Cel Mai Bun Smartwatch în 2024 [Păreri Experți]

În era tehnologiei moderne, smartwatch-urile au devenit accesorii esențiale pentru cei interesați de tehnologie și fitness. Pe măsură ce piața smartwatch-urilor continuă să se dezvolte rapid, întrebarea principală este: care este cel mai bun smartwatch disponibil în prezent?

În acest articol, vom explora și compara cele mai recente și inovatoare modele de smartwatch-uri, evidențiind caracteristicile lor, performanța în urmărirea activităților sportive și sănătate, precum și compatibilitatea cu ecosistemul digital existent. La finalul articolului oferim câteva sfaturi practice de care să ții cont la achiziționarea unui smartwatch bun. Dacă ești în căutare de device-uri noi, poți vedea și selecția noastră de laptopuri și tablete de anul acesta.

Care sunt cele mai bune smartwatch-uri?

1. Smartwatch Apple Watch SE 2 (2022), 40 mm

Vezi Preț
Smartwatch Apple Watch SE 2

Vezi preț Smartwatch Apple Watch SE 2 pe emag.ro

Avantaje
 • Design premium
 • Procesor rapid
 • Aplicații ingenioase și utile
 • Multipli senzori
Dezavantaje
 • Autonomie redusă

Aspectele pozitive ale Apple Watch SE 2 includ design-ul excepțional și construcția din aluminiu, disponibilă în trei culori atrăgătoare – Midnight, Starlight și White. Ecranul digital de 40 mm este clar și viu colorat, oferind o experiență de vizualizare plăcută.

Compatibilitatea cu sistemul de operare iOS și ecosistemul Apple este un avantaj major pentru utilizatorii de iPhone. De asemenea, monitorizează cu precizie activitățile, inclusiv pașii, ritmul cardiac, somnul și distanța parcursă. Rezistența la apă de 5 atm, precum GPS și NFC, adaugă valoare dispozitivului.

Cu toate acestea, există și câteva aspecte negative. Sistemul de operare watchOS 8 poate avea unele limitări în comparație cu versiunile superioare. Durata de viață a bateriei poate varia, iar utilizatorii pot fi nevoiți să încarce dispozitivul zilnic.

Apple Watch SE 2 este dotat cu un procesor S8 SiP mai rapid, care oferă performanțe sporite și o experiență mai fluidă, fapt care îl propulsează în topul celor mai bune smartwatch-uri. Câteva funcții curioase reprezintă folosirea ceasului ca vizor pentru camera iPhone-ului sau aplicația „Zgomot” care te informeaza când nivelurile ridicate de zgomot din jur îți pot afecta auzul.

Dimensiune display40 mm
RAM1 GB
Capacitate stocare32 GB
Autonomie18 ore
Activitatea urmărităPași, Distanța, Somnul, Puls, Ritm cardiac, Calorii, Alarmă inactivitate
SenzoriBarometru, Accelerometru, Giroscop, Compas, Senzor ritm cardiac
Tip încărcareWireless
Rezistența la apă5 atm

2. Smartwatch Huawei Watch GT3, 46mm

Vezi Preț
Smartwatch Huawei Watch GT3

Vezi preț Smartwatch Huawei Watch GT3 pe emag.ro

Avantaje
 • Design elegant
 • Antrenor AI
 • Monitorizarea oxigenării sângelui
 • Autonomie mare
Dezavantaje
 • RAM redus

Printre aspectele pozitive ale Huawei Watch GT3, trebuie menționată versatilitatea sa în materie de design. Acesta oferă numeroase opțiuni de personalizare, cu imagini de fundal tematice inspirate din diverse domenii, inclusiv spațiul cosmic și sportul, permițându-vă să vă adaptați ceasul stilului dumneavoastră. Mai mult, variantele de curele disponibile, din materiale variate precum piele de vițel și curele milaneze, completează aspectul și se potrivesc oricărui stil.

Un alt aspect pozitiv îl reprezintă funcționalitatea „coroanei rotative”, care permite o navigare ușoară și rapidă în aplicații, chiar și atunci când ceasul este umed. Monitorizarea precisă a ritmului cardiac este de asemenea un atu, datorită modernizării recente a modulului de frecvență cardiacă. Suportul pentru cinci sisteme GNSS cu bandă duală asigură o poziționare precisă, chiar și în condiții de interferențe.

Sursa: emag.ro

Bateria de lungă durată, care poate ajunge până la 14 zile, și încărcarea wireless sunt avantaje semnificative. Pe partea sportivă, putem spune că e printre cele mai bune smartwatch-uri. Acesta vine cu peste 100 de moduri sportive, iar antrenorul AI personal de alergare este un bonus util pentru cei pasionați de sport.

În ciuda acestor aspecte pozitive, există și câteva dezavantaje. Capacitatea de descărcare a imaginilor de fundal este limitată pentru utilizatorii iOS, iar funcția de încărcare inversă este disponibilă doar pentru telefoanele Huawei care o acceptă. Totuși, Huawei Watch GT3 candidează pentru poziția de cel mai bun smartwatch de buget.

Dimensiune display46 mm
RAM32 MB
Capacitate stocare4 GB
Autonomie36 ore
Activitatea urmărităPași, Distanța, Somnul, Ritm cardiac, SPO2
SenzoriTemperatură, Accelerometru, Giroscop, Barometru, Senzor ritm cardiac
Tip încărcareWireless
Rezistența la apă5 atm

3. Smartwatch Samsung Galaxy Watch6 Classic, 47mm

Vezi Preț
Samsung Galaxy Watch6 Classic

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Opțiuni diverse pentru activitățile sportive
 • Aspect clasic
 • Monitorizează multipli factori ai sănătății
 • Autonomie ridicată
 • RAM generos
Dezavantaje
 • Greutate relativ mare

Samsung Galaxy Watch6 Classic impresionează prin ecranul de dimensiuni generoase. Utilizarea sticlei Sapphire Crystal pentru ecran conferă un nivel înalt de durabilitate și protecție împotriva uzurii zilnice, iar rating-ul IP68 și 5 atm îl fac rezistent la apă, fiind potrivit pentru diferite activități sportive.

Poate fi considerat unul din cele mai bune smartwatch-uri pentru bărbați datorită cadrului rotativ îmbunătățit, inspirat de ceasurile pentru scufundări, care oferă o interacțiune mai fluidă cu ecranul și o estetică clasică. Schimbarea curelelor este simplă, permițând utilizatorilor să personalizeze aspectul ceasului în funcție de preferințe.

Smartwatch-ul are funcții de monitorizare a sănătății, inclusiv tensiunea arterială, ritmul cardiac și analiza impedanței bioelectrice, oferind o gamă variată de date pentru a susține un stil de viață sănătos.

Totuși, există și aspecte negative, precum dimensiunea și greutatea ceasului, care pot fi considerate exagerate de unii utilizatori. De asemenea, integrarea cu Galaxy Z Fold5 poate fi un avantaj pentru unii, dar poate să nu fie la fel de relevantă pentru alții.

Dimensiune display47 mm
RAM2 GB
Capacitate stocare16 GB
Autonomie40 ore
Activitatea urmărităPași, Puls
SenzoriBarometru, Accelerometru, Giroscop, Compas, Lumină ambientală
Tip încărcareWireless
Rezistența la apă5 atm

4. Smartwatch Apple Watch 8, 45 mm

Vezi Preț
Smartwatch Apple Watch 8

Vezi preț Smartwatch Apple Watch 8 pe emag.ro

Avantaje
 • Stocare de 32 GB
 • Posibilitatea de obținere a EKG
 • Ecran Retina
 • Senzor de accident
 • Ecran rezistent la praf și apă
Dezavantaje
 • Autonomie redusă

Accentul Apple Watch 8 pus pe sănătate și siguranță îl clasează, fără dubii, în topul celor mai bune smartwatch-uri. Detectarea temperaturii, funcția EKG și monitorizarea somnului sunt caracteristici valoroase pentru cei interesați de starea lor fizică. Funcționalitățile de detectare a accidentelor și de apel de urgență adaugă un nivel suplimentar de siguranță pentru utilizatori.

Sursa: emag.ro

Designul și rezistența sunt de asemenea puncte forte, cu un ecran Retina mereu activ și certificări pentru rezistență la praf și apă. Bateria cu autonomie de până la 36 ore în modul Low Power este, de asemenea, apreciată, oferind o durată de utilizare adecvată.

Funcționalitatea Family Setup permite utilizatorilor să asocieze ceasurile copiilor sau ale adulților mai în vârstă care nu dețin un iPhone propriu. Acest lucru oferă părinților și îngrijitorilor o modalitate simplă de a monitoriza și gestiona dispozitivele celor dragi, asigurându-se că sunt conectați și în siguranță.

Aplicația Sleep este o altă inovație valoroasă, oferind utilizatorilor mai multă înțelegere cu privire la calitatea somnului lor. Nu se limitează doar la înregistrarea timpului petrecut în somn, ci prezintă și informații detaliate despre fazele somnului, precum somnul REM, somnul de bază și somnul profund. Datorită acestor funcții biometrice inovatoare Apple Watch 8 pare a fi cel mai bun smartwatch la capitolul monitorizării sănătății.

Dimensiune display45 mm
RAM1 GB
Capacitate stocare32 GB
Autonomie18 ore
Activitatea urmărităPași, Temperatură, Ritm cardiac, SPO2, Monitorizarea sănătății femeilor
SenzoriBarometru, Accelerometru, Giroscop, Compas, Senzor ritm cardiac, SPO2
Tip încărcareMagnetic
Rezistența la apă5 atm

5. Smartwatch Google Pixel

Vezi Preț
Smartwatch Google Pixel

Vezi preț Smartwatch Google Pixel pe emag.ro

Avantaje
 • RAM puternic
 • Autonomie mare
 • Unul din cele mai precise sisteme de monitorizare a ritmului cardiac
 • Produs din oțel reciclat
 • Ecran AMOLED
Dezavantaje
 • Ecran mai mic față de restul ceasurilor

Google Pixel Watch impresionează cu numeroase aspecte pozitive, începând cu materialele sustenabile utilizate în construcția sa, obținute din otel inoxidabil reciclat în proporție de 80%.

Cu sistemul de operare WearOS, Google Pixel Watch aduce împreună cele mai bune caracteristici ale unui fitness tracker și ale unui smartwatch, beneficiind de tehnologia ML (machine learning) pentru a oferi informații precise și utile utilizatorilor. Monitorizarea ritmului cardiac este una dintre cele mai precise, și funcția Live Heart Rate este un bonus valoros pentru urmărirea sănătății.

Ecranul AMOLED oferă o imagine de înaltă calitate, memoria RAM de 2 GB accelerează funcționarea ceasului, iar capacitatea de stocare de 32 GB permite descărcarea de aplicații și stocarea datelor importante.

Autonomia bateriei, de aproximativ 24 de ore, permite o petioadă lungă de utilizare. Senzorii de accelerometru, giroscop și ritm cardiac îmbunătățesc funcționalitățile fitness, permițând monitorizarea detaliată a activităților. Toate elementele care intră în construcția ceasului emană calitate și sunt bine puse la punct și, desigur, plasează Google Pixel Watch printre cele mai bune smartwatch-uri de pe piață.

Dimensiune display30 mm
RAM2 GB
Capacitate stocare32 GB
Autonomie24 ore
Activitatea urmărităPași, Ritm cardiac, Somn
SenzoriAccelerometru, Giroscop, Senzor ritm cardiac
Tip încărcareMagnetic
Rezistența la apă5 atm

Cum să alegi un smartwatch bun?

 • Compatibilitatea cu sistemul de operare: Verifică compatibilitatea smartwatch-ului cu sistemul de operare al telefonului tău.
 • Design și dimensiuni: Alege un smartwatch cu design și dimensiuni care se potrivesc stilului tău și preferințelor estetice.
 • Tipul de display: Optează pentru un tip de display care îți convine cel mai bine. Ecranele OLED sau AMOLED oferă culori vii și contrast excelent, în timp ce ecranele LCD pot fi mai eficiente din punct de vedere energetic.
 • Durata de viață a bateriei: Verifică autonomia bateriei. Este important să alegi un smartwatch cu o durată de viață a bateriei care să corespundă nevoilor tale.
 • Funcționalități: Decide ce funcții sunt importante pentru tine. Poți opta pentru un smartwatch orientat pe fitness, cu senzori specializați, sau pentru unul cu un ecosistem bogat de aplicații și funcționalități smart.
 • Rezistența la apă și rezistența la șocuri: Dacă îți dorești să folosești smartwatch-ul în activități sportive sau în medii dificile, asigură-te că acesta are certificări pentru rezistență la apă și la șocuri.
 • Actualizări software: Verifică dacă producătorul oferă actualizări frecvente de software pentru a menține smartwatch-ul la zi cu cele mai recente caracteristici și securitate.

TopGuides
Logo