Top 10 Cele Mai Bune Laptopuri în 2024 [Păreri Experți]

Acer Aspire 3 Cel mai bun laptop per total
Acer Nitro 5 Cel mai bun laptop pentru gaming
Apple MacBook Air Cel mai bun laptop pentru editare video

În era digitală în care trăim, alegerea unui laptop bun devine din ce în ce mai esențială. Laptopurile au devenit un instrument indispensabil atât pentru profesioniști, cât și pentru utilizatorii de zi cu zi, oferind o gamă largă de funcționalități. Însă, într-o piață inundată cu opțiuni, să găsești cele mai bune laptopuri poate fi o provocare.

Indiferent dacă sunteți în căutarea unui laptop potrivit pentru sarcini complexe sau a unei opțiuni mai ușoare pentru portabilitate sporită, această listă vă va ghida către cele mai potrivite modele de laptop de pe piață.

Care sunt cele mai bune laptopuri?

1. Laptop Acer Aspire 3 A315-59 – Cel mai bun per total

Vezi Preț
Acer Aspire 3 A315-59

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Autonomie baterie – 6,5 ore
 • Cameră web HD
 • Potrivit pentru micile afaceri
 • Redare video optimă
 • 3 porturi USB
Dezavantaje
 • Fără port Ethernet

Laptopul Acer Aspire 3 A315-59 se prezintă ca o unul dintre cele mai bune laptopuri pentru utilizatorii în căutare de performanță la un preț accesibil. Echipat cu un procesor Intel® Core™ i3-1215U, capabil să atingă o frecvență de până la 4.40 GHz, acest dispozitiv pare a fi cel mai bun laptop pentru acasa si pentru office.

sursa: minixpc.com

Ecranul său de 15.6 inch, cu rezoluție Full HD și tehnologie IPS, asigură o calitate vizuală optimă, potrivită pentru vizionarea de conținut multimedia. Cu 8GB de memorie RAM și un spațiu de stocare SSD de 512GB, acest laptop oferă o cantitate semnificativă de memorie pentru multitasking și păstrarea datelor. Spațiul SSD contribuie la viteza de încărcare a sistemului și a aplicațiilor.

Intel® UHD Graphics, placa grafică integrată, asigură performanțe vizuale decente, adecvate pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi redarea video. De asemenea acest laptop nu are un sistem de operare preinstalat, utilizatorii având șansa de a alege sistemul de operare preferat.

Laptopul dispune de o gamă variată de porturi – HDMI, port audio pentru căști și microfon, precum și trei porturi USB 3.2 Type A Gen 1 pentru transfer rapid de date. Cu tehnologia wireless 802.11 ac/a/b/g/n și Bluetooth 5.0, asigură conectivitate stabilă și eficientă cu dispozitivele și rețelele disponibile.

Memorie RAM8 GB
Frecvență procesorPână la 4.4 GHz
Număr nuclee6
Memorie externă512 GB
Memorie placă videoIntegrată
Dimensiune ecran15.6 inch
Porturi1xHDMI, 1xAudio Out/Microfon, 3xUSB 3.2 Type A Gen 1

2. Laptop Apple MacBook Air – Cel mai bun pentru editare video

Vezi Preț
Apple MacBook Air

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • WiFi 6
 • 2 porturi Thunderbolt
 • Touch ID
 • Webcam HD si 3 microfoane
 • Total de 16 nuclee
Dezavantaje
 • Margini groase ale ecranului
 • Fara port Ethernet

Laptopul Apple MacBook Air 13-inch reprezintă o combinație premium de performanță și design elegant. Echipat cu noul procesor Apple M1, care include 8 nuclee CPU și 8 nuclee GPU, acest laptop pare a fi cel mai bun laptop pentru editare video.

Ecranul de 13 inch cu tehnologie True Tone oferă imagini vii și detaliate, adaptând automat temperatura culorilor la iluminarea din jur pentru o experiență vizuală superioară. Rezoluția și claritatea acestui ecran sunt ideale pentru editare foto/video și vizionarea de conținut multimedia.

Noul procesor Apple M1 este construit pe arhitectura ARM și a fost dezvoltat pentru a aduce performanță ridicată și eficiență energetică. Capacitățile de multitasking și puterea de procesare rapidă îl fac potrivit pentru sarcini complexe, precum editarea video 4K și sarcini intensive de programare.

Sursa: notebookcheck.net

Cu 8GB de memorie RAM și un spațiu de stocare de 256GB, acest MacBook Air oferă un echilibru optim între operativitate și capacitate de stocare. Integrarea plăcii video în procesor asigură performanțe grafice de calitate pentru redarea video și sarcini creative.

Designul subțire, finisajul Space Grey și tastatura retroiluminată completează aspectul elegant și modern al acestui laptop. Autonomia bateriei de până la 18 ore promite o utilizare de lungă durată, fără a fi nevoie de încărcare constantă.

Memorie RAM8 GB
Frecvență procesorPână la 3.2 GHz
Număr nuclee8 CPU + 8 GPU
Memorie externă256 GB
Memorie placă videoIntegrată
Dimensiune ecran13.3 inch
Porturi2xThunderbolt v3, 1xAudio Out/Microfon

3. Laptop Acer Nitro 5 AN515-57 – Cel mai bun pentru gaming

Vezi Preț
Acer Nitro 5 AN515-57

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Ray Tracing (Simularea luminii pentru a produce grafică realistă)
 • Număr mare de porturi
 • Tastatură iluminată
 • Autonomie baterie 8 ore
Dezavantaje
 • Greutate 2,2 kg

Laptopul de gaming Acer Nitro 5 AN515-57 poate fi considerat unul din cele mai bune laptopuri pentru gaming datorită experienței perfecte pe care o oferă în timpul jocurilor. Cu un procesor Intel® Core™ i5-11400H, capabil să atingă o frecvență de până la 4.50 GHz, acest laptop este conceput pentru a face față cerințelor ridicate ale jocurilor și sarcinilor de lucru intense.

Ecranul său Full HD de 15.6 inch, cu rată de reîmprospătare de 144Hz și tehnologie IPS, garantează imagini clare și fluide, esențiale pentru o experiență de joc fără întreruperi și redare vizuală ideală.

Cu 16GB de memorie DDR4 și un spațiu mare de stocare SSD de 1TB, acest laptop oferă o viteză de operare rapidă în timpul gaming-ului și posibilitatea de a stoca o cantitate semnificativă de jocuri, conținut multimedia și fișiere.

Placa grafică NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 cu 4GB GDDR6 aduce performanță grafică remarcabilă, permitând redarea celor mai noi jocurilor în setări de calitate înaltă și susținând sarcinile grafice complexe.

Noul șasiu aduce un sistem de răcire dotat cu două ventilatoare și orificii de admisie duble, amplasate atât în partea superioară, cât și în partea inferioară, alături de un design cu patru puncte de evacuare. Prin intermediul aplicației NitroSense, puteți gestiona și personaliza în detaliu parametri precum viteza ventilatoarelor, nivelul de iluminare și alte aspecte relevante.

Sursa: emag.ro

Experiența sonoră a fost îmbunătățită semnificativ pentru a sublinia senzația de competiție și a aduce o captivare mai profundă, datorită difuzoarelor duble de 2W. Sunetele sunt emise 3D, permițând identificarea precisă a direcției din care provin diverse elemente, inclusiv inamicii, prin intermediul sunetului.

Memorie RAM16 GB
Frecvență procesorPână la 4.5 GHz
Număr nuclee6
Memorie externă1 TB
Memorie placă video4 GB
Dimensiune ecran15.6 inch
Porturi1xHDMI, 1xRJ-45,1xAudio Out/Microfon, 1xUSB 3.2 Type A Gen 2,
2xUSB 3.2 Type A Gen 1, 1xUSB 3.2 Type C Gen 2

4. Acer Extensa 15 EX215-54 – Cel mai laptop bun sub 2500 lei

Vezi Preț
Acer Extensa 15 EX215-54

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Frecvență procesor 4.30 GHz
 • Placă video de 4 GB
 • RAM 16 GB
 • 3 porturi USB
Dezavantaje
 • Lipsă sistem de operare

Laptopul Acer Extensa 15 EX215-54 reprezintă o opțiune atractivă în peisajul laptopurilor datorită specificațiilor sale bine echilibrate și performanței notabile. Cu un procesor Intel® Core™ i5-1135G7, capabil să atingă o frecvență de până la 4.30 GHz, acest laptop promite o putere de calcul semnificativă, eficientă pentru o varietate de sarcini.

Ecranul său mare de 15.6 inch, cu rezoluție Full HD și tehnologie IPS, asigură imagini clare și culori vii, optimizând experiența de vizionare. Cu 16GB de memorie și 4 nuclee, acest laptop permite rularea fluentă a mai multor aplicații simultan, facilitând multitasking-ul și productivitatea.

Un alt punct forte este stocarea de 512GB pe SSD, care oferă viteză crescută de citire și scriere a datelor. Aceasta înseamnă că încărcarea sistemului de operare, deschiderea aplicațiilor și transferul de fișiere vor fi semnificativ mai rapide.

Placa video Intel® Iris® Xe Graphics, cu o memorie de 4GB, oferă o performanță ridicată fie că e vorba de gaming, editare foto-video sau streaming.

Un aspect important de menționat este că acest laptop vine fără sistem de operare preinstalat, oferind utilizatorilor posibilitatea de a instala și personaliza sistemul de operare conform preferințelor lor. Din punct de vedere al conectivității, laptopul Acer Extensa 15 EX215-54 dispune de 3 porturi USB, 1 port HDMI și 1 port Ethernet.

În concluzie, laptopul Acer Extensa 15 EX215-54 se remarcă prin performanța sa bazată pe procesorul Intel® Core™ i5, ecranul de înaltă calitate, stocarea rapidă SSD și placa video puternică, o serie de caracteristici utile pentru utilizatorii care caută un laptop fiabil și versatil pentru sarcini variate.

Memorie RAM16 GB
Frecvență procesorPână la 4.30 GHz
Număr nuclee4
Memorie externă512
Memorie placă videoIntegrată (4GB)
Dimensiune ecran15.6 inch
Porturi3xUSB, 1xHDMI, 1xEthernet

5. Laptop HP 250 G9 – Cel mai bun pentru programare

Vezi Preț
HP 250 G9

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Multitudine de porturi
 • Portabilitate înaltă
 • Placă video de 4 GB
 • Multitasking eficient (10 nuclee)
Dezavantaje
 • Lipsă sistem de operare

Laptopul HP 250 G9 cu procesor Intel® Core™ i5-1235U se evidențiază ca cel mai bun laptop pentru programare datorită caracteristicilor sale avansate și performanței solide. Procesorul cu o frecvență de până la 4.40 GHz oferă putere de procesare pentru sarcini complexe și dezvoltarea de software.

Cu un ecran Full HD de 15.6 inch, acest laptop furnizează o suprafață de lucru spațioasă și claritate vizuală pentru a analiza și scrie cod. De asemenea, placa video Intel® Iris® Xe Graphics poate fi extrem de utilă în simulări grafice/3D, dezvoltarea aplicațiilor vizuale sau a jocurilor.

Memoria RAM de 16GB și spațiul de stocare SSD de 512GB asigură acțiuni rapide și multitasking eficient. Dezvoltarea software implică deschiderea și rularea simultană a multiple aplicații, precum IDE-uri, baze de date, servere locale și alte instrumente. În plus, SSD-ul accelerează încărcarea sistemului de operare și a aplicațiilor, ceea ce optimizează timpul de lucru.

Cu o greutate de 1,7 kg si o diagonala a ecranului de 15,6 inch, laptopul poate fi ușor transportat în diverse locații de lucru sau de studiu. Tastatura confortabilă și conectivitatea completă prin porturile USB (3 la număr) și HDMI completează funcționalitatea acestui laptop.

Memorie RAM16 GB
Frecvență procesorPână la 4.40 GHz
Număr nuclee10
Memorie externă512 GB
Memorie placă videoIntegrată (4GB)
Dimensiune ecran15.6 inch
Porturi1xHDMI, 1xRJ-45, 1xAudio Out/Microfon,
2xUSB 3.2 Type A Gen 1, 1xUSB 3.2 Type C Gen 1

6. ASUS A516KA – Cel mai bun laptop pentru studenți

Vezi Preț
ASUS A516KA

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Potrivit pentru studenți
 • Portabilitate
 • Rezoluție ecran Full HD
 • Cameră web
Dezavantaje
 • 2 nuclee

Laptopul Asus A516KA se remarcă prin simplitate și funcționalitate, fiind cel mai bun laptop pentru facultate. Echipat cu un procesor Intel® Celeron® N4500 cu o frecvență maximă de 2.80 GHz, acesta oferă o putere de procesare suficientă pentru sarcinile de bază, cum ar fi navigarea pe internet, editarea de documente și vizionarea de conținut multimedia.

Ecranul Full HD de 15.6 inch aduce claritate vizuală, îmbunătățind experiența de vizualizare a conținutului. Placa video Intel® UHD Graphics poate asigura o calitate bună a streaming-ului video și a interacțiunilor online, ceea ce poate îmbunătăți experiența de învățare la distanță.

Cu 8GB de memorie RAM și un SSD de 256GB, laptopul oferă o viteză satisfăcătoare în deschiderea aplicațiilor și gestionarea fișierelor. Greutatea (1,7 kg) și diagonala (15,6 inch) standarde îl fac ușor de transportat între casă și facultate.

Designul în nuanța Transparent Silver îl face estetic plăcut, iar tastatura confortabilă permite sesiuni de scriere mai lungi. Laptopul vine fără sistem de operare preinstalat, ceea ce înseamnă că veți trebui să instalați un sistem de operare pe cont propriu.

Memorie RAM8 GB
Frecvență procesorPână la 2.8 GHz
Număr nuclee2
Memorie externă256 GB
Memorie placă videoIntegrată
Dimensiune ecran15.6 inch
Porturi1xHDMI, 1xAudio Out/Microfon,
2xUSB 2.0, 1xUSB 3.2 Type C Gen 1, 1xUSB 3.2 Type A Gen 1

7. Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 – Cel mai bun laptop sub 3500 lei

Vezi Preț
Lenovo IdeaPad 3 15IAU7

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Ecran tactil
 • Protecție de lumină albastră integrată
 • 10 nuclee
 • Placă video optimă
Dezavantaje
 • Lipsă port Ethernet

Laptopul Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 se distinge ca o alegere remarcabilă în categoria cele mai bune laptopuri sub 3000 lei, oferind o combinație excelentă de performanță și grafică la un preț accesibil. Cu un procesor Intel® Core™ i7-1255U, capabil să atingă o frecvență de până la 4.70 GHz, acest laptop asigură putere de procesare pentru sarcini variate, de la sarcini de birou la activități multimedia.

Ecranul Full HD de 15.6 inch cu tehnologie IPS aduce o calitate superioară a imaginii și unghiuri de vizualizare largi, contribuind la experiența vizuală captivantă. Placa video Intel® Iris® Xe Graphics îmbunătățește calitatea imaginii per total, făcând mai plăcută vizualizarea video la rezoluție înaltă sau lucrul cu aplicații de design sau editare.

Memoria RAM de 16GB și SSD-ul de 512GB asigură funcționarea eficientă a aplicațiilor și deschiderea rapidă a fișierelor, optimizând fluxul de lucru. Fiind un laptop de generație recentă, acesta se poziționează ca o opțiune excelentă pentru activități academice, lucrul de la distanță și divertismentul.

Astfel, Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 impresionează prin raportul său preț-calitate, oferind performanță de nivel înalt și caracteristici remarcabile în cadrul bugetului până în 3000 lei, fiind astfel considerat una dintre cele mai bune alegeri pentru cei în căutarea unui laptop puternic și versatil pentru office sau pentru acasa.

Memorie RAM16 GB
Frecvență procesorPână la 4.7 GHz
Număr nuclee10
Memorie externă512 GB
Memorie placă videoIntegrată (4GB)
Dimensiune ecran15.6 inch
Porturi1xHDMI, 1xAudio Out/Microfon,
1xUSB 2.0, 1xUSB 3.2 Type C Gen 1, 1xUSB 3.2 Type A Gen 1

8. Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 – Cel mai bun laptop pentru casă

Vezi Preț
Lenovo IdeaPad 1 15IGL

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Autonomie baterie 10-11 ore
 • Ultra-ușor (1.5 kg)
 • Cameră web cu privacy shutter
 • Display Full HD
Dezavantaje
 • 2 nuclee

Laptopul Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 reprezintă o opțiune excelentă pentru utilizarea la domiciliu, balansând performanța, calitatea imaginii și prețul. Cu un procesor Intel® Celeron® Processor N4020 cu o frecvență de până la 2.8 GHz, acest laptop furnizează o putere de procesare suficientă pentru sarcinile cotidiene de navigare pe internet, vizionare de conținut media și utilizare a aplicațiilor de birou.

Ecranul Full HD de 15.6 inch contribuie la experiența vizuală, oferind imagini detaliate pentru vizionarea filmelor, editarea de documente și alte activități. Placa grafică integrată Intel® UHD Graphics 600 completează performanța imagistică și redarea conținutului multimedia.

Cu 4GB de memorie RAM și un SSD de 256GB, laptopul asigură viteză în deschiderea aplicațiilor și gestionarea fișierelor. Capacitatea de stocare a SSD-ului este suficientă pentru documente, fotografii și fișiere media de bază.

Datorită performanței sale suficiente pentru sarcinile de zi cu zi și dimensiunii sale compacte potrivite pentru acasă, laptopul Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 este o alegere potrivită pentru activitățile cotidiene ale membrilor familiei, studiu, navigare pe internet și divertisment, contribuind la crearea unui mediu de lucru și relaxare confortabil în interiorul propriului cămin.

Memorie RAM4 GB
Frecvență procesorPână la 2.8 GHz
Număr nuclee2
Memorie externă256 GB
Memorie placă videoIntegrată
Dimensiune ecran15.6 inch
Porturi1xHDMI, 1xAudio Out/Microfon,
1xUSB 2.0, 1xUSB 3.2 Type C Gen 1, 1xUSB 3.2 Type A Gen 1

9. Laptop Acer Aspire 3 A315-24P – Cel mai bun pentru office

Vezi Preț
Acer Aspire 3 A315-24P

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • +78% a suprafeței ventilatorului
 • Display Full HD 1080p
 • WiFi 6
 • Autonomie baterie 9 ore
Dezavantaje
 • Lipsă sistem de operare

Laptopul Acer Aspire 3 A315-24P se prezintă ca alegerea ideală pentru munca de birou, oferind un echilibru excelent între fiabilitate și funcționalitate. Dotat cu un procesor AMD Ryzen™ 3 7320U, cu o frecvență de până la 4.10 GHz, acest laptop furnizează puterea de procesare necesară pentru sarcinile zilnice de birou, cum ar fi lucrul cu documente, e-mail-uri, navigarea online și în general multitaskingul.

Ecranul Full HD de 15.6 inch, cu tehnologie IPS, oferă o rezoluție superioară a imaginii. Acest aspect este important pentru crearea și vizualizarea de documente, prezentări și rapoarte într-un mediu de birou, comunicare video la distanță.

Cu 8GB de memorie RAM și un SSD de 256GB, laptopul asigură o performanță rapidă și eficientă în încărcarea aplicațiilor și gestionarea fișierelor mici sau mari. Această configurație este potrivită pentru rularea fără probleme a mai multor aplicații simultan.

Placa video AMD Radeon™ 610M îmbunătățește performanța vizuală și redarea conținutului foto și video, fiind un plus în vizualizarea de grafice, tabele sau a prezentărilor.

Memorie RAM8 GB
Frecvență procesorPână la 4.1 GHz
Număr nuclee4
Memorie externă256 GB
Memorie placă videoIntegrată
Dimensiune ecran15.6 inch
Porturi1xHDMI, 1xAudio Out/Microfon, 2xUSB 3.0, 1xUSB 3.2 Type C Gen 1

10. ASUS Zenbook 14 OLED UX3402ZA – Cel mai bun laptop ultraportabil

Vezi Preț
ASUS Zenbook 14 OLED UX3402ZA

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • 3 ani garanție
 • Windows 11 Pro inclus
 • Dimensiune și greutate reduse
 • Procesor puternic
 • Display 2.8K
Dezavantaje
 • Ecran mai mic

Laptopul ultraportabil Asus ZenBook 14 OLED UX3402ZA se impune ca unul dintre cele mai impresionante dispozitive pentru mobilitate și performanță. Procesorul Intel® Core™ i7-1260P, cu o frecvență de până la 4.70 GHz, permite o funcționare extrem de rapidă și răspunsuri imediate, făcându-l potrivit pentru profesioniștii și utilizatorii care au un stil de viață care implică deplasări și călătorii.

Ecranul OLED de 14 inch cu rezoluție 2.8K oferă o calitate excepțională a imaginii, culori mai vii și contrast înalt. Pe lângă toate acestea, tehnologia OLED se remarcă și prin eficiență energetică, precum și compatibilitatea cu ecrane foarte subțiri.

Cu 16GB de memorie RAM și un SSD generos de 1TB, laptopul livrează o performanță fluidă și depozitare considerabilă pentru fișiere și aplicații.

Designul compact și ușor face din ZenBook 14 un partener de încredere în călătorii și întâlniri. Ecranul de 14 inch si greutatea de 1.4 kg o să vă facă să nu mai simțiți sarcina laptopului în timpul deplasărilor.

Un aspect notabil este includerea Windows 11 Pro, care vă scutește de nevoia de a instala un sistem de operare și vă oferă acces la o interfață modernă și inovatoare.

Memorie RAM16 GB
Frecvență procesorPână la 4.7 GHz
Număr nuclee12
Memorie externă1 TB
Memorie placă videoIntegrată
Dimensiune ecran14 inch
Porturi1xHDMI 2.1, 1xAudio Out/Microfon, 2 x Thunderbolt v4, 1xUSB 3.2 Type A Gen 2

Cum am ales cele mai bune laptopuri?

Frecvență procesor: Este esențială deoarece determină cât de rapid poate executa sarcini și calcule. Cu cât frecvența este mai mare, cu atât procesorul poate efectua operațiuni mai rapid, contribuind la performanța generală a unui sistem informatic.

Numărul de nuclee: Este crucial deoarece determină câte sarcini pot fi prelucrate simultan. Cu mai multe nuclee, procesorul poate aborda multitasking-ul și sarcinile complexe cu mai mare eficiență, reducând timpul de așteptare.

Memoria RAM: Cu cât este mai mare capacitatea RAM, cu atât sistemul poate gestiona mai multe date în timp real, reducând încărcarea și asigurând o experiență mai fluidă în multitasking și sarcini complexe.

Placa video: Cu cât memoria video este mai mare, cu atât dispozitivul poate manipula și reda imagini mai complexe și rezoluții mai mari, contribuind la o experiență vizuală mai fluidă și detaliată.

Numărul de porturi: Un număr adecvat de porturi permite utilizatorului să conecteze monitoare externe, imprimante, dispozitive de stocare și alte accesorii esențiale fără a necesita un număr excesiv de adaptoare sau hub-uri suplimentare.

Dimensiunile: O dimensiune adecvată poate oferi o experiență ergonomică și practică. În timp ce un laptop mai mic poate fi mai ușor de purtat, unul mai mare poate permite afișarea conținutului în detaliu.

Ce tip de laptop să alegi?

Alegerea tipului potrivit de laptop depinde în mare măsură de nevoile și preferințele tale. Dacă ai un stil de viață sau un job care implică multă deplasare, un laptop ultraportabil cu o construcție ușoară (mai puțin de 1.5 kg) poate fi alegerea ideală. Pentru sarcini de lucru complexe, un laptop cu putere de procesare ridicată și o placă video dedicată poate fi mai potrivit. Pe de altă parte, dacă navigarea pe Internet și sarcinile de birou sunt prioritare, un laptop cu specificații de bază ar putea fi suficient. În final, alegerea depinde de scopul principal al utilizării și de bugetul disponibil.

Cele mai bune mărci de laptop

 • Acer: Cunoscut pentru oferirea unor opțiuni cu raport calitate-preț excelent. Gamă largă de laptopuri, de la modele pentru uz general până la laptopuri de gaming și ultrabook-uri.
 • Asus: ASUS este recunoscută pentru aducerea de tehnologii inovatoare pe piață, cum ar fi ecranele cu frecvență de reîmprospătare ridicată, tastaturile ergonomice și designul revoluționar. Seriile Republic of Gamers (ROG) și TUF Gaming sunt apreciate pentru performanța lor excelentă, iluminarea RGB personalizabilă și designul agresiv.
 • Apple: Laptopurile Apple sunt echipate cu procesoare puternice și tehnologii avansate de economisire a energiei. Utilizatorii lor beneficiază de o integrare fluidă între diferitele dispozitive ale mărcii, cum ar fi iPhone, iPad, Apple Watch și Mac.
 • HP: Oferă servicii de suport tehnic și garanții extinse, ceea ce poate oferi utilizatorilor încredere în achiziționare. HP a introdus tehnologii inovatoare, cum ar fi HP Sure View, care protejează confidențialitatea ecranului, sau HP Spectre cu tehnologie de răcire avansată și design ultra-subțire.
 • Lenovo: Cunoscut pentru laptopuri de calitate, fiabile și inovatoare. Gamă variată, inclusiv laptopuri business ThinkPad, modele pentru gaming și ultraportabile Yoga.

Întrebări frecvente

De câtă putere de procesare am nevoie?

Pentru sarcini de bază, precum navigarea pe Internet și prelucrarea documentelor, un procesor cu frecvență de bază moderată este suficient. Pentru sarcini mai complexe, cum ar fi editarea video sau gaming-ul, un procesor mai puternic, cu mai multe nuclee (de la 6 în sus) și frecvențe ridicate (3.50-4.20 GHz), ar fi indicat.

De cât RAM am nevoie?

Cantitatea de RAM necesară depinde de tipul de activități pe care le efectuați pe laptop. Pentru sarcini de bază, precum navigarea web și editarea documentelor, 8GB de RAM sunt suficienți. Pentru multitasking, editare foto/video sau gaming, 16GB sau mai mult ar fi mai indicat pentru a asigura o funcționare fără întreruperi.

Cât timp ar trebui să dureze bateria la un latop?

În general, un laptop bun ar trebui să ofere între 6 și 12 ore de utilizare în sarcini de bază, cum ar fi activități web și operarea cu documente. Pentru sarcini mai intense, cum ar fi gaming-ul sau editarea video, durata bateriei poate scădea la aproximativ 3-6 ore.

TopGuides
Logo