Top 5 Cele mai Bune Automatizări Porți Batante în 2024

Atât confortul accesului, cât și securitatea proprietății sunt aspecte importante ale casei, de aceea alegerea celei mai bune automatizări pentru porți batante trebuie făcută cu grijă. Aceste sisteme utilizează tehnologii inovatoare, cum ar fi senzori de proximitate și motoare electrice, pentru a asigura funcționarea eficientă a porților.

În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva opțiuni care par a oferi multiple avantaje și care pot deveni o achiziție care vă va ușura viața de zi cu zi.

Care sunt cele mai bune automatizări pentru porți batante?

1. Automatizare pentru porți batante Comunello Abacus 500

cea mai buna automatizare porti batante
Vezi Preț
Comunello Abacus 500

Vezi preț pe a2t.ro

Avantaje
 • Silențioasă
 • Vizibilitate optimă
 • Telecomandă securizată
 • Lungime și greutate suportate mari
Dezavantaje
 • Ciclul de funcționare

Automatizarea pentru porți batante Comunello Abacus 500 este echipată cu un encoder electronic de înaltă precizie, asigurând o închidere precisă la fiecare acționare. Mecanismele interne sunt realizate din materiale noi care reduc zgomotul din timpul funcționării.

Lampa SWIFT cu antenă încorporată vă anunță cu o vizibilitate optimă în orice condiții despre închidere sau deschidere. Sistemul include două brațe motorizate cu o carcasă de aluminiu durabilă și un meniu simplu pe placa de comandă HP. Encoderul electronic elimină necesitatea opritoarelor mecanice, iar placa dispune de funcții suplimentare, precum lumina de curtoazie și programare automată.

Sursa: a2t.ro

Telecomenzile Victor sunt dotate cu tehnologia Rolling Code care împiedică răufăcătorii să detecteze semnalul, schimbând automat până la 18 milioane de combinații pentru securitate crescută. Fotocelulele Dart Slim oferă siguranță împotriva accidentelor, având un design cu colțuri rotunjite.

Dezavantajul acestei automatizări este ciclul ei de funcționare. Dacă aveți un dispozitiv care are un ciclu de 50%, înseamnă că dacă poarta se deschide 30 de secunde, atunci intervalul de repaus pentru sistem ar trebui să fie de 30 de secunde înainte de a deschide din nou poarta.

Ciclu de funcționare50%
Lungime maximă poartă5 m
Greutate maximă poartă500 kg
FuncțiiEncoder, Echipament rezistent meteo IP54, Rolling Code

2. Automatizare poartă batantă Motorline JAG 400

kit automatizare poarta batanta motorline jag 400
Vezi Preț
Motorline JAG 400

Vezi preț pe spy-shop.ro

Avantaje
 • Suportă încărcătură mare
 • Deschidere de urgență
 • Silențioasă
 • Deschidere spre interior și exterior
Dezavantaje
 • Ciclu de funcționare redus

Motorline JAG 400 este o automatizare destinată porților batante cu un design modern și inovator. Brațul este fabricat din aluminiu durabil și este proiectat pe model telescopic pentru a se putea adapta la diverse forme de porți. Este potrivită pentru porți cu o lungime de până la 5 m și o greutate maximă de 500 kg, având opțiunea de deschidere pe interior sau exterior.

Un detaliu interesant al acestui model este posibilitatea de deblocare manuală în cazul unei pene de curent sau a unei urgențe. De asemenea, gradul de deschidere și închidere este ajustabil de la întrerupătoare. Fiind printre cele mai bune automatizări pentru portți batante, funcționarea motorului este silențioasă și nu deranjează mediul ambiant sau confortul persoanelor din casă.

Kit-ul include 2 motoare, 2 telecomenzi, 1 pereche de fotocelule, 1 unitate de comandă, 1 lampă LED pentru semnalizare și accesorii de montaj. Dezavantajul notabil al produsului poate fi ciclul de funcționare limitat la 25%, ceea ce înseamnă că sistemul are o perioadă de pauză relativ lungă între operațiuni, ceea ce poate fi o limitare în anumite situații.

Ciclu de funcționare25%
Lungime maximă poartă5 m
Greutate maximă poartă500 kg
FuncțiiDeblocare de urgență, Motor liniar, Profil detașabil

3. Automatizare poartă batantă Motorline TELICA230

kit automatizare poarta batanta motorline telica 230
Vezi Preț
Motorline TELICA230

Vezi preț pe spy-shop.ro

Avantaje
 • Multiple funcții ingenioase
 • Montare ușoară
 • Potrivit pe stâlpi groși
 • Temporizare
 • Design modern, estetic
Dezavantaje
 • Ciclu de funcționare 50%
 • Greutate suportată 200 kg

Motorline TELICA230 este printre cele mai bune automatizări pentru porți batante pentru uz rezidențial, având o dimensiune maximă pe braț de 2,5 m și greutatea porții susținute de 200 kg. Kit-ul permite deschiderea porților cu o distanță de până la 350 mm de la balama la axul brațului.

Motoarele sunt potrivite pentru stâlpi groși și brațe articulate, fiind ideale în cazul în care nu se pot monta automatizări liniare extensibile. Sistemul poate fi deblocat și manual, în cazul unor situații de deschidere urgentă sau de întrerupere a alimentării cu energie electrică. Deschiderea și închiderea pot fi limitate din întrerupătoare.

Unitatea de comandă oferă funcții configurabile, inclusiv reglarea forței de închidere/deschidere, blocare temporizată, închidere temporizată, scăderea treptată a vitezei la capetele de cursă și deschidere parțială pentru acces pietonal. Dezavantajele acestei automatizări pot fi ciclul de funcționare mai redus și greutatea mai mică suportată de către brațe.

Ciclu de funcționare50%
Lungime maximă poartă2,5 m
Greutate maximă poartă200 kg
FuncțiiReglare forță închidere/deschidere, Blocare temporizată, Închidere temporizată, Deschidere parțială a porții pentru acces pietonal, Deblocare de urgență, Alimentare continuă 

4. Automatizare poartă batantă King Gates LINEARK50024

Vezi Preț
King Gates LINEARK50024

Vezi preț pe a2t.ro

Avantaje
 • Ciclu de funcționare mare
 • Materiale rigide
 • Potrivită traficului intens
 • Detecție obstacol
Dezavantaje
 • Modulul pentru control din telefon nu este inclus

Acest model de automatizare pentru porți batante este conceput pentru porți de până la 4,5 metri și 300 kg, destinată traficului intens. Kit-ul include o cutie cu placa de bază, 2 brațe telescopice, o lampă de semnalizare cu antenă incorporată, un set de fotocelule și 2 telecomenzi. Brațele cu piston telescopic sunt fabricate din aluminiu turnat și au un cadru de otel inoxidabil, asigurând fiabilitate și rezistență.

Suporturile brațelor nu necesită sudură, acesta fixându-se doar prin înșurubare. Motorul automatizării este silențios, asigurvându-vă liniște în timpul funcționării. Totodată, cu un ciclu de funcționare de 90% Lineark50024 se încadrează printre cele mai bune automatizări pentru porți batante. Asta înseamnă că repausul după închiderea sistemului este foarte mic și funcționarea este aproape continuă.

Placa de control inteligentă simplifică instalarea și programarea, suportând gestionarea operațiunilor de reducere a vitezei și reglarea forței la detecția unui obstacol. Cu factor de protecție IP 54, această automatizare poate fi utilizată la temperaturi intre -20°C si +50°C. Dezavantajul constă în necesitatea achiziționarii separate a modulului wireless pentru controlul din telefon sau aplicație. De asemenea, va fi nevoie să verificați dimensiunile stâlpilor porții înainte de achiziționare.

Ciclu de funcționare90%
Lungime maximă poartă4,5 m
Greutate maximă poartă300 kg
FuncțiiAplicație mobilă, Reducere automată a vitezei la obstacole

5. Automatizare poartă batantă Motorline LINCE 400

Vezi Preț
Motorline LINCE 400

Vezi preț pe spy-shop.ro

Avantaje
 • Potrivită pentru spații rezidențiale sau industrial
 • Design transformabil
 • Posibilitate oprire mecanică
 • Silențioasă
 • Material rezistent
Dezavantaje
 • Greutate maximă mică
 • Ciclu redus

Această automatizare pentru porți batante este recomandată pentru porți cu lungimea de până la 3 m și greutate maximă de 250 kg. Cu un design telescopic, brațul din aluminiu robust se extinde până la 400 mm, adaptându-se oricărei forme de poartă batantă. Ideal pentru zone rezidențiale sau industriale cu trafic intens, acest kit include 2 motoare, 2 telecomenzi, 1 pereche de fotocelule, 1 unitate de comandă, 1 lampă LED pentru semnalizare și accesorii de montaj.

Sursa: topens.com

Avantajele sistemului includ deblocarea pentru deschiderea manuală în caz de căderi de tensiune și designul inovator cu transformare rapidă de la dreapta la stânga. Dimensiunile reduse și suporturile de fixare zincate facilitează instalarea, iar mecanismul motorizat asigură mișcări silențioase. Posibilitatea de aplicare a opririi mecanice limitează unghiul de deschidere. Dezavantajul constă în ciclul de funcționare limitat la 25%, impunând intervale mai mari între operațiuni.

Ciclu de funcționare25%
Lungime maximă poartă3 m
Greutate maximă poartă250 kg
FuncțiiDeblocare manuală, Oprire mecanică, Design versatil

De ce trebuie să ții cont când alegi o automatizare pentru poartă batantă?

Mai întâi, dimensiunile și greutatea porții trebuie evaluate corespunzător pentru a alege un sistem compatibil. Factorii precum lungimea canatului, greutatea suportată și tipul de poartă (rezidențială sau industrială) influențează selecția automatismului.

Motoarele robuste, cu funcții de deblocare de urgență și rezistență la condiții meteo diverse, asigură durabilitatea sistemului. Designul, cum ar fi bratele telescopice și suporturile de fixare, pot facilita instalarea și adaptarea la diferite tipuri de porți.

Aspecte precum nivelul de zgomot, caracteristicile de siguranță integrate (cum ar fi fotocelulele pentru obstacole) și posibilitatea de integrare cu tehnologii noi (cum ar fi controlul prin smartphone) sunt puncte cheie. Ciclul de funcționare și timpul de deschidere/reducere a vitezei pot influența eficiența și comoditatea utilizării automate.

Ce reprezintă ciclul de funcționare al unei automatizări pentru poartă batantă?

Pauza unei automatizări pentru poarta batantă este determinată de raportul dintre timpul în care poarta se deschide sau se închide și timpul total al unui ciclu de funcționare (deschidere, închidere și pauză). De exemplu, dacă un automatism are un ciclu de funcționare de 25% și timpul total al unui ciclu este de 80 de secunde, atunci timpul de deschidere sau închidere al porții va fi de 20 de secunde, iar pauza dintre cicluri va fi de 60 de secunde. Aceasta asigură o perioadă de prevenire a supraîncălzirii și contribuie la prelungirea duratei sale de viață. De asemenea recomandăm și achiziția unui sistem de supraveghere video pentru protecție sporită.

Care este durata de viață a unei automatizări pentru poarta batantă?

Durata de viață a unei automatizări pentru poarta batantă variază în funcție de calitatea componentelor și a întreținerii regulate. O automatizare de înaltă calitate, utilizată în condiții normale, poate să funcționeze eficient timp de 10 ani sau chiar mai mult. Este esențial să urmați instrucțiunile producătorului pentru întreținere și să verificați periodic starea sistemului pentru a prelungi durata sa de viață. Asta nu înseamnă că după acea perioada va trebui să schimbați tot sistemul. Cel mai probabil va fi nevoie să schimbați una sau două piese.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo