Top 5 Cele mai Bune Sisteme de Supraveghere Video în 2024

Safer SAF-4X5MPIR80ACC-2TBS Cel mai Bun sistem supraveghere video
Dahua DH-FC4EXT30-5M-LED-A Cea mai bună detecție pentru alarme false
Acvil ACV-B4EXT30-2M-IP Cel mai bun raport calitate-preț

Pentru menținerea eficientă a securității în diverse medii, de la locuințe rezidențiale la spații comerciale sau industriale merită să învestiți în cele mai bune sisteme de supraveghere video. Odată cu avansarea tehnologică, aceste soluții au devenit din ce în ce mai sofisticate, oferind funcții precum monitorizarea în timp real, înregistrarea cu înaltă rezoluție și analiza inteligentă a imaginilor.

În continuare vă vom prezenta 5 sisteme de supraveghere video, care după părerea noastră și a utilizatorilor, aduc beneficii importante și tehnologii de ultimă generație.

Care sunt cele mai bune cele mai bune sisteme de supraveghere video?

1. Sistem de supraveghere video Safer SAF-4X5MPIR80ACC-2TBS

Vezi Preț
Safer SAF-4X5MPIR80ACC-2TBS

Vezi preț pe a2t.ro

Avantaje
 • Hard disk inclus
 • Iluminare infraroșu
 • Aplicație de telefon
 • Rezoluție mare
Dezavantaje
 • 4 camere incluse din cele 6 suportate

Printre cele mai bune sisteme de supraveghere video exterior, acest model conține patru camere de 5MP Safer, un DVR cu patru canale de 8MP Hikvision, un hard disk de 2TB și accesorii pentru montaj. Camerele beneficiază de iluminare cu infraroșu pentru vizualizare pe timp de noapte până la o distanță de 80 de metri. Lentilele fixe de 3.6 mm permit un unghi vizual larg de 80°.

Carcasa rezistentă și compactă a camerelor are un indice de protecție IP67, conferindu-le rezistență la condiții meteorologice nefavorabile precum ploi, temperaturi extreme, vânt și praf. DVR-ul suportă două camere IP suplimentare cu rezoluție de până la 8MP.

Codec-ul H.265+ optimizează eficient utilizarea lățimii de bandă, reducând dimensiunea fișierelor video fără a compromite calitatea imaginii. Aplicația mobilă Hik-Connect, disponibilă pe Android și iOS, permite vizualizarea imaginilor înregistrate sau live de la distanță. Dezavantajul acestui sistem este că, în ciuda capacității DVR-ului de a suporta șase camere, acest sistem de supraveghere video are doar patru camere în pachet, limitând extensibilitatea sistemului fără achiziționarea suplimentară a camerelor.

Rezoluție5 megapixeli (2K+)
Distanță IR80 m
Unghi80°
FuncțiiDetecție mișcare, Detectare la trecerea unei linii virtuale, Aplicație

2. Sistem de supraveghere video Dahua DH-FC4EXT30-5M-LED-A

Vezi Preț
Dahua DH-FC4EXT30-5M-LED-A

Vezi preț pe spy-shop.ro

Avantaje
 • Imagine clară noaptea și la lumină slabă
 • Funcție PoS pentru magazine
 • Integrat cu inteligență artificială pentru recunoaștere
 • Înregistrare audio
Dezavantaje
 • Unitatea de stocare nu este inclusă

Sistemul de supraveghere video Dahua cu 4 camere este conceput pentru utilizare în exterior. Camerele au o rezoluție de 5 Megapixeli (UHD) și sunt echipate cu lumină albă pentru vedere pe timp de noapte de până la 40 de metri și sunt integrate într-un DVR cu 4 canale video care permite transmisia live pe internet și pe dispozitive mobile.

Ne dăm seama că este unul din cele mai bune și performante sisteme de supraveghere video datorită funcțiilor sale noi. Tehnologia de protecție perimetrală filtrează automat alarmele false generate de animale, frunze și surse de lumină intense. De asemenea, realizează analiza formelor persoanei și ale vehiculului pe baza detectării mișcării, declanșând alerte în consecință. Funcționalitatea care include recunoaștere facială în timp real, care analizează individual fiecare persoană în funcție de gen, vârstă, expresie facială, având înregistrate metadate specifice feței.

DVR-ul suportă tehnologii precum AHD, HD-CVI, HD-TVI, IP și Analog (CVBS), oferind o soluție accesibilă și flexibilă. Acesta poate stoca date de până la 6 TB utilizând un HDD de tip SATA (nu este inclus), prin USB sau prin internet.

Rezoluție5 megapixeli
Distanță IR40 m
Unghi83°
FuncțiiRecunoaștere facială și a formelor, Detecție mișcare, Lipsă semnal, Manipulare, Aplicație

3. Sistem de supraveghere video Acvil ACV-B4EXT30-2M-IP

Vezi Preț
Acvil ACV-B4EXT30-2M-IP

Vezi preț pe spy-shop.ro

Avantaje
 • Poate înregistra imagini până la 4K
 • Unghi mare
 • Detectează intruziile
 • Cerințe de stocare reduse
Dezavantaje
 • Necesită achiziția suplimentară de componente

În acest caz avem un sistemul de supraveghere video exterior cu 4 camere de 2 megapixeli, dotate cu funcții infraroșu pentru vizibilitate pe timp de noapte de până la 30 de metri, și un NVR cu 4 canale video. Modelul a fost proiectat pentru a asigura protecție atât rezidențială, cât și comercială.

Camera la rândul ei are mai multe funcții speciale. Tehnologia Digital Wide Dynamic Range (DWDR) capturează două imagini cu expuneri la lumină diferite, creând astfel o altă imagine clară cu un echilibru adecvat între lumină și întuneric. De asemenea, camera dispune de capacitatea de a detecta inteligent sabotajul, generând alerte prin identificarea schimbărilor dramatice în scenă – dovadă a unui sistem de supraveghere video performant.

Sursa: citytech.lv

Tehnologia Smart IR a camerei ajustează intensitatea LED-urilor cu infraroșu pentru a compensa distanța față de obiect și pentru a preveni supraexpunerea, și, de asemenea, poate captura imagini detaliate chiar și în întuneric total. Dezavantajul acestui kit constă în lipsa HDD-ului, cablurilor mufate și alimentatorului, care trebuie achiziționate separat.

Rezoluție2 megapixeli
Distanță IR30 m
Unghi104°
FuncțiiDetecția mișcării, Smart IR, Manipulare video, Schimbare de mediu, Deconectare rețea, Acces ilegal, Anomalie stocare

4. Sistem de supraveghere video Safer SAF2XPRO-BM5MP40F28

Vezi Preț
Safer SAF2XPRO-BM5MP40F28

Vezi preț pe a2t.ro

Avantaje
 • Înregistrează audio
 • Lumină infraroșie pentru întuneric
 • Aplicație pentru telefon
 • Rezoluție înaltă
Dezavantaje
 • Cablurile și HDD trebuiesc achiziționate separat

Acest sistem de supraveghere video pentru exterior include 2 camere de 5MP cu iluminare infraroșu de 40m și un DVR Hikvision cu 4 canale, ce permite transmiterea audio prin coaxial. Sistemul necesită doar cablu de rețea, mufe pentru conectarea cablului de rețea și un hard disk, acesta din urmă fiind ales în funcție de necesitatea stocării înregistrărilor.

Camera oferă pînă la 20 de cadre pe secundă, furnizând imagini clare și detaliate. Funcția Smart IR permite captarea imaginilor în condiții de iluminare redusă, asigurând înregistrări pe o distanță de până la 40m. Camera dispune, de asemenea, de funcția Digital WDR, asigurând uniformizarea luminozității în diferite condiții de iluminare.

Sistemul dispune de codecul H.265 Pro+ pentru eficiență maximă în utilizarea lățimii de bandă, menținând calitatea imaginilor. Aplicația mobilă asociată kitului, Hik-Connect, este disponibilă gratuit pe Google Play și App Store.

Rezoluție5 megapixeli
Distanță IR40 m
Unghi85°
FuncțiiDetecție mișcare, Detectare la trecerea unei linii virtuale

5. Sistem de supraveghere video Dahua WizSense DH-B2INT20-2MP

Vezi Preț
Dahua WizSense DH-B2INT20-2MP

Vezi preț pe spy-shop.ro

Avantaje
 • Exterior și interior
 • Rezoluție HD
 • Unghi mare
 • Recunoaștere facială
 • Filtrare alarme false
Dezavantaje
 • Distanță IR mică
 • HDD nu este inclus

Acest model de sistem de supraveghere video exterior / interio este alcătuit din două camere (rezoluție 2 megapixeli – Full HD), cu iluminare IR pentru vizibilitate pe timp de noapte de până la 20 de metri, și un DVR cu 4 canale video, ce permite transmisie live pe internet și pe dispozitivele mobile. Camerele sunt dotate cu funcția Smart IR, ajustând intensitatea LED-urilor IR pentru a compensa distanța față de obiect și a preveni supraexpunerea în cazul apropierea obiectelor.

Sursa: facebook.com

DVR-ul permite stocarea datelor pe un HDD de până la 6 TB (nu inclus), USB sau prin internet. Accesul live la camere este posibil de la distanță, prin intermediul aplicației mobile DMSS, compatibilă cu dispozitive Android și iOS. Dezavantajul constă în necesitatea achiziționării separat a unui HDD pentru înregistrări și a alimentatoarelor pentru fiecare cameră, măsuri care pot adăuga costuri suplimentare.

Rezoluție2 megapixeli
Distanță IR20 m
Unghi103°
FuncțiiDetecție mișcare, Detectare la trecerea unei linii virtuale

Ce este un DVR și un NVR, și care este diferența dintre ele?

Un DVR (Digital Video Recorder) și un NVR (Network Video Recorder) sunt dispozitive utilizate pentru înregistrarea și stocarea de imagini video în sistemele de supraveghere. DVR-ul este proiectat să lucreze cu camere analogice, convertind semnalele video analogice în format digital pentru înregistrare pe un hard disk. De obicei, acesta utilizează tehnologii precum AHD, HD-CVI sau HD-TVI.

Pe de altă parte, NVR-ul funcționează cu camere IP și utilizează rețele pentru transmiterea datelor video. Aceste dispozitive înregistrează direct fluxurile digitale provenite de la camerele IP, fără conversia semnalului. NVR-urile sunt versatile și oferă adesea funcții avansate, precum analiza video inteligentă și accesul la distanță prin internet.

În concluzie, diferența principală constă în tipul de camere cu care lucrează: DVR-ul cu camere analogice, iar NVR-ul cu camere IP.

Cât costă un sistem de supraveghere video?

Costul unui sistem de supraveghere video variază considerabil în funcție de numeroși factori, precum numărul și tipul camerelor, rezoluția acestora, caracteristicile tehnologice, stocarea datelor, marca și furnizorul. Sistemele mai simple pot fi în jur de câteva sute de lei, în timp ce sistemele profesionale, cu camere de înaltă rezoluție și funcționalități avansate, pot ajunge la câteva mii de lei. Recomandăm și achiziționarea unui sistem de alarmă pentru casă pentru o protecție mai eficientă.

Ce se întâmplă cu sistemul de monitorizare video în cazul unei pene de curent?

 • Întreruperea Funcționării: Majoritatea sistemelor de supraveghere video funcționează pe bază de curent electric. În cazul unei pene de curent, acestea se pot opri temporar, lăsând zona nesupravegheată.
 • Alimentare Secundară: Unele sisteme de supraveghere video sunt echipate cu surse de alimentare secundare, cum ar fi acumulatoare sau baterii de rezervă. Acestea mențin funcționarea sistemului pe o perioadă limitată după întreruperea curentului electric.
 • Stocarea Datelor: Informațiile înregistrate de camerele de supraveghere pot fi stocate pe dispozitive locale sau în cloud. Întreruperea curentului poate afecta accesul la datele stocate local, dar cele salvate în cloud sunt, în general, mai puțin afectate.
 • Revenirea la Funcționare: După restabilirea curentului, majoritatea sistemelor de supraveghere video revin automat la funcționare. Cu toate acestea, pot exista situații în care este necesară intervenția manuală.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo