Cea Mai Bună Miere de Manuka în 2024

cea mai buna miere de manuka
Miere de Manuka MGO 250+ Cea mai bună miere de manuka pentru profilaxie
Miere de Manuka MGO 850+ Cele mai bună miere de manuka cu proprietăți antibacteriene
Miere de Manuka SuperLife MGO 514+ Cel mai bună miere de manuka pentru boost de imunitate

Mierea de manuka este un tip de miere premium, fiind recunoscută pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății. Deoarece prețul acesteia este mult mai mare decât prețul altor tipuri de miere, s-ar putea să fii interesat/ă să găsești cea mai bună miere de manuka, pentru a obține o calitate superioară de la produsul ales și investiția depusă.

În articolul de mai jos, vei găsi o selecție cu top miere de manuka cu proprietăți antibacteriene diferite. De asemenea, în ghidul de mai jos, găsești informații importante despre beneficii miere de manuka și contraindicațiile pentru consumul acestui tip de aliment. Informațiile sunt rezultatul consultațiilor cu diverși nutriționiști și au fost adunate după un proces lung de informare (în text sunt incluse link-urile către referințele bibliografice).

Acest articol e creat în baza studiilor publice, are un rol informativ și nu poate subsitui recomandările medicului. Ai grijă să consulți un doctor înainte de a consuma mierea de manuka pentru tratamentul oricărui tip de afecțiune.

Care este cea mai bună miere de manuka?

1. Miere de Manuka MGO 250+

Vezi Preț
Miere de Manuka MGO 250+

Vezi preț Miere de Manuka MGO 250+ pe manukashop.ro

Avantaje
 • Ideală pentru profilaxie
 • Potrivită pentru îngrijirea pielii
 • Preț avantajos
Dezavantaje
 • Factor MGO mic

Dacă nu ai încercat niciodată mierea de Manuka și ai auzit de proprietățile sale benefice, poți să începi acest produs care are un factor mic MGO și respectiv, un preț mai accesibil. În scopul prevenției, întăririi imunității și profilaxiei (mai ales pe timpul sezonului rece), sau pentru îngrijirea tenului, produsul poate fi eficient. Pentru o activitate antibacteriană mai ridicată, în cazul unor inflamări sau infecții, cel mai bine ar fi să te orientezi către un factor MGO mai mare de 450+.

Produsul poate fi utilizat direct (cu 20-30 de min înainte de masă), poate fi aplicat extern pe piele sau poate fi inclus în compoziția măștilor pentru rutina de îngrijire a pielii. Mai jos găsești o imagine reprezentativă pentru factorul MGO și pentru proprietățile acestuia în funcție de indice.

Sursa: manukashop.ro
Energie 1400kJ/335kcal
grasimi0 g
carbohidrati82.1 g
proteine0 g
sare0,03

2. Miere de Manuka MGO 850+

Vezi Preț
Miere de Manuka MGO 850+

Vezi preț miere de Manuka MGO 850+ pe manukashop.ro

Avantaje
 • Activitate antibacteriană ridicată
 • Deține toate certificările necesare
 • Factor MGO mare
 • Potrivită pentru tratamentul unor afecțiuni mai serioase
Dezavantaje
 • Preț ridicat
 • Pentru prevenție și boost de imunitate, e mai bine să te orientezi către un MGO mai mic.

În cazul mierii de Manuka, șansa să fii păcălit de strategiile de marketing, este mult mai mică, deoarece calitatea acesteia poate fi evaluată precis, drept reper fiind indicele MGO și certificarea UMF. Acest tip de miere de Manuka are un factor MGO destul de mare, ceea ce înseamnă că mierea are o activitate antibacteriană ridicată.

Cu cât factorul MGO este mai mare, cu atât și prețul va crește, deoarece se evaluează concentrația substanțelor benefice din miere. Fiind un produs 100 % natural și neprocesat, mierea poate varia ca și gust și culoare. Uneori gustul acesteia poate fi chiar ușor medicinal.

Mierea provine din Noua Zeelandă și este distribuită oficial prin mai multe țări, dintre care și România. Un borcan de 250 de grame conține 50 de lingurițe de miere. Pentru concentrația de 850 MGO, producătorul nu vinde borcane de 500 de grame.

Energie 1400kJ/335kcal
grasimi0 g
carbohidrati82 g
proteine<0,5 g
sare0,03

3. Miere de Manuka SuperLife MGO 514+

Vezi Preț
Miere de Manuka SuperLife MGO 514+

Vezi preț Manuka SuperLife MGO 514+ pe apiland.ro

Avantaje
 • Potrivită pentru tratamentul bolilor cronice
 • Potrivită pentru prevenție
 • Factor MGO echilibrat
 • Preț avantajos
Dezavantaje
 • Negative

Concentrația MGO de 514+ la mierea de manuka este perfectă atât pentru rutina de îngrijre zilnică și prevenție, cât și pentru tratamentul anumitor boli inflamatorii ușoare, cât și ameliorarea simptomelor legate de inflamații sau infecții.

Astfel, factorul 514 este perfect dacă încerci să introduci această miere în alimentația ta. Poți să te orientezi atât către acest produs, cât și către altele de la diferite brand-uri, atâta timp cât au certificările necesare pe etichetă.

Și în cazul acestui produs, este recomandat ca să fie consumat cu 30 de minute înainte de masă. Pentru tratamentul diferitelor afecțiuni, e indicat să consumi mierea de manuka timp de 6-8 săptămâni. Mierea de Manuka are o eficiență mare în distrugerea bacteriilor precum: E-coli, Staphyloccocus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori sau Candida.

Energie 1401kJ/336kcal
grasimi0 g
carbohidrati76.2 g
proteine5.8 g
sare

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este un tip deosebit de miere, deoarece se produce doar în Noua Zeelandă. Zona de proviniență a albinelor este Anglia. Acestea au fost aduse în Noua Zeelandă și au fost amplasate în jurul tufelor de manuka. Primele informații despre acest tip de miere, datează din anul 1840, însă abia în anul 1980 biochemistul Peter Molan a descoperit proprietățile antibacteriene ale nectarului. Acest lucru este descris de Cliff Van Eaton în cartea Manuka: The Biography of an Extraordinary Honey.

Astăzi, mierea de Manuka este considerată cel mai benefic tip de miere, deoarece spre deosebire de alte tipuri de miere, aceasta conține substanțe suplimentare care ucid bacteriile rezistente la antibiotice. Cantitatea substanțelor poate fi cuantificată, de aceea, în ordine pentru a stabili calitatea mierii de manuka, există organizația UNIQUE MĀNUKA FACTOR care certifică mierea și îi validează calitatea pe piață.

Factorul MGO și UMF: ce înseamnă și cum se măsoară?

MGO este o abreviere de la metilglioxal, și reprezintă un compus natural care se găsește numai în mierea de manuka.
UMF este un indicator al calității și purității mierii de manuka. Acest sistem de gradație este dezvoltat de asociația UNIQUE MĀNUKA FACTOR. UMF stabilește nivelul de Leptosperina, methylglioxal, DHA si HMG din fiecare produs.

Dacă ai căutat cea mai bună miere de manuka, probabil ai observat că pe produsele găsite este menționat un anumit număr. Ei bine, acest număr este indicatorul ratingului MGO care răspunde de proprietățile antibacteriene ale mierii. Este măsurat în miligrame/kilogram și cu cât indicele e mai mare, cu atăt concentrația de metilglioxal este mai mare. Astfel, dacă pe borcan scrie MGO 829+, asta înseamnă că un kg de miere de manuka conține 829 de mg de metilglioxal. Metilglioxalul este considerat principalul component benefic în mierea de manuka. În combinație cu fenolii, flavonoidele și defensinele, acesta acționează pozitiv asupra sănătății.

Ce factor de MGO/UMF trebuie să aleg?

sursa: www.hollandandbarrett.com

Acest lucru depinde dacă îți dorești miere de manuka pentru tratamentul anumitor infecții sau dacă vrei să o folosești ca prevenție și boost pentru imunitate zi de zi. Dacă ai nevoie să funcționeze ca o măsură de prevenție și să asigure o barieră sănătoasă pentru îngrijirea pielii și suportul sănătății, atunci un factor MGO 83+ sau MGO 263+ va fi potrivit pentru tine. Dacă ai o afecțiune minoră pe care ai dori să o tratezi, poți să alegi un factor MGO 514+ sau 829+. Dacă îți dorești o concentrație maximă de MGO pentru o afecțiune mai serioasă, poți să te orientezi către MGO 1122+, 1282+, 1450+. UMF este criteriul de apreciere care se raportează la MGO, deci cu cât acesta este mai mare, cu atât și proprietățile antibacteriene sunt mai bune.

Dacă nu știi ce factor să alegi, te poate ajuta acest quiz pentru factorul MGO.

Ai grijă să consulți un doctor înainte de a consuma orice aliment/preparat pentru tratamentul oricărui tip de afecțiune.

Beneficii miere de Manuka

Mierea de Manuka prezintă o mulțime de avantaje pentru sănătatea generală. Aceasta se reflectă pozitiv asupra imunității, a sistemului digestiv, asupra pielii, inflamațiilor. Are efecte antibacteriene și antiinflamatorii. Nu uita însă să ai o dietă echilibrată, deoarece mierea de manuka conține mult zahăr. Este important ca în alimentația ta să incluzi gramajul necesar de carbohidrați, fibre și proteine.
Iată mai jos principalele avantaje ale mierii de manuka:

Îmbunătățește sănătatea pielii

Mierea de Manuka este un exfoliant excelent și un remediu împotriva porilor deschiși. Pe lângă asta, se descurcă foarte bine cu hidratarea pielii. În măștile pentru față și în cremele de hidratare, poți să observi adesea în compoziție acest ingredient. Mierea de Manuka este o soluție potrivită și pentru inflamareea sau iritarea pielii. Ea are efect benefic și asupra acneei, datorită proprietăților antibacteriene, acest lucru este asigurat de substanța methylglyoxal.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Studiile recente confirmă faptul că mierea de manuka influențează pozitiv sistemul imunitar. Au fost efectuate experimente pe animale rănite care au demonstrat că acest tip de miere a avut un rol important în recuperarea acestora. Mierea poate preveni și distruge diverși patogeni, iar corpul nu dezvoltă rezistență la ea, așa cum o face la alte antibiotice.

Mierea de Manuka inhibă creșterea tuturor agenților patogeni bacterieni testați, previne biofilmele și poate dispersa și eradica biofilmele preformate.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4837971/

Eficiență în tratamentul infecțiilor

Este dovedit că mierea de Manuka prezintă efecte antibacteriene asupra unui spectru de microbi, chiar și a celor care sunt rezistenți la anumite medicamente. Efectele antibacteriene sa datorează pH-ului scăzut al acesteia. Practic, mierea de Manuka poate dezhidrata bacteriile, grație conținutului de methylglyoxal, ceea ce o face unică printre soiurile de miere. O efeciență demonstrată a fost depistată în tratamentul împotriva lactobacillusului, iar bacteriile precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus pot fi prevenite datorită acesteia. Mai multe detalii poți descoperi în acest studiu.

Mierea de Manuka prezintă o acțiune bactericidă împotriva C. difficile, o caracteristică care poate face mierea de Manuka foarte atractivă în tratamentul infecțiilor bacteriene.

Sursa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6034044/

Ajutor pentru sistemul digestiv

Datorită texturii cremoase și lipicioase, mierea de Manuka protejează intestinul și tractul digestiv. Ea ameliorează imediat refluxul acid, reprezentând o barieră pentru bacterii. Proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene o fac un ajutor dovedit în lupta cu bacteriile precum helicobacterul. Conform acestui studiu oamenii care au consumat miere de manuka, au avut o predispoziție mai mică pentru dezvoltarea infecției H. pylori.

Poate ajuta în cazul răcelilor

Este binecunoscut faptul că mierea este un aliment minunte pentru răceală. Ținând cont de faptul că mierea de Manuka este o versiune premium de miere, cu siguranță, aceasta va avea atât efect de prevenție a răcelilor cât și de tratare a acestora. Pentru durerile de gât, mierea de manuka este un remediu naturist excelent, deoarece textura sa vâscoasă învăluie gâtul într-un strat de protecție natural care va lupta cu microbii și inflamația. Vezi pe regatulmierii.ro toate beneficiile mierii de manuka.

Nutrienți

Mierea de Manuka are un profil nutrițional bogat. 90 la sută din compoziția nutrițională o reprezintă carbohidrații, iar restul este reprezentat de metilglioxal, peroxid de hidrogen, enzime, aminoacizi, vitamina B, minerale și electroliți. Conform draxe.com numărul de enzime în mierea de Manuka, este mai mare decât în mierea obișnuită.

Sursă: www.hollandandbarrett.com

Contraindicații miere de Manuka

Deoarece mierea de manuka conține mult zahăr, ca și orice alt tip de miere, aceasta poate fi contraindicată persoanelor cu diabet sau cu alte afecțiuni care sunt legate de nivelul mare de glucoză din sânge. Mierea de manuka este contraindicată și persoanelor care sunt alergice la miere și infanților.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo