5 Cele mai Bune Saltele de Dormit [Ghid 2023]

Găsirea unei saltele de dormit potrivite este un proces care necesită mult timp pentru analiză, deoarece fiecare corp e diferit și are propriile sale nevoi. De asemenea, ținând cont de natura investiției și utilitatea produsului, e clar că e o alegere care se face mai rar și e prevăzută pentru o perioadă mai lungă de timp, de aceea și atenția la detalii trebuie să fie sporită. Pentru a înțelege care sunt cele mai bune saltele de dormit, trebuie să ții cont de o mulțime de detalii- care sunt mai exact acestea, vei afla în cele ce urmează.

Principalele dificultăți de care te lovești atunci când vrei să cumperi o saltea, țin, în principal, de abundența ofertei pe piață, de sutele de modele cu caracteristici diferite, de prețurile care fluctuează enorm ș.a.m.d. În acest articol, noi am selectat produse din diferite categorii cum ar fi: saltele din latex, saltele cu spumă de memorie, saltele hibrid, saltele cu arcuri, care să acopere principalele nevoi legate de somn și să fie ok ca și raport calitate-preț.

Am testat câteva saltele de dormit, și după un lung proces de informare, am făcut această listă pentru a-ți ușura decizia considerabil atunci când alegi cea mai bună saltea. Ne-am bazat pe experiența personală, recenzii, studii științifice și recenziile altor cumpărători.Saltelele alese au fost grupate în categorii, iar la fiecare produs am notat cele mai importante aspecte și specificații individuale. Articolul e însoțit de un ghid al cumpărătorului unde am răspuns la cele mai populare întrebări legate de alegerea unei saltele bune.

Care sunt cele mai bune saltele de pat?

saltea cu arcuri bio bambus air
Vezi Preț
Bio Bambus Air

Vezi preț Bio Bambus Air pe ortopedicus.com

Este o saltea care se încadrează în categoria saltelelor hibrid, deoarece e compusă din arcuri și spumă de memorie. Plasa formată dintr-o mie de arcuri împachetate individual în buzunare textile, reprezintă nucleul saltelei. Beneficiul arcurilor împachetate separat, este că fiecare arc preia presiunea exercitată asupra sa individual și nu le deformează astfel pe celelalte. Acest lucru este util și pentru amortizarea transferului mișcării în timpul nopții către partener. Cu cât numărul arcurilor este mai mare, cu atât crește și durabilitatea saltelei.

Buzunarele de arcuri, sunt de asemenea, o soluție excelentă pentru ventilare, deoarece fiecare arc în parte e un rezervor mic de aer. Pentru a mări fluxul de aer, în husă este înserată o placă de aerisire 3D freeze. Toate aceste detalii, vor preveni apariția mirosurilor neplăcute, a mucegaiului, acarienilor și microbilor. Pentru zonele cu umiditate ridicată, salteaua este ideală. Asupra durabilității se va reflecta și un detaliu important: plasa de arcuri este ranfosată metalic, asta înseamnă că salteaua își va păstra marginile la aceeași dimensiune cu centrul ei.

Pentru a oferi suportul ortopedic necesar și a regla balansarea oferită de arcuri, în saltea este înserat un strat de 6 cm de spumă poliuretanică Luft HD cu celulație deschisă. Peste ea s-a adăugat un strat de spumă cu memorie de 5 cm. El va amortiza mișcările în timpul nopții, va elibera presiunea din articulații și va regla temperatura corpului. Dacă nu îți place ideea de adâncire oferită de spuma de memorie, dar îți place acest tip de saltea, poți să îți îndrepți atenția spre salteaua Bio Bumbac Air care are stratul de spumă de memorie mai mic.

Alt beneficiu important este husa detașabilă, care la saltelele cu arcuri nu se întâlnește prea des. Materialul husei compus din fibre de bambus, este antialergenic și antibacterian datorită proprietăților uimitoare ale bambusului.

Avantaje
 • 1000 de arcuri împachetate individual
 • Ranforsată metalic
 • Husă detașabilă
 • Garanție 10 ani
 • Înălțime 30cm
Dezavantaje
 • Nu este reversibilă
Cadar Saltea Dormit - Saltea Bună Forum
Vezi Preț
Cadar Graphite Memory

Vezi preț Cadar Graphite Memory pe somproduct.ro

Salteaua Cadar Graphite Memory vine cu o tehnologie nouă pe piață și anume o spumă din graphite cu inserții de carbon care contribuie la o poziție corectă a corpului în timpul somnului. Noua spumă distribuie eficient presiunea pe întregul corp, astfel scăzând considerabil presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale, umerilor și șoldurilor.

Structura micro poroasă din carbon menține temperatura constantă în timpul șederii pe saltea, indiferent de cea de afară. Pe lângă asta, această structură facilitează aerisirea propice a saltelei.

Partea laterală este proiectată astfel încât să fie aerisită ușor, protejându-te prin urmare de mucegaiul și bacteriile care ar putea apărea. Nu recomandăm spălarea saltelei cu substanțe chimice, tot ce trebuie să faci este să o aerisești periodic, în cazul în care vrei să ai grijă de igiena personală.

Husa se spală ușor, fiind confecționată din 92% poliester și 8% vâscoză. Este recomandat să fie spălată la 40 grade sau mai puțin.

Recomandăm modelul dat pentru toți, este o saltea ușor de întreținut și foarte comodă, fiind moderat de moale și tare în același timp. Această saltea răspunde foarte bine și nevoilor oamenilor cu dureri de spate, vezi și: cele mai bune saltele pentru spate pentru lista completă.

Avantaje
 • Suport ortopedic bun
 • Spumă de ultimă generație
 • Husă detașabilă
 • Garanție 10 ani
Dezavantaje
 • Înălțime 20 cm
 • Nu este reversibilă
cele mai bune saltele forum
Vezi Preț
Deluxe Pocket Imperial

Vezi preț Deluxe Pocket Imperial pe somproduct.ro

Este o saltea înaltă (28 cm), elegantă, cu un aspect bine lucrat, așa cum se găsește la hotelurile de lux. Este potrivită pentru persoanele cu o greutate corporala de peste medie, limita maximă admisă fiind de 150 de kg. (Vezi cum trebuie să fie o saltea pentru persoanele supraponderale aici.)

Numărul mare al arcurilor împachetate (1200 de bucăți) se va reflecta plăcut asupra calității somnului și asupra durabilității. Pentru a evita deformarea marginilor, plasa de arcuri a fost întărită pe margini cu o placă poliuretanică care va mări suprafața de dormit. Stratul de bază al saltelei este însoțit de un strat de spumă poliuretanică adaptat pentru 3 zone de confort și un strat de 2 cm de spumă Memory Latex.

Stratul de latex va evita supraîncălzirea pe timpul verii, permițând articulațiilor să elibereze presiunea acumulată în timpul zilei. Salteaua are și o suprafață de iarnă cu un nivel de fermitate mai scăzut decât partea cu latexul.

O atenție deosebită s-a acordat husei saltelei care e compusă din stratificarea mai multor tipuri de materiale: peste stratul de vată volumică antialergică, s-a adăugat un strat de fetru- toate acestea fiind acoperite de stratul de bumbac cu proprietăți antimicrobiene.

Avantaje
 • 1200 de arcuri împachetate individual
 • Margini întărite
 • Garanție 10 ani
 • Înălțime 28 cm
 • Reversibilă
Dezavantaje
 • Preț mai mare în comparație cu alte modele
 • Husa nu este detașabilă
 • Pe pagina producătorului nu există o poză cu interiorul saltelei
Ortopedicus Bio Bumbac Memory - Cea mai bună saltea
Vezi Preț
Bio Bumbac Memory

Vezi preț Bio Bumbac Memory pe ortopedicus.com

Bio Bumbac Memory este o saltea fără arcuri, cu o bază din spumă poliuretanică peste care sunt suprapuse mai multe straturi, fiecare strat contribuind la formarea unei saltele perfecte pentru dormit. Baza saltelei este o spumă Gruntech care este foarte densă și silențioasă, în același timp având o distribuție excelentă a presiunii. Ca și rezultat, toate punctele corpului vor fi eliberate de presiune.

Spuma Memory Foam HD are o grosime de 7 cm și a fost utilizată pentru prima dată în programele NASA, ea fiind cunoscută pentru amortizarea mișcărilor și durabilitate, ceea ce va prelungi viața saltelei considerabil.

Pentru a sporti ventilația, în jurul spumei poliuretanice, a fost inserată o țesătură tridimensională pentru a asigura circulația constantă a aerului.

Pe lângă toate aspectele ortopedice ale saltelei date, dacă îți place să dormi într-un mediu igienic și plăcut sau dacă ești alergic, Bio Bumbac Memory are o husă matlasată cu bumbac organic care este antibacteriană, antiacariană și luptă împotriva mucegaiului.

Avantaje
 • Înălțime 26 cm
 • Suport bun ortopedic
 • Garanție 10 ani
 • Husă detașabilă
 • 7 zone de confort
Dezavantaje
 • Nu este reversibilă
 • Fermitatea nu e ajustabilă

Indiferent care este alegerea ta, fii sigur de calitatea produselor selectate. Toate saltelele alese întrunesc proprietățile necesare pentru un somn bun și o odihna relaxantă, grație tehnologiilor noi implementate.

În descrierea fiecărei saltele, ai observat că am menționat anumite caracteristici, precum spuma cu memorie, ventilația, termoreglarea, materialele hypoalergenice – lucruri extrem de importante de care să ții cont atunci când faci o alegere.

Cele mai bune saltele
Vezi Preț
iMemory S Plus

Vezi preț iMemory S Plus pe dormeo.ro

În urma numeroaselor testări, am decis că salteaua iMemory S Plus este una dintre cele mai bune saltele de dormit prezente pe piață, brandul Dormeo fiind cunoscut deja pentru multiplele sale produse care ajută milioane de oameni să-și îmbunătățească calitatea somnului.

Salteaua are 3 zone de confort adaptată pentru diferite părți ale corpului și este produsă pe baza tehnologiei Octaspring care a fost premiată și lăudată în diverse moduri de foarte mulți utilizatori. Datorită formei sale în litera S și structurii tridimensionale, stratul Octaspring susține ventilația constantă și depășește din acest punct de vedere capacitatea de aerisire a unei spume obișnuite. Poți alege și nivelul de suport dorit, deoarece stratul Octaspring are distribuită diferit puterea de susținere, trebuie doar să rotești salteaua.

Avantajul modelului dat este că pe lângă cele 2 niveluri de suport, are și 4 niveluri de fermitate datorită nucleului dublu. Astfel, poziția saltelei poate fi modificată pentru a satisface nevoile ambilor parteneri, o parte fiind dură (semnalizată cu albastru), iar alta mai moale (semnalizată cu galben). Pentru a regla duritatea necesară, trebuie să deschizi husa și să alegi partea pe care dorești să o întorci invers. Sugestia noastră este să testezi salteaua în toate cele 4 moduri și să determini ce ți se potrivește cel mai bine, fiind calificată ca o saltea bună pentru spate.

În husa saltelei, pentru un plus de confort este înserat un strat de spumă de memorie de 2 cm. Husa este detașabilă și lavabilă și dispune de un tratament antibacterian.

Avantaje
 • Reversibilă
 • Garanție 15 ani
 • 3 zone de confort
 • Husă detașabilă
Dezavantaje
 • Nu e specificată limita de greutate

TopGuides
Logo