Top 7 Cele Mai Bune Uscătoare de Rufe în 2024

Uscătoarele de rufe echipează astăzi un procent suficient de mare din gospodăriile noastre, asta pentru că oamenii încearcă să-și optimizeze cât mai mult timpul, evitând activitățile casnice anevoioase care îți ocupau înainte, o mare parte din zi. Avantajul principal pe care acestea îl oferă, astfel, am putea spune că este: timpul.

Paleta din care poți alege cele mai bune uscătoare de rufe este extrem de largă: modele de uscătoare cu condensare sau cu pompă de căldură, modele de uscătoare cu diverse capacități de uscare, în culori și designuri diferite. In acest ghid analizăm principalele modele, tipuri de uscătoare, la ce să atragi când vine vorba de consum, capacitate de uscare, cât și preț.

Care sunt cele mai bune uscătoare de rufe?

1. Uscător de rufe Samsung DV90TA040AX/LE

Uscator de rufe Samsung
Vezi Preț
Samsung DV90TA040AX/LE

Vezi preț uscător Samsung pe emag.ro

Avantaje
  • Întreținere ușoară datorită filtrului
  • Uscare eficientă
  • Curățarea scamelor
  • Funcția împotriva cutelor
  • Ușă reversibilă
  • Raport bun calitate-preț
Dezavantaje
  • Motorul nu este iverter

Samsung DV90TA040AX/LE este unul dintrele cel mai bune uscătoare de rufe. Acest uscător face parte din categoria uscătoarelor cu pompă de căldură, ceea ce îl face eficient energetic, lucru descris deja de clasa sa energetică: clasa A++. Este ideal pentru o familie mare, deoarece dispune de o capacitate de încărcare de 9 kg. Așa cum am spus mai sus, este important să alegi o capacitate a uscătorului care să corespundă cu cea a mașinii de spălat.

Calitatea specifică Samsung se regăsește și în acest uscător de rufe extrem de eficient în ceea ce privește costurile de bani și energie, dar și în ceea ce privește performanțele obținute. Tehnologiile de ultima ora cu care acest uscător este echipat fac din el o alegere potrivită pentru oamenii care sunt precauți cu întreținerea hainelor. Datorită funcției Optimal Dry, aparatul asigură o uscare inteligentă, în funcție de gradul de umiditate și de încărcătură. El mai dispune și de funcția Wrinkle Prevent care previne cutele.

Programele de uscare pe care le poți adapta în funcție de nevoile pe care le ai, dar și programul de uscare rapidă de doar 45 de minute te vor ajută să economisești timp în mod eficient, dar și să obții un rezultat satisfăcător în uscarea hainelor tale. Filtrul 2 în 1 te va ajută să menții mașina mereu curată, astfel încât aceasta să se afle în cele mai bune condiții de funcționare. Utilă este și ușița uscătorului care este reversibilă, și astfel, se poate adapta spațiului.

Mărime:85 x 60 x 60 cm
Capacitate încărcare:9 Kg
Greutate:49 Kg
Eficiență energetică:A++
Tip alimentare:Electricitate
Nivel zgomot:65 dB
Funcții:Child Lock
Lumină în interiorul tamburului
Ușa Reversibilă
Final întârziat
Mixed Load Bell/Damp Alert

2. Uscător de rufe Electrolux Perfect Care 800

Uscator rufe Electrolux
Vezi Preț
Electrolux Perfect Care 800

Vezi preț Electrolux Perfect Care pe emag.ro

Avantaje
  • Programe speciale pentru așternuturi, pilote, outdoor, denim
  • Capacitate de uscare mare
  • Clasă înalta de eficiență energetică pentru un consum scăzut
  • Display touch LCD
Dezavantaje
  • Prețul ridicat


Uscătorul de rufe Electrolux Perfect Care 800 este un aparat proiectat pentru îngrijirea atentă și corectă a hainelor, deoarece este dotat cu o mulțime de funcții inovative. Printre acestea se numără: senzorul de uscare, programele pentru diferite tipuri de țesături, acțiunea inversă de rotire menită să prevină apariția cutelor, afișaj LCD, startul întârziat, indicatorii pentru starea în care se află aparatul (vă semnalează dacă e nevoie de curățat filtrul, de ex.).

Ca și în cazul uscătorului de la Samsung, eficiența sa energetică se datorează tehnologiei pompei cu căldură și motorului inverter. Aparatul este încadrat în clasa A++ a eficienței energetice. Într-un an, se estimează un consum de 259 kW. Uscătorul este prevăzut cu o garanție dublă: una pentru motor de 10 ani și alta de 5 ani pentru întregul sistem.

Cu o capacitate de uscare de 8 kilograme, această mașină este perfectă pentru familiie mari. Trebuie să ții cont însă că prețul său este mai ridicat față de cel al unui uscător mediu de pe piață. În termen lung, însă e posibil ca această investiție să fie una eficientă. Vezi păreri Electrolux PerfecCare800.

Mărime:85 x 59.6 x 63.8 cm
Capacitate încărcare:8 Kg
Greutate:46.81 Kg
Eficiență energetică:A++
Tip alimentare:Electricitate
Nivel zgomot:66 dB
Funcții:Programare întârziată
Detectare umiditate
GentleCare

3.Uscător de rufe Whirlpool FFT M22 8X3B EE

Uscator rufe Whirpool
Vezi Preț
Whirlpool FFT M22 8X3B EE

Vezi preț uscător Whirlpool pe emag.ro

Avantaje
  • Motor inverter
  • Silențios
  • Eficient energetic
  • Tehnologia al 6-lea simț
  • 18 cicluri de uscare
Dezavantaje
  • Capacitate 8 kg
  • Panou comandă mecanic

Produsele de la Whirpool se bucură de încrederea utilizatorilor de mult timp, deoarece calitatea lor s-a dovedit a fi una foarte bună pe termen lung. Asta atestă și reputația pe care brand-ul și-a construit-o de-a lungul anilor. Acest uscător oferă o balanță între calitate înaltă, preț rezonabil, design modern, eficiență energetică și funcții performante.

Datorită pompei de căldură și motorului cu inverter, uscătorul va salva o parte considerabilă din consumul energetic, având o eficiență energetică din Clasa A+++, lucru ce îl clasează pe o treaptă mai înaltă din punct de vedere al consumului energetic, față de uscătoarele de la Samsung și Electrolux de mai sus. Motorul cu inverter va face ca aparatul să fie cât mai silențios, protejând astfel mediul sonor al casei.

Uscătorul este dotat cu tehnologia al 6-lea simț, ceea ce face posibil ca uscarea hainelor să fie reglată de senzorii care detectează umiditatea, cantitatea și temperatura. Pe lângă asta, aparatul are 18 cicluri de uscare diferite, pornire programată și o funcție pentru păstrarea hainelor fără cute, ceea ce e util, mai ales, dacă ești ocupat și nu ai timp să scoți imediat după uscare hainele din mașină.

Mărime:84.9 x 64.9 x 59.5 cm
Capacitate încărcare:9 Kg
Greutate:44 Kg
Eficiență energetică:A++
Tip alimentare:Electricitate
Nivel zgomot:64 dB
Funcții:Siguranță copii
Pornire întârziată
FreshCare+

4.Uscător de rufe Heinner HHPD-V804A++

Uscător Heinner
Vezi Preț
Heinner HHPD-V804

Vezi preț Heinner HHPD-V804 pe emag.ro

Avantaje
  • Motor inverter
  • Interior iluminat
  • Eficient energetic
  • Indicator filtru scame și rezervor
  • Program de uscare express
  • Raport excelent preț-calitate
Dezavantaje
  • Capacitate 8 kg

Acest aparat se clasează pe linia rivalilor săi, datorită calității înalte oferite la un preț rezonabil (cel mai mic preț dintre toate produsele acestui top). Avantajul său major este eficiența energetică care este asigurată de pompa cu căldură și motorul dotat cu tehnologia inverter. Este cu 30 % mai economic decât un aparat din clasa A și cu 40 % decât un aparat din clasa B. În acest articol există și uscătoare din clasa A+++, care îl surclasează din punct de vedere energetic pe acesta din urmă, însă, evident, sunt la un preț mai mare.

Alt avantaj al uscătorului Heinner este nivelul optim al zgomotului pe care îl produce. Ca punct de referință, un uscător, pentru a fi considerat silențios, trebuie să nu depășească nivelul de 65 dB. În cazul de față, nivelul zgomotului este de 66 dB- lucru care se datorează pereților laterali cu design-ul boomerang.
Eficientă este și întreținerea aparatului, deoarece sistemul este ajutat de diferiți indicatori, pentru a transmite starea sa de funcționare. De exemplu, este dotat cu un indicator de filtru de scame, care te anunță când acesta trebuie să fie schimbat.

Uscătorul de rufe Heinner este echipat cu senzor de căldura care determina oprirea automata a mașinii atunci când țesăturile sunt uscate. Prin această funcție, nu numai țesaturile sunt protejate, ci și factura de energie electrică. Printre principalele sale optimizări se numără acțiunea delicată asupra hainelor care duce la mai puține cute, funcția de start întârziat și cea antișifonare, funcția de blocare împotriva acționarii de către copii, uscarea express, programul de reîmprospătare al hainelor.

Mărime:84.5 x 60.9 x 59.6 cm
Capacitate încărcare:8 Kg
Greutate:48.8 Kg
Eficiență energetică:A++
Tip alimentare:Electricitate
Nivel zgomot:66 dB
Funcții:Iluminare Cuvă
Blocare acces copii
Start întârziat
Indicator curățare condensator
Selector nivel uscare

5. Uscator de rufe Bosch WTH85203BY

Uscator rufe Bosch
Vezi Preț
Bosch WTH85203BY

Vezi preț Bosch WTH85203BY pe emag.ro

Avantaje
  • Uscare delicată
  • Senzori umiditate și temperatură
  • Ecologic
  • Silențios
  • 15 programe de uscare
Dezavantaje
  • Nu are home connect

Este un uscător care mizează pe calitatea și garanția mărcii Bosch. Face parte din categoria uscătoarelor cu pompă de căldură, așadar pe lângă eficiența energetică, specifică tehnologiei respective, este prietenos și cu mediul, asta pentru că dispune de un agent frigorific R290 care se consideră a fi cel mai ecologic de pe piață. Datorită pereților laterali care dispun de un sistem anti vibrații și izolației bune, aparatul este stabil și silențios (65 dB) și poate funcționa chiar și în timpul nopții.

Acest uscător este prevăzut cu 15 programe de uscare, astfel că oricine poate identifica funcția potrivită de uscare, iar sistemul Sensitive Drying System te va ajută să obții rufele uscate în mod uniform și extrem de delicat (acest lucru se datorează paletelor moi curbate din tambur, care asigură mișcarea constantă a tamburului, astfel rufele nu se vor opri niciodată într-un singur loc, pentru a nu se șifona). Nu vei avea parte de rufe micșorate sau pline de scame, pentru că uscătorul Bosch beneficiază de cele mai inovative funcții. 

Afișajul LED face că acesta să fie extrem de ușor de utilizat, funcția Easy Clean este extrem de eficientă pentru curățarea ușoară a filtrului de condensare, iar funcția Auto Dry este potrivită pentru uscarea delicată a țesăturilor, dat fiind că uscătorul Bosch este prevăzut cu senzori de umiditate care determina în mod exact gradul de uscare necesar. 

Mărime:84.2 x 59.9 x 59.8 cm
Capacitate încărcare:8 Kg
Greutate:48.59 Kg
Eficiență energetică:A++
Tip alimentare:Electricitate
Nivel zgomot:65 dB
Funcții:Child Lock
Semnalizare la terminarea programului
Indicator filtru
Indicator rezervor de condens

6. Uscător de rufe Beko B3T68230

uscător de rufe Beko B3T68230
Vezi Preț
Beko B3T68230

Vezi preț Beko B3T68230 pe emag.ro

Avantaje
  • Păstrarea culorilor din haine
  • Funcție specială pentru țesături fine
  • Igienizare haine fără spălare
  • Funcții speciale pentru diferite tipuri de materiale
  • Protecție pentru copii
Dezavantaje
  • Poate fi un pic zgomotos

Beko B3T68230 contribuie la păstrarea culorilor hainelor tale datorită uscării constante la temperaturi scăzute, lucru datorat pompei de căldură cu circuit închis, model de funcționare care este mult mai performant decât cele convenționale.

Un alt avantaj al acestui model este tehnologia SteamCure care îndepărtează mirosurile urâte și reduce cutele de pe haine. Pentru activarea aceste funcții, trebuie doar să pui apă în rezervor și să setezi timpul dorit. De asemenea, acest uscător de rufe poate fi setat să se oprească odată ce hainele au ajuns la un nivel de uscare setat de tine.

Dacă ai haine din materiale mai fine, cum ar fi mătase sau lenjerie subțire, cu funcția GentleCare, rufele for fi uscate la o anumită temperatură pentru păstrarea structurii materialului. O altă funcție destul de utilă este Hygienic Refresh care poate fi utilizată pe hainele uscate, uscător le va igieniza fără să le spele în acest caz.

Mărime:84.6 x 59.7 x 54.3 cm
Capacitate încărcare:8 Kg
Greutate:39.5 Kg
Eficiență energetică:A++
Tip alimentare:Electricitate
Nivel zgomot:64 dB
Funcții:Amânare pornire
Lumină interioară
Blocare acces copii
Afișare timp uscare ramas

7. Uscător de rufe Arctic DAPL811AWG

Vezi Preț
Arctic DAPL811AWG

Vezi preț Arctic DAPL811AWG pe emag.ro

Avantaje
  • Zgomot minim
  • Funcție antișifonare
  • Funcție Child Lock
  • Compatibl pentru uscare țesăturilor fine
Dezavantaje
  • Efieciență energetică clasa B

Arctic DAPL811AWG este un uscător de rufe cu un raport calitate-preț excelent, cun funcții și tehnologie pe măsura altor modele mai scumpe. Cu o capacitate de 8kg este perfect pentru familiile mari sau pentru orice persoană care usucă haine în cantități sporite.

Dacă nu apuci să scoți rufele la timp, acest uscător are o funcție de auto antișifonare care se activează dacă timp de 2 ore rufele nu au fost scoase. De asemenea poți programa uscătorul la o anumită oră și când revii acasă, rufele vor fi deja uscate.

Designul de tip S-shape minimezează considerabil vibrațiile și reduce zgomotul considerabil. Pe lângă asta, materialul nu va avea de suferit datorită proiectării unice care păstrează țesăturile fine intacte. Ca și majoritatea modelelor de pe piață, acest uscător are multiple funcții care se aplică la majoritatea tipurilor de textile.

Mărime:84.6 x 59.7 x 56.8 cm
Capacitate încărcare:8 Kg
Greutate:32.5 Kg
Eficiență energetică:B
Tip alimentare:Electricitate
Nivel zgomot:66 dB
Funcții:Amânare pornire
Child Lock
Aqua Surf Design
Auto anti-șifonare
Buzzer

Cum alegi cel mai bun uscător de rufe?

Dincolo de preț, atunci când alegi uscătorul de rufe, trebuie să ții cont de câteva criterii tehnice importante. Printre acestea se număra încăperea în care uscătorul va fi instalat, astfel încât să știi dacă ai nevoie de un model cu sertar de colectare al apei sau nu. Ce capacitate a uscătorului este potrivită pentru familia ta, ce programe, ce opțiuni sau accesorii ai dori să prevadă echipamentul, ce performanțe oferă sau ce consum de energie are. Mai jos vei găsi niște explicații cu privire la aceste detalii.

Pe piață, sunt prezente trei tipuri de uscătoare de rufe: cele cu condensare, cu evacuare și cu pompă de căldură. Dintre acestea, doar două tipuri sunt cele mai întrebuințate. Este vorba despre uscătoarele de rufe cu condensator și cele cu pompă de căldură.

Modelele de uscătoare cu condensare: prezintă marele avantaj de a putea fi utilizate și într-o încăpere în care nu ai posibilitatea de a face racordarea la sistemul de evacuare, deoarece sunt prevăzute cu un sertar pentru colectarea apei- acolo se va aduna umezeala acumulată în haine. Acesta poate fi adaptat la toate încăperile ventilate, însă dezavantajul este că umiditatea poate stagna in încăperea în care este montat, dacă condensatorul nu este extrem de eficient sau dacă camera este prea slab ventilată. De asemenea, condensatorul trebuie curățat în mod regulat, chiar și după fiecare utilizare. Alt beneficiu pe care îl prezintă este prețul accesibil.

Uscătorul de rufe cu pompă de căldură: este cel în care căldura produsă este folosită ca sursă de energie și astfel, reutilizabilă. Datorită pompei cu care se efectuează un circuit al aerului, uscătorul este eficient energetic: o parte din căldură este recuperată printr-un proces termodinamic, pentru a putea fi reutilizată (ca și punct de referință, față de un uscător cu condensare, acesta poate consuma cu 50 % mai puțină energie). Este ideal pentru locuințele care au o ventilație rea sau în zonele unde umiditatea este crescută. Dezavantajul acestui tip de uscător este, bineînțeles, prețul mai ridicat și timpul mai lung de uscare al rufelor.

Despre al treilea tip de condensator care este cel cu evacuare vom vorbi cel mai puțin, deoarece necesită un sistem de evacuare al apei și cedează astfel în fața automatizării de care dispun celelalte două tipuri de uscătoare de mai sus. Chiar dacă este mult mai ieftin în comparație cu modelele precedente, este ignorat de cumpărători, din cauza ineficienței sale.

Consumul de energie

Oricare ar fi modelul de uscător de rufe ales, centrifugarea rufelor în prealabil la o viteză de cel puțin 1.000 rpm, îți va permite să reduci timpul de uscare, economisind astfel energie. Uscătoarele cu condensare dotate cu sistem de pompă de căldură, combinate cu senzori electronici de umiditate reziduală au făcut posibilă reducerea consumului de energie electrică al unui uscător de rufe cu mai mult de jumătate față de anii de început, pe care i-a cunoscut acest echipament electrocasnic.

În ceea ce privește consumul de energie, din martie 2022 uscătoarele, la fel ca și alte echipamente electrocasnice, vor avea o nouă eticheta de eficiență energetică. Este vorba despre trecerea de la clasele de eficiență A+, A++ și A+++ la o clasificare mai lizibilă pentru consumatori (de la A la G, respectiv de la cea mai economică la cea mai consumatoare de energie). 

Este evident faptul că cu cât clasa de eficientă energetică este mai aproape de A, cu atât uscătorul de rufe ales va consumă mai puțin, iar uscarea rufelor va fi mai avantajoasă in acest fel.

Capacitatea de uscare

Există modele de mașini de uscare ale rufelor limitate la 6 kilograme, dar și modele de uscătoare de rufe care au o capacitate de 10 kilograme – alegerea, din acest punct de vedere, este suficient de vastă pentru a găsi modelul pe care îl consideri adaptat nevoilor sau preferințelor tale. 

Ține cont de faptul că alegerea unui uscător de rufe care are un volum mare de uscare este, totuși, inutilă dacă nu ai o mașină de spălat de aceeași capacitate și cu atât mai puțin, dacă alegi să mai și scoți, după spălare, câteva haine prea delicate pe care nu dorești să le usuci, decât manual. De cele mai multe ori, o capacitate de 7 kg poate fi suficientă. Mai mult decât atât, este posibil ca mașina de uscat să nu își adapteze prea bine timpul de uscare atunci când tamburul este prea plin, așadar este extrem de important să ții cont de capacitatea de încărcare pe care o poate suportă uscătorul de rufe ales.

Programe și funcții diverse

Datorită optimizărilor, majoritatea uscătoarelor au o sondă electronică care măsoară umiditatea rufelor si oprește automat mașina atunci când rufele sunt uscate, in funcție de încărcătură și de tipul programului ales. Asta face ca uscarea hainelor să fie Modelele manuale de uscătoare de rufe cu temporizatoare au devenit extrem de rare și în timp, vor fi înlocuite de pe piață cu modelele cu sondă electronică.

În principal, atunci când vine vorba despre cele mai utile programe de uscare este necesar ca cel mai bun uscător de rufe să aibă, cel puțin, un program standard de uscare al bumbacului (cel mai eficient din punct de vedere energetic pentru textilele din bumbac umed), program intensiv pentru bumbac (destinat textilelor groase din bumbac așa cum sunt prosoapele de baie), dar și program de sintetice sau delicate (ciclu de uscare mai scurt decât cel pentru bumbac), program pentru rufe mixte (permite amestecarea diferitelor tipuri de textile). 

De asemenea, extrem de eficiente sunt următoarele programe:

  • Cele de uscare rapidă care pot dura între 20 și 40 de minute și care permit uscarea unei cantități mici de rufe. Uscarea cu aburi care permite netezirea rufelor sau reîmprospătarea acestora, în cazul în care nu au fost purtate de mult timp, fără să fie nevoie de spălarea în prealabil a acestora.
  • Cele cu funcția de antișifonare care previne șifonărea, mai ales dacă hainele nu sunt scoase rapid din uscător, imediat după ce programul s-a terminat.
  • Cele cu funcția de început sau sfârșit întârziat care îți permite să adaptezi timpul de uscare, în funcție de necesitățile sau de programul zilnic pe care îl ai. Această funcție poate ajută și la reducerea costurilor de energie electrică dacă este vorba de tarife preferențiale în anumite intervale orare.

Articole similare:

  1. Cele mai bune dezumidificatoare
  2. Cele mai bune aspiratoare robot
  3. Cele mai bune aparate de aer condiționat

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo