Cel Mai Bun BCAA în 2024

Alegerea celui mai bun BCAA poate juca un rol esențial în optimizarea performanțelor sportive și în susținerea procesului de recuperare. Branched-Chain Amino Acids sunt aminoacizi esențiali (nu pot fi produși de organism) cu lanțul molecular ramificat și care servesc ca sursă de energie pentru mușchi.

Cu piața plină de opțiuni, am decis să analizăm și să comparăm diverse formule de BCAA pentru a identifica cel mai eficient supliment în această categorie. Dacă doriți să beneficiați și de alte suplimente, vă invităm să consultați lista celor mai bune proteine, mass gainere sau pre-workout-uri.

Care sunt cele mai bune BCAA?

1. HIT BCAA 4:1:1 + Glutamină, DY Nutrition

cel mai bun bcaa
Vezi Preț
HIT BCAA 4:1:1 + Glutamină

Vezi preț pe dynutrition.ro

Avantaje
 • Proporție optimă între aminoacizi
 • Potrivit pentru antrenmente intense
 • Adaosul de glutamină stimulează recuperarea
 • Oferă 30 de serviri
Dezavantaje
 • Poate conține alergeni

Probabil unul din cele mai bune BCAA, HIT BCAA 4:1:1 + Glutamină reprezintă un supliment nutrițional destinat atât sportivilor amatori, cât și celor profesioniști, implicați în antrenamente de mare intensitate (High Intensity Training – HIT), cu scopul de a îmbunătăți rapid anduranța, forța și masa musculară.

Formula oferă o proporție masivă de aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA) într-un raport de 4:1:1 pe porție, contribuind la hrănirea optimă a mușchilor după fiecare antrenament intens. Prin includerea glutaminei, acest supliment contribuie, de asemenea, la reducerea timpului de recuperare post-antrenament și susține progresele rapide și atingerea obiectivelor în ceea ce privește anduranța.

Sursa: issaonline.com

HIT BCAA 4:1:1 + Glutamină vă poate ajuta să puteți rezista la o intensitate ridicată a antrenamentelor. Acest supliment este prezentat într-un ambalaj de 450 grame, cu o porție per servire de 15 grame și 30 de serviri în total. Se amestecă 1 cupă de pudră (15 g) cu 350-500 ml de apă rece. Suplimentul se administrează între mese, înainte, în timpul sau după antrenament.

Cu toate acestea, un dezavantaj al produsului poate consta în prezența colorantului E129, care poate determina reacții alergice la unii utilizatori sensibili.

AminoacidPer servire (15 g)
Leucină5 g
Isoleucină1,25 g
Valină1,25 g
Glutamină5 g

2. BCAA 4:1:1 Essential

bcaa 4 1 1 esential
Vezi Preț
BCAA 4:1:1 Essential

Vezi preț pe myprotein.ro

Avantaje
 • Formulă cu mai multă leucină pentru masa musculară
 • Arome de fructe pentru un consum plăcut
 • Sursă de aminoacizi esențiali
 • Își sumează efectele cu creatina
Dezavantaje
 • Doar 2 arome

My Protein a dezvoltat o formulă cu un raport de 4:1:1 între leucină, izoleucină și valină, potrivite pentru toată diversitatea de obiective în domeniul fitness. Aminoacizii esențiali nefabricați de organismul tău necesită o sursă externă, iar shake-ul BCAA 4:1:1 oferă o alternativă convenabilă pentru atleți de diverse discipline.

Obținerea din alimente a cantității optime de BCAA-uri poate fi consumator de timp și bani. În schimb, aromele de fructe revigorante contribuie la o experiență plăcută, făcând consumul să se integreze ușor în rutina ta zilnică. BCAA se poate combina bine cu creatina, care crește toleranța la efort, accelerează regenerarea și sporește masa musculară.

Această formulă are o cantitate crescută de leucină de la 2 părți (formula clasică 2:1:1) la 4 părți (4:1:1). Efectul anabolic al leucinei este utilizat în cadrul acestei proporții specifice, deoarece contribuie la creșterea musculară. Din acest motiv, produsul este recomandat în perioadele de creștere a masei musculare. Administrarea recomandată de 5 g (1 linguriță) de 2-4 ori pe zi.

AminoacidPer servire (5 g)
Leucină3,3 g
Isoleucină850 mg
Valină850 mg

3. BCAA Optimum Nutrition, ON Gold Standard Train Sustain

bcaa optimum nutrition
Vezi Preț
BCAA ON Gold Standard Train Sustain

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Certificat de calitate
 • Microelemente: magneziu, zinc
 • Vitamina C
 • Proporția cea mai bună de aminoacizi (2:1:1)
Dezavantaje
 • Conține alergeni

BCAA ON este un supliment nutrițional sub formă de pudră, dezvoltat pentru susținerea musculară, reducerea stării de oboseală și întărirea sistemului imunitar în timpul antrenamentelor.

Cu o formulă echilibrată, acest BCAA furnizează 5 grame de aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA) într-un raport de 2:1:1, îmbogățiți cu vitamina C și zinc pentru sprijinirea sistemului imunitar. Magneziul, prezent în compoziție, contribuie la sustinerea musculară și la reducerea stării de oboseală, oferind astfel un suport complex pentru performanța fizică.

Printre avantajele acestui produs se numără formula unică, ce conține Rhodiola rosea (eficientă în tratarea epuizării, scăderii motivației, somnolenței diurne), precum și ușurința în consum datorită texturii ușoare și proaspete. Am inclus acest produs în lista celor mai bune BCAA datorită certificării Informed-Choice, care garantează calitatea și conformitatea cu standardele necesare.

Se amestecă 2 cupe cu 350 ml de apă rece și se consumă înainte, în timpul sau după antrenament. Cu toate acestea, un dezavantaj al suplimentului poate fi în potențiala prezență a alergenilor precum laptele, glutenul, ouăle, soia, fructele cu coajă lemnoasă și arahide.

AminoacidPer servire (9,5 g)
Leucină2,6 g
Isoleucină1,2 g
Valină1,2 g

4. BCAA 2:1:1 Essential, My Protein

bcaa 2 1 1 esential
Vezi Preț
BCAA 2:1:1 Essential

Vezi preț pe myprotein.ro

Avantaje
 • Formulă certificată pentru calitate
 • Poate fi combinat cu suplimentul de proteine
 • Proporție potrivită pentru sinteza de proteine și arderea grăsimilor
 • 5 arome de fructe
Dezavantaje
 • Necesită administrarea de mai multe ori pe zi

Suplimentul BCAA 2:1:1 esențial este o pulbere practică, furnizând o combinație de aminoacizi esențiali — leucină, izoleucină și valină — componente naturale ale proteinelor ce contribuie la dezvoltarea și repararea țesutului muscular.

Cu o proporție optimă de 2:1:1 între acești aminoacizi cu lanț ramificat, acest produs este potrivit pentru diverse sporturi și obiective de antrenament (dezvoltarea musculară, tonifierea sau pierderea în greutate). Acreditat de Cologne List, formula respectivă este ușor de integrat în rutina zilnică, adăugând pur și simplu o porție într-un shake proteic, eliminând necesitatea de a găti.

Se recomandă consumul a 5 grame de 2-4 ori pe zi înainte, în timpul sau după antrenamente. Pentru un shake complet și eficient, adaugă BCAA 2:1:1 esențial la Proteinele din zer Iso:Pro, oferind 90% proteine și doar 1% grăsimi. Dezavantajul acestui supliment este că trebuie luat de mai multe ori pe zi, față de alte BCAA care pot fi luate o singură dată pe zi.

AminoacidPer servire (5 g)
Leucină2,5 g
Isoleucină1,25 g
Valină1,25 g

5. Nutrend BCAA Liquid Shot

Vezi Preț
Nutrend BCAA Liquid Shot

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Nu necesită preparare
 • Absorbție rapidă
 • Poate ajuta la arderea grăsimilor
 • Reduce senzația de foame
 • Adaos de proteine
Dezavantaje
 • Conține conservanți
 • Doză mai mică de BCAA

Nutrend BCAA Liquid Shot oferă 3 g de aminoacizi BCAA într-un raport optim de 2:1:1 într-un ambalaj practic cu 20 de shot-uri de 60 ml fiecare. Îl considerăm a fi printre cele mai bune BCAA datorită formei lichide, care asigură o absorbție rapidă și eficientă a aminoacizilor. Utilizarea acestui supliment înainte de antrenament contribuie la protejarea masei musculare, în timp ce administrarea sa după antrenament sprijină începerea rapidă a procesului de refacere a fibrelor musculare.

Beneficiile Nutrend BCAA Liquid Shot includ îmbunătățirea forței musculare, amânarea stării de oboseală, întărirea procesului de recuperare post-antrenament și sprijinirea creșterii musculare. Conform cercetărilor, consumul de aminoacizi esențiali are un impact benefic asupra oxidării grăsimilor și inhibă apetitul. Specialiștii în fitness recomandă administrarea de BCAA dimineața, pe stomacul gol, și între mese pentru a reduce senzația de foame.

Modul de administrare recomandat al acestui supliment este consumul unei porții cu 30 de minute înainte și/sau după antrenament. Dezavantajul acestui BCAA este că față de alte produse conține o cantitate mai mică de aminoacizi, și de aceea poate fi nevoie de mai multe serviri pentru a atinge cantitatea optimă de BCAA.

AminoacidPer servire (60 ml)
Leucină1,5 g
Isoleucină0,75 g
Valină0,75 g
Proteine 2 g

6. BCAA 4:1:1 Aminoacid Vegan, My Protein

Vezi Preț
BCAA 4:1:1 Aminoacid Vegan

Vezi preț pe myprotein.ro

Avantaje
 • Supliment potrivit pentru alimentația vegană
 • Cantitate crescută de leucină pentru un efect anabolic maxim
 • Diverse arome
 • Surse vegetale naturale
Dezavantaje
 • Unii aditivi pot da reacții adverse în cantități excedentare

Suplimentul vegan de aminoacizi esențiali oferă o compoziție echilibrată de leucină, izoleucină și valină într-un raport de 4:1:1. Acești BCAA provin dintr-o combinație ingenioasă de proteine de soia, orez și mazăre. Aminoacizii cu catenă ramificată sunt esențiali și se obțin prin aport alimentar, neputând fi sintetizați de organism și fiind deosebit de benefici pentru vegetarieni și vegani, datorită cărui fapt îl considerăm a fi unul din cele mai bune BCAA. Pentru vegani, introducerea BCAA esențiali în dietă poate fi dificilă, deoarece se găsesc în principal în carne roșie sau lapte.

Pentru a declanșa construcția musculară, trebuie să atingi pragul de leucină. Acest lucru înseamnă că trebuie să consumi 2-3 g de leucină din hrană pentru a permite corpului să intre în starea de construcție musculară. În comparație cu o proteină din zer sau alimente de origine animală, acest lucru ar însemna să mănânci cel puțin dublul de hrană alternativă pe bază de plante.

Aminoacidul BCAA 4:1:1 vegan se prezintă sub formă de pudră, ușor de amestecat în apă sau suc. Se recomandă administrarea a 5 g (2,5 măsuri) în 250-350 ml de lichid, fie înainte, în timpul sau după exerciții fizice. Produsul este disponibil în arome de fructe, oferind diversitate în consum. Dezavantajul acestui produs constă în posibilele efecte adverse ale unor arome.

AminoacidPer servire (5 g)
Leucină3,3 g
Isoleucină830 mg
Valină830 mg

7. Aminoacizi BCAA Optimum Nutrition, ON Amino Energy

Vezi Preț
BCAA ON Amino Energy

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • O varietate de aminoacizi, pe lângă BCAA
 • Bonus de vitamina C
 • Adaos de cafeină pentru un boost de energie
 • Multiple arome de fructe
Dezavantaje
 • Pentru unii cafeina poate da reacții adverse

BCAA Optimum Nutrition Amino Energy este un supliment nutritiv destinat furnizării de energie și concentrare pe durata antrenamentelor pe termen lung. Produsul oferă 5g de aminoacizi esențiali, contribuind la oprirea leziunilor musculare după efort.

Cu 100 mg de cafeină, suplimentul promovează starea de alertă și energie, iar gustul său fructat face mai interesantă experiența de consum. Modul de utilizare implică amestecarea a 9 g (2 măsuri cu varf) cu 330 ml de apă rece. De asemenea, formula conține și vitamina C care poate îmbunătăți performanța sportivă și promova recuperarea eficientă. Vitamina C contribuie la reducerea stresului oxidativ, sprijinind sistemul imunitar și ajutând la vindecarea țesuturilor. De asemenea, stimulează sinteza de colagen și previne deteriorarea musculară.

Sursa: strengthlog.com

Cafeina poate fi și un dezavantaj al produsului, un inconvenient pentru persoanele sensibile la această substanță sau pentru cele care doresc să evite consumul de cafeină în anumite perioade ale zilei. Utilizatorii trebuie să respecte doza zilnică recomandată și să aibă în vedere contraindicațiile. De asemenea, se menționează prezența de substanțe cu potențial alergen, cum ar fi soia (lecitina). Ca orice supliment alimentar, acesta nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată sau un stil de viață sănătos.

AminoacidPer servire (9 g)
Leucină1 g
Isoleucină500 mg
Valină500 mg
Alți aminoacizi3 g
Cafeină100 mg

De ce să ții cont la alegerea unui supliment BCAA bun?

Alegerea unui supliment BCAA (aminoacizi cu lanț ramificat) de calitate este esențială pentru pentru a susține eficient antrenamentele și obiectivele fitness. Există câteva aspecte cheie la care ar trebui să acorzi atenție pentru a face o alegere informată în ceea ce privește un supliment BCAA bun.

Primul aspect este raportul de aminoacizi. BCAA este compus din trei aminoacizi esențiali: leucină, izoleucină și valină. Un raport optim între acești aminoacizi este crucial pentru eficacitatea suplimentului. De regulă, un raport de 2:1:1 (leucină:izoleucină:valină) este considerat standard și este eficient în mod deosebit pentru arderea grăsimilor, dar anumite formule pot oferi și rapoarte mai ridicate, precum 4:1:1 sau 8:1:1, pentru a maximiza sinteza de proteine. Alegerea unui supliment cu raportul potrivit pentru obiectivele tale individuale este esențială.

Al doilea factor important este forma de prezentare a BCAA. Aceasta poate fi sub formă de pudră, capsule sau lichid. Pudra este adesea preferată pentru că permite o dozare precisă și se amestecă ușor în lichide. Capsulele sunt convenabile pentru portabilitate și administrare rapidă. Lichidele pot oferi o absorbție mai rapidă.

Verificarea transparenței etichetelor și a calității ingredientelor este, de asemenea, crucială. Un supliment BCAA de înaltă calitate va indica clar proporțiile de aminoacizi și va oferi informații despre proveniența ingredientelor. Evitarea aditivilor nedoriți și a îndulcitorilor artificiali poate contribui, de asemenea, la selectarea unui produs mai sănătos.

În concluzie, pentru a alege cel mai bun BCAA trebuie luate în considerare raportul de aminoacizi, forma de prezentare, transparența etichetelor și necesitățile personale. Investirea timpului în cercetarea și evaluarea atentă a opțiunilor disponibile face mai simplă găsirea unui supliment eficient și adecvat obiectivelor tale de fitness.

Care sunt beneficiile BCAA?

Suplimentele BCAA sunt folosite în principal pentru a stimula creșterea musculară. Leucina, unul dintre aminoacizii BCAA, activează o anumită cale în organism care stimulează sinteza proteinelor musculare, procesul de construcție musculară.

BCAA pot contribui la reducerea durerilor musculare după antrenament. Studiile arată că BCAA scad deteriorarea musculară și nivelurile de creatin kinază, indicator al leziunilor musculare.

Suplimentarea cu BCAA înainte de exerciții precum genuflexiunile poate reduce oboseala musculară. Influențând nivelurile de serotonină în creier, BCAA poate îmbunătăți performanța sportivă prin reducerea oboselii centrale.

Suplimentarea cu BCAA poate fi benefică pentru populații cu pierdere musculară, cum ar fi adulții mai în vârstă sau cei cu afecțiuni precum cancerul. Pentru cei cu afecțiuni hepatice, cum ar fi ciroza, BCAA pot aduce beneficii. Studiile arată că BCAA ameliorează simptomele encefalopatiei hepatice, o complicație a cirozei. Aceste suplimente pot, de asemenea, oferi protecție împotriva cancerului de ficat asociat cu ciroza.

În concluzie, BCAA au multiple beneficii pentru creșterea musculară, reducerea durerilor și oboselii musculare, prevenirea pierderii musculare și ameliorarea afecțiunilor hepatice.

Care este momentul cel mai potrivit pentru a lua BCAA?

Suplimentele BCAA sunt eficiente atât în timpul, cât și imediat după antrenament. Acest lucru se datorează faptului că BCAA sunt eficienți în ajutarea construirii și reparării mușchilor deteriorați în urma sesiunilor intense. Efectele BCAA ating vârful în aproximativ 30 până la 60 de minute după consum.

Prin urmare, este indicat să consumi BCAA în acea fereastră de timp pentru a maximiza recuperarea musculară și pentru a ajuta la construirea mușchilor. Acest lucru va contribui la reducerea durerilor musculare după antrenament.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo