproxima perioada ei de întrebuințare, dar nu e o regulă generală, deoarece unele firme garantează pe o perioadă de 5 ani, asta neînsemnând însă că ea se va deforma în acest timp. Totuși, există un avantaj clar în a avea o garanție cât mai lungă, deoarece îți oferă siguranță și încredere în producător. Majoritatea saltelele de la Magniflex au o garanție pe viață, de exemplu.

Perioada de testare: Nu știi niciodată dacă impresiile de astăzi, vor fi aceleași și mâine sau peste o lună, de aceea este un avantaj să poți testa salteaua gratuit acasă și să vezi cum se simte în timp. Saltelele Dormeo, de obicei, au o perioadă de testare gratuită de 3 luni.

Tehnologie și adaptibilitate: Ține de felul în care e contruită salteaua, ca să fie cât mai sustenabilă și comodă. Nucleul dublu- potrivit pentru cupluri, nucleul ergonomic- care copiază forma coloanei, nucleul adaptat pentru mai multe zone de confort- sunt câteva dintre lucrurile care fac salteaua extrem de adaptabilă și inovatoare. Poți să atragi atenția dacă salteaua este reversibilă sau nu, dacă este adaptată pentru 2 anotimpuri, dacă are diferite niveluri de fermitate.

TopGuides
Logo