Top 5 Cele Mai Bune Aspiratoare Auto în 2024

Aspirator auto Goodyear Cel mai Bun aspirator auto per total
Aspirator auto Gavriet Cel mai bun aspirator auto cu acumulator

Indiferent cât de mult nu ai încerca să menții mașina perfect curată, mereu vei găsi lucruri precum firimituri de la mâncare, noroi sau păr de animale. Un aspirator auto bun te poate ajuta conisderabil în procesul de curățare a interiorului mașinii tale. Spre deosebire de un aspirator tradițional, acestea sunt portabile, ușoare și deseori vin la pachet cu accesorii pentru spații înguste sau perii pentru tapițerie.

În acest articol analizăm cele mai bune aspiratoare auto disponibile în România, iar la finalul articolului vei găsi criteriile de care să ții cont atunci alegi un model potrivit pentru tine. La realizarea acestui top am ținut cont de performanța pe diverse tipuri de suprafețe, portabilitatea, puterea aparatului, durata de viață a bateriei, accesorii, cât și preț.

Care sunt cele mai bune aspiratoare pentru mașină?

1. Aspirator auto Goodyear – Cel mai bun cu fir

cel mai bun aspirator auto
Vezi Preț
Aspirator Goodyear

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Alimentare cu fir
 • Putere mare de sucție
 • Curățare uscată și umedă
 • Zgomot redus
 • Accesorii incluse
 • Ușor de depozitat
 • Mâner ergonomic
Dezavantaje
 • Greutate de 1.38 Kg

Aspiratorul Goodyear este unul dintre cele mai bune aspiratoare pentru mașină care combină câteva elemente cheie precum puterea de aspirație, accesoriile și ușurința de întreținere. Acest model se alimentează printr-un fir la o priză de 12V, fapt mai impresionant pentru acest tip de alimentare, este că are o putere de 110W, care ii conferă o capacitate ridicată pentru sucție.

Un alt aspect important este diametrul tubului, în cazul de față fiind destul de larg pentru a absorbi și particule largi sau resturi de mâncare. În cazul la alte multe modele, în special cele sub 100 de lei, există posibilitatea ca tubul să rămână congestionat cu mizerie.

Aspiratorul dat poate fi folosit atât pentru murdărie uscată, cât și pentru lichide, puține modele pe piață având acest avantaj. Astfel poate fi utilizat rapid în caz de urgențe, pentru a preveni impregnarea lichidului în tapițerie sau locuri mai puțin accesibile.

Are un mâner ergonomic și o lungime a cablului de 5m, chiar dacă este un model cu fir, este foarte ușor de manevrat, iar prezența accesoriilor pentru spații înguste permite accesarea tuturor părților mașinii.

Putere:110 W
Tensiune alimentare:12 V
Nivel zgomot:75 dB
Lungime cablu:5 m
Accesorii incluse:Da

2. Aspirator auto Gavriet™ Turbo Duster – Cele mai bun cu acumulator

Vezi Preț
Aspirator Gavriet™ Turbo Duster

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Funcții adiționale de suflare și vidare
 • Durată mare a bateriei
 • Greutate de 400 g
 • Putere mare de aspirare
 • Filtru HEPA
 • Număr mare de accesorii
 • Spațiu mare de colectare
Dezavantaje
 • Niciunul

Aspiratorul dat se remarcă prin număr ridicat de funcțiuni și accesorii. Pe lângă funcția de aspirare, acesta este dotat cu funcția de suflare și vidare care se pot dovedi utile în anumite situații, precum ar fi suflarea prafului și particulelor din zone dificil accesibile.

Are o bateria de 4000 mAh și o durată de viață a bateriei de până la 30 de minute, care depinde de treapta de putere pe care o selectezi. Astfel cu o singură încărcare poți aspira în interiorul mașinii de câteva ori.

Chiar dacă este un model cu acumulator, are o putere impresionantă de 12000 Pa care este îndeajuns pentru absorbția tuturor particulelor solide, cât și a lichidelor. De asemenea este dotat și cu filtru HEPA care este lavabil, lucru în special util pentru persoanele care suferă de alergii sau transportă deseori animale de companie.

Are o greutate de doar 400 de grame, astfel poate fi folosit de oricine, inclusiv copii. Greutatea și dimensiunile mici, împreună cu număr mare de accesorii pe care le oferă, permit accesarea a celor mai înguste locuri din mașină.

Putere:75 W
Tensiune alimentare:7.4 V
Nivel zgomot:75 dB
Capacitate colectare:400 ml
Greutate400 g
Tip aspirare:Umedă și uscată
Accesorii incluse:Da

3. Aspirator auto Cyclone – Cel mai ergonomic

aspirator auto cyclone
Vezi Preț
Aspirator Cyclone

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Timp de lucru de 30 min
 • Putere mare de aspirare
 • Filtru HEPA
 • Greutate mică
 • Aspirare umedă și uscată
 • Încărcare rapidă
 • Nivel zgomot mic
Dezavantaje
 • Capacitate mică colectare

Aspiratorul auto Cyclone este un model portabil pe acumulator care combină câteva elemente care îl poziționează ca fiind unul dintre cele mai bune din categoria sa. În primul rând, timpul de lucru de 30 de minute îl situează deasupra altor modele care în mod normal au durata bateriei de 15-20 minute.

Ținând cont că este un model pe acumulator, are o putere de 120 W și o putere de aspirare de 13000 Pa, specificații tehnice care sunt similare cu cele a modelelor pe fir în același interval de preț. Acest lucru în combinație cu tehnologia de aspirare de tip ciclonică facilitează curățarea în adâncime a murdăriei și prafului din mașină. Iar filtrul HEPA care are o capacitate de a filtra particule de până la 0.3 microni asigură captarea particulelor care pot cauza alergii, cât și a mirosului de la păr de animale.

Pe lângă specificațiile tehnice impresionante, acest model este foarte compact și ergonomic. Are o înălțime de 38 cm și lățime de 6 cm, iar greutatea este de doar 600 grame. Acest lucru împreună cu accesoriile pentru spații înguste permit accessarea facilă a tuturor locurilor din mașină.

Putere:120 W
Tensiune alimentare:7.4 V
Nivel zgomot:75 dB
Capacitate colectare:0.06 L
Greutate600 g
Tip aspirare:Uscată și Umedă
Accesorii incluse:Da

4. Aspirator auto Techone® Vaccu Pro – Raport calitate-preț excelent

aspirator auto portabil techone
Vezi Preț
Aspirator Techone

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare de aspirare
 • Filtru HEPA
 • Aspirare umedă și uscată
 • Număr mare de accesorii
 • Lumină LED
Dezavantaje
 • Greutate de 2.5 Kg

Acest aspirator auto a apărut relativ recent pe piața din România, dar se remarcă prin specificații tehnice avansate și un raport calitate-preț excelent. Este un model cu fir la baterie de 12 V cu o putere de 8000 Pa, care este mai mult decât suficientă pentru îndepărtarea prafului și a particulelor mici.

Un alt lucru de notat este numărul mare de accesorii, precum și geanta de depozitare care poate părea un lucru minor la prima vedere, dar care ajută cu salvarea spațiului pe termen lung. De asemenea, ținând cont de prețul sub medie, prezența filtrului HEPA este un avantaj semnificativ.

La fel ca și alte modele mai scumpe din selecția noastră, acest aspirator are capacitatea de a aspira atât particule uscate, cât și lichide. Element util în caz de scurgeri pe tapițerie sau locuri mai greu accesibile.

Putere:100 W
Tensiune alimentare:12 V
Nivel zgomot:25 dB
Capacitate colectare2 L
Greutate:2.5 Kg
Tip aspirare:Umedă și Uscată
Accesorii incluse:Da

5. Aspirator auto VILLAGER FUSE VVC 6020 – Cel mai bun pentru uz profesional

aspirator auto villager
Vezi Preț
Aspirator Villager

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Putere mare
 • Capacitate mare rezervor
 • Accesorii incluse
Dezavantaje
 • Doar aspirare uscată

Dacă ai nevoie de un aspirator auto profesional și de încredere, atunci acest model s-ar putea să fie potrivit pentru tine. Are o putere de aspirare de 18000 Pa și o viteză de rotație de 18000 rpm.

Are o greutate de 1.2 Kg, care este relativ mică în comparație cu speficțiile tehnice pe care acest model le oferă. De asemenea are un recipient cu o capacitate de 600 ml, care este suficient pentru o întrebuințare îndelungată.

Vine la pachet cu toate accesoriile necesare pentru curățarea în profunzime a tuturor particulelor și prafului din mașina dvs.

Putere:40 W
Tensiune alimentare:14 V
Capacitate colectare:600 ml
Greutate:1.2 Kg
Tip aspirare:Uscată
Timp încărcare:60 min
Accesorii incluse:Da

Cum să alegi cel mai bun aspirator auto?

Achiziția unui aspirator auto este o investiție reușită inidiferent cât de des faci curat în mașina ta. De obicei sunt mai ușoare, mai compacte și cu putere de sucție suficientă pentru majoritatea necesităților. Un aspirator pentru mașină este în special util dacă călătorești des și nu ai acces la un aspirator tradițional. În această secțiune vom analiza aspectele tehnice ale aspiratoarelor auto, precum portabilitatea, funcționalitatea și caracteristicile de performanță.

Greutate și mărime

Pentru un echipament de mână, precum este și aspiratorul auto, este important să ții cont de greutate. Majoritatea modelelor de pe piață sunt ușoare, dar trebuie să ții cont și de diferențele între modelele cu fir și cele pe baterie, care tind să fie mai grele.

Pe lângă greutate, mărimea unui aspirator auto este un criteriu la fel de important. Chiar dacă un aspirator mai mare va avea și o putere pe măsură, s-ar putea ca să fie mai dificil de manevrat și respectiv anumite părți ale mașinii vor fi mai puțin accesibile.

Sugerăm alegerea unui aspirator pentru mașină care să fie îndeajuns de compact ca să ajungă între scaune și spații mai înguste, cât să și fie ușor de depozitat în mașină sau alt tip de mijloc de transport auto.

Sursa de alimentare

Majoritatea aspiratoarelor auto se pot conecta la sursa de alimentare a mașinii de 12V, acest lucru le face mult mai ușor de folosit pe termen lung, pentru că nu trebuie să-ți faci griji de alimentare. De asemenea, aspiratoarele auto cu fir sunt mai eficiente, durabile și nu există riscul că vei rămâne fără lumină în mijlocul procesului de curățenie. Un dezavantaj al modelelor cu fir ar fi raza limitată de acțiune și manevrabilitate mai mică în comparație cu modelele fără fir.

Dacă decideți să optați pentru un model fără fir, principalul aspect de care trebuie să țineți cont este durata de viață a bateriei, cât și puterea de sucție. Unele modele se pot reîncărca prin USB-C, în timp ce altele au nevoie de acces la o priză convențională, fapt ce poate cauza un anumit discomfort.

Accesorii

Dacă planificați să utilizați aspiratorul auto pentru curățarea în profunzime, este important să vină la pachet cu accesorii pentru diverse întrebuințări. Printre accesorii ar trebui să fie un furtun prelungitor care să poată ajungă sub scaune, tuburi pentru spații înguste, perii proiectate pentru tapițerie și covoroașe. De asemenea, dacă transportați animale de companie, sunt perii și modele de aspiratoare proiectate special pentru curățarea părului de animale. Vezi și cele mai bune aspiratoare pentru păr de animale pentru casă.

Sistem de filtrare

Este un fapt cunoscut că filtrele la aspiratoarele auto se pot murdări rapid, fapt datorat murdăriei excesive, precum noroiul, resturi de mâncare, praful, nisipul sau părul de animale. Înfundarea filtrului unui aspirator poate îngreuna considerabil procesul de aspirare.

Recomandăm achiziționarea unui model dotat cu un filtru lavabil, acesta facilitează întreținerea pe termen lung și nu necesită înlocuirea frecevntă. După spălare, recomandăm să lăsați filtrul să se usuce timp de 24 de ore.

Unele modele sofisticate au încorporate și filtre HEPA care sunt utile în mod special pentru persoanele care au alergie sau doresc să scape de mirosul la păr de animale, aceste filtre având capacitatea de a filtra particule de până la 0.3 microni.

Putere de sucție

Puterea de sucție este un element crucial pentru un aspirator auto din mai multe motive. Primul și cel mai important, este curățarea prafului, cât și a elementelor mai mari, cum ar fi resturi de chipsuri sau noroi. De asemenea, pentru a curăța părul de animale și particulele mici care creează alergii este nevoie de un aspirator cu putere mare de aspirare. Un aspirator pentru mașină puternic se dovedește a fi util și în cazul lichidelor sau murdărirei încrustate.

Preț

Prețul unui aspirator auto variază între 100 de lei și 700 pentru modelele premium. Prețul poate varia în dependeță de modul de alimentare, tehnologie, brand, numărul de accesorii și specificații tehnice.

Întrebări frecvente

Sunt mai bune aspiratoarele auto cu sac sau fără sac?

Multe dintre aspiratoarele prezente pe piață sunt fără sac, inclusiv cele pentru mașină. Modelele de aspiratoare auto portabile sunt în mare parte fără sac, acestea sunt dotate cu recipiente care se golesc și nu necesită înlocuirea sacului. Mulți oameni și specialiști consideră că acestea sunt mult mai convenabile față de modelele cu sac.

Merită să investesc într-un aspirator auto premium?

Dacă cauți un model de aspirator auto cu putere mare de sucție sau care să aibă dotări extra cum ar fi filtrul HEPA, atunci cu siguranță merită o investiție în plus. In același timp, modelele cu un preț accesibil se dovedesc și ele a fi la fel de utile în curățarea murdăriei la un nivel decent.

Cum curăț un aspirator de mașină?

Ca orice aspirator portabil, un aspirator auto va fi dotat cu un recipent sau sac pe care ar trebui să-l poți accecsa cu ușurință, scoate și înlocui. De asemenea, verificați dacă filtrul este lavabil sau trebuie înlocuit. Consultați și manualul de utilizare pentru a stabili dacă se poate curăța în interior cu detergent sau cu o cârpă ușor umezită.

Un aspirator auto cu fir poate uza bateria mașinii mele?

Riscul ca bateria mașinii să se descarce în timpul aspirării este destul de mic, acest lucru este ghidat în mare parte de cât de puternică este bateria, durata de aspirare, cât și cât de veche este bateria mașinii. Dacă ești îngrijorat că acest lucru ți s-ar putea întampla, poți considera achiziția unui model pe baterie.

Articole similare:

 1. Cele mai bune aspiratoare verticale

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo