Saltea Pentru o Persoană – Cele mai Bune în 2024

Aspectul principal care diferențiază o saltea de o persoană față de cele King sau Queen size este mărimea. Majoritatea brand-urilor promovează activ mărimile mai mari, asta pentru că în mare parte cuplurile reprezintă piața de bază și de obicei, oamenii cumpără paturi de dimensiuni mai mari.

Am analizat peste 20 de modele de saltele și am ales cele mai bune saltele pentru o singură persoană în acest ghid. Am notat la fiecare specificațiile sale și lucrurile de luat în considerare. Indiferent că ești în căutarea unei saltele pentru oaspeți, copil sau uz personal, lista noastră te va ajuta să fii informat/ă și să iei o decizie corectă.

De ce să ții cont atunci când alegi o saltea pentru o persoană?

Nu există o saltea care să satisfacă absolut orice nevoie, fiecare om are necesități și preferințe diferite, dovada acestui fapt este numărul extrem de mare al producătorilor de saltele, toți dintre ei având caracteristici unice și diverse abordări de marketing. Te poți pierde foarte ușor în sutele de opțiuni prezente pe piață. Iată câteva sugestii de care să ții cont atunci când cumperi o saltea de dormit.

Frecvența și durata utilizării

Cât de des va fi utilizată salteaua? Câți ani plănuiești să o utilizezi? Dacă cauți o saltea pentru casa ta de vară sau oaspeți s-ar putea să nu ai nevoie să cumpei o saltea cu specificații premium. Pe de altă parte, dacă cumperi salteaua pentru tine, copil sau bunic, s-ar putea să ai nevoie de o saltea ortopedică care să susțină spatele corect.

Preferința materială

Există o varietate enormă de materiale, atât pentru nucleu, cât și pentru husă. Fiecare material are o senzație și o fermitate diferită. Trebuie să decizi dacă preferi spuma de memorie, arcurile sau latexul. În același timp există combinații destul de bune între arcuri și spumă de memorie. Dacă ești hipoalergic, recomandăm saltelele cu husă de Aloe Vera care are proprietăți antibacteriene și antiseptice.

Fermitate

Cel care va utiliza salteaua preferă o saltea moale sau tare? În caz că nu sunteți sigur/ă, o saltea cu fermitate medie-tare sau una cu fermitate ce poate fi schimbată prin poziția saltelei sunt opțiuni viabile de luat în considerare.

Top 5 saltele pentru o persoană

1. Saltea o Persoană Dormeo Royal

Vezi Preț
Dormeo Royal

Vezi preț Dormeo Royal pe dormeo.ro

Dormeo Royal este un model ce vine doar într-o singură dimensiune de 90×200 cm, ceea ce o face să încapă în paturile de o singură persoană. Are o înălțime de 20 cm, dintre care 4 cm este spumă de memorie.

Dacă nu ești sigur de ce fermitate ai nevoie, Dormeo Royal are 2 nuclee cu o parte mai moale și una mai tare care se poate muta în dependență de nevoile tale. Partea portocalie este pentru cei ce preferă o fermitate medie, iar cea albastră pentru cei ce au nevoie de o saltea dură.

Nucleul e compus din spumă Ecocell, o spumă des utilizată în cele mai bune saltele Dormeo, structura celulară a spumei date asigură o ventilație normală care minimizează șansele apariției acarienilor și bacteriilor. Pe lângă asta, spuma Ecocell este fermă și elastică, astfel luând ușor forma corpului și susținând-o adecvat.

Husa este din Tencel și este detașabilă și lavabilă. Sistemul AirX în combinație cu spuma Ecocell mețin salteaua la o temperatură constantă și reduc umezeala. Salteaua vine rulată în vid, după ce o desfaci, trebuie să o lași 6 ore pentru a reveni la forma sa inițială.

2. Aloe Vera Fit 12 CM

Vezi Preț
Aloe Vera Fit

Vezi preț Aloe Vera Fit pe ortopedicus.com

Aloe Vera Fit are o înălțime de 12 cm, dar nu se simte vreo diferență față de saltele 20+ cm, acest fapt se datorează spumei Luft Hd care este rezistentă și densă. Salteaua este destul de elastică și fermă în același timp, oferind suport coloanei, bazinului, spatelui și gâtului.

Fiind tratată cu Aloe Vera și datorită materialelor textile de înaltă calitate, conferă un mediu uscat, antibacterian și anticarian, astfel este perfectă dacă ești alergic sau suferi de astm.

Spuma poliuretanică Luft Hd este una dintre cele mai bune care se găsesc pe piață în Romania, chiar și la 12 cm suportând toate pozițiile de somn. Salteaua este produsă în UE și are certificare OEKO-TEX care certifică faptul că materialele utilizate sunt sigure pentru corpul uman.

3. Saltea o persoană Cadar 20 CM

Vezi Preț
Cadar

Vezi preț Cadar pe somproduct.ro

Cadar este un brand destul de nou pe piața din România, chiar și asa și-a găsit rapid o mulțime de cumpărători care sunt mulțumiți de calitatea saltelelor Cadar. Modelul dat are o spumă nouă Graphite Memory care are inserții de carbon ce oferă o ventilație și reglare a temperaturii extraordinară.

Spuma Graphite Memory distribuie greutatea pe toată suprafața saltelei, ceea ce îți va permite să dormi pe orice poziție a corpului. Salteaua oferă suport gâtului, spatelui, coloanei, bazinului și picioarelor.

Salteaua e alcătuită din 2 straturi de spumă cu memorie, unul cu densitate înaltă și unul cu Graphite Memory. Husa este din 92% poliester și 8% vâscoză, se detașează ușor și poate fi spălată la 40 grade sau mai puțin.

4. Saltea Bamboo Adaptive Memory

Vezi Preț
Bamboo Adaptive Memory

Vezi preț Bamboo Adaptive Memory pe sleepline.ro

Salteaua Bamboo Adaptive Memory are 3 straturi, cel inferior are o grosime de 15 cm și este confecționat din spumă poliuretanică Flex-Flow ce este densă și permite o susținere nedeformabilă. Stratul de tranziție este din spumă High Resilience care blochează transferul de mișcare și suportă coloana adecvat. Stratul superior este din spumă cu memorie ce ia forma corpului și elimină tensiunea din mușchi.

Husa din fibre de bambus asigură un mediu igienic celor ce suferă de alergii, bambusul fiind rezistent la acarieni și bacterii, în același timp ventilându-se ușor din toate părțile. Pe lângă toate efectele hipoalergenice, bambusul menține o temperatură constantă a saltelei și previne umezirea acesteia în cazul transpirației excesive.

5. Somnart XXL Memory Plus

Vezi Preț
XXL Memory Plus

Vezi preț XXL Memory Plus pe somnart.ro

XXL Memory Plus este una dintre cele mai ferme saltele care este rezistentă la greutăți mai mari. Este recomandată persoanelor cu o greutate corporala mai mare. Miezul saltelei este confecționat din spumă cu memorie și spumă de poliuretan, aceasta din urmă având o densitate de 28 kg/mc. Asta înseamnă că după fiecare utilizare, salteaua revine ușor la forma inițială, lucru foarte important pentru poziția coloanei, și are o durată lungă de întrebuințare. Felul în care e construit miezul, nu va permite crearea unei adâncituri în mijlocul saltelei și va păstra același nivel uniform al suprafeței totale.

Duritatea de 50 kg/mc nu va deforma salteaua dată chiar și după ani de folosire. În același timp este cunoscut faptul că saltelele cu duritate mai mare sunt indicate persoanelor ce suferă de dureri de spate.

Stratul suplimentar de spumă cu memorie asigură o circulație normală a sângelui și elimină punctele de presiune din corp, indiferent de poziția în care dormi.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo