Top 5 Cele mai Bune Cărucioare 3 in 1 [Ghid 2024]

Cărucioarele 3 în 1 sunt proiectate să ofere o gamă largă de funcționalități, putând fi adaptate în funcție de nevoile și etapele de creștere ale copilului. Ele includ un cadru metalic pe care se amplasează una din cele trei componente esențiale: landoul, partea sport sau scaunul auto tip scoică.

Landoul, potrivit pentru bebeluși în primele 6 luni, oferă un mediu sigur și confortabil în primele luni de viață ale bebelușului. Partea sport este concepută pentru copiii cu vârste între 6 luni și 3 ani. Aceasta este reglabilă în multiple poziții, permițând copilului să doarmă sau să privească în jur. Coșulețul auto poate fi fixat în mașină sau pe cadrul căruciorului. În acest articol îți vom prezenta o selecție de cele mai bune cărucioare 3 în 1, cu toate detaliile de care ai nevoie pentru a face o alegere perfectă pentru bebe-ul tău.

Cele mai bune cărucioare 3 în 1

1. Cărucior 3 în 1 Coccolle Ambra

Vezi Preț
Cărucior 3 în 1 Coccolle Ambra

Vezi preț pe nichiduta.ro

Avantaje
 • Multiple accesorii
 • Cadru ușor
 • Suspensii
 • Mâner din piele
Dezavantaje
 • Greutate mare cu tot cu landou

Căruciorul Coccolle Ambra este un sistem modular compus dintr-o parte sport convertibilă și un coșuleț auto, fiind perfect pentru plimbări chiar din prima zi de viață.

Cadrul caruciorului este ușor, de doar 7 kg, și poate fi pliat ca o carte pentru economisirea spațiului, iar suspensiile integrate facilitează deplasările pe teren accidentat. Cadrul dispune de un coș de cumpărături spațios, un mâner reglabil pe înălțime și o gentuță accesoriu care poate fi atașată de cadru datorită capselor de pe curea.

Unitatea sport este reversibilă pe cadru și poate fi folosită cu fața spre părinte sau cu fața spre direcția de mers. Dispune de o centură de siguranță cu 5 puncte pentru o protecție sporită în timpul plimbărilor. Unitatea sport poate fi ajustată în 3 poziții de înclinare și poate fi transformată într-un landou confortabil cu ajutorul a 3 curele.

Schimbările climatice nu trebuie să îngrijoreze părinții atunci când folosesc caruciorul Coccolle Ambra. Copertina apără bebelușul împotriva soarelui, ploii și vântului, iar husa de protecție pentru picioare îi ține de cald în anotimpurile reci. Căruciorul mai dispune și de o plasă de insecte. Vezi și cele mai bune cărucioare sport.

2. Cărucior 3 în 1 Chicco Trio Sprint

Vezi Preț
Cărucior Chicco Trio Sprint

Vezi preț pe chicco.ro

Avantaje
 • Fabricat după reglementările de siguranță europene
 • Cărucior cu 4 poziții pentru spătar
 • Accesorii de protecție
 • Geantă cu salteluță pentru înfășat
Dezavantaje
 • Landou (limitat la 10 kg) și scoica (limitată la 1 an)

Cadrul Chicco Trio Sprint este compact, rezistent și ușor, cu o înălțime de doar 95 cm când este pliat, și o greutate de 9 kg. Acesta poate fi utilizat de la naștere până la vârsta de 3 ani.

Landoul, potrivit pentru bebeluși până la 10 kg, poate fi ușor atașat pe cadrul căruciorului, beneficiind de sistemul Comfort pentru ajustarea suportului pentru cap din exterior. Poate fi și el fixat în mașină cu ajutorul unui kit ce poate fi achiziționat separat.

Scoica auto, potrivită pentru perioada 4 luni – 1 an, este adaptabilă în funcție de greutatea copilului și prevăzută cu o capotină demontabilă. Datorită formei adâncite se poate transforma în balansoar.

Căruciorul pentru șezut este larg și confortabil, de 30 cm lățime. Are un spătar adaptabil în 4 poziții, putând fi, de asemenea, utilizat încă din primele zile de viață, datorită întinderii perfecte de 180 grade. Bara de protecție și lateralele căruciorului sunt căptușite cu materiale moi.

Accesoriile integrate sunt apărătoarele pentru ploaie și pentru picioare, un coș mare pentru cumpărături și o geantă care poate fi transformată în 2 dimensiuni (L și XL) cu saltea pentru înfășat inclusă.

3. Cărucior 3 în 1 Kraus Clasic Blue

Vezi Preț
Kraus Clasic Blue

Vezi preț pe bekid.ro

Avantaje
 • Căptușire cu materiale moi
 • Materiale lavabile respirabile din bumbac
 • Protecții în funcție de climă
 • Suspensii reglabile
Dezavantaje
 • Roți mari

Căruciorul Kraus Clasic Blue are un design elegant și este ușor de folosit. Are un cadru pliabil, care ocupă puțin spațiu. Este construit din aluminiu și are un mâner adaptabil pe înălțime. Roțile mari, împreună cu suspensiile pot fi reglate în două trepte.

Landoul este și el pliabil. Acesta poate fi legănat manual când este așezat pe podea. Copertina căruciorului este confecționată dintr-un material rezistent la apă și vânt, având inclusă protecție solară. Dispune de o fereastră cu plasă pentru aerisire, iar un sistem special de ventilare pe spatele landoului asigură circulația optimă a aerului.

În partea sport, copilul poate fi orientat cu fața sau cu spatele. Spătarul poate fi rabatat în mai multe poziții, iar o bară detașabilă poate fi folosită pentru amplasarea jucăriilor. Husa pentru picioare este, de asemenea, inclusă pentru zilele reci.

Pentru scaunul auto, centurile au prindere în 3 puncte și sunt reglabile pe 3 niveluri de înălțime. Acesta se fixează în mașină cu ajutorul centurilor de siguranță auto.

Toate cele 3 elemente interșanjabile ale căruciorului au o husă pentru picioare pentru perioadele mai reci. Un aspect remarcabil este că tesăturile sunt lavabile în mașina de spălat, iar interiorul este realizat din bumbac, ceea ce este rar întâlnit la alte carucioare. Accesoriile incluse sunt: o geantă compartimentată pentru carucior, un suport pentru pahar, coș pentru cumpărături, o husă de ploaie și una împotriva țânțarilor.

4. Cărucior 3 în 1 BabyGo Halime

Vezi Preț
Cărucior BabyGo Halime

Vezi preț be babybliss.ro

Avantaje
 • Greutate maximă admisă mare
 • Potrivit între 0-3 ani
 • Protecție intemperii
 • Roți frontale pivotante
 • Geantă accesoriu și coș
Dezavantaje
 • Greutate cadru 11 kg

Caruciorul 3 in 1 Halime de la BabyGo impresionează prin designul său modern, fiind o soluție multifuncțională ideală pentru a vă îngriji micuțul. Cadrul poate fi pliat rapid și ușor, ocupând puțin spațiu. Landoul inclus poate fi utilizat încă de la naștere, oferind copilului o poziție confortabilă în timpul somnului pe durata plimbărilor. Este echipat cu o centură de siguranță cu prindere în cinci puncte și o bară de protecție ajustabilă.

O caracteristică importantă o reprezintă și prezența unei scoici auto, perfectă pentru tranziția între cărucior și mașină. Aceasta este dotată cu centuri de siguranță în trei puncte și un suport suplimentar în zona capului și a spatelui pentru o călătorie sigură și plăcută.

Printre caracteristicile notabile ale acestui cărucior se numără o copertină largă, menită să ofere protecție împotriva razelor solare și ale altor condiții meteo nefavorabile.

Șezutul este flexibil și poate fi orientat înainte și înspre părinte. Manevrabilitatea este îmbunătățită de roțile frontale pivotante, ceea ce face plimbările o experiență plăcută și facilă.

Căruciorul este livrat împreună cu un coș pentru cumpărături și o geantă pentru depozitarea articolelor necesare bebelușului. BabyGo Halime are o greutatea maximă admisă de 15 kg și este recomandat pentru utilizarea de la naștere până la 3 ani.

5. Cărucior 3 în 1 Baby Care PRO 530

Vezi Preț
Baby Care PRO 530

Vezi preț pe emag.ro

Avantaje
 • Roți din cauciuc plin
 • Centuri de siguranță
 • Bară de protecție
 • Suspensii și amortizare roți
Dezavantaje
 • Coșuleț auto cu sarcină maximă de 10 kg

Căruciorul Baby Care PRO 530 este creat pentru copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Este format din landou și scoică. Landoul, parte crucială pentru bebeluși în primele luni, poate fi transformat, cu ușurință, într-o parte sport pentru copiii de 6 luni în sus și vine cu un spătar reglabil în 3 poziții, asigurând confortul și siguranța celui mic.

Designul său oferă multiple avantaje pentru părinți, precum plierea rapidă și adaptorii eficienți pentru montarea simplă a componentelor. De asemenea, greutatea redusă a cadrelor din aluminiu facilitează manevrarea. Căruciorul include plasă împotriva insectelor și amortizoare pentru confortul sporit al bebelușului.

Fiecare detaliu contează pentru siguranța și confortul copilului, așadar căruciorul Baby Care PRO 530 este dotat cu centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte, protecție pentru umeri și bară de protecție detașabilă. Roțile din față sunt prevăzute cu suspensii, iar cele din spate cu sistem de frânare.

Cum să alegi cele mai bune cărucioare 3 în 1?

Într-un mediu plin de opțiuni variate, selecția unui cărucior care să îmbine confortul, siguranța și versatilitatea poate fi provocatoare. În următoarele rânduri, îți vom explica criteriile în baza cărora poți identifica cele mai bune cărucioare 3 în 1.

Greutate cadru

Un cadru solid și bine construit poate susține, cu încredere, greutatea copilului și a accesoriilor. Totodată trebuie să fie și ușor, deoarece facilitează transportul și manevrarea zilnică a căruciorului, făcând plimbările mai plăcute și mai comode pentru părinți.

Protecție intemperii

Protecția împotriva intemperiilor a unui cărucior este esențială pentru asigurarea confortului și siguranței copilului în orice condiții meteorologice. O copertină bine proiectată poate oferi umbrire și protecție împotriva soarelui puternic sau ploii neașteptate.

Siguranță

Barele de protecție și căptușeala cu material moale reprezintă elemente esențiale în oferirea siguranței și confortului copilului în timpul plimbărilor cu căruciorul. Centurile cu prindere în multiple puncte oferă un sistem robust de menținere, asigurând rămânerea în poziție a bebelușului în timpul mișcării căruciorului.

Sistemul de roți

Sistemul de roți, suspensii și frâne ale unui cărucior oferă o plimbare lină. Suspensiile eficiente absorb șocurile și denivelările de pe drum, protejând coloana vertebrală a bebelușului. Simultan, frânele fiabile pe roțile din spate asigură oprirea rapidă și sigură a căruciorului, prevenind orice risc de derapaj sau mișcare neașteptată.

Alte accesorii:

Geanta accesoriu oferă spațiu de depozitare pentru scutece, haine de schimb, sticle și alte necesități, păstrându-le la îndemână și bine organizate pentru părinte. Coșul căruciorului, amplasat sub scaun sau între roți, este un spațiu practic pentru depozitarea obiectelor mai mari, cum ar fi pături, jucării sau cumpărături mici.

Sunt sigure cărucioarele 3 în 1?

Siguranța este o prioritate de necontestat atunci când vine vorba de cărucioarele 3 în 1. Aceste cărucioare combinate reprezintă o alegere ideală pentru părinții care doresc să economisească spațiu și să asigure confortul copilului pe măsură ce acesta se dezvoltă.

Un aspect esențial al siguranței în cărucioarele 3 în 1 este reprezentat de centurile de siguranță cu prindere în multiple puncte. Acestea asigură fixarea optimă a copilului în timpul plimbărilor și împiedică orice mișcare care ar pune în pericol siguranța acestuia. De asemenea, barele de protecție joacă un rol important în menținerea siguranței, prevenind căderea accidentală în timpul plimbărilor.

Un alt aspect crucial în protecția oferită de cărucioarele 3 în 1 îl reprezintă sistemul de frânare eficient. Frânele pe roțile din spate îi permit căruciorului o oprire rapidă pe terenuri înclinate.

De asemenea, cărucioarele 3 în 1 sunt prevăzute cu coșuri spațioase pentru depozitarea obiectelor, reducând astfel riscul de a atârna bagaje sau cumpărături pe mânerul căruciorului, ceea ce ar putea afecta stabilitatea și manevrabilitatea sa.

Care sunt diferențele între un cărucior 3 în 1 și unul 2 în 1?

Diferențele majore între un cărucior 3 în 1 și unul 2 în 1 constau în funcționalitatea și versatilitatea acestora în ceea ce privește modulele și opțiunile de utilizare.

Sursa: bebebliss.ro

Un cărucior 3 în 1, așa cum sugerează și denumirea, vine cu trei module distincte: landou, parte sport și scoică. Asta înseamnă că tipul respectiv de cărucior este adaptabil pe măsură ce copilul crește și se dezvoltă. Landoul, potrivit pentru bebelușii mai mici, poate fi utilizat în primele luni de viață, apoi poate fi înlocuit cu partea sport sau cu scoica pe măsură ce copilul crește. Această versatilitate permite părinților să folosească același cărucior pe parcursul mai multor etape de dezvoltare a copilului.

Pe de altă parte, un cărucior 2 în 1 are două module principale: landou și parte sport. În acest caz, nu este inclusă scoica.

TopGuides
Logo