Cel Mai Bun Mass Gainer în 2024

Advanced Weight Gainer Cel mai bun mass gainer cu vitamine și minerale
Serious Mass Valoare calorică ridicată

În încercarea creșterii masei musculare, alegerea celui mai bun mass gainer devine esențială pentru atleți și culturiști. Cu piața inundată de opțiuni, determinarea produsului optim devine o sarcină dificilă.

Vom explora ingrediente-cheie, raportul optim de nutrienți și modul de consumare pentru a te ghida către alegerea potrivită cu care să îți atingi obiectivele de creștere musculară. Pentru aport nutritiv și creșterea forței, poți alege și suplimente de proteine, creatină sau de pre-workout din selecția realizată de noi.

Care sunt cele mai bune mass gainere?

1. Metabolic Mass Gainer, DY Nutrition

cel mai bun mass gainer
Vezi Preț
Metabolic Mass Gainer

Vezi preț pe dynutrition.ro

Avantaje
 • Echilibru între proteine – carbohidrați – grăsimi
 • Creat de experți în domeniu
 • Conține microelemente: vitamine și minerale
 • Ajută regenerarea după efort
 • Suplimentează aportul nutrițional
Dezavantaje
 • Unele ingrediente pot fi alergene

Mass Gainer-ul Dorian Yates reprezintă o opțiune atractivă pentru cei interesați să obțină aportul optim de proteine, carbohidrați și grăsimi în vederea construirii mușchilor și menținerii unei stări de sănătate echilibrate. Oferind 96% din necesarul zilnic de proteine, acest produs promovează sațietatea și protejează masa musculară. Cu un raport bine echilibrat de 37% carbohidrați și 4% grăsimi, evită stimuli excesivi asupra centrului de recompensă din creier, prevenind astfel supraalimentarea.

Formulat cu complexul de vitamine B, esențial pentru transformarea alimentelor în energie, și magneziu, care contribuie la un nivel normal al glicemiei și sprijină funcția nervoasă. Cu o experiență de peste 40 de ani în fitness și nutriție, Dorian Yates aduce credibilitate și încredere în această formulă.

Acest produs se dovedește a fi unul din cele mai bune mass gainere în clipa de față, datorită și contribuției la recuperarea post-antrenament, și a capacității de a suplini o porție de mâncare în cazul în care nu ați avut timp să luați masa înainte de sala. Combinați o porție (2 măsuri de pulbere – 150g) cu cel puțin 400 ml de apă rece. Ca supliment alimentar, luați o porție zilnic.

2. Advanced Weight Gainer, MyProtein

myprotein mass gainer
Vezi Preț
Advanced Weight Gainer

Vezi preț pe myprotein.ro

Avantaje
 • Conține creatină
 • Oferă vitamine și minerale
 • Suplimentează grăsimile sănătoase
 • Flexibil față de momentul consumului
Dezavantaje
 • Poate conține alergeni

Advanced Weight Gainer furnizează o doză semnificativă de 35 g proteine și 61 g carbohidrați, totalizând 446 calorii per porție, promovând dezvoltarea masei musculare. Formula sa „all-in-one” integrează creatină, vitamine, minerale și MCT (trigliceride cu catenă medie – grăsimi care stimulează arderea grăsimii pentru energie și controlează glicemia). Cu proteine și carbohidrați esențiali, acest supliment oferă substanțele nutriționale necesare pentru accelerarea creșterii în volum.

Vitaminele și mineralele adăugate, contribuie la beneficiile de sănătate: vitamina C pentru concentrare, magneziu pentru susținerea mușchilor și oaselor și vitamina B6 pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Creatina și glutamina completează compoziția, sprijinind performanța fizică și refacerea musculară. Pentru această compoziție completă, credem ca suplimentul dat își merită locul în topul celor mai bune mass gainere.

Sursa: howtobulkmuscle.com

Pentru beneficii optime, se recomandă consumul în diverse momente ale zilei, inclusiv dimineața, înainte sau după antrenament. Poate fi combinat cu un supliment pre-workout, pentru a obține un impuls adițional de energie înainte de sesiunea de antrenament. Amestecă 3,5 cupe mari (125 g) într-o cantitate corespunzătoare de lapte sau apă și agită timp de 30 de secunde.

3. Mass Gainer Serious Mass, Optimum Nutrition

optimum nutrition mass gainer
Vezi Preț
Serious Mass

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Cantitate mare de vitamine
 • Număr mare de microelemente
 • Sursă de creatină
 • Bonus nutritiv în caz de aport insuficient în timpul meselor
Dezavantaje
 • Contraindicat persoanelor cu diabet

Serious Mass oferă un suport eficient pentru creșterea masei musculare. Cu o valoare calorică semnificativă de peste 1260 de calorii per porție, acest supliment se adresează celor care întâmpină dificultăți în consumul suficient de calorii din alimente obișnuite, fie din cauza unui metabolism hiperactiv, a unui apetit scăzut sau a unui stil de viață agitat.

Fiecare porție furnizează 50 g de proteine pentru sinteza și menținerea masei musculare și peste 250 g de carbohidrați pentru refacerea musculară. Serious Mass se prezintă sub formă de pudră, conținând proteine, carbohidrați, vitamine, minerale și îndulcitori. Ingredientele secundare care completează formula și aduc un bonus benefic sunt 3 g de creatină (suplimentează mușchii cu energie în timpul efortului) și 25 g de vitamine (A, D, E, K, C, B) și microelemente (calciu, fier, magneziu, zinc, cupru, iod).

Amestecă 2 cupe cu 710 ml de apă rece sau lapte folosind un blender electric. Aceasta îți oferă posibilitatea de a adăuga fructe, unt de arahide și alte alimente care contribuie la aportul caloric, în funcție de preferințele tale.

Sursa: facebook.com

4. Weight Gainer Pro Performance, GNC

Vezi Preț
Weight Gainer Pro Performance

Vezi preț pe drmax.ro

Avantaje
 • Adaos de aminoacizi
 • Sursă de grăsimi sănătoase
 • Doză echilibrată de carbohidrați
 • Poate fi consumat în timpul antrenamentului
Dezavantaje
 • Conține zahăr
 • Nu este vegetarian

Weight gainer-ul Pro Performance oferă 50 de grame de proteine de înaltă calitate într-o formulă cu eliberare prelungită, concepută pentru susținerea bunăstării și furnizarea constantă de aminoacizi esențiali mușchilor pe parcursul zilei.

Această formulă integrează aminoacizii cu catenă ramificată (BCAA), reducând catabolismul muscular în timpul exercițiilor fizice. Mai beneficiați și de trigliceride cu lanț mediu (MCT), absorbite rapid pentru producerea de energie, și a unui sistem dual de carbohidrați care contribuie la păstrarea și reîncărcarea depozitelor de energie. Arginina este inclusă pentru a susține celulele musculare și a influența sistemul cardiovascular prin producerea de oxid nitric.

Cu ingrediente precum maltodextrina, proteine concentrate din zer și soia, hidrolizat proteic din zer, polidextroză, d-riboză și MCT, acest produs oferă 700 de calorii, 3,5 g de grăsimi totale, 116 g de carbohidrați, 50 g de proteine, și alți nutrienți esențiali într-un borcan de 1134g.

Administrarea recomandată constă în amestecarea a 4 cupe (182g) cu 470ml de lichid, urmată de consumul a 1-2 porții pe zi. Se sugerează utilizarea după antrenament și/sau în timpul acestuia. Trebuie să înțelegeți că produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă echilibrată.

5. Mass Gainer Supreme Gainers, Gold Nutrition

Vezi Preț
Supreme Gainers

Vezi preț pe drmax.ro

Avantaje
 • Adaos de aminoacizi esențiali
 • Stimulează sinteza glicogenului muscular
 • Conține carbohidrați ușor de metabolizat
 • Imunostimulator
 • Suplimentat cu vitamine și minerale
Dezavantaje
 • Contraindicat anumitor categorii de persoane

Supreme Gainers, prezentat într-un borcan de 3 kg, este o formulă special concepută pentru a sprijini dezvoltarea țesutului muscular. Aceasta conține proteine cu valoare biologică ridicată, un complex de carbohidrați și un conținut scăzut de grăsimi per porție.

Maltodextrina este un carbohidrat ușor digerabil, cu un indice glicemic ridicat, facilitând sinteza insulinei, ceea ce permite un câștig anabolic maxim și înlocuirea glicogenului muscular.

Proteinele din lapte au o concentrație înaltă de aminoacizi BCAA, susținând recuperarea musculară, reducerea oxidării proteinelor și îmbunătățirea funcționării musculare. Ce include, însă, acest supliment în lista celor mai bune gainere este combinarea proteinelor cu absorbție rapidă și lentă. Acest fapt permite o sinteză eficientă a proteinelor la nivel muscular, exercitând totodată funcții imunostimulatoare și antioxidante puternice.

Asocierea proteinelor și carbohidraților amplifică înlocuirea glicogenului muscular și sporește răspunsul la insulină, facilitând sinteza masei musculare și prevenind degradarea acesteia după antrenament. Vitaminele și mineralele îmbunătățesc compoziția produsului. Se recomandă administrarea a 1 doză (8 măsuri) pe zi.

Nu este recomandat femeilor însărcinate, diabeticilor, persoanelor cu intoleranță la lactoză sau alergii. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

De ce să ții cont la alegerea unui supliment mass gainer bun?

Alegerea unui mass gainer bun reprezintă un aspect important în atingerea obiectivelor de creștere musculară și volum. Mai mult decât simplul aport caloric, eficacitatea unui mass gainer depinde de mai mulți factori cheie care trebuie evaluați cu atenție.

Primul aspect esențial este compoziția nutritivă. Un mass gainer de calitate trebuie să ofere un echilibru optim între proteine, carbohidrați și grăsimi. Proteinele, în special cele cu valoare biologică ridicată (formate dintr-o pondere mai mare de aminoacizi esențiali), sunt fundamentale pentru sinteza proteinelor musculare și repararea țesuturilor. Carbohidrații furnizează energie pentru antrenamente intense și ajută la refacerea glicogenului muscular, iar grăsimile MCT contribuie la absorbția nutrienților și menținerea sănătății generale.

Sursa: lybrate.com

Un alt criteriu important este sursa ingredientelor. Un mass gainer de înaltă calitate ar trebui să conțină ingrediente de proveniență controlată, fără adaosuri inutile sau umpluturi. Producătorul trebuie să fie transparent în privința compoziției și să ofere informații detaliate despre sursele de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Asigurarea toleranței digestive este, de asemenea, însemnată. Unii utilizatori pot avea sensibilități la anumite ingrediente sau pot experimenta disconfort gastric din cauza dozei greșite.

De asemenea, aspectul gustului și aromei poate influența alegerea. Dacă un supliment este greu de consumat sau nu este pe placul utilizatorului, acesta poate fi puțin probabil să-l integreze în rutina sa alimentară.

Un dezavantaj comun al multor mass gainere este conținutul de zahăr sau aditivi artificiali. Aportul excesiv de zahăr poate contracara beneficiile unui mass gainer, contribuind la creșterea grăsimii corporale.

În concluzie, în alegerea unui supliment mass gainer, este crucial să evaluați compoziția nutrițională, sursele ingredientelor, toleranța digestivă și calitatea generală a produsului, pentru a vă asigura că contribuie eficient la atingerea obiectivelor dvs. de fitness.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo