Top 7 Cele Mai Bune Espressoare Automate în 2024

Espressoarele automate reprezintă o evoluție importantă în domeniul preparării cafelei. Aceste dispozitive integrează funcții de la măcinarea precisă a boabelor până la reglarea temperaturii și presiunii apei, asigurând parametrii ideali pentru o cafea de calitate. Dacă cauți cel mai bun espressor automat, probabil ai observat multitudinea de modele prezente pe piață.

În următoarele paragrafe vom prezenta 7 cele mai bune modele de espressoare automate, iar la sfârșitul articolului oferim sfaturi practice de care să ții cont la achiziția unui espressor automat, cât și cum să ai grijă de unul. Dacă preferi control maxim la gustului cafelei pe care o prepari, vezi și cele mai bune espressoare manuale.

Care sunt cele mai bune espressoare automate?

1. Espressor automat DE’LONGHI Dinamica ECAM 370.70.B

cel mai bun espressor automat
Vezi Preț
DE’LONGHI Dinamica ECAM 370.70.B

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Spumă de lapte autentică
 • Ecran touch
 • Două duze de cafea
 • 14 opțiuni de băuturi
Dezavantaje
 • Necesită întreținere regulată

Printre cele mai bune espressoare automate de la De’Longhi, acest model se remarcă prin cele 14 opțiuni de băuturi. Fiecare dintre acestea pot fi personalizate în funcție de cantitatea în ceașcă, tăria și temperatura. Pentru măcinarea cafelei, râșnița de inox produce o pulbere fină și uniformă, cu toate că nivelul de granulație poate fi și el reglat după gustul utilizatorului.

De’Longhi Dinamica are un design modern și este dotat cu ecran tactil și tehnologia „Smart One Touch”. Rezervorul pentru apă are o capacitate de 1,3 litri, iar în cel pentru cafea încap 300 grame de boabe. De asemenea, espressorul poate pregăti 2 băuturi diferite simultan.

Dezavantajul acestui espressor include necesitatea unei întrețineri atente pentru a evita formarea depozitelor și pentru a menține gustul autentic al cafelei. Cu toate acestea, aparatul se dezasamblează ușor, iar componentele sale pot fi spălate la mașina de spălat vase. În pachet aveți inclus și un agent decalcifiant care trebuie introdus în sistem atunci când vă semnalează espressorul.

Putere1450 W
Presiune19 bar
Nr produse14
FuncțiiSistem economisire energie, Sistem decalcifiere, Setare duritate apă, Setare nivel spuma
Capacitate apă / cafea1,3 l / 300 g
AccesoriiFiltru apă, Bandă testare duritate apă, Carafă lapte, Perie

2. Espressor automat Saeco GranAroma SM6582/30

espressor automat saeco granaroma
Vezi Preț
Saeco GranAroma SM6582/30

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Permite un nivel mare de personalizare
 • Certificat pentru calitate
 • Curățare interioară cu aburi
 • Profiluri pentru utilizatori
Dezavantaje
 • Achiziționare separată a tabletelor de curățire

Espressorul automat Saeco GranAroma oferă 16 specialități de cafea și posibilitatea de a salva rețete personalizate în cele 6 profiluri de utilizator. Prin sistemul Coffee Maestro se poate selecta una din cele trei opțiuni pre-setate de gust pentru o cafea personalizată: delicat, intens și forte, pe lângă care mai puteți alege lungimea și temperatura.

Râșnița din ceramică, precisă și durabilă, mărunțește boabele fără a schimba aroma. Râșnițele metalice se încălzesc mult mai rapid, și astfel în timpul procesului de măcinare prăjesc uleiul din boabe și interacționează cu gustul cafelei. Funcția LatteDuo permite prepararea simultană a două cafele – cu lapte sau simple. Sistemul automat de clătire cu abur HygieSteam elimină microorganismele din circuitul de lapte cu până la 99,99%.

Cu funcția ExtraShot mai poți adăuga un Ristretto suplimentar la cafeaua ta pentru un extra boost de energie. Considerăm că Saeco sunt printre cele mai bune espressoarele automate datorită testării de către Centro Studi Assaggiatori din Italia, unde degustatori profesioniști atestă calitatea cafelei.

Sursa: emag.ro
Putere1500 W
Presiune15 bar
Nr produse16
FuncțiiSistem anti-picurare, Sistem decalcifiere, Iluminare suport ceașcă, Sistem de memorare
Capacitate apă / cafea1,8 l / 300 g
AccesoriiBandă de testare a durității apei, Recipient pentru lapte, Tub de lubrifiere, Filtru

3. Espressor automat Philips seria 2300 EP2333/40

espressor automat philips 2300
Vezi Preț
Philips seria 2300 EP2333/40

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Râșniță ceramică
 • Filtru tartru
 • Silențios
 • Aplicație pentru telefon
Dezavantaje
 • Puține băuturi

Acest espressor automat Philips oferă o experiență simplă și personalizată de preparare a cafelei cu boabe proaspete. Echipat cu sistemul LatteGo, permite alegerea uneia din cele patru tipuri de băuturi cu o singură atingere, oferind o spumă de lapte netedă și fină. De asemenea, vă puteți seta individual tăria, cantitatea și nivelul spumei.

Beneficiind de o râșniță ceramică, rezistentă și reglabilă în 12 trepte, espressorul păstrează nemodificată aroma din boabe. Pentru un nivel suplimentar de confort, aparatul dispune de funcții precum AquaClean pentru prevenirea depunerilor de calcar (5000 de căni fără a fi nevoie detartrarea) și tehnologia SilentBrew pentru o preparare silențioasă a cafelei.

Cu ajutorul aplicației Coffee+ puteți consulta instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului, dar și mai important puteți afla noi rețete și ponturi despre cafea. Dezavantajul acestui model poate consta în necesitatea înlocuirii filtrului AquaClean după un anumit număr de utilizări, aducând un cost suplimentar utilizatorului.

Putere1500 W
Presiune15 bar
Nr produse4
Funcții Curățare automată, Setare temperatură, Setare cantitate cafea, Setare intensitate aromă
Capacitate apă / cafea1,8 l / 275 g
AccesoriiFiltru, Bandă testare duritate apă, Recipient lapte

4. Espressor automat Krups Intuition Preference+ EA875E10

Vezi Preț
Krups Intuition Preference+ EA875E10

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Râșnire și încălzire rapidă
 • Curățare automată
 • Avertizori luminoși de întreținere
 • Capacitate mare rezervor apă
Dezavantaje
 • Râșniță metalică

Krups oferă unul din cele mai bune espressoare automate care se remarcă prin ecranul tactil, indicatorii luminoși pentru întreținere, cele 15 băuturi personalizabile și sistemul avansat de spumare a laptelui pentru cappuccino, flat white și altele. Intensitatea, lungimea și spuma cafelei pot fi ușor personalizate.

Sursa: gvsu.edu

Cu tehnologia patentată Quattro Force, espressorul asigură o râșnire rapidă cu 20% mai rapidă și funcții optimizate de presare, extracție și golire. Posibilitatea de a crea două profile de utilizator permite personalizarea detaliată a setărilor aparatului. Dispozitivul permite, totodată, preparea a două băuturi simultan.

Funcția de curățare automată prin retragerea imediată a apei din circuit previne depunerile de calcar și menține gustul băuturilor constistent. Designul frontal al aparatului este înclinat pentru o vizibilitatea mai bună și un acces mai ușor la recipiente, iar tăvița pentru picături este echipată cu indicatori luminoși pentru a semnala când să o golești. Duza de cafea este ajustabilă, iar întregul aparat ocupă o suprafață egală cu cea a unei coli A4.

Putere1450 W
Presiune15 bar
Nr produse15
FuncțiiSistem anti-picurare, Programare întârziată, Curățare automată, Sistem decalcifiere, Touch screen
Capacitate apă / cafea3 l / 250 g
AccesoriiRecipient lapte

5. Espressor automat Philips seria 3300 EP3341/50

espressor automat philips seria 3300
Vezi Preț
Philips seria 3300 EP3341/50

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Aplicație dedicată
 • Râșniță ceramică
 • Silențios
 • Filtrare ușoară
Dezavantaje
 • Mai puține băuturi față de alte mărci

Espressorul automat Philips seria 3300 cu ajutorul sistemului LatteGo oferă șase opțiuni de băuturi personalizabile cu spumă fină și netedă pentru diverse tipuri de lapte. Râșnița ceramică realizează o măcinare reglabilă în 12 trepte, contribuind la o aromă intensă. Fiecare ceașcă de cafea poate fi diferită, în dependență de cum setați gradul de intensitate, temperatură și lungime.

Personalizarea este ușoară, fie prin intermediul funcției My Coffee sau a aplicației Coffee+. Aplicația vă permite, de asemenea, să învățați cum să utilizați aparatul și să aflați rețete noi. Tehnologia SilentBrew asigură o preparare silențioasă a cafelei.

LatteGo, sistemul de curățare a laptelui, este alcătuit din doar două părți și nu necesită tuburi, facilitând curățarea rapidă sub jet de apă sau în mașina de spălat vase. Filtrul AquaClean din dotare prelungește intervalul de detartrare la până la 5000 de căni.

Putere1500 W
Presiune15 bar
Nr produse6
FuncțiiCurățare automată, Setare temperatură, Setare cantitate cafea, Setare intensitate aromă
Capacitate apă / cafea1,8 l / 275 g
AccesoriiFiltru, Bandă testare duritate apă, Recipient lapte

6. Espressor automat De’Longhi, ECAM 22.110 SB

espressor automat delonghi ecam
Vezi Preț
De’Longhi, ECAM 22.110 SB

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Duză pentru spumă
 • Prepară două cești simultan
 • Personalizare intensitate și cantitate
 • Poate utiliza și cafea măcinată
Dezavantaje
 • Lipsă accesorii

Delonghi ne prezintă acest espressor automat cu multiple funcții utile. Aparatul oferă posibilitatea preparării a două cești simultan, având o unitate de preparare detașabilă și o râșniță silențioasă cu 13 setări de măcinare. Panoul de control simplu permite setarea cantității de patru nivele (espresso, dublu espresso, americano, dublu americano), iar reglarea intensității aromelor se face prin rotirea unui buton.

Sursa: homegrounds.co

Un indicator luminos vă semnalează când tava de picurare este plină. Un alt detaliu al acestui espressor automat este contorizarea cafelelor consumate într-o perioadă anumită. Sistemul Cappuccino integrat contribuie la obținerea unui cappuccino delicios, cu spumă bogată.

Caracteristicile includ o gamă variată de opțiuni, precum reglarea înălțimii dozatorului de cafea, oprire automată programabilă, termobloc pentru menținerea temperaturii ideale, capacitate mare de rezervor pentru cafea măcinată și funcții de economisire a energiei și stand-by. Cu toate aceste avantaje, un posibil dezavantaj al produsului poate consta în dimensiunile sale considerabile, ce pot determina ocuparea unui spațiu semnificativ în bucătărie lipsa accesoriilor de curățare sau filtrare.

Putere1450 W
Presiune15 bar
Nr produse3
FuncțiiProgramare întârziată, Sistem cappuccino, Funcție economisire energie, Thermoblock, Duritate programabilă a apei
Capacitate apă / cafea1,8 l / –
Accesorii

7. Espressor automat Krups Espresseria Automatic EA8161

espressor automat krups espresseria automatic
Vezi Preț
Krups Espresseria Automatic EA8161

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Memorare rețete
 • Element pentru spumă cappuccino
 • Semnalizare decalcifiere
 • Posibilitate de personalizare rețete
Dezavantaje
 • Fără touch screen

Acest espressor automat de la Krups oferă un espresso de înaltă calitate prin intermediul sistemului patentat de încălzire Thermoblock, care eliberează o aromă mai intensă a cafelei. Cele trei nivele de temperatură și râșnire, plus posibilitatea de setare a cantității și intensității, adaugă un nivel de personalizare băuturii.

Espressorul dispune de funcția de memorare, care permite salvarea a două rețete, menținând setările folosite anterior. Accesoriul pentru cappuccino XS6000, realizat din inox, completează experiența, creând o spumă densă de lapte.

Programul de curățare, clătire și atenționarea pentru decalcifiere se realizează automat. De asemenea, după calculele firmei producătoare, cu acest aparat cafeaua preparată vă iese la prețul de doar 10 cenți per ceașcă. Totuși, un dezavantaj al espressorului Krups Espresseria EA8161 poate consta în lipsa ecranului touch.

Putere1450 W
Presiune15 bar
Nr produse4
FuncțiiSistem decalcifiere, Înălțime ajustabilă a duzei, Sistem Thermoblock, Sistem de memorare, Filtrarea apei
Capacitate apă / cafea1,7 l / 260 g
AccesoriiCarafă lapte

De ce să ții cont când alegi un espressor automat bun?

Unul dintre factorii importanți este puterea espressorului, exprimată în wați, care influențează viteza și eficiența preparării cafelei. Espressoarele puternice, cu 1500W sau mai mult, pot oferi rezultate rapide și consistente.

Presiunea este un alt aspect crucial, de obicei măsurată în bari. Pentru a extrage aroma și uleiurile esențiale din boabe se recomandă un espressor cu o presiune minimă de 7-9 bari. Chiar dacă espressoarele automate pot începe cu 15 bari, presiunea reală la care se face extracția cafelei va fi în jur de 9 bari prin pierderea de presiune dintre pompă și duză. Există și o supapă menită să prevină funcționarea la o presiune mai mare de 9 bari.

Sursa: homegrounds.co

Sistemul de spumare a laptelui este important pentru iubitorii de băuturi pe bază de lapte, precum cappuccino sau latte. Funcționalități precum LatteGo sau sistemul Cappuccino oferă o spumare ușoară și delicioasă.

Reglajele de personalizare sunt esențiale pentru a-ți adapta băutura preferată. Alege un espressor cu opțiuni de reglare a granulației cafelei, a temperaturii și a cantității de apă, oferindu-ți control total asupra rezultatelor.

Filtrul de apă și capacitatea rezervorului sunt aspecte cheie pentru menținerea calității cafelei. Filtrele, cum ar fi AquaClean, pot prelungi perioada de utilizare fără detartrare, în timp ce un rezervor de apă generos reduce frecvența umplerii.

Ecranul tactil și interfața intuitivă facilitează utilizarea espressorului. Aparatele cu conectivitate inteligentă sau aplicații dedicate, cum ar fi Coffee+, adaugă un plus de confort și personalizare experienței tale.

În plus, recenziile și evaluările utilizatorilor pot oferi informații valoroase privind performanța și durabilitatea aparatului ales.

Cum să ai grijă de un espressor automat?

Pentru îngrijirea corespunzătoare a unui espressor automat, efectuează următoarele:

 1. Curățare zilnică: Golește tăvița de picurare și curăță compartimentul de cafea. Clătește sau spală recipientul de cafea.
 2. Curățare regulată: Desfă unitatea de preparare și curăț-o sub apă. Folosește tablete de curățare pentru îndepărtarea reziduurilor de ulei de cafea.
 3. Curățare sistem lapte: Dacă espressorul are un sistem de spumare a laptelui, spală componentele relevante după fiecare utilizare.
 4. Detartrare: Realizează detartrarea conform instrucțiunilor producătorului, pentru a preveni acumularea de calcar.
 5. Verificare filtre: Dacă espressorul are filtre sau cartușe de apă, urmărește schimbarea acestora conform recomandărilor producătorului.
 6. Uzura componentelor: Verifică periodic starea și uzura componentelor, precum garniturile și burghiele, și înlocuiește-le la nevoie.
 7. Păstrarea într-un loc uscat: Evită expunerea aparatului la umiditate excesivă.

Care este diferența între tehnologiile termobloc și boiler în espressoarele automate?

Diferența cheie între thermoblock și boiler la espressoarele automate constă în modul în care gestionază încălzirea apei. Thermoblock este un sistem rapid, încălzind apa în timp real pe măsură ce trece prin blocul său de încălzire. Pe de altă parte, boilerul încălzește o cantitate mai mare de apă și o menține la o temperatură constantă, fiind mai lent în încălzire inițială, dar oferind o consistență termică mai bună. Espressoarele cu thermoblock sunt deseori preferate pentru viteza lor, în timp ce cele cu boiler pot fi alese pentru stabilitatea termică.

De cât timp are nevoie un espressor automat să prepare o cafea?

În general, un espressor automat de calitate superioară poate prepara o cafea simplă, cum ar fi un espresso, în aproximativ 20-30 de secunde.

Dacă optezi pentru băuturi mai complexe, cum ar fi un cappuccino sau un latte, timpul de preparare poate fi mai lung, deoarece implică și etape de spumare a laptelui. Unele modele de espressoare automate au funcții care permit pregătirea simultană a două sau mai multe băuturi, ceea ce poate influența, de asemenea, durata totală a procesului.

Vezi și:

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo