Top 5 Cele Mai Bune Canapele Extensibile în 2024

Canapea Mazzini Freesia Cea mai bună canapea extensibilă
Canapea Santorini Cea mai avantajoasă canapea extensibilă
Canapea Kring Cea mai bună pentru o încăpere mică

Atunci când te muți într-o casă nouă sau când decizi să îți reamenajezi spațiul, nu îți poți imagina un living fără o canapea, aceasta fiind obiectul cheie dintr-un asemenea spațiu. Atât din motive estetice, cât și din motive practice, o canapea este un articol esențial pentru sufragerie, birou, uneori și dormitor, de aceea, mulți oameni preferă ca ea să fie extensibilă, răspunzând astfel, mai multor nevoi. În acest articol, analizăm cele mai bune canapele extensibile, pentru a te ajuta să faci o alegere reușită și informată.

Alegerea unui asemenea articol de mobilier trebuie să fie ghidată de mai multe aspecte din viața ta, deoarece o canapea pentru o familie mare va fi diferită de una pentru cineva care locuiește singur sau pentru o încăpere micuță. Copiii, animalele de companie, regularitatea vizitelor musafirilor- toate aceste detalii vor influența alegerea unei canapele bune. Pentru că îți dorești ca aceasta să fie extensibilă, te va interesa, cu siguranță, și calitatea somnului pe ea. Vezi și cele mai bune saltele de dormit.

Lista cu produsele selectate sunt adaptate tipurilor de nevoi pe care poți să le ai vis a vis de o canapea și și răspund unor criterii rezonabile de calitate-preț. Ce materiale să alegi? Ce dimensiuni sunt potrivite? În ce buget să te încadrezi? și la multe alte întrebări, îți vom răspunde în cele ce urmează.

🛋️ Cele mai bune canapele extensibile

1. Canapea extensibilă Mazzini Freesia – Cea mai calitativă canapea extensibilă

Vezi Preț
Canapea extensibilă Mazzini Freesia

Vezi preț canapea extensibilă Mazzini Freesia pe bonami.ro

Este o canapea delicată, cu finisaje și materiale premium. Canapeaua este proiectată pe un cadru de lemn masiv din pin și a fost supusă unui test de rezistență la abraziune, obținând rezultate incredibile. Acest lucru e datorat execuției calitative și folosirii lemnului masiv, ci nu altor materiale procesate precum plasticul sau palul. Picioarele canapelei sunt create din lemn de fag

Având 3 locuri pentru șezut și un spațiu de depozitate, este foarte încăpătoare și va arăta foarte bine atât într-o încăpere mai micuță, cât și într-un spațiu mare. Spațiul de dormit este de 135 x 195 cm, ceea ce reprezintă o dimensiune standard pentru acest tip de canapea. Extinderea acesteia se face foarte ușor, încandrându-se în tipul cu ridicare (numit și delfin). Cotierele delicate, atent lucrate, conturează finețea acestui articol de mobilier și contribuie la economia spațiului.

Canapeaua este acoperită cu o catifea artificială din poliester care este folosită în producția mobilei, fiind mai rezistentă. Cu toată astea, trebuie să aveți grijă să protejați canapeaua de razele puternice solare, deoarece dacă e expusă mult la soare, se poate decolora. Nu recomandăm canapeaua dacă aveți copii mici sau animale de companie precum câinii de talie mare.

Avantaje
  • Materiale premium: lemn masiv de fag și pin
  • Sistem de extensie tip delfin
  • Linii fine, rafinate ale cotierelor
  • Supusă unui test de rezistență la abraziune
  • Design italian
  • Gamă variată de culori
Dezavantaje
  • Nu este potrivită dacă aveți copii mici
  • Preț ridicat însă rezonabil pentru calitatea propusă

2. Canapea extensibilă Santorini- Cea mai bună pentru un design minimalist

cele-mai-bune-canapele-extensibile
Vezi Preț
Canapea extensibilă New Jersey

Vezi Canapea extensibilă Santorini pe mobilalaguna.ro

Este o canapea clasică, pentru iubitorii stilului scandinav care atrage privirea prin simplitatea și rafinamentul său. Având 225 de cm în lungime, este ideală pentru un living micuț, fiind potrivită pentru așezarea la 3 persoane, însă se integrează bine și într-un living mai mare sau un open space, datorită formelor elegante. Avantajul acesteia în raport cu încăperea, e că economisește un pic de spațiu prin faptul că are cotierele mai subțiri, astfel alocând un loc mai mare pentru șezut.

Adâncimea șezutului este 80 de cm (fără perne) și 60 cm cu perne, asta o să vă permită să stați confortabil pe ea atât în poziție culcată, cât și în poziție de șezut. Înălțimea șezutului este de 49 de cm. Pentru comparație, ca să vedeți cum vă simțiți confortabil cu această înălțime, puteți să măsurați pe un scaun reglabil, care e nivelul la care picioarele dvs. se simt confortabil. O poziție corectă este atunci când genunchii se află la o aliniere de 90 de grade, fiind îndoiți.

Sistemul de extindere al acestei canapele este unul cu glisare – acesta este și cel mai comod mod pentru a deschide canapeaua, deoarece nu necesită mult efort iar produsul poate fi amplasat fără probleme, lângă perete(vezi mai jos cum arată exact acest tip de mecanism în exemplele de extindere ale canapelelor).

Canapeaua este potrivită pentru persoanele care au animale de companie sau copii, deoarece este acoperită cu stofă. Aceasta se uzează mai greu și e mai rezistentă la factorii externi. Dacă îți place modelul, însă ai prefera altă culoare, poți să alegi aici mai multe opțiuni de culori ale aceluiași model.

Avantaje
  • Spațiu de depozitare
  • Economie de spațiu
  • Tapițerie din stofă
  • Sistem de deschidere comod
  • Materiale: fag și pal
  • Garanție 2 ani
  • Disponibilă în mai multe culori
  • Spațiu de dormit 190*150
Dezavantaje
  • Piciorușele nu sunt din lemn

3.Canapea extensibilă Kring- Ideală pentru o încăpere mai mică

Vezi Preț
Canapea extensibilă Kring

Vezi preț canapea extensibilă Kring pe emag.ro

Este o canapea potrivită pentru încăperile mai mici, fiind potrivită pentru 2 persoane, însă este extrem de bine gândită. Având o dimensiune de 192 cm, câștigă mult spațiu prin faptul că nu are margini, astfel mărind suprafața de șezut/dormit. Spațiul pentru dormit este destul de mare (195×195), mai mare decât la celelalte produse din listă, care sunt mai voluminoase, lucru care demonstrează compactarea sa inteligentă. Datorită extinderii ușoare (prin glisare), canapeaua va fi foarte ușor de transformat în pat.

Șezutul canapelei este compus din spumă poliuretanică și arcuri de tip bonell. Lada de depozitare va fi foarte utilă pentru depozitarea așternuturilor, dacă nu aveți destul spațiu în apartament. Datorită piciorușelor din fier, veți putea șterge rapid praful dedesubtul canapelei și aerul va circula permanent.

Canapeaua este însoțită și de perne care sunt umplute din spumă și silicon. Materialul textil cu fibra groasă va fi ușor de întreținut și de curățat.

Avantaje
  • Spațiu generos de dormit 195×195
  • Potrivită pentru 2 persoane
  • Ladă de depozitare
  • Piciorușe de fier
  • Spațiu uniform de dormit
  • Tapițerie din material textil
  • Extindere ușoară
Dezavantaje
  • Nu are cotiere

4. Canapea extensibilă Siena – Cea mai bună pentru o familie

Vezi Preț
Canapea extensibilă Siena

Vezi preț canapea extensibilă Siena pe mezoni.ro

Este o canapea cu un aspect plăcut și catifelat care va crea în casă o atmosferă și mai plăcută, și mai primitoare. Canapeaua vine în mai multe culori, toate fiind temperate, potrivite pentru integrarea într-un decor clasic al încăperii. Datorită marginilor rotunjite, aceasta este ideală pentru copii mici. Un alt aspect care o face potrivită pentru familiile cu copii, este faptul că nu se sprijină în piciorușe înalte, asta însemnând că va fi mai rezistentă la sărituri și alte activități pe care le fac cei mici.

Dimensiunile canapelei sunt 230 cm lungime x 97 cm lățime x 78 cm înălțime. Aceste dimensiuni o fac potrivită pentru un living sau un dormitor spațios. Important e să măsurați spațiul încăperii dvs. și să nu uitați de regula 2/3. Canapeaua se extinde prin glisare- ceea ce înseamnă că puteți să o amplasați lângă un perete, astfel economisind spațiul. Vedeți în exemplul din ghidul de mai jos cum se extinde aceasta. Spațiul pentru dormit este destul de generos 138*200, mai mare în comparație cu unele modele din această listă.

Un dezavantaj pe care puteți să îl întâmpinați cu acest tip de canapea, e că atunci când aspirați, trebuie să o feriți cu totul la o parte, deoarece nu are piciorușe. de asemenea, în cazul acestui tip de canapea, e recomandat să aerisiți des camera, să preveniți umiditatea și să nu o expuneți la soare fără o protecție.

Avantaje
  • Spațiu de depozitare
  • Extindere prin glisare
  • Tapițerie din stofă
  • Potrivită pentru familiile cu copii sau animale de companie
  • Perne detașabile
  • Are ladă de depozitare
Dezavantaje
  • Trebuie ferită dacă aspirați/spălați podeaua dedesubt

5. Canapea extensibilă Junona – Cea mai bună pentru un open space

Vezi Preț
Canapea extensibilă Junona

Vezi preț canapea extensibilă Junona pe ortopedicus.ro

Este o canapea voluminoasă, cu un aspect impunător, cu o culoare vibrantă, foarte confortabilă. Cei de la Ortopedicus creează și vând produse calitative, de aceea în nenumărate rânduri, am inclus saltelele Ortopedicus în articolele noastre, excepție nefăcând, acum, și canapelele. Marele avantaj al acestei caanpele e că puteți să o comandați exact așa cum doriți, alegând altă culoare care vă place sau chiar alt material(aveți 3 opțiuni: stofă, catifea, piele).

Este evident că pentru această canapea trebuie să aveți un living spațios, deoarece dimensiunile ei sunt 250* 100*120 (în formă extinsă). Spațiul șezutului canapelei este suficient de larg, astfel încât pe el să încapă să doarmă o persoană. Alt avantaj îl reprezintă tetierele care sunt reglabile, astfel puteți să vă relaxați așa cum doriți. Canapeaua se extinde foarte ușor, trebuie să trageți lada de sub șezut, ridicând-o la nivelul acestuia. Pentru că are spătarul în unghi, după ce o extindeți, puteți să vă relaxați și pe lungimea, dar și pe lățimea sa.

Structura din lemn masiv și lemn stratificat va oferi rezistență în timp. Spuma poliuretanică a canapelei este asemănătoare cu cea care se folosește la saltelele ortopedicus și e combinată cu arcuri spiralate. Cotierele canapelei ocupă 50 de cm din spațiul ei, acest lucru îi conferă un aspect plăcut, însă fură din spațiul pentru dormit, deci în funcție de dimensiunea spațiului dvs, acest lucru poate fi un avantaj sau dezavantaj.

Avantaje
  • Personalizare materiale la comandă
  • Tetiere reglabile
  • Extindere ușoară
  • Spumă cu rezistență ridicată
  • Spătar înclinat
  • 3 locuri pentru șezut (încap mai multe persoane decât 3)
  • Ideală pentru filme și relaxare
Dezavantaje
  • Nu este potrivită pentru un spațiu mic
  • Nu are ladă de depozitare

Cum să alegi cea mai bună canapea pentru casa ta?

➡️ Sistemul de extensie

Există o mulțime de mecanisme care extind canapeaua, însă noi le vom analiza pe cele mai folosite. Pentru a extinde a o canapea, aceasta fie se desface înainte, fie se ridică sau se rostogolește sau întoarce. Ceea ce ar trebui să te intereseze, e un mod simplu și practic prin care canapeaua poate fi transformată într-un pat. Asta va mări durata sa de viață și îți va salva timpul tău.

De asemenea, mecanismul nu trebuie să afecteze structura spumei și a materialelor exterioare iar atunci când mecanismul este pus în funcțiune, acesta trebuie să se miște fără cusur (să nu se blocheze, să nu se audă ciudat balamalele). De exemplu, sunt de evitat canapelele care se despachetează prin 3 părți (numit și mecanismul sedaplex) deoarece acestea afectează structura spumei poliuretanice.

Iată mai jos câteva mecanisme care sunt utilizate în producerea canapelelor astăzi:

Tipul cu spătarul fix
Are spătarul fix și poate fi poziționată atât lângă un perete, cât și în centrul încăperii. Ca să o extinzi, trebuie să tragi de mânerul primei părți, astfel developându-se și a 2-a parte. Este rezistentă la greutăți acest tip de extensie, însă unii oameni sunt incomodați de spătarul care rămâne fix. Pe de altă parte, acel spătar va fi mai puțin uzat, datorită faptului că rămâne fix și nu va suporta greutăți.

Tipul cu glisare
Este cel mai folosit mecanism pentru canapelele de astăzi, fiind extrem de comod de utilizat. Trebuie doar să tragi prima parte a canapelei, iar pe cealaltă să o pliezi în jos, partea a 2-a fiind și spătar, atunci când canapeauna nu este developată. Datorită faptul că acest tip nu necesită multe balamale și e destul de simplu în execuție, va avea o durata mai mare de întrebuințare.

Tipul cu ridicare (numit și delfin)
Se consideră o versiune mai performantă a celui de-al doilea exemplu, datorită mecanismului prin care prima marte este ridicată și prin felul în care aceasta își găsește poziția finală. Acest tip de deschidere, în general, e benefic pentru depozitare, deoarece creează un spațiu generos de depozitare în lada canapelei.

Tipul Click Clack

Acest tip de mecanism este foarte ușor de utilizat, deoarece se deschide printr-un simplu click spătarul. Pentru că ambele margini se pot ridica, acest tip de canapea este dotat cu un spațiu generos de de depozitare.
Dezavantajul mecanismului este însă că nu permite canapelei să fie poziționată lângă perete atunci când o extindeți, de aceea trebuie mutată un pic de fiecare dată.

🪞Stil

Când alegi o canapea, există două opțiuni: fie alegi cea mai frumoasă canapea și decorezi tot living-ul după ea, ori alegi o canapea care să se integreze în decorul stabilit deja (în acest caz, nu ai o libertate foarte mare de decizie, fiind nevoit să alegi culori neutre adesea).
Fie că alegi o estetică minimalistă sau prinzi curaj cu stilul contemporan, optând pentru look-ul metalic sau de catifea, sau fie că rămâi la cel clasic, este foarte important să îți creezi o imagine de ansamblu sau să colaborezi cu un designer, pentru a integra frumos canapeaua în decor sau viceversa.

Când te gândești la stil sau la culoarea canapelei raporteaz-o neapărat la:

  • Culoarea parchetului (mai ales dacă acesta este închis)- trebuie să funcționeze într-un contrast cu canapeaua
  • Culoarea pereților și tipul luminii din casă (cât de multă lumină naturală ai)
  • Stilul și culoarea celorlalte articole de mobilier

Recomandarea noastră este să vezi cât mai multe tipuri de canapele extensibile, un exemplu bun este pinterest unde vei găsi foarte multe idei pentru stiluri, combinații de culori, tipuri de canapele. După ce îți creezi o idee despre design-ul dorit, consultă detaliile tehnice de pe site-urile producătorilor, citește cât mai multe informații despre cum trebuie să fie o canapea bună și ia, cu încredere, această decizie.

🪵 Materiale

Atunci când vine vorba de materiale, trebuie să te orientezi, bineînțeles, către materiale calitative, însă calitatea acestora nu trebuie să se reflecte neapărat în tapițerii scumpe sau premium precum bumbacul, ci în materiale rezistente, deoarece o canapea nu este foarte protejată precum o saltea de dormit prin așternuturi. Fibra tapițeriei trebuie să fie rezistentă și groasă, deoarece va fi expusă la tot felul de provocări. Chiar dacă poliesterul este un material sintetic, datorită rezistenței acestuia, el este recomandat pentru canapele.

Al 2-lea factor decisiv sunt copiii sau animalele de companie. De reținut! – Dacă aveți animale de companie, mai ales pisici, evitați pielea pentru canapele, fie că e vorba de acoperirea ei integrală sau a cotierelor. Chiar dacă vi se pare inofensiv sau sub control, la un anumit moment, o să descoperiți că suprafața acesteia este deteriorată și se repară destul de greu și costisitor acest lucru.

Cât despre materialele pentru cadrul canapelei, în funcție de buget, orientați-vă către lemnele rezistente precum stejar, frasin, fag, nuc. Evitați plasticul și plăcile din lemnul mărunțit și procesat. Dacă bugetul nu vă permite alegerea unui lemn mai scump, puteți să sacrificați o parte din preferințele pentru acesta, orientându-vă, mai degrabă, către o canapea fără piciorușe ridicate și către calitatea tapițeriei, deoarece ea va fi cel mai mult afectată de timp.

📏 Dimensiuni

Este un alt aspect foarte important legat de alegerea unei canapele confortabile pentru spațiul avut la dispoziție. Foarte mult contează și înălțimea/greutatea dvs. și a membrilor familiei, deoarece în funcție de acești parametri, veți alege și dimensiunile canapelei. Mulți oameni, în general, se confruntă cu problema că aleg o canapea prea mare sau masivă pentru spațiul living-ului. Însă pentru a alege o dimensiune corectă, există câteva reguli care te pot ajuta.

  • Atunci când vă gândiți la dimensiuni, trebuie să măsurați cu atenție lungimea, lățimea și înălțimea încăperii dvs, după care să raportați acești parametri la dimensiunile canapelei. Se consideră potrivită regula raportării 2/3, adică lungimea canapelei să reprezinte 2/3 din peretele față de care e aliniată. Dacă nu aveți mult spațiu la dispoziție, trebuie să alegeți o canapea cu cotierele mai subțiri și să le evitați pe cele masive, astfel mărind spațiul pentru șezut.
  • Nu neglijați nici înălțimea canapelei, mai ales dacă tavanul încăperii nu este foarte ridicat, deoarece spătarul va mânca mult din spațiu și va face disproporțională canapeaua în încăpere sau va absoarbe mult din lumina naturală din cameră.
  • Pentru un open space, puteți să luați în calcul și achiziționarea unui colțar extensibil, deoarece acesta poate acționa ca un separator de spații, delimitând zona livingului de cea a bucătăriei. Un colțar este o soluție potrivită și pentru un unghi nefolosit din încăpere.
  • Luați în calcul numărul de persoane care vor sta pe canapea. Dacă sunteți o familie cu 2 copii de exemplu, nu este recomandat să luați o canapea cu 2 locuri. Același lucru este valabil și dacă sunteți vizitat des de prieteni și obișnuiți să vă uitați la televizor împreună.
  • Aveți grijă și la lățimea canapelei. Este recomandat ca pe aceasta, în stare nedesfăcută, să poată încăpea o persoană să doarmă. E mai bine să aveți o canapea mai lată, mai ales, dacă obișnuiți să vă ghemuiți pe ea, decât să suferiți de spațiul lipsă.

🤗 Întreținere

Oricât de puternică ar fi speranța că noul obiect de mobilier, va rămâne intact și nevăzut de trecerea timpului, trebuie să luați măsurile de siguranță, pentru a-l menține într-o stare bună. Dacă canapeaua este acoperită cu bumbac, trebuie să o feriți de soare, deoarece acesta se va decolora. Protejați-vă canapeaua cu o husă sau cu o pătură care să vă placă și care să se integreze frumos în decor.

Dacă canapeaua este dotată cu cotiere ce pot fi folosite ca suport pentru alte obiecte, aveți grijă să puneți pe acestea niște suporturi pentru cană, ca să o protejați de temperaturile ridicate. Aspirați canapeaua când aveți ocazia, curățați sertarele interioare, dacă acestea există, pentru a evita depunerile de praf.

Este o canapea extensibilă bună pentru somn?

Un somn calitativ este creat de mai mulți factori, însă un aspect foarte important care are impact direct asupra calității somnului este alinierea corectă a corpului. Așadar, acest lucru este posibil doar pe o suprafață uniformă care să se adapteze zonelor de confort ale corpului, de aceea pentru un somn sănătos, zi de zi, este recomandată mereu o saltea bună de dormit, mai puțin o canapea. Evitând aceste sfaturi, vă puteți trezi cu probleme ale durerilor de gât și umeri, în special.

Totuși, o canapea poate fi potrivită pentru somn, dacă se întâmplă să dormiți pe ea mai rar sau aveți oaspeți. Pentru a spori confortul acesteia, este recomandată achiziționarea unui topper pentru canapea.
Un topper bun, care are grosimea corespunzătoare, va uniformiza suprafața de dormit și va oferi un mediu protectiv pentru corp, păstrând temperatura potrivită și circulația aerului optimă.

În ce buget ar trebui să mă încadrez?

Acest aspect este mai dificil de analizat, deoarece prețul poate varia destul de mult, în funcție de dimensiunile canapelei și materialele folosite. Lemnul, tipul de spumă, tapițeria- joacă un rol important pentru stabilirea prețului.

Analizând ofertele de pe piață, dacă luăm drept exemplu o canapea cu 3 locuri, puteți să găsiți canapele calitative, încadrându-vă într-un buget care pornește de la 2500 de lei în sus.

Care este termenul de utilizare al unei canapele?

Dacă o canapea este întreținută corespunzător și corespunde parametrilor de calitate, aceasta poate rezista până la 15 ani sau mai mult. Însă deseori, deoarece oamenii preferă schimbările, o canapea este înlocuită o dată la 7 ani.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo