Top 7 Cele mai Bune Periuțe Electrice în 2024

Oral-B iO10 Cea mai bună periuță electrică per total
Oral-B Pro 3 3500 Raport preț calitate excelent

Cu tehnologia în continuă evoluție, alegerea uneia dintre cele mai bune periuțe electrice poate fi o decizie importantă pentru îngrijirea orală. Este bine cunoscut faptul că performanța unei periuțe de dinți electrice este mult mai ridicată, decât a unei periuțe de dinți obișnuite. Așadar, achiziționarea unui produs calitativ și performant, este primul pas către sănătatea dinților tăi.

Într-o mare a gadget-urilor de igienă dentară, diversitatea modelelor oferă o gamă variată de opțiuni, pentru a satisface nevoile fiecărui utilizator. În acest articol, vom descoperi și evalua modelele de periuțe electrice care merită atenția cumpărătorilor în momentul de față. Vezi și cele mai bune irigatoare bucale.

Care sunt cele mai bune periuțe electrice?

1. Periuță electrică Oral-B iO10

Vezi Preț
Periuță electrică Oral-B iO10

Vezi preț Oral-B iO10 pe emag.ro

Avantaje
 • Inteligență artificială cu feedback live
 • Husă cu încărcare
 • Design atrăgător
 • 7 moduri de periaj
 • Rotație cu microvibrații
Dezavantaje
 • O singură culoare

Probabil cea mai bună periuță electrică în prezent, modelul iO10 Oral-B uimește prin tehnologie, funcții și accesorii. Cu ajutorul inteligenței artificiale, funcția 3D Teeth Tracking analizează eficiența periajului pe fiecare suprafață a dinților. Toate datele sunt afișate în aplicația dedicată pentru a fi vizualizate, iar încărcătorul inteligent iO Sense te ajută în timp real să îți îmbunătățești tehnica de periaj.

Periuța electrică permite șapte moduri de periaj: periaj zilnic, sensibil, îngrijire gingivală, curățare intensă, albire, super sensibil și curățarea limbii. Mișcările rotative sunt acționate prin tehnologie magnetică cu microvibrații care sporește eficiența curățării. Orice mod ați folosi, veți fi anunțați despre momentul în care trebuie să schimbați capul periuței.

Sursa: caretobeauty.com

Cronometrul de pe ecran vă indică cu precizie timpul potrivit pentru a vă curăța dinții. Senzorul luminos de presiune te avertizează când aplici prea multă presiune, pentru a preveni traumatizarea gingiilor. Un plus interesant este husa de călătorie, care are și un al doilea rol, de încărcare, asemenea huselor de căști. Nu în ultimul rând, asemenea oricărui produs premium, această periuță electrică este excepțională din punct de vedere estetic, cu un design cosmic și elemente hi-tech.

Nr programe7
Nr capete1
Tip mișcareOscilare, Pulsare
Tehnologii3D Teeth Tracking, iO Sense, Mecanism magnetic, Senzor de presiune, Microvibrații

2. Periuță electrică Oral-B iO9

cele mai bune periute electrice
Vezi Preț
Periuță electrică Oral-B iO9

Vezi preț Oral-B iO9 pe emag.ro

Avantaje
 • Husă cu încărcare
 • Feedback live
 • 7 programe
 • Disponibilă în negru și roz
Dezavantaje
 • Lipsă iO Sense

Periuța electrică Oral-B iO9 nu rămâne în urmă la capitolul inovațiilor tehnologice. Inteligența artificială analizează modul în care realizați periajul și vă oferă în timp real informații pentru a vă corecta tehnica de curățare. Periuța oferă șapte moduri distincte de periaj: periaj zilnic, sensibil, îngrijire gingivală, curățare intensă, albire, super sensibil și curățarea limbii. Indiferent de modul ales, utilizatorul primește notificări pentru a schimba capul periuței atunci când este necesar.

Mișcările rotative sunt activate prin tehnologia magnetică cu microvibrații, ceea ce maximizează eficiența procesului de curățare. Stația asigură o încărcare completă în trei ore și are o caracteristică utilă, și anume fixarea stabilă (lock-in) a periuței.

Funcția de cronometrare de pe ecran asigură un timp precis pentru periajul dentar. Un beneficiu suplimentar îl reprezintă husa de călătorie, care nu doar protejează periuța, ci și funcționează ca dispozitiv de încărcare, având un rol similar cu husele de căști. De asemenea, senzorul luminos de presiune oferă avertismente în cazul aplicării excesive de presiune, prevenind astfel traumatizarea gingiilor.

Nr programe7
Nr capete1
Tip mișcareOscilare, Pulsare
TehnologiiInteligență artificială, Mecanism magnetic, Senzor de presiune, Microvibrații

3. Periuță electrică Philips Sonicare Protective Clean 5100

Vezi Preț
Periuță electrică Philips Sonicare Protective Clean 5100

Vezi preț Philips Sonicare Protective Clean 5100 pe evomag.ro

Avantaje
 • Funcție de analiză a periajului
 • Bază de încărcare compactă
 • 2 săptămâni de autonomie
 • Mod de albire
Dezavantaje
 • Fără conectivitate la aplicație
 • Mai puține programe în comparație cu modelele Oral B

Printre cele mai bune periuțe electrice de la Phillips, modelul 5100 ne convinge prin versatilitatea funcțiilor sale și cu multiplele detalii care creează o experiență de utilizare plăcută. Dintre cele trei moduri disponibile, Clean este folosit pentru igienizare zilnică, White este potrivit pentru îndepărtarea colorațiilor și depozitelor superficiale, iar Gum Care îți oferă timp suplimentar și o intensitatea mai redusă pentru a stimula țesuturile gingivale bolnave. Capetele, prevăzute cu peri centrali, produc o albire vizibilă în decurs de o săptămână.

Datorită tehnologiei Sonicare, care constă în vibrații la frecvențe înalte, pasta de dinți se transformă în spumă și pătrunde mult mai ușor în spațiile inaccesibile și în șanțurile gingivale. Ca orice periuță electrică bună poate fi folosită în siguranță pe orice fel de lucrări protetice sau aparate ortodontice, prevenind apariția cariei dentare și a patologiilor parodontale.

Senzorul de presiune reprezintă un factor suplimentar care îți protejează gingiei în timpul periajului. De asemenea, ești anunțat când vine momentul să schimbi capul periuței, care depinde de timpul de folosire și presiunea depusă. Corectitudinea și completarea periajului este urmărită de funcția QuadPacer, iar Smartimer te ține la curent cu timpul potrivit pentru o igienizare eficientă.

Nr programe3
Nr capete2
Tip mișcareSonică
TehnologiiQuadPacer, Smartimer, Senzor presiune, Notificare înlocuire cap

4. Periuță electrică Oral-B iO4

Vezi Preț
Periuță electrică Oral-B iO4

Vezi preț Oral-B iO4 pe emag.ro

Avantaje
 • Protecție multiplă a gingiilor
 • Rezumatul sesiunilor în aplicație
 • Eficiență crescută datorită microvibrațiilor
 • Autonomie 8 zile
 • Trusă de călătorie
 • Preț avantajos
Dezavantaje
 • Fără display
 • Mai puține programe de curățare în comparație cu iO 10
 • Fără tehnologia iO Sense
 • Trusa nu e dotată cu încărcător (ca la iO 10)

Una din cele mai bune periuțe electrice din gama iO de la Oral-B, iO4 are disponibile 4 programe de curățare: Zilnică, Sensibil, Ultrasensibil și Albire, în funcție de starea de sănătate a gingiilor și scopului igienizării.

Un aspect în plus care îți protejează țesuturile de susținere ale dinților este Gum Guard, care te anunță printr-un indicator luminos dacă periajul este realizat cu prea multă presiune. Cronometrul vine și el în ajutor pentru a preveni o sesiune prea scurtă, în care nu ai curățat suficient toți dinții, sau prea lungă, în care riști să îți traumatizezi parodonțiul.

De asemenea, prin conectarea Bluetooth la aplicația Oral-B, vei avea un rezumat al sesiunilor de igienizare pentru a te ajuta să îți îmbunătățești tehnica. Un plus major la eficiența periuței este mișcarea cu microvibrații, care elimină o cantitate mai mare de placă bacteriană comparativ cu periuțele manuale. Iar pentru a păstra aceeași performanță în timp, vei fi notificat în momentul în care trebuie să schimbi capul periuței electrice.

Nr programe4
Nr capete1
Tip mișcareOscilare, Pulsare
TehnologiiGum Guard, Cronometru, Bluetooth, Notificare înlocuire cap

5. Periuță electrică Oral-B Pro 3 3500

Vezi Preț
Periuță electrică Oral-B Pro 3 3500

Vezi preț Oral-B Pro 3 3500 pe emag.ro

Avantaje
 • Mai eficientă decât periuța manuală
 • Oscilațiile protejează gingia
 • Autonomie mare
 • Trusă călătorie
Dezavantaje
 • Fără conectivitate la aplicație
 • Fără display

Periuța electrică Oral-B Pro 3 nu rămâne cu mult în urmă față de modelele din gama iO. Aceasta promite o curățare mai eficientă a plăcii bacteriene comparativ cu periuțele electrice. Acest fapt se datorează mișcărilor oscilatorii care își păstrează delicatețea față de gingii. De asemenea, Pro 3 ne propune trei moduri de utilizare: Zilnic, Sensitive și Albire.

Un aspect curios al acestei periuțe electrice este modificarea culorii perilor din verde în galben, care are scopul de a anunța când capul periuței devine uzat și trebuie schimbat. În cazul în care depuneți o presiune prea mare pe parcursul periajului, nu numai că sunteți avertizați printr-un semnal luminos, dar și periuța își reduce viteza de oscilare și oprește pulsațiile.

Cronometrul integrat măsoară timpul potrivit pentru curățare în fiecare cadran al cavității bucale și vă anunță să nu depășiți sau să prelungiți durata curățării. Cu Pro 3 beneficiați și de o autonomie mare a baterie, de mai mult de două săptămâni. Totodată, nu trebuie să vă faceți griji că rămâneți fără baterie, pentru că aveți un indicator și pentru nivelul de încărcare.

Nr programe3
Nr capete1
Tip mișcareOscilare, Pulsare
TehnologiiIndicator presiune, Indicator baterie, Cronometru

6. Periuță electrică level444 Pro2

Vezi Preț
Periuță electrică level444 Pro2

Vezi preț level444 Pro2 pe emag.ro

Avantaje
 • Peri din material flexibil
 • Husă de călătorie
 • Autonomie mare
 • Multe capete de rezervă
 • Preț avantajos
Dezavantaje
 • Lipsă aplicație
 • Lipsă senzor de presiune

Level444 ne propune una din cele mai bune periuțe electrice ieftine, și anume modelul Pro2. Un lucru atrăgător la această periuță sunt cele 5 programe, fiecare cu 3 nivele de intensitate. Modul Clean este destinat igienei dentare zilnice, pe când Sensitive este mai potrivit pentru gingiile inflamate, iar între aceastea două se situează modul Milder. Modurile White și Polish au ca scop îndepărtarea colorațiilor de suprafață a dinților și redarea unei culori albe mai intense.

Aducând ceva nou utilizatorului, la fel ca alte periuțe electrice bune, inovația ei este materialul Dupont din care sunt fabricați perii. Aranjamentul ”în W” le permite plierea mai ușoară pe forma dinților și pătrunderea în zonele greu accesibile. De asemenea, perii își pierd culoarea pe măsură ce se apropie momentul schimbării capului, la aproximativ trei luni.

Sursa: sears.com

Cronometrul integrat vă anunță odată la 30 de secunde să treceți în următorul cadran. Periuța vine și cu o autonomie destul de mare, de aproximativ 60 de zile în condițiile utilizării de două ori pe zi.

Nr programe5
Nr capete6
Tip mișcareSonică
TehnologiiIndicator baterie, Cronometru

7. Periuță electrică Dr Mayer GTS2080BK

Vezi Preț
Periuță electrică Dr Mayer GTS2080BK

Vezi preț Dr Mayer GTS2080BK pe evomag.ro

Avantaje
 • Programe de periaj cu scop estetic
 • Model diferit de aranjament al perilor
 • Economă din punct de vedere energetic
 • Silențioasă
Dezavantaje
 • Lipsa unor funcții inovative
 • Lipsă display

Acest model de periuță de la Dr Mayer oferă 5 programe de periaj: Curățare, Sensibil, Masaj, Albire, Lustruire. Modurile Curățare și Sensibil sunt pentru igiena zilnică, diferența făcând-o starea ginigiilor. Modul Masaj are un efect terapeutic pentru țesutul gingival, stimulând circulația și favorizând însănătoșirea. Modul Albire este recomandat băutorilor de cafea sau ceai sau fumătorilor, deoarece la aceste persoane se produce o colorare mai mare a suprafețelor dentare. Modul Lustruire, cu numărul cel mai mare de vibrații pe minut, este destinat îndepărtării unor pete mai stabile.

Perii au fost concepuți după modelul Tooth Zero, și anume o parte din ei, mai lungi au ca scop curățarea zonelor interdentare, iar cei mai scurți, numiți și circulari, situați între cei lungi, servesc la îndepărtarea petelor de pe suprafața dinților.

Ca majoritatea modelelor, și această periuță electrică dispune de un cronometru care vă anunță odată la 30 de secunde schimbare zonei de periaj. Autonomia bateriei de 180 de minute nu este foarte mare, dar totuși suficientă.

Nr programe5
Nr capete2
Tip mișcareSonică
TehnologiiIndicator baterie, Cronometru

De ce să ții cont când alegi o periuță electrică?

Primul aspect important este tipul de periaj oferit, iar majoritatea periuțelor moderne dispun de multiple moduri, precum curățare zilnică, sensibilă, îngrijire gingivală, albire și altele. Astfel, poți ajusta periajul în funcție de nevoile specifice ale dinților și gingiilor tale. Un alt aspect de luat în calcul este durata bateriei și timpul necesar pentru încărcare. O periuță cu o autonomie de lungă durată și cu încărcare rapidă poate fi mai convenabilă pentru utilizare în călătorii.

Senzorii de presiune sunt, de asemenea, un element esențial, deoarece pot avertiza asupra exercitării prea mari a presiunii pe dinți și gingii, prevenind astfel posibilele traumatizări. În plus, conectivitatea la smartphone prin aplicații dedicate poate oferi date detaliate despre periaj și poate servi ca ghid pentru îmbunătățirea rutinei tale de igienă orală.

Aspectul periuței, designul ergonomic și accesorii precum capetele de periaj suplimentare, suporturile sau husele de călătorie sunt detalii ce pot influența comoditatea și versatilitatea dispozitivului. În final, analizarea recenziilor și evaluărilor altor utilizatori poate oferi perspective utile pentru a alege periuța electrică potrivită nevoilor tale specifice.

Care sunt beneficiile unei periuțe electrice?

Este posibil să obții un periaj eficient cu o periuță non-electrică? Răspunsul este relativ. Este recomandat să periem dinții cel puțin de două ori pe zi, timp de două minute, utilizând o metodă eficientă care acoperă toate suprafețele dentare. Cu toate acestea, este ușor să reduci, fără să vrei, durata periajului și în astfel de situații, o periuță electrică poate fi un instrument util pentru a îmbunătăți tehnica și pentru a asigura un periaj complet. De asemenea, recomandăm folosirea și unui irigator bucal bun pentru o curățare mai eficientă.

Comutatoarele de pornire/oprire sunt ușor de manevrat, iar multe periuțe au opțiuni de reglare a puterii. Aceste caracteristici facilitează tranziția de la o tehnică de periere manuală la o periere mai eficientă, permitând periuței să facă mai mult din munca în locul tău.

Un alt beneficiu este că periuțele electrice pot îndepărta mai multă placă bacteriană, și, astfel, pot îmbunătăți sănătatea gingiilor. O analiză a studiilor existente arată o reducere a plăcii bacteriene și a gingivitei după utilizarea unei periuțe electrice timp de cel puțin o lună. Reducerea plăcii a fost semnificativă: 11% la o lună de utilizare și 21% după trei luni. Gingivita s-a redus, de asemenea, cu 6-11% după 1-3 luni, respectiv. Analiza concluzionează că periuțele electrice au fost mai eficiente decât periajul manual pe termen scurt și lung.

Sursa: my.clevelandclinic.org

Pot fi folosite periuțele electrice în prezența aparatelor ortodontice sau lucrărilor protetice?

Da, și, de fapt, multe dintre periuțele electrice moderne au fost concepute pentru a oferi o curățare eficientă și confortabilă în astfel de situații. Puteți alege o perie cu peri mai moi sau un capăt special conceput pentru astfel de cazuri.

Cât de des trebuie schimbat capul periuței electrice?

În general, se recomandă înlocuirea capului periuței la fiecare 3 până la 4 luni sau imediat ce încep să se arate semne de uzură. Uzura depinde de duritatea perilor, frecvența periajului și contactul cu aparatele ortodontice.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo